sziasztok!
hát, elolvastam az utolsó 200 hozzászólást. leszűrtem, hogy ilyen kártyám sem lesz. a driver dolog csak úgy megkerülhető, ha megveszem a nettó 20 rugós kártyát és kiütöm a bioszt belőle, aztán használom a profi meghajtót. mivel ennyi pénzt az életben nem szánnék egy kártyára, így marad az integrált cucc.
pedig alapvetően tetszene a dolog, de egy ennyire komplikált cuccot ilyen drágán nem vennék már meg. korábban egyből rávetődtem volna az ilyen hardverre, mint éhes mókus a Föld utolsó mogyorójára, de már megöregedtem és belefáradtam az alpha és beta stádiumban kiadott hardverekbe és szoftverekbe. inkább olyat használok, ami mindenképpen megy. nincs időm és energiám valami félig befejezett cuccal szívni.
az SB csilivili meghajtóitól agybajt kapok, még élénken emlékszem öcsém SB Live kártyájára, fél cédényi cuccot felpakol, extra memóriát zabál és a fél taskbar tele van mindenféle kis ikonokkal.
az igényeim pedig alapvetőek lennének:
- sziklaszilárd driver, támogatás hozzá
- alacsony erőforrás igény
- 2x sztereó hangzás (fejhallgató és sztereó hangszóró ugyanazt a jelet kapja, szintjük beállítható legyen)
- térhangzás nem érdekel
- régi szimulátorok alatt fusson
- videókat lejátssza probléma nélkül (hang belassulás, ugrálás, megakadás kizárva)
- ne halljam a lemezműveleteket a fejhallgatóban, mint az alaplapi integrált cuccal sajnos
- dinamika
- alacsony zajszint, semmi alap sercegés
- zenére jó legyen
tehát egy olyan hangkártyát keresek, amit egyszer felinstallálok és csak simán működik. tehát maximum annyit foglalkozok vele, hogy néha állítok a hangerőn.
ehhez képest itt külön lelkivilága van az egész cuccnak. mivel a másik nagy versenyző is hasonlónak tűnik, ezért nem veszek semmit, inkább elfagyizom nyáron az árát...
nem akarok senkit megbántani, de kicsit csalódtam a jelenlegi hangkártya piacban. de ne keseregjetek, majd megnyugszom én is.
viva la musica!
.
.
.