HWSW Informatikai Kerekasztal: Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater

#401 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 17. 22:05

Idézet: Kunó - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 15:59

felesleges.

Creative Labs Sound Blaster Audigy 2 ZS/ 7,1 csatorna     11.360 / 14.200
Creative Labs Sound Blaster Audigy Player                   8.680 / 10.850

Kb a Platinum-ban is ennyi az arkulonbseg.
Inkabb sporolj egy kicsit.

Azt vágom hogyha spórolok jobban járok, csak nincs kedvem tizenvalahányezreket kiadni hangkarira, mivel mást is kell még vennem. De mivel láttam hogy a A SoundBlaster Audigy LS OEM csk 6000 forint, elgondolkoztam egy kicsit, mivel nem tetszik az alaplapi hangkari hangása. Van még egy  Genius sound maker value 5.1-em ,de azzal meg se próbáltam a hangfalat, nem hiszem hogy jól szólna. Szeretnék szép hangzást, de csak max 6-7k-ért. Többet nem ér nekem. Tudom ez az összeg kismiska, dehát nem jut többre. A kérdés még mindig adott: A SoundBlaster Audigy LS OEM megéri venni? Egyébként a A SoundBlaster Audigy Player milyen?Jó?
Weboldaltervezést vállalok: http://www.weboldalterv.hu

#402 Felhasználó inaktív   Kunó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 22:31

Ez csak az en velemenyem, de erre nem eri meg lecserelned az alaplapi hangkartyat. ha mar le akarod cserelni es szep hangzast szeretnel, audigy2 a te embered. 14e forint nem sok erte.
Akkor inkabb vegyel mast, es maradj az alaplai hangkartyanal.

szvsz

#403 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 22:03

valahol amúgy olvastam hogy az audigy 1-re fel lehet telepíteni a audigy 2 driverét (vagyis hogy azt használja) és így jelentős javulás érhető el.

#404 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 10:59

Idézet: tutis - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 22:03

valahol amúgy olvastam hogy az audigy 1-re fel lehet telepíteni a audigy 2 driverét (vagyis hogy azt használja) és így jelentős javulás érhető el.

Javulás..lehet...de bizots nem a hangzásban...
Ugyanis attól még hogy feltelepited az A2 driverét HARDVERILEG nem fog megváltozni a dolog..:D
Márpedig az A2 egy jóval fejletteb konstrukció.
Amúgy szerintem a soudstormot tök felesleges lecserélni...pláne A1-re.De ha ez lelki megnyugvást okoz...akkor ne késlekedj...  :)
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#405 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 12:39

Á épp azért kérdeztem hogy érdemes-e lecserélni. Ugy látom hogy ebből audigy 2 lesz :D

#406 Felhasználó inaktív   Kunó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 22:20

Genius Sw 5.1 Home Theater kerdes:
Orulnek, ha valaki villamosmernok vagy audophil megadna nekem a valaszt... :D

Van ugye ez az Genius 5.1 cucc.
Csatlakoztattam a szamitogepet meg a DVD-t az 1-1db  5.1 -es bemenetre (9PIN meg a 6 RCA).
Namarmost, ha a szgep-bol jovo kabel is be van dugva, a DVD-n jovo hang iszonyu halk. Ha kihuzom, rendben van.
Azaz tok hasznalhatatlan most igy az egesz, pont azert vettem volna ezt a cuccot, hogy ne kelljen dugogatnom, ha egyszer szgeprol egyszer a DVD-rol akarok filmet nezni...

Hogyan tudom en azt megoldani, hogy ez a kerdes rendben legyen?

#407 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 10:31

Szóval azt mondod, hogy hiába kapcsolod át ac3-ról dvd-re a mélynyomón, ha be van dugva a pc kábel akkor halk a dvd?

#408 Felhasználó inaktív   Kunó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 11:01

Nem. :)

Be van dugva a 9PIN -es izebe az 5.1-es hangkartyabol a jel.
Ezel egyidoben ugye, be van dugva a 6 db RCA aljzatba a DVD-bol jovo 5.1 -es hang.

Ha be van kapcsolva a szgep (es miert ne lenne?), es en mellette akarok DVD-t nezni (5.1-ben, nem 2ch-ban!), akkor a DVD iszonyu halk, ha felerositem, akkor meg zug. Persze ha kozben megszolal valami miatt a szgep, az irto hangos.

Ha kihuzom a 9pin-es csatit, ami a szgep fele megy, akkor a hibajelenseg megszunik.

(a kapcsolgatas, amit te mondasz, az a 2ch-es cuccokra vonatkozik...)

#409 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 11:40

Értem amit mondasz. Nem értek a dolgokhoz,de szerintem két helyről érkező 5.1-es hangást nem hiszem hogy fel tudna dolgozni a hangfalszett. Mivel ugyanazt a "csatornát" használná a számítógép is meg a dvd is, így jóhogy összeakad a kettő! Szerintem!

#410 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 12:13

tutis: szerintem mindenkeppen megeri venni valami hangkartyat, ugyanis hiaba van ott a soundstorm, ha nincs dekodered hozza. A lapon a digaital/analog atalakitast az ALC650 vegzi, ami finoman szolva egy kalap kaki. Eloszor en is az alaplapit hasznaltam, de meguntam, hogy puffog a melynyomo mint allat, es ha a crossover freqvency-t 60Hztol fentebb veszem, egyszeruen hallgathatatlan. Viszont a szatellitek nem mennek le 60Hzig (mondjuk szerintem hiaba volt beallitva, nem ott vagott). Szoval beleraktam a szekrenyben porosodo SBLive 5.1 Digital kartyamat, es az is sokkal szebben szolt. Kedden ezt is sikerult lecserelni egy Turtle Beach Santa Cruzra, itt a bolhan aruljak 8500 HUF-ert. Szerintem nagyon megerte (legalabbis nekem), csak ajanlani tudom.
Bar ha tudsz szerezni a SoundStorm meg a Genius koze egy Dolby Digital dekodert, az sem egy rossz megoldas.
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#411 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 16:52

Köszi Temes a választ, már csak spórolnom kell az audigy 2-őre, mivel az audigy 1-et nem ajánlottátok. ;)  ;)  Amúgy a Geniust már eladtam, mivel tök felesleges volt. Nem produkált olyan hangzást ami nekem megfelelne.
A soundstorm tényleg "kaki" alig lehet belőni az 5.1 hangzást, és ha sikerül is, az sem tökéletes. Mondjuk nagyjából jól be van állítva a cuccos, de egy ilyen hangfalszettből sokkal többet ki lehetne hozni,és ez idegesít.

#412 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 23:57

Idézet: Kunó - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 11:01

Nem. :)

Be van dugva a 9PIN -es izebe az 5.1-es hangkartyabol a jel.
Ezel egyidoben ugye, be van dugva a 6 db RCA aljzatba a DVD-bol jovo 5.1 -es hang.

Ha be van kapcsolva a szgep (es miert ne lenne?), es en mellette akarok DVD-t nezni (5.1-ben, nem 2ch-ban!), akkor a DVD iszonyu halk, ha felerositem, akkor meg zug. Persze ha kozben megszolal valami miatt a szgep, az irto hangos.

Ha kihuzom a 9pin-es csatit, ami a szgep fele megy, akkor a hibajelenseg megszunik.

(a kapcsolgatas, amit te mondasz, az a 2ch-es cuccokra vonatkozik...)

Ezt szomorúan olvasom, mivel magam ajánlottam a Geniust (azaz válaszoltam a bemenetek számát illetően feltett kérdésedre).

Idézet: tutis

Értem amit mondasz. Nem értek a dolgokhoz,de szerintem két helyről érkező 5.1-es hangást nem hiszem hogy fel tudna dolgozni a hangfalszett. Mivel ugyanazt a "csatornát" használná a számítógép is meg a dvd is, így jóhogy összeakad a kettő! Szerintem!

Nem is az a cél, hogy mindkettő egyszerre szóljon (remélem). A Genius 2db 5.1-es bemenete belül gyakorlatilag ugyanaz, de a széleskörű :) felhasználás miatt tettek a csatiból ilyet is - olyat is. Kunó leírása szerint ha megy a gép, nem használható a DVD. Ebből azt feltételezem (mivel a járó gép külön megemlítést kap), hogy kikapcsolt PC mellett megszűnik a probléma... Ezt kéne reprodukálni.
Megpróbálnám első körben a Master hangerőt elnémítani (pipával-csúszkával egyaránt), ekkor a hangkártya kimenetein nagy impedanciának kellene megjelennie (gondolom én, hogy miért, azt hagyjuk). Ilyenkor a hangkártyának illene "láthatatlannak" lennie a többi komponens számára. Ha ekkor sem javulna meg, érdemes lehet kipróbálni ideiglenesen letiltani a kártyát az Eszközkezelőben, hasonló eredmény reményében (esetleg ezután újraindítani, hogy a kártya alapértelmezésbe ugorjon).

#413 Felhasználó inaktív   Kunó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 16:38

koszi a valaszt...

Idézet

hogy kikapcsolt PC mellett megszűnik a probléma... Ezt kéne reprodukálni.

Kikapcsolt PC mellett a DVD gyonyoruen szol.

Ha megy a gep, es nezem a DVD-t, es kozben kihuzom a PC-bol jovo kabel-t, akkor a hang hirtelen jo lesz

Idézet

Megpróbálnám első körben a Master hangerőt elnémítani (pipával-csúszkával egyaránt),

Probaltam, semmilyen hatast nem ertem el (Audigy2)

Valaki beszelt nekem a foldhurkokrol, namarmost en keremszepen egy egyszeru programozo vagyok, nem tudom ezzel mit tudnek kezdeni...:/

Idézet

Nem is az a cél, hogy mindkettő egyszerre szóljon (remélem)

Termeszetesen nem ez a cel. Hanem az, hogy ne kelljen kihuznom a PC-bol jovo kabelt, ha DVD-t akarok nezni, es kozben mondjuk letolteni.

#414 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 09:24

Idézet: tutis - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 17:52

Köszi Temes a választ, már csak spórolnom kell az audigy 2-őre, mivel az audigy 1-et nem ajánlottátok. ;)  ;)  Amúgy a Geniust már eladtam, mivel tök felesleges volt. Nem produkált olyan hangzást ami nekem megfelelne.
A soundstorm tényleg "kaki" alig lehet belőni az 5.1 hangzást, és ha sikerül is, az sem tökéletes. Mondjuk nagyjából jól be van állítva a cuccos, de egy ilyen hangfalszettből sokkal többet ki lehetne hozni,és ez idegesít.

Nem rossz az a soundstorm, csak amit az analog kimeneten hallasz, az nem soundstorm, hanem ALC650 :)

Szerkesztette: Temes 2005. 01. 25. 09:24 -kor

AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#415 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 16:48

Idézet: Temes - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 8:24

Nem rossz az a soundstorm, csak amit az analog kimeneten hallasz, az nem soundstorm, hanem ALC650 :)

Hát éppen ezaz, mivel a Genius hangfalnak meg nincs digitális bemenete! ;)
Úgyhogy nem tudom kihasználni a soundstorm digitális csatlakozóját. Vagy van valami megoldás?

#416 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 16:52

Lehetne valamilyen módon 3-utas hangszórokat rákötni?
Érdemes hátsó hangszorókat 2-utasokra cserélni, olyanokra, mint amilyenek az elsők.
Genius-ról beszéltem.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#417 Felhasználó inaktív   Kunó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 21:35

Az altalam fentebb emlitett problema ellenere NAGYON meg vagyok elegedve a cuccal (Genius).
Kicsit jatszadoztam a Foobarral m eg az Audigy 2- vel, es valami fantasztikus hangokat sikerult belole kicsalnom. egy 5x6-os szobamat is boven megtolt (bar 2,2m-es belmagassag), ami nagyon tetszik, hogy a mely es a magas hangokat is rendesen hozza. Ellentetben az elozo Creative Inspire 5300-asommal. (ami szinten jo volt a maga idejeben!)

#418 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 15:25

Én is meg vagyok elégedve a cuccal, bár nekem csak a soundstorm hajtja (azaz ALC650 :D )
Tudom hogy többet ki tudok hozni belőle, ugyhogy fizukor irány a bót, és: "Jónapot kívánok. Szeretnék vásárolni egy Audigy 2 hangkártyát, de izibe!! :D  :D  :D "

#419 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 17:34

Idézet: tutis - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 15:25

bót, és: "Jónapot kívánok. Szeretnék vásárolni egy Audigy 2 hangkártyát, de izibe!! :D  :D  :D "

Hagy legyek én a bótos: "Jónapot, sajnos elfogyott, de van helyette másik, persze egy picit drágább" :D
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#420 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 09:02

Idézet: Socket - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 16:34

Hagy legyek én a bótos: "Jónapot, sajnos elfogyott, de van helyette másik, persze egy picit drágább" :D

:D  :D

Téma megosztása:

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »