HWSW Informatikai Kerekasztal: Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater

#461 Felhasználó inaktív   Belphi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 24. 23:46

Idézet: Belphi - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 22:31

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, mert sehogyse tudok dönteni.
Tehát a nagy kérdés, melyik 5.1-es hangrendszert válasszam?
Most egy Altec Lansing ATP5 -em van 3 éves rendszer, tehát ennél csak jobbat szeretnék.
Amiket eddig kinéztem:

1. Genius SW-5.1 fadobozos Home Theater

2. Mercury HT5800

A kicsit drágább kategóriából:

1. Jazz J-9940

2. Ozaki HM080

Mit tanácsolnátok? Melyiket vegyem? Vagy valami más tipus esetleg? 60000 fölé nem nagyon szeretnék menni, de ennyit is csak akkor szeretnék kiadni rá ha tényleg nagyságrendekkel jobb mint mondjuk a 30.000-es  Genius.

Egyáltalán a Genius többet nyujtana hangban a mostani rendszeremnél?

Köszi. Légyszives mielőbb írjatok, mert már tűkön ülök:-)

Üdv :(

Sziasztok!
Nem tudtok akkor segíteni nekem?

Az előzőek mellé kaptam mé egy tippet

Creative Inspire 5.1 5700 Digital 60.000 környéke, bár árlistában még nem találtam.

Tehát a kérdés egy ilyen cuccnál tényleg jóval többet kapok hangzásba mint a 30.000 környéki kategóriában?
Nem azt akarom hogy szétessen a ház, hanem hogy mennél jobb legyen a hangzás zenénél is, filmnél is.

Nagyon jó lenne ha tanácsot adnátok, mert nem tudom mit válasszak.

#462 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 25. 09:36

Emlekeim szerint nincs rossz hangja a mostani cuccodnak...

Nekem jelenleg geniusom van... Jo, hangos, filmezni, jatszani teljesen OK, meg zenehallgatasra is elmegy szodaval, viszont a melye meg mindig nem tetszik... Eros, de nem szep, 80Hz kornyeken tul eros, alatta meg gyenge...

Szemely szerint ilyen "zorgok" kozott nekem a logitech -ek (igaz valami dragabb darabba hallgattam bele, anno, hirtelen pontos tipust nem tok, de THX minositesu volt, es letezettt 4.1, meg 5.1 verzio is) melye tetszett legjobban! (minimum hangeron, 2m -rol is gyomromban ereztem a melyet...)

Jazz -t, meg ozaki -t hallgattam, igaz lehet nem ezeket a tipusokat, amit Te irtal, ugy veltem a genius azoknal jobban szolt, mercury -t nem ismerem, creative -bol csak kisebbeket hallottam, az nem volt nagy elmeny, de a nagyobbakat sokan figyelemre meltonak tartjak.

A lenyeg az, hogy feltetlenul hallgasd meg amit megveszel, ne kapkodd el!

#463 Felhasználó inaktív   Belphi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 25. 16:05

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 8:36

Emlekeim szerint nincs rossz hangja a mostani cuccodnak...

Nekem jelenleg geniusom van... Jo, hangos, filmezni, jatszani teljesen OK, meg zenehallgatasra is elmegy szodaval, viszont a melye meg mindig nem tetszik... Eros, de nem szep, 80Hz kornyeken tul eros, alatta meg gyenge...

Szemely szerint ilyen "zorgok" kozott nekem a logitech -ek (igaz valami dragabb darabba hallgattam bele, anno, hirtelen pontos tipust nem tok, de THX minositesu volt, es letezettt 4.1, meg 5.1 verzio is) melye tetszett legjobban! (minimum hangeron, 2m -rol is gyomromban ereztem a melyet...)

Jazz -t, meg ozaki -t hallgattam, igaz lehet nem ezeket a tipusokat, amit Te irtal, ugy veltem a genius azoknal jobban szolt, mercury -t nem ismerem, creative -bol csak kisebbeket hallottam, az nem volt nagy elmeny, de a nagyobbakat sokan figyelemre meltonak tartjak.

Igen, igazad van, tényleg úgy kéne vásárolni hogy leülni pár hangrendszer elé, és meghallgatni őket.
De ez sajna lehetetetlen, én legalábbis még nem találtam ilyet.
Ma nyakamaba kaptam a várost, benéztem egy-két üzletbe, semmi, a legtöbb kicsit drágább cuccot csak megrendelésre hozzák.
Kinéztem az elektoworldbe is, egy Genius volt kitéve, a többi dobozba, ugyanez a Media.
Egyébként most 2 hangrendszeren töröm a fejemet:

1. Genius SW-5.1 fadobozos Home Theater (30.000 környéke)

2. Creative MegaWorks THX 5.1 550 (50.000-60.000 között valahol)

Mi a vélemény?

#464 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 04:09

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 9:36

[...]Nekem jelenleg geniusom van... Jo, hangos, filmezni, jatszani teljesen OK, meg zenehallgatasra is elmegy szodaval, viszont a melye meg mindig nem tetszik... Eros, de nem szep, 80Hz kornyeken tul eros, alatta meg gyenge...

[...]creative -bol csak kisebbeket hallottam, az nem volt nagy elmeny, de a nagyobbakat sokan figyelemre meltonak tartjak.

Kicsit szűkítettem, de ezekkel egyetértek/én is így vagyok ;). Annyi kiegészítéssel, hogy Logitechből a z5300-ashoz volt szerencsém (~40e HUF, THX), igen impozáns hangzásképet produkált az enyémnél (12m^2) 2-3* nagyobb szobában, Geniushoz viszonyítva - egyetlen hátránya, hogy nem kapni már sehol. :( Pedig best buy lenne. Sajnos, ahogy néztem, említett márkának így pont a középkategóriás termékpalettája üres.
Creative-ból egy 6.1 Inspire járt nálam, kis kockái nem dobogtatták meg fülem...akarom mondani gyomrom :).
A Creative MegaWorks 5.1 THX 550-ről >ITT< van egy elég informatív beszámoló (na ja, első link a google-ben), egyutas szatok (papírmembránnal of'coz), ha jól értelmezem föld felé sugárzó méllyel, hát nem panelba való, az egyszer biztos... :D Illik neki teret adni.

Cserébe Genius van sulinetben (és akkor "csak" ~15e).

Idézet: Temes

Viszont ha a windows csinalja, akkor vissza is lehet csinalni, nem?

Magam is ezen morfondíroztam, miközben ezt írtam:

Idézet: lazac

Ha ekkor sem javulna meg, érdemes lehet kipróbálni ideiglenesen letiltani a kártyát az Eszközkezelőben, hasonló eredmény reményében (esetleg ezután újraindítani, hogy a kártya alapértelmezésbe ugorjon).

De gondolom nem segített, mert nem jött visszajelzés Kunó részéről...

Egyébként javaslom ezt a topicot egy másik fórumról: 5.1 hang bemenet átkapcsolás, persze csak barkácsolóknak.
No, és a téma nyitójának mellesleg egy Mercury HT5800-asa van. ;)

#465 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 17:27

Audigy1@Audigy2-vel kicsit jobban szól a mély, mint a frissités elött.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#466 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 18:03

Idézet: Belphi - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 16:05

Igen, igazad van, tényleg úgy kéne vásárolni hogy leülni pár hangrendszer elé, és meghallgatni őket.
De ez sajna lehetetetlen, én legalábbis még nem találtam ilyet.
Ma nyakamaba kaptam a várost, benéztem egy-két üzletbe, semmi, a legtöbb kicsit drágább cuccot csak megrendelésre hozzák.
Kinéztem az elektoworldbe is, egy Genius volt kitéve, a többi dobozba, ugyanez a Media.
Egyébként most 2 hangrendszeren töröm a fejemet:

1. Genius SW-5.1 fadobozos Home Theater (30.000 környéke)

2. Creative MegaWorks THX 5.1 550 (50.000-60.000 között valahol)

Mi a vélemény?

Ha van rá keret inkább megaworks :)
Ha anno ennyibe lett volna cska én is azt választottam volna!

Üdv

#467 Felhasználó inaktív   [VS]Thomas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 20:08

Elolvastam a Genius 5.1 mélynyomó tuningot és szétszedtem az enyémet, de szerintem ehez nem kell hozzányúlni.

Kép1
kép2
kép3

#468 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 20:14

Idézet: [VS]Thomas - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 20:08

Elolvastam a Genius 5.1 mélynyomó tuningot és szétszedtem az enyémet, de szerintem ehez nem kell hozzányúlni.

Kép1
kép2
kép3

De bizony az ujabakhoz nem árt a tuning bár a régi kiadásban is van mit igazítani! Nekem is voltak légrések pedig elég régi darab!

Üdv

#469 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 02:18

Idézet: Xero - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 20:14

De bizony az ujabakhoz nem árt a tuning bár a régi kiadásban is van mit igazítani! Nekem is voltak légrések pedig elég régi darab!

Üdv

Az enyémre is ráférne egy ki: @
Mégis mivel szilikon?  :think:
Hol lehet erről olvasni?

#470 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 02:46

Megtaláltam a PH-n. :)

#471 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 02:59

Idézet: Socket - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 2:46

Megtaláltam a PH-n. :)

Igen :)

Én sépec vattával és műgyantával oldottam meg véglegesen! :)

Nem egy álmaim házimozija de perpill az igényeimet valamennyire kielégíti :)

Üdv

#472 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 11:20

Idézet: Xero - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 2:59

Igen :)

Én sépec vattával és műgyantával oldottam meg véglegesen! :)

Nem egy álmaim házimozija de perpill az igényeimet valamennyire kielégíti :)

Üdv

Mély mennyire lett jobb?

#473 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 12:48

Nah nincs kedvem idezgetni, es nem emlexem, kinek is valaszolok, igyhat itt van omlesztve :D

Kuno (ez kivetel :)): Ha az arnyekolasra raksz kapcsolot, az nem eleg? :think:
Probald meg eszkozkezeloben letiltani a hangkartyat (nem eltavolitani), ha igy szol rendesen, szerintem a tiltasra meg az engedelyezesre lehet csinalni ikont az asztalra (vagy toolbarra).

A Genius SW-5.1 HT 29900 Ft Sulinetben, ennel jobb ar ertek aranyu cuccos szvsz nem letezik. kiveve az enyem (az is Genius), mert azt a regi rendszerben vettem, igy ingyen (+postakoltseg) volt :D.

Tuning: Megcsinaltam, le is irtam ide szepen.
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#474 Felhasználó inaktív   Kunó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 18:52

Idézet

Kuno (ez kivetel smile2.gif): Ha az arnyekolasra raksz kapcsolot, az nem eleg? gondolkodik.gif
Probald meg eszkozkezeloben letiltani a hangkartyat (nem eltavolitani), ha igy szol rendesen, szerintem a tiltasra meg az engedelyezesre lehet csinalni ikont az asztalra (vagy toolbarra).

:) Ezt mar probaltam, de nem jott be. De valamit biztos ki lehet, meg probalkozok.
Az arnyekolas kapcsolo???? Majd utanakerdezek a kollegaimnal... (villamosmernokok)

#475 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 00:13

Idézet: Socket - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 11:20

Mély mennyire lett jobb?

Mivel nekem régebbi így jobban össze van rakva szal nem sokat :) nekem alapból jól szól :D
A mérce egy onkyo 150W-os házimozi aktív sub.. dvd-t rakok bele tud olyan szépet szólni mint az igaz nem olyna gyomor forgató!

Üdv

#476 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 12:14

Idézet: Kunó - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 19:52

:) Ezt mar probaltam, de nem jott be. De valamit biztos ki lehet, meg probalkozok.
Az arnyekolas kapcsolo???? Majd utanakerdezek a kollegaimnal... (villamosmernokok)

Hat en nem ertek hozza igy villamosmernokileg, de ha az arnyekolast elvagod, akkor ugye a hangszoro elnemul :think:
Egyebkent nekem mar megoldodott a problema, az asztali DVDt hazavittem az osoknek, igy csak egy 5.1-es forrast kell rakotni :D
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#477 Felhasználó inaktív   Ingy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 11:43

Codegen 1288A ról tud valaki vmit? (30 rongyos kategoriaban keresek cumót)
Azok, akik nem tudnak magukon nevetni, meghagyják ezt a feladatot másnak.

#478 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 10:03

Idézet: Ingy - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 12:43

Codegen 1288A ról tud valaki vmit? (30 rongyos kategoriaban keresek cumót)

:up:  (span)

...ha valaki hallott mar ilyet, irjon mar neki! ;)

u.i.
en ajanlottam neki logitech -et (2-3x -os aron :D ), meg genius -t (ezt nalam meg is tudja hallgatni), de hajthatatlan! ;)

#479 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 13:26

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 11:03

u.i.
en ajanlottam neki logitech -et (2-3x -os aron :D ), meg genius -t (ezt nalam meg is tudja hallgatni), de hajthatatlan! ;)

Akkor egeszsegere :)
A topic neve nem veletlenul Ozaki vs. Genius. Tudniillik az itt levo emberek tobbsege a fent emlitett keszletek valamelyiket birtokolja/erdeklodik utana.

Nade hogy erdemben (?) is hozzaszoljak:
A keresobe beirva osszesen 2 (azaz ketto) db. linket kaptam, mindketto magyar arlistarol van. A gyartonak/termeknek honlapja sehol... Ez szamomra nem valami bizalomgerjeszto...
Raadasul valami rettentoen gusztustalanul nez ki, bar ez eleg szubjektiv velemeny, en mar hozzaszoktam a Genius latvanyahoz.

Szoval ha neki ilyen kell, akkor megerdemli :D

De ne Genius-topicban keresse, mert itt ugyan nem talal.

#480 Felhasználó inaktív   Ingy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 23:49

Idézet: Temes - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 14:26

Akkor egeszsegere :)
A topic neve nem veletlenul Ozaki vs. Genius. Tudniillik az itt levo emberek tobbsege a fent emlitett keszletek valamelyiket birtokolja/erdeklodik utana.

Nade hogy erdemben (?) is hozzaszoljak:
A keresobe beirva osszesen 2 (azaz ketto) db. linket kaptam, mindketto magyar arlistarol van. A gyartonak/termeknek honlapja sehol... Ez szamomra nem valami bizalomgerjeszto...
Raadasul valami rettentoen gusztustalanul nez ki, bar ez eleg szubjektiv velemeny, en mar hozzaszoktam a Genius latvanyahoz.

Szoval ha neki ilyen kell, akkor megerdemli :D

De ne Genius-topicban keresse, mert itt ugyan nem talal.

Azért itt kérdeztem meg mert aránylag látogatott a topik, a 2 weboldalt én is megtaláltam de mielőtt az ember venne valamit, rákérdek forumokba hátha van  valakinek tapasztalata a cuccal.Amellett nem akartam uj topikot inditani, francnak szemeteljem tele a fórumot egy két hozzaszolas miatt.
Amugy már lényegtelen mert Geniust vettem.
Az ilyen BKV ellenőr jellegű hozzászólások miatt nincs kedvem forumozni, vsz velem van a baj.

Szerkesztette: Ingy 2005. 03. 11. 23:52 -kor

Azok, akik nem tudnak magukon nevetni, meghagyják ezt a feladatot másnak.

Téma megosztása:

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.