HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi az a P.M.P.O. teljesítmény? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi az a P.M.P.O. teljesítmény?

#21 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 01. 12:56

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

A felvett villamos teljesítmény vajmi keveset árul el általánosságban a tapasztalható hangerőről.
Hangerő-ügyben az érzékenység paraméter játszik. Az érzékenység azt mondja meg, hogy süketszobában 1W villamos teljesítmény ráadásakor (1 kHz-es szinuszos mérőjellel) 1 méter távolságban mérve hány dB hangerőt produkál a cucc...

[ 2004. február 01.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]
dr. Veszely is mesélt hasonlót :)

#22 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 14:37

idézet:
Ezt írta fotel:

Watt / hangerő :confused: Szerintem nem ilyen prózaian egyszerű az összefüggés :D
[/quote]

Szerintem sem, azért mondtam amit mondtam.
Mondjuk a hangérzet szubjektív. :)
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#23 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 02. 01. 16:12

[url="http://"http://www.audiovideo101.com/dictionary/dictionary.asp?dictionaryid=498"]PMPO (Peak Music Power Output) [/url]

#24 Felhasználó inaktív   zozzoka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 02. 15:08

:D Azt hallottam, hogy a P.M.P.O helyett most bevezetnek egy új szabványt: a V.P.S-t. Ez is hasonló képpen számított, mint a pmpo, jelentése Vakulj Paraszt System!
Viszlát és kössz a halakat!

#25 Felhasználó inaktív   blútúút 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 21:15

P.M.P.O.
Az a maximális teljesítmény, amit az erősító egy pillanatban hirtelen le tud adni. Vagyis tudna. De akkor már repülne ki a membrán a hangszóróból...

[ 2004. február 04.: blútúút szerkesztette a hozzászólást ]
Pénz volt, és lesz. De nincs.

Miditower 300W, ABIT KD7-raid, AMD XP 2500+ BARTON BOX, Apacer 2x512 MB DDRAM 333MHz, ATI Radeon 9800, Maxtor DiaMax PLUS 40GB, TEAC FDD, TEAC DVD, TEAC CD RW, Philips 107B40 17", Genius optical mouse, Chicony keyboard, Kinyo SW 210, Microcom DeskPorte Internal

#26 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 17:11

idézet:
Ezt írta blútúút:
P.M.P.O.
Az a maximális teljesítmény, amit az erősító egy pillanatban hirtelen le tud adni. Vagyis tudna. De akkor már repülne ki a membrán a hangszóróból...

[ 2004. február 04.: blútúút szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Ennek ess neki újra, mert úgy hülyeség, ahogy van.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#27 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 17:12

idézet:
Ezt írta Socket:
az én hangszóróim 72x-er tudnának hangosabban szólni.
18/0,25=72.
Mondom, hogy nincs értelme ezeknek a számításoknak. :)
[/quote]

Watt meg a hangerő csak igen távolról vannak köszönő viszonyban! 5 watt is elég lehet érzékeny doboznál, hogy kikergessen a szobából, és lehet, hogy valamikor 100watt sem elég.

#28 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 08. 12:18

Egy 0,5W-os hangszóró is lehet fülsüketítő, ha csak a közepet szórja (főleg 1...3kHz sávban). De ha érezni akarod a hasadban a kakót, akkor kb. 30-40W-nyi Power kell (sinus). P.M.P.O. ba akkó ez vagy 4-5 kW kategóri ugyi?
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#29 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 02. 08. 12:25

idézet:
Ezt írta Henci Papa:
Egy 0,5W-os hangszóró is lehet fülsüketítő, ha csak a közepet szórja (főleg 1...3kHz sávban). De ha érezni akarod a hasadban a kakót, akkor kb. 30-40W-nyi Power kell (sinus). P.M.P.O. ba akkó ez vagy 4-5 kW kategóri ugyi?[/quote]

Akkor szerintem Te is láttál már 40 wattos Marshall gitárerőlködőt rendesen kihajtva :-)
Make love not Wor.

#30 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 08. 12:38

idézet:
Ezt írta Henci Papa:
Egy 0,5W-os hangszóró is lehet fülsüketítő, ha csak a közepet szórja (főleg 1...3kHz sávban). De ha érezni akarod a hasadban a kakót, akkor kb. 30-40W-nyi Power kell (sinus). P.M.P.O. ba akkó ez vagy 4-5 kW kategóri ugyi?[/quote]

30-40watt SEM kell szerintem... mondjuk ez hangszórófüggő.

upd. : ha annyira a mély hangokra mész, akkor hajts meg 20 watton egy jófajta REL mélynyomót... Soványabb embert nem mernék elé rakni, mert elfújja...

[ 2004. február 08.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]

#31 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 08. 13:15

idézet:
Ezt írta Henci Papa:
Egy 0,5W-os hangszóró is lehet fülsüketítő, ha csak a közepet szórja (főleg 1...3kHz sávban).[/quote]
Plane, hogy az emberi ful az 1KHz-re a legerzekenyebb...

#32 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 08. 13:25

idézet:
Ezt írta nyunyu:

Plane, hogy az emberi ful az 1KHz-re a legerzekenyebb...
[/quote]

Azé írtam! Amúgy a 30-40W az egy középkategóriás 20cm-es mély/közép hangszóróra értendő egy tűrhető dobozban. Ha High End cuccról beszélünk, akkor 1-2W oldalanként és minden sirály! Samúgy nem hajtok annyira a mélyekre, csak ezé említettem, mert ahhó kell a legtöbb kakaó, hogy érzete legyen. :D

#33 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 08. 14:20

Vagy rákell tolni a dobozokat a falra, és neked meg bekell csücsülni a szemben lévő sarokba. Így kb +9 esetleg +12-es emelést kapsz a 200hz alatti tartományban.

#34 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 09:19

Asszem valaki már mondta elöttem valaki, hogy amire a pmpo rá van írva azt ne vedd meg. Asszem én is valahogy így gondolkodom... :-)

Jött a haver, hogy figyuzz mit vettem valami gagyi hangfal, ráírva, hogy p.m.p.o. 1500Xatt.
Mondom neki gyere geci, a 6*300-as végfokomból kettőt hídba kapcsolok, az ugyabár 600 Watt, megnézzük mit csinál az 1500-ös hangfalad alig a fele teljesítményen...
Nem vállalta.

#35 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 09:36

idézet:
Ezt írta lac1:
Mondom neki gyere geci, a 6*300-as végfokomból kettőt hídba kapcsolok, az ugyabár 600 Watt, megnézzük mit csinál az 1500-ös hangfalad alig a fele teljesítményen...
Nem vállalta.
[/quote]

Csodákozó? Samúgy fizikai méreteiben mekkora vót a fal? Vót vagy 100X80X160mm? Me ezek átalában ijjen háj tekkes cuccoréniák, hogy ijjen kis dobozbó is k nagy kakaót kivakarnak... :D

#36 Felhasználó inaktív   ExpowaA 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 20. 18:25

Ennyi marhaságot rég olvastam :)))

A PMPO a Peak Music Power Output rövidítése.
Körülbelül annak az adatnak felel meg, ami megadja, hogy mekkora teljesítményt képes elviselni a szerkezet anélkül, hogy rögtön gõzzé válna.

#37 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 20. 19:03

A rövidítés rendben van, a leírás kicsit pontatlan, ugyanis ez leadott hangteljesítmény szeretne lenni. Aminek továbbra sincs semmi köze az RMS értékhez és főleg ahhoz, amit a hangszóró el tud viselni rövid távon.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#38 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 22:43

Akkor is egy értelmetlen baromság, csak azért használják, mert jó nagy számokat lehet leírni, tulajdonképpen a csalás kategóriába tartozik. A W-hoz már nagyjából hozzászoktunk, mindenkinek van elképzelése, mit tud egy 100W-os erősítő egy ugyanekkora hangfallal (még ha ez nem is az "érzékenység" süketszobában, decibelben), tehát ha valaki ilyet vesz, nem sokat csalódhat a "hangerőt" illetően. Ezt kihasználva találták ki ezt az új "teljesítményjelölést" kifejezetten a vevők átverésének szándékával, ez pedig már egy más kategória. Azt az üzletet is meg kellene büntetni, amelyik ilyet árul... Hol van ilyenkor a fogyasztóvédelem? Persze ezt nem gondoltam komolyan, hiszen ma már a pénz számít csak, a haszon, és világszerte ezt csinálják, azaz ott verik át a vásárlókat, ahol lehet. A 72 cm-es Tv-nek a doboz térátlója sem éri el a 68 centit, de lehet, hogy a csomagolás kartondobozára vonatkozik ez a méret...A videokameráknál már lassan csak a digitális zoomot írják rá a készülékre, mert az egy jó nagy szám, az, hogy valójában semmit sem ér nem számít.
Ebben az őrült világban az a lényeg, hogy mekkora a mellbőséged, mekkora a bicepszed, hány centi a farkad, mekkorát gyorsul az autód, mekkora házad van, mekkora barom vagy, hányszor kerülsz az újságok címoldalára akármivel. Az a szomorú, hogy ez a műszaki életbe is belopódzott, és ez nem a mérnökök hibája, hanem a marketingeseké, és egyéb, az emberi értelem legalsó fokán található (de sajnos a valóságban a társadalom csúcsán elhelyezkedő), csak hosszú és bonyolult angol szavakkal leírható "szakmák" képviselőié.

#39 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 23:07

Egy kifejlett nutriának jó hosszú farka van.
Ezt tanusíthatom!

-----------
Hatalmas bóvli egy topik ez.
Két dolog számít. Érzékenység, teljesítmény (és mint felmerült, a terem akkusztikája).
Ilyen szonihoz, meg teknicshez szokott embereknek szoktam demonstrálni milyen hangos cca 1W zene egy-egy érzékeny dobozon.

Persze a parasztvakítás megy ezerrel. 7x100W-os házomozi erősítőnek nevezett hulladék, ami 200W-ot vesz fel és NEM 100%-os hatásfokú, mégha kapcsiüzemben megy akkor sem.. Vannak amikor már hazudnak is.
-ElvisTheKing: A DSP a Creative EMU8000-nél kezdődik (anno AWE32)- LOL
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#40 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 23:44

Idézet: nutria - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 0:07

Egy kifejlett nutriának jó hosszú farka van.
Ezt tanusíthatom!

-----------
Hatalmas bóvli egy topik ez.
Két dolog számít. Érzékenység, teljesítmény (és mint felmerült, a terem akkusztikája).
Ilyen szonihoz, meg teknicshez szokott embereknek szoktam demonstrálni milyen hangos cca 1W zene egy-egy érzékeny dobozon.

Persze a parasztvakítás megy ezerrel. 7x100W-os házomozi erősítőnek nevezett hulladék, ami 200W-ot vesz fel és NEM 100%-os hatásfokú, mégha kapcsiüzemben megy akkor sem.. Vannak amikor már hazudnak is.

Mondd, "kedves barátom", Te mit használsz?

Csövest, Lowther sugárzokkal? Vagy csak "tré" Infinity-ket esetleg Magnat-ot v JBL-t nyomsz valami menő audiofil "eszközzel"?

Van akinek csak bóvlira telik, bóvlit hallghat és van aki nem is érti mi is az a PWM powerDAC...és van akinek nincs 10.000 USD-ja TacT-ra és hasonlókra.

Az igazság az, hogy be kellene már fejezni ezt a gyerekes beszólás sorozatot....engem zavarna ha ekkora balek/köcsög lennék....tényleg, eddig hol voltál, "netán" hűvösön? :D
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó