HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec (The Official Unofficial Owners Club) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec (The Official Unofficial Owners Club)

#481 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 26. 11:18

Sziasztok !

Olyan hangkártyát keresek ami tud Dolby Digital enkódolást és van rajta koax SPDIF kimenet, vagyis tudja azt amit anno a SoundStorm-os deszkám tudott. (azóta használtam alaplapi RealTek-et, most SB Live! 24bit van) Neten próbáltam keresgélni, a Terratecnek ugye van ilyen kártyája (Aureon 7.1 PCI) ? Driverek milyenek, érdemes ilyet venni ?

Szerk.: házimozi cuccra lenne kötve a kártya, koax bemenetre, SoundStorm-mal így kegyetlen jól szóltak a játékok.

Szerkesztette: iljicSke 2006. 11. 26. 11:26 -kor

I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#482 Felhasználó inaktív   ical2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 07. 12:45

Sziasztok!
Van egy kis(nagy) problémám!  :(
Egy aureon 7.1 space kártyám van, ami a kezdetektől fura dolgokat művel:
1.a tévékártyámon(leadtek winFast2000) azóta nincsen hang mióta ezt a hangkártyát használom, persze a felvételen, amit a tvKártyával csinálok, visszajátszáskor van hang, de tv-t nézni nem tudok.
2.bizonyos progik mint a néró, mikor megírnak egy lemezt (beállítástól függően persze) adnak egy hangot, amit a kártya a zene felénél, fele sebességgel kezd el lejátszani, és utána úgy is marad, s ha éppen zenét is hallgatok közben a hallgatott zene is lelassul, és úgy is marad(ki kell lépni a lejátszóprogiból, és utána vissza, csak úgy játszik megint rendesen).
3.ma pedig feltette az I-re a pontot az hogy semmilyen hangot nem játszik le, a média player kiírja hogy vagy nincs hangkártya a rendszerben vagy foglalt, az eszközkezelőben ott van rendesen, és állítólag "az eszköz rendesen működik", röhej!!! :reklamacio:
párszor már újratelepítettem, és semmi változás :think:
Nincsen valakinek valami ötlete legalább valamelyik probléma megoldására? :confused:

#483 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 15:24

sziasztok!

most leltem rá a topikra. szeretnék valami normális hangkártyát venni, de nem SB sorozatból. elolvasom a témát és ha van kérdés, akkor kérdezek is. de előbb olvasok szorgalmasan.

:respect:

üdv!
.
.
.

#484 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 15:43

Idézet: iljicSke - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 11:18

Sziasztok !

Olyan hangkártyát keresek ami tud Dolby Digital enkódolást és van rajta koax SPDIF kimenet, vagyis tudja azt amit anno a SoundStorm-os deszkám tudott. (azóta használtam alaplapi RealTek-et, most SB Live! 24bit van) Neten próbáltam keresgélni, a Terratecnek ugye van ilyen kártyája (Aureon 7.1 PCI) ? Driverek milyenek, érdemes ilyet venni ?

Szerk.: házimozi cuccra lenne kötve a kártya, koax bemenetre, SoundStorm-mal így kegyetlen jól szóltak a játékok.

Hali!

Nekem Aureon Space 7.1 van. (Ez a PCI elődje, alig különböznek).

Jó tulajdonságai:
1. Kitűnő hangminőség zenehallgatásra.
2. 5.1-es digitális Dolby Digital ki és bemenet (sajna csak optikai)
3. Sensaura

Rossz tulajdonságai:
1. Csapnivalóan szar driverek :( (Még a sokat szidott Creative Audigy divereket is alulmúlja)
2. Hardcore játékosoknak nem igazi.
3. Nincs coax digit kimenet

A driver probléma szerencsére áthidalható, ugyanis a kártya Envy24HT csippel van felvértezve és a Terratec egy kis trükkel AudioTrak Prodigy 7.1-é varázsolható /át kell irni az EPROM-ot/ igy a AudioTrak driverei használhatók hozzá, melyek fényévekkel jobbak a Terratecnél. :)
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#485 Felhasználó inaktív   Robekri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 15:52

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 15:43

Hali!

Jó tulajdonságai:
1. Kitűnő hangminőség zenehallgatásra.
2. 5.1-es digitális Dolby Digital ki és bemenet (sajna csak optikai)
3. Sensaura

Rossz tulajdonságai:
1. Csapnivalóan szar driverek :( (Még a sokat szidott Creative Audigy divereket is alulmúlja)
2. Hardcore játékosoknak nem igazi.
3. Nincs coax digit kimenet

A driver probléma szerencsére áthidalható, ugyanis a kártya Envy24HT csippel van felvértezve és a Terratec egy kis trükkel AudioTrak Prodigy 7.1-é varázsolható /át kell irni az EPROM-ot/ igy a AudioTrak driverei használhatók hozzá, melyek fényévekkel jobbak a Terratecnél. :)

BIOS túrkáltam!

Na nekem van egy ilyen karim! Megcsináltam de van vele valami bibi!
Hangszóró tesztnél nem fajintos! :(

Ötlet??

Üdv.: Robe

#486 Felhasználó inaktív   Robekri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 16:15

Pontosítok:

Átflesseltem Prodigy7.1-re a hercules gamesurround Fortissimo IV hangkergetőmet! A chipen ENY24HT chip van tehát moddolható!

Na de nem akar menni az 5.1es hangzás össze vissza szól illetve nem szól! Legutolsó driver van fent, de a qsound szürkével "kilőve"!  confused.gif

Valamit elbaxtam??

#487 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 12. 07. 18:17

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 16:43

tudtommal a a sima 7.1 pci-ban CMI 8768+ csip van, a dac sem wolfson, hanem vmi más.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#488 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 18:33

Idézet: avman - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 18:17

tudtommal a a sima 7.1 pci-ban CMI 8768+ csip van, a dac sem wolfson, hanem vmi más.

Nem tudom, lehet, hogy neked van igazad. Nekem egy ismerős mondta ezt az infót. A Terratec oldalán sajna nem írnak róla milyen chipekkel vannak felvértezve a 7.1 PCI kártyák.
Az enyém biztos Envy és Wolfson chipes.
Ugy hogy ha butaságot mondtam ez ügyben a 7.1 PCI-vel kapcsolatban, elnézést kérek.

Szerkesztette: Brett Shaw 2006. 12. 07. 18:37 -kor

ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#489 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 18:35

Idézet: Robekri - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 15:52

BIOS túrkáltam!

Na nekem van egy ilyen karim! Megcsináltam de van vele valami bibi!
Hangszóró tesztnél nem fajintos! :(

Ötlet??

Sajnos nincs ötletem. :( Nekem jól sikerült a moddolás Prodigyre.

#490 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 19:07

sziasztok!

hát, elolvastam az utolsó 200 hozzászólást. leszűrtem, hogy ilyen kártyám sem lesz. a driver dolog csak úgy megkerülhető,  ha megveszem a nettó 20 rugós kártyát és kiütöm a bioszt belőle, aztán használom a profi meghajtót. mivel ennyi pénzt az életben nem szánnék egy kártyára, így marad az integrált cucc.

pedig alapvetően tetszene a dolog, de egy ennyire komplikált cuccot ilyen drágán nem vennék már meg. korábban egyből rávetődtem volna az ilyen hardverre, mint éhes mókus a Föld utolsó mogyorójára, de már megöregedtem és belefáradtam az alpha és beta stádiumban kiadott hardverekbe és szoftverekbe. inkább olyat használok, ami mindenképpen megy. nincs időm és energiám valami félig befejezett cuccal szívni.

az SB csilivili meghajtóitól agybajt kapok, még élénken emlékszem öcsém SB Live kártyájára, fél cédényi cuccot felpakol, extra memóriát zabál és a fél taskbar tele van mindenféle kis ikonokkal.

az igényeim pedig alapvetőek lennének:

- sziklaszilárd driver, támogatás hozzá
- alacsony erőforrás igény
- 2x sztereó hangzás (fejhallgató és sztereó hangszóró ugyanazt a jelet kapja, szintjük beállítható legyen)
- térhangzás nem érdekel
- régi szimulátorok alatt fusson
- videókat lejátssza probléma nélkül (hang belassulás, ugrálás, megakadás kizárva)
- ne halljam a lemezműveleteket a fejhallgatóban, mint az alaplapi integrált cuccal sajnos
- dinamika
- alacsony zajszint, semmi alap sercegés
- zenére jó legyen

tehát egy olyan hangkártyát keresek, amit egyszer felinstallálok és csak simán működik. tehát maximum annyit foglalkozok vele, hogy néha állítok a hangerőn.

ehhez képest itt külön lelkivilága van az egész cuccnak. mivel a másik nagy versenyző is hasonlónak tűnik, ezért nem veszek semmit, inkább elfagyizom nyáron az árát...

nem akarok senkit megbántani, de kicsit csalódtam a jelenlegi hangkártya piacban. de ne keseregjetek, majd megnyugszom én is.

viva la musica!

.
.
.

#491 Felhasználó inaktív   ical2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 19:46

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 18:33

Nem tudom, lehet, hogy neked van igazad. Nekem egy ismerős mondta ezt az infót. A Terratec oldalán sajna nem írnak róla milyen chipekkel vannak felvértezve a 7.1 PCI kártyák.
Az enyém biztos Envy és Wolfson chipes.
Ugy hogy ha butaságot mondtam ez ügyben a 7.1 PCI-vel kapcsolatban, elnézést kérek.

A sima pci nevű, és a space nevű között az a legnagyobb különbség hogy, a space native tud 24bit 96khz-be digizni, de a pci nevű nem, szerintem az egy kissebb kártya utódja  nem a spaceé! Tehát biztos másik chip is van rajta! :cool:
Én legalábbis ezért vettem ezt! ;)

#492 Felhasználó inaktív   ical2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 19:54

Új fejlemény van a space7.1 kártyámmal kapcs.!!!
Az utolsó 2 problémámat sikerült megoldani, valszeg valami biztonsági gáz lehetett a gépemen, mikor kicseréltem a tűzfalamat egy másikra, a hangkártya egyből megjavult, bár a control panel eltűnt, de az nem lényeg.
De viszont ha valaki tudna segíteni, hogy hogyan tudnám összelőni a hangkártyámat a tv kártyámmal, az jó lenne!!
A tv kártyámból kijön a hang (ezt leellenőriztem úgy hogy rádrótoztam az erősítőmet), ha felveszek van hang ha visszajátszom, de mikor tv-t nézek semmi hang nincs!!!!! :think:  hmmm passsssz

#493 Felhasználó inaktív   ical2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 20:01

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 19:07

sziasztok!

hát, elolvastam az utolsó 200 hozzászólást. leszűrtem, hogy ilyen kártyám sem lesz. a driver dolog csak úgy megkerülhető,  ha megveszem a nettó 20 rugós kártyát és kiütöm a bioszt belőle, aztán használom a profi meghajtót. mivel ennyi pénzt az életben nem szánnék egy kártyára, így marad az integrált cucc.

pedig alapvetően tetszene a dolog, de egy ennyire komplikált cuccot ilyen drágán nem vennék már meg. korábban egyből rávetődtem volna az ilyen hardverre, mint éhes mókus a Föld utolsó mogyorójára, de már megöregedtem és belefáradtam az alpha és beta stádiumban kiadott hardverekbe és szoftverekbe. inkább olyat használok, ami mindenképpen megy. nincs időm és energiám valami félig befejezett cuccal szívni.

az SB csilivili meghajtóitól agybajt kapok, még élénken emlékszem öcsém SB Live kártyájára, fél cédényi cuccot felpakol, extra memóriát zabál és a fél taskbar tele van mindenféle kis ikonokkal.

az igényeim pedig alapvetőek lennének:

- sziklaszilárd driver, támogatás hozzá
- alacsony erőforrás igény
- 2x sztereó hangzás (fejhallgató és sztereó hangszóró ugyanazt a jelet kapja, szintjük beállítható legyen)
- térhangzás nem érdekel
- régi szimulátorok alatt fusson
- videókat lejátssza probléma nélkül (hang belassulás, ugrálás, megakadás kizárva)
- ne halljam a lemezműveleteket a fejhallgatóban, mint az alaplapi integrált cuccal sajnos
- dinamika
- alacsony zajszint, semmi alap sercegés
- zenére jó legyen

tehát egy olyan hangkártyát keresek, amit egyszer felinstallálok és csak simán működik. tehát maximum annyit foglalkozok vele, hogy néha állítok a hangerőn.

ehhez képest itt külön lelkivilága van az egész cuccnak. mivel a másik nagy versenyző is hasonlónak tűnik, ezért nem veszek semmit, inkább elfagyizom nyáron az árát...

nem akarok senkit megbántani, de kicsit csalódtam a jelenlegi hangkártya piacban. de ne keseregjetek, majd megnyugszom én is.

viva la musica!

Én már megoldottam ezt a dolgot! ;)
Vettem egy rendes hifit, és többnyire azon hallgatok zenét, a számítógépet csak munkára használom :)
De félre a tréfával! --->
Ez a pc-s világ! Ilyen volt és ilyen is marad! Sajna! A progikat is emberek írják, és többnyire hibáznak.
Evvan :smoker:

#494 Felhasználó inaktív   Robekri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 21:42

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 18:35

Sajnos nincs ötletem. :( Nekem jól sikerült a moddolás Prodigyre.

Megcsinálod nekem is?? :D

#495 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 00:15

Legalább 2 éve használok egy Terratec Skyt nagyjából teljes megelégedéssel. Az első nap rögtön átflasheltem Prodigyvé - ez a művelet olyan nagyon bonyolult, hogy kb egy 10 éves gyereknek is 2 percébe kerül. Mellesleg a convert programhoz járó leírás első mondata a következő:

"How to convert a Terratec Aureon Space/Sky into an Audiotrak Prodigy 7.1"

Tehát lehetséges, hogy nem működik Fortissimo 4-el, hiába ugyanaz a chip. A drivere jó, ahhoz képest, hogy kezd öregecske lenni picit, de ez egy ősrégi hardver, én már további frissítést nem is várok hozzá igazából. Mindenesetre az utolsó Prodigy driver tökéletesen működik, bár nem sok játékkal játszom, de a Tomb Raider Legendsen kívül minden ment vele rendben. Szerintem a donphobos által leírtakat a (folyamatos és állandó) támogatást leszámítva tökéletesen teljesíti a kártya - amihez használtan szerintem jóval olcsóbban is hozzá lehet jutni (olyan 6-8k körül).

#496 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 09. 09:46

sziasztok!

sajnos úgy látom, hogy mesterségesen ráerőltetik a felhasználókra azokat a funkciókat, amikre nincs is szükség. kellene egy "igényes deszktop" hangkártya is. térhang szükségtelen. ellenben legyen digitális ki- és bemenete, mert sokat erősítőt is raknának rá. tudjon felvenni MD-ről, akármiről. legyen több, mint 16 bites, tudjon egyszerűen hangkártyaként működni. kimenetek támogassák párhuzamosan a fejhallgató/kis hangszóró/erősítő triumvirátust.

ehhez persze kellene egy olyan meghajtó, ami nem 100 mega, csak megbújik egy ikon a tálcán. ott lehessen profilokat létrehozni, közöttük egyszerűen váltani. és ne legyen egy több hetes program összelőni a rendszer. szerintem egy jó hardver egyszerűen csak működik, nem kell a lelkivilágával törődni.

sajnos ilyenről jelenleg nem tudok. ezért igyekszem nem a gépen zenét hallgatni. de szívesen vásárolnék egy olyan hangkártyát, ami nem kerül indokolatlanul sokba és erőltet rám olyan feature készletet, amit soha nem használnék. tudom, hogy a marketing nagy úr, magától egy mérnök soha nem kezdene el például sima 2.0 hangból 4.0-t keverni. de szóltak, hogy ilyenre "igény lesz", így aztán ilyet is tudnak a Dolby akármiben.

ha sikerül találni egy nekem is megfelelő kártyát, akkor majd veszek, de nem akarok felesleges kompromisszumokba belemenni. hallgatok zenét a nagy láncon inkább.

mindenkinek jó muzsikálást kívánok!
üdv!

:up:  :respect:
.
.
.

#497 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 11:22

sziasztok!

Ez a Terratec Aureon 7.1 PCI átkonvertálható?

Kép

Kép

Idézet

Terratec Aureon 7.1 PCI hangkártya

Tökéletes térhatású hangzás Dolby Digital Live-val!

Az Aureon 7.1-es hangkártyával teljesen valósághű hang érhető el számítógépen is. A 8 csatornás audiorendszer és a beépített Dolby Digital Live lélegzeletelállító zenei élményt biztosít; a dvd-filmeket mintha moziban néznénk, játékok közben pedig az események középpontjában érezhetjük magunkat.
# 4 analóg sztereó kimenet (3.5mm jacks)
# 1 analóg szteró bemenet (3.5mm jacks)
# 1 analóg CD-audio bemenet
# 1 analóg TV bemenet
# 1 analóg mono mikrofon-bemenet (3.5mm jacks) - 16bit/48kHz
# 1 analóg sztereó fülhallgató-kimenet (3.5mm jack)
# 1 digitális sztereó bemenet-kimenet

Idézet

Eladási ár:  14.200 Ft  (11.833 Ft +ÁFA)

Ez konvertálható? Mert ez még akkor elfogadható ár lenne. De mondjuk 22e már nem. Feljebb vittem a fájdalomhatárt 15e-ig...

Üdv!
.
.
.

#498 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 17:44

Igen. Nekem ilyen van. Miutan megvettem, egybol atflasheltem Prodigy 7.1-re. Az eredeti driver kritikan aluli. Az Audiotrak drivere nagyon jo.

#499 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 23:32

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 12:22

Ez a Terratec Aureon 7.1 PCI átkonvertálható?

Vigyázz, itt lehet, hogy kavarodás van!
Két különböző 7.1 modell létezik, a Space és a PCI. A képeken az előbbi, ENVY csippes példány látható, a paraméterek viszont inkább a CMI csippes PCI nevűre utalnak. Továbbá hacsak nem őrületes akció van, az ár is inkább a 7.1PCI-t takarja szerintem. Megvenni csak a Space-t szabad.

#500 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 00:44

Terratec Aureon 7.1 Space-bol lesz
Audiotrak Prodigy 7.1

A fenti ket tesztben lathato, hogy a digit ki/be menet kivetelevel teljesen azonos a ket kartya.

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.