HWSW Informatikai Kerekasztal: Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater

#181 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 11. 13:04

Idézet: Champ - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 10:33

Tegnap megvettem énis a cuccot! :cool:
Az Aqua-ban végülis a gagyi müanyagdobozos Value-t árulták Genius SW 5.1 3D Home Theater néven, és a fadobozosat meg Deluxe néven...
Na mind1, ahogy ezt megtudtam azonnal fordultam ki az üzletből és meg sem álltam a Mistral-ig, ahol elémtették a cuccost Brutto 31240Ft-ért. :D
Nagyon meg vagyok elégedve a cuccossal, bár az Nforce2 chipes hangkarival még nemsikerült életre kelteni mind a hat csatit. Megprobálok egy új drivert, de ha esetleg valakinek van 5lete, az szóljon!
Köszi!

mini-jack dupla RCA átalakító! utána ezt RCa kábellel bedugod valamelyik stereo csatiba és addig használhatod úgy!

Üdv

#182 Felhasználó inaktív   CLiOBOY 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 11. 20:45

Idézet: Champ - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 10:33

Tegnap megvettem énis a cuccot! :cool:
Az Aqua-ban végülis a gagyi müanyagdobozos Value-t árulták Genius SW 5.1 3D Home Theater néven, és a fadobozosat meg Deluxe néven...
Na mind1, ahogy ezt megtudtam azonnal fordultam ki az üzletből és meg sem álltam a Mistral-ig, ahol elémtették a cuccost Brutto 31240Ft-ért. :D
Nagyon meg vagyok elégedve a cuccossal, bár az Nforce2 chipes hangkarival még nemsikerült életre kelteni mind a hat csatit. Megprobálok egy új drivert, de ha esetleg valakinek van 5lete, az szóljon!
Köszi!

Hello!

Ha jól értettem, az alaplapodra integrált alap hangkarival próbáltad, és mivel én is így használom (egyelőre), leírom ide, én mit, hogyan állítottam be. Nekem ASUS A7N8X Deluxe lapom van, ami ugyebár szintén nForce2-es, bár nem tudom pontosan, hogy a Te lapod milyen. Szal: az NVIDIA nForce vezérlőpultban, a hallgatási módban beállítod a 6 hangszórós módot, vagy végigtolod a hangszóró-telepítési varázslót , és ott beállítgatod a holmit... A Surround beállításokban pedig mindent pipálj be, a Dolby Surround kódolás engedélyezése kivételével, illetve az előkeverés hangerőszintjeivel finomítani is  tudsz-ízlés szerint.

Nekem ezekkel a beállításokkal rögtön ment mind a 6 hang csatorna, remélem tudtam segíteni.

Bye
CLiOBOY

#183 Felhasználó inaktív   Champ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 09:34

Idézet: CLiOBOY - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 19:45

Hello!

Ha jól értettem, az alaplapodra integrált alap hangkarival próbáltad, és mivel én is így használom (egyelőre), leírom ide, én mit, hogyan állítottam be. Nekem ASUS A7N8X Deluxe lapom van, ami ugyebár szintén nForce2-es, bár nem tudom pontosan, hogy a Te lapod milyen. Szal: az NVIDIA nForce vezérlőpultban, a hallgatási módban beállítod a 6 hangszórós módot, vagy végigtolod a hangszóró-telepítési varázslót , és ott beállítgatod a holmit... A Surround beállításokban pedig mindent pipálj be, a Dolby Surround kódolás engedélyezése kivételével, illetve az előkeverés hangerőszintjeivel finomítani is  tudsz-ízlés szerint.

Nekem ezekkel a beállításokkal rögtön ment mind a 6 hang csatorna, remélem tudtam segíteni.

Bye

Rádugtam sztereoban a gépet, amig nem szedem le az új drivert. Az a baj, hogy most költöztünk, és a megrendelt ADSL még nem "érkezett meg", innen a munkahelyről meg nemtudom elvinni, hiába töltöm le. Szal 1 hetet sajna sztereoban kell kihúznom:) Ma reggel már át is jöttek a szomszédok reklamálni.. :reklamacio:
Nem bírták sokáig... :cool:
Az én lapomban is ugyanaz a chipset van, mint a tiédben, csak hát a gond az az, hogy kb. féléves rajta az nforce driver. :mad: , de köszi a segítséget, remélem simán menni fog. :up:

#184 Felhasználó inaktív   sisqoboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 09:41

hali.
i am a new user!
i am a new genius owner!

nekem még nem jöttek szomszédok, de muter igen!!
:) :)
:bolond: vagy kisfiam kérdi muter! :)

szoval a centerrel vannak gondjaim. leadtek winfast 6os kártyám van.
probálom állítgatni.
van progi ugy mint a winrip player ami 5.1ben adja ki a hangot mp3esetben.
winamp nem adja ki legalább is a center nem szól.
tippeket azért irhattok azt megköszönöm.
köszi.

#185 Felhasználó inaktív   sisqoboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 09:53

:think: még egy kérdés! :)

gond lehet a gépnek ha közvetlen mellette van a mélynyomo?
:think:

#186 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 10:11

Idézet: sisqoboy - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 10:53

:think: még egy kérdés! :)

gond lehet a gépnek ha közvetlen mellette van a mélynyomo?

Hát lehet hogy a hdd-nek nem az minden álma hogy egy sub,és az ahhoz tartozó mágnes csücsüljön mellette...
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#187 Felhasználó inaktív   sisqoboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 10:18

Idézet: IThomas - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 11:11

Hát lehet hogy a hdd-nek nem az minden álma hogy egy sub,és az ahhoz tartozó mágnes csücsüljön mellette...

:respect:

thx én is valahogy igy gondoltam

:)

#188 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 11:14

Naszoval Uj Ownerek:
Az, hogy mp3-lejatszas kozben nem szol a center, az teljesen normalis dolog. Nezzel filmet, vagy futtass le egy tesztet, hogy kideruljon, jol muxik-e minden. Egy ideig en is megszallottan kerestem a modjat, hogy hogy lehet zenehallgatas kozben eletet lehelni a centerbe (legegyszerubb, ha a front kimenetet egy elosztoval rakotod egy stereo bemenetre is), de aztan rajottem, hogy folosleges (sott nekem mar egyenesen zavaro), hogy stereo jelnel is szoljon. Attol, hogy 5.1-ben hallgatod, meg nem lesz terhangzas, a centerrel csak azt ered el, hogy a stereo hatas csokken (ugyanis ott kozepen az egy mono csatorna lesz, amit a jobb es bal csatornabol kepez). Igy letettem a center minden aron valo bogetesetol, van eleg ero benne igy is, mondjuk egy kis tuningon atesett mar :D

Ez csak egy szubjektiv velemeny, meg egyebkent sem ertek hozza, de nekem igy szol a legjobban, hat leiram, hatha megkonnyitem vele valakinek az eletet.
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#189 Felhasználó inaktív   sisqoboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 11:47

Idézet: Temes - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 12:14

Naszoval Uj Ownerek:
Az, hogy mp3-lejatszas kozben nem szol a center, az teljesen normalis dolog. Nezzel filmet, vagy futtass le egy tesztet, hogy kideruljon, jol muxik-e minden. Egy ideig en is megszallottan kerestem a modjat, hogy hogy lehet zenehallgatas kozben eletet lehelni a centerbe (legegyszerubb, ha a front kimenetet egy elosztoval rakotod egy stereo bemenetre is), de aztan rajottem, hogy folosleges (sott nekem mar egyenesen zavaro), hogy stereo jelnel is szoljon. Attol, hogy 5.1-ben hallgatod, meg nem lesz terhangzas, a centerrel csak azt ered el, hogy a stereo hatas csokken (ugyanis ott kozepen az egy mono csatorna lesz, amit a jobb es bal csatornabol kepez). Igy letettem a center minden aron valo bogetesetol, van eleg ero benne igy is, mondjuk egy kis tuningon atesett mar :D

Ez csak egy szubjektiv velemeny, meg egyebkent sem ertek hozza, de nekem igy szol a legjobban, hat leiram, hatha megkonnyitem vele valakinek az eletet.

NAgyon kköszönöm a véleményt!

valszeg én is igy fogok eljárni.

Viszont van a winrip nevű progi és azon keresztül játszott mp3aknál a center is szól.
szoval centerimádok: winrip.  :cool:

én maradok a winampnál. (elvileg ennek van valami pluginje erre... ez esetleg kerestetik )

Üdv

#190 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 14:27

ja igen, meg a PowerDVD is kirakja (az allitolag egesz jol muxik), de szerintem ez csak az ujdonsag varazsa, hogy szoljon mind (mondom, en is igy voltam vele), aztan majd elmulik, es kialakul, hogy a stereo szoljon 4.1be, az 5.1es filmek, jatekok meg 5.1be.
Ujabban kezdek raszokni, hogy stereo filmeket 2.1be (!) nezem, mondjuk az a ket kis aranyos hangfalacska valoszinuleg jobban muzsikal, mint az eredeti frontok (amiket hatraraktam) :D
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#191 Felhasználó inaktív   sisqoboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 17:16

Idézet: Temes - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 15:27

ja igen, meg a PowerDVD is kirakja (az allitolag egesz jol muxik), de szerintem ez csak az ujdonsag varazsa, hogy szoljon mind (mondom, en is igy voltam vele), aztan majd elmulik, es kialakul, hogy a stereo szoljon 4.1be, az 5.1es filmek, jatekok meg 5.1be.
Ujabban kezdek raszokni, hogy stereo filmeket 2.1be (!) nezem, mondjuk az a ket kis aranyos hangfalacska valoszinuleg jobban muzsikal, mint az eredeti frontok (amiket hatraraktam) :D

nos...
én is modosítottam kicsit a kis pici szettet:

most a felépítés:

szörrandnak a kis picik + a frontok egybekötve
frontoknak pedig az én négy régi nagy hangfalaim egymás mögött 2 2 mert nyujtott a szobám.
center original
mély original

vagyis ahol a tv van ott van az első 2 front és tovább 2 méterre a másik 2 from egybekötve
majd a középső 2 front ahol a tévé van attol vissza 2 métert ahol ülök ott van a 4 szörrand.

:eek:  :think:  :eek:  :think:  :eek:  :think:  :eek:
remélem értitek

Szerkesztette: sisqoboy 2004. 06. 14. 17:17 -kor

#192 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 19:20

Idézet: sisqoboy - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 18:16

nos...
én is modosítottam kicsit a kis pici szettet:

most a felépítés:

szörrandnak a kis picik + a frontok egybekötve
frontoknak pedig az én négy régi nagy hangfalaim egymás mögött 2 2 mert nyujtott a szobám.
center original
mély original

vagyis ahol a tv van ott van az első 2 front és tovább 2 méterre a másik 2 from egybekötve
majd a középső 2 front ahol a tévé van attol vissza 2 métert ahol ülök ott van a 4 szörrand.

:eek:  :think:  :eek:  :think:  :eek:  :think:  :eek:
remélem értitek

A kérdés csak az hogy ez az egybekötéses dolog mennyire(nem)használ a beépitett erősítőnek.... :think:

#193 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 19:23

Idézet: IThomas - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 20:20

A kérdés csak az hogy ez az egybekötéses dolog mennyire(nem)használ a beépitett erősítőnek.... :think:

Ha szól akkor nem vágja haza! Én is próbáltam ilyet de a vidi mellett már nem bírta!

Üdv

#194 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 19:33

Idézet: Xero - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 20:23

Ha szól akkor nem vágja haza! Én is próbáltam ilyet de a vidi mellett már nem bírta!

Üdv

Szerintem ez hosszútávon akkor sem jó ötlet,bár lehet hogy tévedek.
Mivel az inpedancia lecsökken,méghozzá nem is kicsit,magára az erősítőre sokkal nagyobb terhelés jut,ami hosszútávon semmiképp nem egészséges.

#195 Felhasználó inaktív   sisqoboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 20:33

Idézet: IThomas - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 20:33

Szerintem ez hosszútávon akkor sem jó ötlet,bár lehet hogy tévedek.
Mivel az inpedancia lecsökken,méghozzá nem is kicsit,magára az erősítőre sokkal nagyobb terhelés jut,ami hosszútávon semmiképp nem egészséges.

ha nem bömböltetem orákis üvöltve csak szépen finoman hogy kiteljesedjen a hangja akkor az miért is ártana az erősítőnek? az erősítő nem tudja hogy hány hangfal van ajta , kiküldi amit kell neki és az eloszlik szépen.
Vagy nem igy müködik a dolog?

:think:  :think:

#196 Felhasználó inaktív   sisqoboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 10:23

szoval ???

senkinek semmi tényleges tapasztalata a dupla hangfal rákötés velejárójával kapcsolatosan?

#197 Felhasználó inaktív   HoZo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 12:14

Idézet: sisqoboy - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 9:23

szoval ???

senkinek semmi tényleges tapasztalata a dupla hangfal rákötés velejárójával kapcsolatosan?

IThomassal egyetértve azt javaslom nézd meg, hogy az erősítőre mekkora impedanciájú hangfalakat lehet rákötni, és ha a párhuzamosan kötött hangfalaid nem felelnek meg a leírtaknak, akkor ne használd így, mert lehet, hogy néhány hónap múlva kidobhatod az egész cuccot. Nem véletlenül adják meg ezeket a paramétereket.

#198 Felhasználó inaktív   sisqoboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 12:32

Idézet: HoZo - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 13:14

IThomassal egyetértve azt javaslom nézd meg, hogy az erősítőre mekkora impedanciájú hangfalakat lehet rákötni, és ha a párhuzamosan kötött hangfalaid nem felelnek meg a leírtaknak, akkor ne használd így, mert lehet, hogy néhány hónap múlva kidobhatod az egész cuccot. Nem véletlenül adják meg ezeket a paramétereket.

srácok. azt mondjátok meg nekem hogy pontosan milyen számokat kell nézni. mert én nem értek hozzá annyira.
hol és pontosan mit is.

köszi

(adjam össze az egy oldalra kötött hangfalakat?)

#199 Felhasználó inaktív   sisqoboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 12:42

na megnéztem

a hangfalak ami a front vonalon vannak
összesen 4 db
2 6ohmos
2 8ohmos

a surrandon vannak az eredeti surrandok + az eredeti frontok
sub standard
center standard

kiemelt érdeklödéssal várom hozzászolásotokat.

azt nem tudom hogy az eredeti front hangfalak hány ohmosak. ezt kell nézni igaz?

:think:  :think:  :think:  :think:  :think:  :think:

#200 Felhasználó inaktív   sisqoboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 15:33

senki? :(

Téma megosztása:

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8