idézet:
Ezt írta saen:
Egy gyors kérdés:
A Sky működik linux alatt? Próbálta már valaki?[/quote]
Sajnos nem...
Ellenben olyan hangja van, de olyan, de olyan. Mult heten belehallgattam egybe a *****-nel, azota viszket a tenyerem
.
Terratec (The Official Unofficial Owners Club)
Elküldve: 2003. 04. 14. 13:55
Elküldve: 2003. 04. 14. 19:37
idézet:
Ezt írta Lehel:
Sajnos nem...
Ellenben olyan hangja van, de olyan, de olyan. Mult heten belehallgattam egybe a *****-nel, azota viszket a tenyerem
.[/quote]
a Space-em meg egyelore elado sorban van! annak is ilyen hangja van, és még két csatornával több..![]()
DEATH FELLOWS
_ _ _ _ _ ____ _ _ _ _ _
Intel P4 2.6C HT @ 3200 MHz (frost by GT Turbine)
Abit IC-7
TYAN Tachyon G9800 Pro-M (def) (silent frost by GT Northpole)
Samsung DDR400 1 GB
TERRATEC DMX 6fire
_ _ _ _ _ ____ _ _ _ _ _
Elküldve: 2003. 04. 14. 21:16
idézet:
Ezt írta Lehel:
.[/quote]
Tudom, most is azt hallgatom![]()
Elküldve: 2003. 04. 20. 08:48
Elküldve: 2003. 04. 22. 20:36
Mult heten en is tagjava valtam a "terratec club"-nak egy dmx6fire karesszal.
Nos ugy erzem ezzel a kartyaval tobb evig, hanem evtizedig el leszek amig ra jovol hoh munkkodik, miket lehet vele csinalni, de annyira kezdo vagyok ilyen teren, hogy segitsegre van szuksegem.
-Nem tudjatok veleteltelul hol vannak jo kis hang technikai cikkek, amik az alapokat mondjak el?
-Ha pl egy emberi hangot szeretnek kiszurni egy zenebol, azt meg lehet ezzel a kartyava csinalni? (jo hogy utolag kerdezem, de dragabbra ugy sincs love)
-A regi felveteleket fel lehet javitani, vgy csak mintavetelezni lehet a 24/96-al?
- Van egy digitalis input a kartyan, 2 tus, a cd-rommal lehet osszekotni, az arra van hogy ne alakitsa at a hangkartya analogra, hanem full digitalis az adott jel?
- Mondjatok hogy sokkal szebb a hangja a terratec-nek mint a tobbi kartyanak, de ezt milyen hangszorokkal tesztelitek? No meg egy 128bit-es mp3-nak ugyan olyan hangja van mintha egy SB Live-on hallgatnad, nem? Eddig nem tapasztaltam nagy hangzasi kulonbseget (Altec Lansing ATP3) a DMX6fire es a volt Diamond MX300 kozott...Lehet botfulu vagyok? Vagy csak nem hallgattam vele olyan minosegu muzsikat amivel ki is jon a kulonbseg?
Koszi elore is, a koltoi kerdesekre adott valaszokkal egyetemben.
[ 2003. április 22.: domee szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 04. 22. 21:08
idézet:
Ezt írta domee:
Sziasztok!
- Mondjatok hogy sokkal szebb a hangja a terratec-nek mint a tobbi kartyanak, de ezt milyen hangszorokkal tesztelitek? No meg egy 128bit-es mp3-nak ugyan olyan hangja van mintha egy SB Live-on hallgatnad, nem? Eddig nem tapasztaltam nagy hangzasi kulonbseget (Altec Lansing ATP3) a DMX6fire es a volt Diamond MX300 kozott...Lehet botfulu vagyok? Vagy csak nem hallgattam vele olyan minosegu muzsikat amivel ki is jon a kulonbseg?
[ 2003. április 22.: domee szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Nálam egy Fujitsu Siemens Soundbird Flatpanel Pro 2+1-es cuccos van, ami ahhoz képest, hogy "desktop méret" nagyon jól szól. Az igazán hallható különbség a live-hoz képest nagy hangerőn jön ki és ez egy 192kbites mp3-nál is simán hallható.
Elküldve: 2003. 04. 23. 14:34
Pedig az MX300-hoz kepest azert van kulonbseg. Felejtsd el a hangfalakat, probald ki egy JO fejhallgatoval (BEAG, AKG, Sennheiser) mindkettot. Elso hallasra be fog jonni. En egy AKG K66-ossal mentem el kiprobalni, amit sokan fikaztak mar, hogy "nincs basszusa", ami persze nem egeszen igy van, mert nincs ugyan duborgese, de van szep tiszta hangja melytol magasig.
Az MX300-hoz kepest (cd-rol grabbelt WAV):
1. tisztabb basszus, hallhatoan kevesbe torzit.
2. kiegyenlitett kozeptartomany.
3. a magasaknal nagyon pontos, nem hallhato a cintanyernal sisterges, inkabb cseng.
4. a kimeneti erosito nagyon jo, alapzaj meg max hangeron sem hallhato ures VAW file-nal, ami sajnos az MX300-amrol nem mondhato el.
Ha jellemeznem kellene a kartyat, ha az MX300 kb egy jol felszerelt kozpkategorias kocsi, akkor a SKY/SPACE/6Fire(LT) valahol a Mercedes kozepkategoriaba tennem. Csak azert nem feljebb, mert ezek a "kommersz" kartyak, "valodi" studiokartyahoz meg sajnos nem volt szerencseje a fulemnek
Lehel
Elküldve: 2003. 04. 23. 20:24
Ha tul hulyet kerdezek...aaa, az nem lehet
Elküldve: 2003. 04. 24. 08:25
idézet:
Ezt írta domee:
Aha, ertem. Azt meg megkerdenem, hogy ha egy erositon keresztul hallgatom a zenet, az ronthat a hangkartya jel leadasan, vagy az erosito ugyan ugy tovabitja a jelet a hangfalakanak? (kvazi erositi, de rontja vagy nem?)
Ha tul hulyet kerdezek...aaa, az nem lehet)))[/quote]
Ez nagyban fugg az erositotol. Mert mondjuk egy jobbfajta Altec, Promedia erosito+hangfal rendszer az meglehetosen jol viszi at a kapott jelet. De mondjuk egy "kommersz" erosito, gagyi hangfalakkal... Hat arrol jobb nem beszelni, sok "PMPO-s hangfal"-nal meg a telefon is jobb.
Elküldve: 2003. 04. 24. 12:41
Ma kibrobaltam a digizest a DMX6-al, bakelit lemezrol, es oriasi kiraly speci a cucc!!! Igaz ez a hozza adott szofti is csinalja a kiralysagot, az Algorythm vagy mi a fene...
A kerdes az lenne most, hogy van ertelme a 96/24-es digizesnek vagy szinte ugyan az a 44/16? Sajna nem tudom ki probalni, mert ez a Algorythm Terrarec Edition csak 44/16-os cuccokat szur meg.
Amugy egy CD-rol digizett (Star Wars) cuccot is "at mostam" a hang karesszal, es igen fel javitotta a minoseget. Az alap hatterzaj, sisterges, (nem tudom szak nyelven hogy hivjak) total eltunt, igaz egy kicsit emiatt le vett a hangerobol, de szinte full hangeron ket Jamo hangfalall, nagyon tisztan hallom. Mindegy, 1szoval kiraly a kartya.
Nem tudjatok milyen progival erdemes wav-bol mp3-at es forditva csinalni, melyik minoseg kimelo?
Elküldve: 2003. 04. 25. 08:23
idézet:
A kerdes az lenne most, hogy van ertelme a 96/24-es digizesnek vagy szinte ugyan az a 44/16? Sajna nem tudom ki probalni, mert ez a Algorythm Terrarec Edition csak 44/16-os cuccokat szur meg.[/quote]
Van ertelme a Trabantot hasznalni az autopalyan, ha van komolyabb kocsi is? Ha bedigized 96/24-be es onnan konvertalod at 44/16-ba, akkor (egy kicsivel) jobb minoseget kapsz mint ha egybol 44/16-ba nyomod. Digizesnel mindig van adatveszteseg az eredeti analog jelhez kepest. De ha egy digitalis anyagot "szukitesz" akkor a vegeredmeny jobb lesz, mintha eleve "szuken" rogzited. tehat mindenkeppen megeri.
CD-rol digizni? Hat bocsass meg de ez total nonszensz. Egy raklap olyan program van, amivel a CD-rol az eredeti digitalis anyagot tudod leszedni (hacsak nem vedett), es az messze jobb lesz, mint a digizett.
MP3-rol jopar forum szol, nezz korul.
Elküldve: 2003. 04. 28. 12:58
Es tudnal mondani par olyan progit amivel cd-rol az eredit lehet leszedni?
Koszi
[ 2003. április 28.: domee szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 04. 28. 14:13
cd grabber
Es maris tobzodhatsz az eredmenyben. De ilyen proggy pl. a Musicmatch Jukebox (mp3-ba is kodol, de nem erdemes hasznalni a Lame nala sokkal finomabban hangolhato tomorito), a WinDAC es tarsaik.
Lehel
Elküldve: 2003. 05. 05. 20:46
Tapasztalt valaki mar olyat a dmx6-al, hogy gyorsabban jatsza le a zeneket? Nagyon kicsit, de nyilvanvalo hogy ezt csinalja. Help...
Elküldve: 2003. 05. 06. 07:50
pana erositom optikai kabellel osszekotve
az erolkodo csak sztereot hajlando felismerni
a leirasaban bemenetkent a 92kHz es a 192kHz szerepel
a beallitasok kozt viszont hiaba allitom be ezeket csak
a stereot hajlando felismerni.
Otlet?
freerip [url="http://"http://www.tucows.com/mmedia/preview/240601.html"]http://www.tucows.co...iew/240601.html[/url]
[ 2003. május 06.: V3DS1F7s szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 05. 06. 17:38
domee: lehet, hogy csak a regi hangkartyad volt szinkronhibas...
Elküldve: 2003. 05. 06. 17:53
idézet:
Ezt írta Lehel:
Azoknak akiket esetleg erdekel, most lattam, hogy a P***l ezen a heten 13000 ungarische petakkal csokkentette a Sky es Space arat, es 10000-el a 6Fire arat.
domee: lehet, hogy csak a regi hangkartyad volt szinkronhibas...[/quote]
Ez elég durva, ha én ezt előre tudom![]()
Elküldve: 2003. 05. 06. 19:45
Mindegy, a Sky 5.1-es kártyám akkor is szupi és megérte az árát...
Elküldve: 2003. 05. 06. 20:10
Elküldve: 2003. 05. 07. 10:09

Súgó
A téma zárva.