HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec (The Official Unofficial Owners Club) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec (The Official Unofficial Owners Club)

#21 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 06. 18:33

idézet:
Ezt írta Lethal Gene:
hehe jol is nez ki! :) nekem a minidiskhez adtak egyet..anno ezert is vettem ilyen kartyat... :)[/quote]

Én is vennék valami normálisabb sorround cuccot, csak az a baj, hogy mindig elköltöm a pénzt másra. :) Így egyenlőre marad a zseblámpa. :D
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#22 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 06. 20:54

A DMX 6FIRE az 5.1

az elolapjan van a lemezjatszos bemenet, szal ha arrol akarsz felvenni, akkor a fullt kell venned.

idézet:
Ezt írta iNTi:

Hmmm... Ez végülis nagyon jól hangzik. A Terratec-nek amikor először meghallottam a hangját szólni sem tudtam. :) Elötte GUS-om volt, és rengeteg SB-t hallottam, a GUS-nak akkor nagyon tetszett a hangja, de mikor meghallottam ezt, utána a többi csak kukahangúnak tünt. :)

Nekem most a kártyeszre van rákötve bemeneten egy májkrofon, meg a TV Tuner, viszont késöbb akarok valami kultúráltabb lemezjátszót, és lemezről digizni. Mivel olvastam feljebb, hogy erre valszeg jó a 6Fire mert van benne előerősítő (vagy jelerősítő ha jól értettem ?), ezért akkor már azt választanám. Az erősített fullhalgató kimenet nem szempont, mert erősítőre megy a cucc, viszont ugyan nem fenyeget jelenleg az a veszély, hogy rámszakad egy 7.1-es komplett Hi-Fi cucc, de jó lenne azért fentartani a lehetőséget. A 6Fire is tud 7.1-es Surround-ot ? Mivel a Terratec oldalán nem láttam, hogy tudna, sőt még igazán azt sem sikerült kihámoznom, hogy milyen sorround rendszert támogat. :)
[/quote]
lethal.df
DEATH FELLOWS
_ _ _ _ _ ____ _  _  _  _  _

Intel P4 2.6C HT @ 3200 MHz (frost by GT Turbine)
  Abit IC-7
  TYAN Tachyon G9800 Pro-M (def) (silent frost by GT Northpole)
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire

#23 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 06. 20:55

Valami vélemény az Aureon 5.1 Fun-ról?
Tapasztalat mégjobb lenne.

#24 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 06. 20:59

idézet:
Ezt írta BaLee:
Valami vélemény az Aureon 5.1 Fun-ról?
Tapasztalat mégjobb lenne.
[/quote]

sajna azt meg enm probaltam....de sztem legjobb vetel kategoria, ha hagyomanyos felshasznalashoz kell... :)
lethal.df
DEATH FELLOWS

Abit IC-7
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire

#25 Felhasználó inaktív   Geller 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 07. 11:23

A DMX 6Fire és az Auron nem ugyanaz a kategória.
Néhány hónapja vettem egy DMX 6Fire-t (full), mert digitalizálni kell, és király!
Mivel az Auron is az Envy24 chipre épül, már nem lehet rossz.De ha komoly felhasznlásra van szükség a DMX verhetetlen.

#26 Felhasználó inaktív   Balu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 07. 20:33

idézet:
Ezt írta Lethal Gene:
mivel a CD meg megvan, ezert felrakom neked a regebbi drivert, es a control panelt, probald meg azzal.

[url="http://"http://www.szasz.hu/temp/sixpack.rar"]CUCC[/url]

12 mega

[url="http://"http://www.szasz.hu/temp/sixpack.rar"]CUCC[/url]
[/quote]

Köszi. Letöltöttem, meg a Terratec honlapjáról is, a régit leszedtem, újratelepítettem és most sincs ott.
Gondolom a registryben turkál csak a control panel. Pl a macrofx-et könnyen megtaláltam benne. Valaki ha ráérne, megnézné, hogy mit állít át benne az mp3-as kapcsoló?

#27 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 02:22

Tisztelt Terratec tulajok!

Hangkártyát vennék hamarosan és szeretném megtudni a véleményeteket a TerraTec SiXPack 5.1+ kártyájáról.

Érdemes ilyen kártyát venni, tekintve, hogy itt van az újabb széria (Aureon Fun, Sky, Space) illetve a régebbi nagyok, vagy inkább hagyjam a dolgot?

Nencs túl sok pénzem a kártyára sajna, s ebben az árban csak a Creative Audigy kártyáját találtam, de az meg nem igazán szimpatikus. (Driver-gubancok, meg nekem kéne az az optikai csati azért.)

Nincs igazán szükségem a nagyobb modellek 24/96-os meg egyéb tudására, ami lényeges, hogy azért (viszonylag) szép hangja legyen, meg legyen digit csati rajta (optikai vagy koax). Játékokhoz, némi zenéhez használnám illetve filmnézéshez (egy Yamaha RXV620-as erőlködőre kötve lehetőleg digit csatival).

Szóval a lényeg: érdemes ilyen kártyát venni, meg szabad-e venni még ezt a darabot, vagy ez nem jó kártya?
42

#28 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 12:47

szerintem mindenképpen!
annak is van optikai kimenete, fejes előerősítője, es NAGYON jól szolt!

idézet:
Ezt írta BigBear:
Tisztelt Terratec tulajok!

Hangkártyát vennék hamarosan és szeretném megtudni a véleményeteket a TerraTec SiXPack 5.1+ kártyájáról.

Érdemes ilyen kártyát venni, tekintve, hogy itt van az újabb széria (Aureon Fun, Sky, Space) illetve a régebbi nagyok, vagy inkább hagyjam a dolgot?

Nencs túl sok pénzem a kártyára sajna, s ebben az árban csak a Creative Audigy kártyáját találtam, de az meg nem igazán szimpatikus. (Driver-gubancok, meg nekem kéne az az optikai csati azért.)

Nincs igazán szükségem a nagyobb modellek 24/96-os meg egyéb tudására, ami lényeges, hogy azért (viszonylag) szép hangja legyen, meg legyen digit csati rajta (optikai vagy koax). Játékokhoz, némi zenéhez használnám illetve filmnézéshez (egy Yamaha RXV620-as erőlködőre kötve lehetőleg digit csatival).

Szóval a lényeg: érdemes ilyen kártyát venni, meg szabad-e venni még ezt a darabot, vagy ez nem jó kártya?
[/quote]
lethal.df
DEATH FELLOWS

Abit IC-7
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire

#29 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 16:16

ÖÖÖöööö....

Köszönöm a választ, de közben sajna változott a helyzet. (Sixpackot mégse tudnak hozni sajnos.) A kérdés tárgya továbbra is Terratec kártya lenne, de másik típus:

Terratec Aureon 5.1 Sky.

(Ennél végképp nincs több pénzem, másrészt a 8 csatorna nem kell - drága és felesleges is lenne a 7.1 Space.)

Tehát ez is jó kártya akkor, vagy ez gyengébb, illetve nem éri meg megvenni?
42

#30 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 18:01

Az egy sokkal jobb kártya, de 2.5* annyiba is kerül. Ha van rá annyi pénzed vedd azt szvsz.

#31 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 18:15

ez nagyon szuper kartya, CSAK az 5.1 segben kulonbozik a 7.1 Spacetol. Sokkal jobb, mint a SixPack: kisebb a zajszintje, és tisztabban jatszik le, értsd ezeknek az egyuik legjobb a mintavételezése: 24bit/192 kHz. :)

nagyon jo a fejhallgato eloerositoje is! :)

idézet:
Ezt írta BigBear:
ÖÖÖöööö....

Köszönöm a választ, de közben sajna változott a helyzet. (Sixpackot mégse tudnak hozni sajnos.) A kérdés tárgya továbbra is Terratec kártya lenne, de másik típus:

Terratec Aureon 5.1 Sky.

(Ennél végképp nincs több pénzem, másrészt a 8 csatorna nem kell - drága és felesleges is lenne a 7.1 Space.)

Tehát ez is jó kártya akkor, vagy ez gyengébb, illetve nem éri meg megvenni?
[/quote]
lethal.df
DEATH FELLOWS

Abit IC-7
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire

#32 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 18:52

Köszönöm a bíztatást, akkor ez a kártya lesz tényleg.
(Terratec Aureon 5.1 Sky)

Ha megjön, majd beszámolok róla milyen.

(Mindenesetre jobbnak tűnik az álatalam (is) utált Creative kártyáknál.)
42

#33 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 19:10

jaja :)

meg tudok orulni, amikor az a kis fos telepakolja a system trazt minden sz*rral.. :) kerdezes nelkul feltelepít mindent! :(

ezt meg mégcsak újra sem kell inditani, és máris üzemkész! :)

idézet:
Ezt írta BigBear:
Köszönöm a bíztatást, akkor ez a kártya lesz tényleg.
(Terratec Aureon 5.1 Sky)

Ha megjön, majd beszámolok róla milyen.

(Mindenesetre jobbnak tűnik az álatalam (is) utált Creative kártyáknál.)
[/quote]
lethal.df
DEATH FELLOWS

Abit IC-7
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire

#34 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 12. 18:50

Nos, megjött a kártya, (Aureon 5.1 Space) de sajna eddig a tapasztalataim negatívak. :(

Mindenesetre nem a hangját illetően, mert a kártyának GYÖNYÖRŰ a hangja. (Na erre lázadás lesz, de járt nálam Audigy kártyesz, hát az nulla ehhez képest.)

Viszont egyéb problémáim vannak.

Szóval kártyát gépbe beszereltem, az adott CD-ről drivereket felraktam. Eddig oké. Conrtol panelt megnyitottam, s beállítgattam a hangfalakat szépen 5.1-re.
Digit kimenetet engedélyeztem. Viszont itt jött az első probléma. A tesztelésnél egyszerűen bármit is csinálok, nem szól a center csatornám. AC3-as filmeknél se. (AC3 codec van) Viszont ha a control panelben a subra kattintok, az szól, szóval csak a center nincs meg.
Digit kimeneten keresztül van minden, csak analógon nincs.

A második problémám akkor jött elő, amikor engedélyeztem a Sensaura 3D-t. Ekkor ugyanis ha az egeremet mozgatom, szépen sípolni, recsegni kezd a cucc, mintha zavarná valami. Kipróbáltam a lapon több PCI csatiban is. (Mellesleg nincs ütközés sehol.)

A harmadik pedig az, hogy miótabent van ez a kártya (kb. 3 órája) , már 2-szer dobott egy-egy szép hátast a gépem, ilyen eddig szintén nem volt, hogy csak úgy magától reseteljen a cucc.

Mindenesetre most leszedtem valami új drivert, kipróbálom azzal is, hátha. Szomorú lennék, ha nem jönne össze rendesen, azért kicsit drága - és túl jó hangú - ez a kártya.
42

#35 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 13. 02:01

Kipróbáltam az új drivert, azzal végre megy a Sensaura 3D normálisan, azaz semmi recsegés meg sípolás nincs már vele.

Fene tudja miért csinálta eddig, de valszeg driverhiba volt, mindenesetre nem szép dolog.

Viszont analógon továbbra sincs meg a center csatornám. Még próbálkozom...
42

#36 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 13. 13:42

Na, újabb fejlemény. (Tök jól elbeszélgetek itt magammal :) )

Szar volt a center/sub csatornához használt kábelem, ezért nem volt center csatornám.

Úgyhogy most végre kijelenthetem, hogy - kop-kop-kop - végre minden működik. Van analóg 6 csatim, a digit kimenet tökéletes, a Sensaura cucc is müxik gond nélkül.

A kártya hangja pedig csodálatos. Gyönyörűen dinamikusan szól, megérte!
42

#37 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 13. 14:36

idézet:
Ezt írta BigBear:
Na, újabb fejlemény. (Tök jól elbeszélgetek itt magammal :) )

Szar volt a center/sub csatornához használt kábelem, ezért nem volt center csatornám.

Úgyhogy most végre kijelenthetem, hogy - kop-kop-kop - végre minden működik. Van analóg 6 csatim, a digit kimenet tökéletes, a Sensaura cucc is müxik gond nélkül.

A kártya hangja pedig csodálatos. Gyönyörűen dinamikusan szól, megérte!
[/quote]

Gratula hozzá ! A Terratec-et én sem bántam meg amikor vettem régen (SixPack), valóban hihetettlen szép hangja van. :)
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#38 Felhasználó inaktív   Caris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 13. 14:49

idézet:
Ezt írta BigBear:
Kipróbáltam az új drivert, azzal végre megy a Sensaura 3D normálisan, azaz semmi recsegés meg sípolás nincs már vele.
[/quote]

Jaja, az első adag driver bugos volt rendesen. Én is leveleztem egy adagot a Terratec-kel ezügyben :)
÷

#39 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 13. 15:06

BigBear!

Gratula szintén, Isten hozott a Terratec-klubban. :D

Bocs, hogy nem szóltam a problámádhoz, de nekem egyelőre nincs 5.1-es rendszerem, ezért nem tudtam segiteni. Ha minden igaz ma hozzák meg Pestről! :D Creative Inspire 5500.
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#40 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 13. 19:05

Köszi mindenkinek!

Nekem is öröm a Terratec - klubhoz tartozni! :)

Jó ez a kártya!

( Bár most, hogy megvan, azon jár néha az agyam, hogy nem lenne-e jobb a 7.1 Space, annak ellenére, hogy se pénzem, se szükségem nincs rá, de hát mindig elégedetlen az ember - legalábbis én ilyen vagyok... én hülyeségem... Bár ha azt vettem volna, akkor meg egy még drágább/extrább kéne... )

Na, még1x: szuper a kártya!
42

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.