HWSW Informatikai Kerekasztal: Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater

#161 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 25. 09:38

Idézet: strasky - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 15:23

:D :D :D :D :D

Én inkább a típusára voltam kíváncsi! Sb Live!.....stb?????
Milyen típusú kártyával szól jól???

SoundStorm. De elotte SBLive volt.
Egyebkent meg hogy mivel szol jol? Hat min. egy Audigy2 :D
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#162 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 09:41

" Hosszas utanajaras utan (kb. tavaly december ota...  ), a forumokon olvashato tapasztalatok alapjan en is beneveztem egy Geniusra - SuliNet kereten belul."

Hehe en is ott vettem. Szerintem 5500 forintot megert a kicsike (annyie hozta el a futar Siofokrol Debrecenbe) :D
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#163 Felhasználó inaktív   CLiOBOY 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 06. 19:22

Hello, mindenki!

Most készülök én is Genius Home Theater 5.1-et venni. Bár 1 kicsit gondolkodtam a Creative-okon is, de ahogy néztem, u.e. árért ott kevesebbet kapok, de szóljatok, ha tévednék. Szóval, arra lennék kíváncsi, hogy még mindig kapható-e sulinetben és mennyiért, illetve arra, hogy lehet-e olyan okosságot csinálni, hogy sima sztereó hangból 5.1-et csináljon. Amúgy ASUS A7N8X lapom van, és ennek az alap hangkariját használom, de mintha a SoundStorm beállításaiban lenne ilyen - akkor megoldható, és milyen beállítással? Ja, és még valami: ha dts hanggal szeretném hallgatni DVD-k hangját, akkor ahhoz elég, ha veszek 1 olyan hangkártyát, ami ezt tudja, akkor nem ettől a kis hangcucctól függ?

Na, most 1 kicsit sokat kérdeztem, de azért remélem, mielőbb válaszol nekem valaki! Ha pedig vmelyik kérdésemről már volt szó korábban, akkor sorry, h újra megkérdeztem, valszeg átsiklottam felette.

:confused:
CLiOBOY

#164 Felhasználó inaktív   CLiOBOY 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 19:30

Idézet: CLiOBOY - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 20:22

Hello, mindenki!

Most készülök én is Genius Home Theater 5.1-et venni. Bár 1 kicsit gondolkodtam a Creative-okon is, de ahogy néztem, u.e. árért ott kevesebbet kapok, de szóljatok, ha tévednék. Szóval, arra lennék kíváncsi, hogy még mindig kapható-e sulinetben és mennyiért, illetve arra, hogy lehet-e olyan okosságot csinálni, hogy sima sztereó hangból 5.1-et csináljon. Amúgy ASUS A7N8X lapom van, és ennek az alap hangkariját használom, de mintha a SoundStorm beállításaiban lenne ilyen - akkor megoldható, és milyen beállítással? Ja, és még valami: ha dts hanggal szeretném hallgatni DVD-k hangját, akkor ahhoz elég, ha veszek 1 olyan hangkártyát, ami ezt tudja, akkor nem ettől a kis hangcucctól függ?

Na, most 1 kicsit sokat kérdeztem, de azért remélem, mielőbb válaszol nekem valaki! Ha pedig vmelyik kérdésemről már volt szó korábban, akkor sorry, h újra megkérdeztem, valszeg átsiklottam felette.

:confused:

Huh, ehhez még lenne 1 kérdés - a thx hangzáshoz is elég-e egy jobb hangkártya, és akkor megy a Home Theater 5.1 "fadobozos"-on is?
CLiOBOY

#165 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 19:31

Az alaplapi hanghoz nem sokat tudok monadni csak annyit hogy nagy valószinűséggel van erre beállítás, ha meg nem lenne van rá más megoldás!
A DTS-hez elég egy azt kezelni tudó hangkártya ami tudja fogadni a DVD meghajtó digitális jeleit és szépen dekódolja azokat! De ha ezt is meg akarod úszni akkor valamilyen DVD lejátszó progi is elég erre (WinDVD , PowerDVD).
A cucc maga teljesítményben kialakításban saját véleményem szerint jobb választás mint egy hasonló áron kapható Creative termék!
Ott igazána  Megaworks illetve Gigaworks cuccok a kellemesek! Ez alatt én nem vennék Creativot!
Ha van valami kérdezz nyugodtan!

Üdv

#166 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 19:33

Idézet: CLiOBOY - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 20:30

Huh, ehhez még lenne 1 kérdés - a thx hangzáshoz is elég-e egy jobb hangkártya, és akkor megy a Home Theater 5.1 "fadobozos"-on is?

A THX sztem egy kicsit más tészta...
Nem vagyok benne biztos de sztem te az EAX-ra gondolsz nem?  :think: ű
A hangfal maga nem THX-es mivel a satok sem egyformák így nem is lehet.. de ettől még sokan hazsnáljuk zenére, játékra, házimozira nagy megelégedéssel!

Üdv

#167 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 19:41

A THX nem egy hangzás,hanem egy minőségi tanusitvány.
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#168 Felhasználó inaktív   CLiOBOY 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 19:41

Idézet: Xero - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 20:33

A THX sztem egy kicsit más tészta...
Nem vagyok benne biztos de sztem te az EAX-ra gondolsz nem?  :think: ű
A hangfal maga nem THX-es mivel a satok sem egyformák így nem is lehet.. de ettől még sokan hazsnáljuk zenére, játékra, házimozira nagy megelégedéssel!

Üdv

Köszi ezt a választ is, meg az előzőt is!
A THX-re gondoltam, ami tudomásom szerint egy minőségszabvány, az EAX meg a Creative saját "alkotása". Szerinted azért elképzelhető, hogy egy Audigy 2 ZS kártyával menne ezen a hangrendszeren? Mivel az tudja ezt a szabványt.
CLiOBOY

#169 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 19:47

Idézet: CLiOBOY - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 20:41

Köszi ezt a választ is, meg az előzőt is!
A THX-re gondoltam, ami tudomásom szerint egy minőségszabvány, az EAX meg a Creative saját "alkotása". Szerinted azért elképzelhető, hogy egy Audigy 2 ZS kártyával menne ezen a hangrendszeren? Mivel az tudja ezt a szabványt.

Ártani nem fog ártani neki az au2... a kártya marad THX-os de a hangfal nem lesz tőle  THX minősítésű! :)

Üdv

#170 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 19:52

Idézet: Xero - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 20:47

Ártani nem fog ártani neki az au2... a kártya marad THX-os de a hangfal nem lesz tőle  THX minősítésű! :)

Üdv

Dehogynem!Megcsináljuk a prohardveres Genius tuningot,majd elküldjük Lucashoz hogy hitelesitse...
:D
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#171 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 19:56

Idézet: IThomas - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 20:52

Dehogynem!Megcsináljuk a prohardveres Genius tuningot,majd elküldjük Lucashoz hogy hitelesitse...
:D

Na ez LOL
Nekem már a satelit tuning megvan :D Igazi mozi feelinges Videoton powa :D

Üdv

#172 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 10:24

Idézet: Xero - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 20:56

Na ez LOL
Nekem már a satelit tuning megvan :D Igazi mozi feelinges Videoton powa :D

Üdv

Detto :D
Kepet lasd fentebb :cool:

Mondjuk az enyemet Akai-nak hijjak, de ha jol tudom, ugyanott keszult, mint a Videoton :)

#173 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 20:04

Idézet: Temes - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 11:24

Detto :D
Kepet lasd fentebb :cool:

Mondjuk az enyemet Akai-nak hijjak, de ha jol tudom, ugyanott keszult, mint a Videoton :)

Ohh yeah :D

Üdv

#174 Felhasználó inaktív   Champ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 11:32

Sziasztok!

Most akarok én is venni egy ilyen Genius kütyüt!
Az Aqua árlistájában találtam két! fajtát : :think:
-Genius SW 5.1 3D Home Theater Deluxe hangszóró rendszer  25560 Ft (netto)
és
-Genius SW 5.1 3D Home Theater hangszóró rendszer  18300 Ft (netto)
A kérdés: miben tér el a "Deluxe" fedőnevet nélkülöző versenyző ?
A segítséget előre is köszi!

#175 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 12:38

hmm sztem egyik sem a mi általunk olyan nagyra becsült darab... bár első lehet hogy az! Anno mikor én vettem akkor volt műanyag is! Sztme az lesz az olcsóbb!

Üdv

#176 Felhasználó inaktív   Champ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 13:29

Ez Deluxe változat tuti hogy a ti általatok olyan nagyra becsült darab :)
A müanyag változat pedig a Value fedőnevet viseli, ami szintén megtalálható az aqua-nál, valami 10eft-ért.
De képtelen vagyok rájönni, hogy mi lehet a titka a sima "deluxe" nélküli modellnek :reklamacio:
Ha esetleg valakinek még megvan a bigyónak a doboza akkor plz nézze már meg hogy rá van-e szitálva a "deluxe" felirat.
Köszi!

#177 Felhasználó inaktív   CLiOBOY 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 18:37

Idézet: Champ - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 14:29

Ez Deluxe változat tuti hogy a ti általatok olyan nagyra becsült darab :)
A müanyag változat pedig a Value fedőnevet viseli, ami szintén megtalálható az aqua-nál, valami 10eft-ért.
De képtelen vagyok rájönni, hogy mi lehet a titka a sima "deluxe" nélküli modellnek :reklamacio:
Ha esetleg valakinek még megvan a bigyónak a doboza akkor plz nézze már meg hogy rá van-e szitálva a "deluxe" felirat.
Köszi!

Hello!

Én is tegnap vettem ilyen hangcuccot, és igen, a dobozra "rá van szitálva" a deluxe felirat, de ha megnézed ezt a linket, ott te is láthatod. http://www.geniusnet...t.asp?pdtno=162

Nekem is lenne egy kérdésem a tapasztaltabb felhasználókhoz... Megfigyeltem, hogy ha a fő hangerőt kb. a felénél jobban tekerem, akkor erősen "basszusorientált" számoknál valami rezonáció hallatszik a mélynyomó hátuljából. Ez normális, vagy erre jelent megoldást, ha bedugom vmivel a tápkábelnél azt a kis rést? (Ja, a basszus hangerőszabályozója ilyen esetben középen áll, de ha azon is tekerek pozitív irányba, csak rosszabb lesz a helyzet...) PLZ, segítsen, aki tud!
CLiOBOY

#178 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 10:04

Ez sajnos tipushiba, es nem csak a taphabelnel van gond, en korbenyomtam melegragaszopisztollyal a tapnal is, meg a tobbi csatlakozo fedelet is. Valamivel jobb lett de enszerintem meg az elolapnal is eresztheti a levegot. Ha lesz kedvem szetszedni megint, megprobalom azt a lyukat is eltomiteni, amin a kabelek mennek az elolapra.
Egyebkent meg nekem elegge ritkan jon elo... hangfalon a Bass kozepen all, Soundsorm vezerlopultba az LFE Crossover Freq (vagymi) 50 Hz (legalacsonyabb), Szatelitek hagereje kb. 60%on, Sub hangereje meg 40% korul.
Igy eleg ritkan zorog (az ablak viszont gyakran :D)

#179 Felhasználó inaktív   CLiOBOY 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 14:56

Idézet: Temes - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 11:04

Ez sajnos tipushiba, es nem csak a taphabelnel van gond, en korbenyomtam melegragaszopisztollyal a tapnal is, meg a tobbi csatlakozo fedelet is. Valamivel jobb lett de enszerintem meg az elolapnal is eresztheti a levegot. Ha lesz kedvem szetszedni megint, megprobalom azt a lyukat is eltomiteni, amin a kabelek mennek az elolapra.
Egyebkent meg nekem elegge ritkan jon elo... hangfalon a Bass kozepen all, Soundsorm vezerlopultba az LFE Crossover Freq (vagymi) 50 Hz (legalacsonyabb), Szatelitek hagereje kb. 60%on, Sub hangereje meg 40% korul.
Igy eleg ritkan zorog (az ablak viszont gyakran :D)

Köszi, Temes, én is meg fogom próbálni ezekkel a beállításokkal! :respect:
CLiOBOY

#180 Felhasználó inaktív   Champ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 09:33

Tegnap megvettem énis a cuccot! :cool:
Az Aqua-ban végülis a gagyi müanyagdobozos Value-t árulták Genius SW 5.1 3D Home Theater néven, és a fadobozosat meg Deluxe néven...
Na mind1, ahogy ezt megtudtam azonnal fordultam ki az üzletből és meg sem álltam a Mistral-ig, ahol elémtették a cuccost Brutto 31240Ft-ért. :D
Nagyon meg vagyok elégedve a cuccossal, bár az Nforce2 chipes hangkarival még nemsikerült életre kelteni mind a hat csatit. Megprobálok egy új drivert, de ha esetleg valakinek van 5lete, az szóljon!
Köszi!

Téma megosztása:

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.