HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec (The Official Unofficial Owners Club) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec (The Official Unofficial Owners Club)

#101 Felhasználó inaktív   Lehel 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 04. 14. 13:55

idézet:
Ezt írta saen:
Egy gyors kérdés:
A Sky működik linux alatt? Próbálta már valaki?
[/quote]

Sajnos nem... :(

Ellenben olyan hangja van, de olyan, de olyan :). Mult heten belehallgattam egybe a *****-nel, azota viszket a tenyerem :).
Csupa regi cucc

#102 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 14. 19:37

idézet:
Ezt írta Lehel:

Sajnos nem... :(

Ellenben olyan hangja van, de olyan, de olyan :). Mult heten belehallgattam egybe a *****-nel, azota viszket a tenyerem :).
[/quote]

a Space-em meg egyelore elado sorban van! annak is ilyen hangja van, és még két csatornával több.. :)
lethal.df
DEATH FELLOWS
_ _ _ _ _ ____ _  _  _  _  _

Intel P4 2.6C HT @ 3200 MHz (frost by GT Turbine)
  Abit IC-7
  TYAN Tachyon G9800 Pro-M (def) (silent frost by GT Northpole)
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire
_ _ _ _ _ ____ _  _  _  _  _

#103 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 14. 21:16

idézet:
Ezt írta Lehel:

[/quote]

Tudom, most is azt hallgatom ;-)

#104 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 20. 08:48

Egy problémám akadt a kártyával, mégpedig az, hogyha cd-ről másolok vinyóra vagy épp cd-t írok és közben zenét hallgatok (winamp 2.9 vagy realoneplayer) akkor rendszeresen resetel. Próbáltam a gyári driverrel és a netről leszedtem a legújabbat, de mindig ugyanazt csinálja. Valakinek volt hasonló problémája? Konfigom az aláírásban, oprendszer xp prof + sp1.

#105 Felhasználó inaktív   domee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 22. 20:36

Sziasztok!

Mult heten en is tagjava valtam a "terratec club"-nak egy dmx6fire karesszal.
Nos ugy erzem ezzel a kartyaval tobb evig, hanem evtizedig el leszek amig ra jovol hoh munkkodik, miket lehet vele csinalni, de annyira kezdo vagyok ilyen teren, hogy segitsegre van szuksegem.

-Nem tudjatok veleteltelul hol vannak jo kis hang technikai cikkek, amik az alapokat mondjak el?

-Ha pl egy emberi hangot szeretnek kiszurni egy zenebol, azt meg lehet ezzel a kartyava csinalni? (jo hogy utolag kerdezem, de dragabbra ugy sincs love)

-A regi felveteleket fel lehet javitani, vgy csak mintavetelezni lehet a 24/96-al?

- Van egy digitalis input a kartyan, 2 tus, a cd-rommal lehet osszekotni, az arra van hogy ne alakitsa at a hangkartya analogra, hanem full digitalis az adott jel?

- Mondjatok hogy sokkal szebb a hangja a terratec-nek mint a tobbi kartyanak, de ezt milyen hangszorokkal tesztelitek? No meg egy 128bit-es mp3-nak ugyan olyan hangja van mintha egy SB Live-on hallgatnad, nem? Eddig nem tapasztaltam nagy hangzasi kulonbseget (Altec Lansing ATP3) a DMX6fire es a volt Diamond MX300 kozott...Lehet botfulu vagyok? Vagy csak nem hallgattam vele olyan minosegu muzsikat amivel ki is jon a kulonbseg?

Koszi elore is, a koltoi kerdesekre adott valaszokkal egyetemben.

[ 2003. április 22.: domee szerkesztette a hozzászólást ]
486 DX, Trident 512 kb VGA, 4mb EDO (ECC), Via 486 alaplap, 20 mb HDD 1200 rpm, Hercules EGA 27' LCD Monitor, PC speaker 1.1 v, Hooku bill.( made in Cora), egér inkompatibilis rendszer,3 db 3.25 nagy floppy (egy ebből 3x sebességű + turbo), Asztalossal faragtatott ház, székely mintázú 18. század beli.

#106 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 22. 21:08

idézet:
Ezt írta domee:
Sziasztok!

- Mondjatok hogy sokkal szebb a hangja a terratec-nek mint a tobbi kartyanak, de ezt milyen hangszorokkal tesztelitek? No meg egy 128bit-es mp3-nak ugyan olyan hangja van mintha egy SB Live-on hallgatnad, nem? Eddig nem tapasztaltam nagy hangzasi kulonbseget (Altec Lansing ATP3) a DMX6fire es a volt Diamond MX300 kozott...Lehet botfulu vagyok? Vagy csak nem hallgattam vele olyan minosegu muzsikat amivel ki is jon a kulonbseg?

[ 2003. április 22.: domee szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Nálam egy Fujitsu Siemens Soundbird Flatpanel Pro 2+1-es cuccos van, ami ahhoz képest, hogy "desktop méret" nagyon jól szól. Az igazán hallható különbség a live-hoz képest nagy hangerőn jön ki és ez egy 192kbites mp3-nál is simán hallható.

#107 Felhasználó inaktív   Lehel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 23. 14:34

Szia

Pedig az MX300-hoz kepest azert van kulonbseg. Felejtsd el a hangfalakat, probald ki egy JO fejhallgatoval (BEAG, AKG, Sennheiser) mindkettot. Elso hallasra be fog jonni. En egy AKG K66-ossal mentem el kiprobalni, amit sokan fikaztak mar, hogy "nincs basszusa", ami persze nem egeszen igy van, mert nincs ugyan duborgese, de van szep tiszta hangja melytol magasig.
Az MX300-hoz kepest (cd-rol grabbelt WAV):
1. tisztabb basszus, hallhatoan kevesbe torzit.
2. kiegyenlitett kozeptartomany.
3. a magasaknal nagyon pontos, nem hallhato a cintanyernal sisterges, inkabb cseng.
4. a kimeneti erosito nagyon jo, alapzaj meg max hangeron sem hallhato ures VAW file-nal, ami sajnos az MX300-amrol nem mondhato el.

Ha jellemeznem kellene a kartyat, ha az MX300 kb egy jol felszerelt kozpkategorias kocsi, akkor a SKY/SPACE/6Fire(LT) valahol a Mercedes kozepkategoriaba tennem. Csak azert nem feljebb, mert ezek a "kommersz" kartyak, "valodi" studiokartyahoz meg sajnos nem volt szerencseje a fulemnek :)

Lehel
Csupa regi cucc

#108 Felhasználó inaktív   domee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 23. 20:24

Aha, ertem. Azt meg megkerdenem, hogy ha egy erositon keresztul hallgatom a zenet, az ronthat a hangkartya jel leadasan, vagy az erosito ugyan ugy tovabitja a jelet a hangfalakanak? (kvazi erositi, de rontja vagy nem?)

Ha tul hulyet kerdezek...aaa, az nem lehet :))))
486 DX, Trident 512 kb VGA, 4mb EDO (ECC), Via 486 alaplap, 20 mb HDD 1200 rpm, Hercules EGA 27' LCD Monitor, PC speaker 1.1 v, Hooku bill.( made in Cora), egér inkompatibilis rendszer,3 db 3.25 nagy floppy (egy ebből 3x sebességű + turbo), Asztalossal faragtatott ház, székely mintázú 18. század beli.

#109 Felhasználó inaktív   Lehel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 24. 08:25

idézet:
Ezt írta domee:
Aha, ertem. Azt meg megkerdenem, hogy ha egy erositon keresztul hallgatom a zenet, az ronthat a hangkartya jel leadasan, vagy az erosito ugyan ugy tovabitja a jelet a hangfalakanak? (kvazi erositi, de rontja vagy nem?)

Ha tul hulyet kerdezek...aaa, az nem lehet :))))
[/quote]

Ez nagyban fugg az erositotol. Mert mondjuk egy jobbfajta Altec, Promedia erosito+hangfal rendszer az meglehetosen jol viszi at a kapott jelet. De mondjuk egy "kommersz" erosito, gagyi hangfalakkal... Hat arrol jobb nem beszelni, sok "PMPO-s hangfal"-nal meg a telefon is jobb :).
Csupa regi cucc

#110 Felhasználó inaktív   domee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 24. 12:41

Gyerekek!

Ma kibrobaltam a digizest a DMX6-al, bakelit lemezrol, es oriasi kiraly speci a cucc!!! Igaz ez a hozza adott szofti is csinalja a kiralysagot, az Algorythm vagy mi a fene...
A kerdes az lenne most, hogy van ertelme a 96/24-es digizesnek vagy szinte ugyan az a 44/16? Sajna nem tudom ki probalni, mert ez a Algorythm Terrarec Edition csak 44/16-os cuccokat szur meg.

Amugy egy CD-rol digizett (Star Wars) cuccot is "at mostam" a hang karesszal, es igen fel javitotta a minoseget. Az alap hatterzaj, sisterges, (nem tudom szak nyelven hogy hivjak) total eltunt, igaz egy kicsit emiatt le vett a hangerobol, de szinte full hangeron ket Jamo hangfalall, nagyon tisztan hallom. Mindegy, 1szoval kiraly a kartya.

Nem tudjatok milyen progival erdemes wav-bol mp3-at es forditva csinalni, melyik minoseg kimelo?

#111 Felhasználó inaktív   Lehel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 25. 08:23

idézet:
A kerdes az lenne most, hogy van ertelme a 96/24-es digizesnek vagy szinte ugyan az a 44/16? Sajna nem tudom ki probalni, mert ez a Algorythm Terrarec Edition csak 44/16-os cuccokat szur meg.[/quote]

Van ertelme a Trabantot hasznalni az autopalyan, ha van komolyabb kocsi is? Ha bedigized 96/24-be es onnan konvertalod at 44/16-ba, akkor (egy kicsivel) jobb minoseget kapsz mint ha egybol 44/16-ba nyomod. Digizesnel mindig van adatveszteseg az eredeti analog jelhez kepest. De ha egy digitalis anyagot "szukitesz" akkor a vegeredmeny jobb lesz, mintha eleve "szuken" rogzited. tehat mindenkeppen megeri.

CD-rol digizni? Hat bocsass meg de ez total nonszensz. Egy raklap olyan program van, amivel a CD-rol az eredeti digitalis anyagot tudod leszedni (hacsak nem vedett), es az messze jobb lesz, mint a digizett.

MP3-rol jopar forum szol, nezz korul.
Csupa regi cucc

#112 Felhasználó inaktív   domee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 28. 12:58

Megbocsajtok. :)

Es tudnal mondani par olyan progit amivel cd-rol az eredit lehet leszedni?

Koszi

[ 2003. április 28.: domee szerkesztette a hozzászólást ]

#113 Felhasználó inaktív   Lehel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 28. 14:13

Irdd be a keresobe:

cd grabber

Es maris tobzodhatsz az eredmenyben. De ilyen proggy pl. a Musicmatch Jukebox (mp3-ba is kodol, de nem erdemes hasznalni a Lame nala sokkal finomabban hangolhato tomorito), a WinDAC es tarsaik.

Lehel
Csupa regi cucc

#114 Felhasználó inaktív   domee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 05. 20:46

udv!

Tapasztalt valaki mar olyat a dmx6-al, hogy gyorsabban jatsza le a zeneket? Nagyon kicsit, de nyilvanvalo hogy ezt csinalja. Help...

#115 Felhasználó inaktív   V3DS1F7s 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 06. 07:50

A kov problemam lenne van egy Sky 5.1esem es egy
pana erositom optikai kabellel osszekotve
az erolkodo csak sztereot hajlando felismerni
a leirasaban bemenetkent a 92kHz es a 192kHz szerepel
a beallitasok kozt viszont hiaba allitom be ezeket csak
a stereot hajlando felismerni.
Otlet?

freerip [url="http://"http://www.tucows.com/mmedia/preview/240601.html"]http://www.tucows.co...iew/240601.html[/url]

[ 2003. május 06.: V3DS1F7s szerkesztette a hozzászólást ]

#116 Felhasználó inaktív   Lehel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 06. 17:38

Azoknak akiket esetleg erdekel, most lattam, hogy a P***l ezen a heten 13000 ungarische petakkal csokkentette a Sky es Space arat, es 10000-el a 6Fire arat.

domee: lehet, hogy csak a regi hangkartyad volt szinkronhibas...
Csupa regi cucc

#117 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 06. 17:53

idézet:
Ezt írta Lehel:
Azoknak akiket esetleg erdekel, most lattam, hogy a P***l ezen a heten 13000 ungarische petakkal csokkentette a Sky es Space arat, es 10000-el a 6Fire arat.

domee: lehet, hogy csak a regi hangkartyad volt szinkronhibas...
[/quote]

Ez elég durva, ha én ezt előre tudom ;)

#118 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 06. 19:45

Hát ez az árcsökkentés nem semmi...

Mindegy, a Sky 5.1-es kártyám akkor is szupi és megérte az árát...
42

#119 Felhasználó inaktív   domee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 06. 20:10

Lehel: A regi hangk.-val semmi baj sem volt, most sincs. Lehet a winamp szarakszik, de most sajna total oszedolt a rendszer, nem tudok egy ideig kiserletezik, majd ha megvan es megint csinalja jobban a kormere nezek a cuccnak.

#120 Felhasználó inaktív   Lehel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 10:09

Mondjuk ugy, hogy mar igencsak aktualis volt tekintve, hogy az EU-s ar 150%-aert nyomtak a cuccost. nereg megjelent egy masik ceg, normalisabb arakkal, es valaki rajott, hogy ha igy megy tovabb, akkor majd magukhoz kell nyuljanak. Kar, hogy mas teruleteken nincs meg ez az "egeszseges versenyhelyzet"...
Csupa regi cucc

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.