HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi az a P.M.P.O. teljesítmény? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi az a P.M.P.O. teljesítmény?

#41 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 28. 00:07

Tudod miről beszélsz ember?

Egyébként majdnem eltaláltad. Visaton szélessávúakat használok.
Class-A erősítővel. Nem éppen Class-H-val.

Amúgy ezeket a Tact, PWM Power dac hozzászólásokat ctrl+c és ctrl+v kombinációkkal nyomatod? :D
Tisztában vagy azzal, hogy mit jelent a PWM kifejezés egyátalán?

Szerkesztette: nutria 2006. 12. 28. 00:08 -kor

-ElvisTheKing: A DSP a Creative EMU8000-nél kezdődik (anno AWE32)- LOL
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#42 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 00:08

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 23:44

Van akinek csak bóvlira telik, bóvlit hallghat és van aki nem is érti mi is az a PWM powerDAC...és van akinek nincs 10.000 USD-ja TacT-ra és hasonlókra.

És van aki egy bizonyos pénzmenyniségből tudna venni értelmes dolgat is, és ahelyett megveszi a szarokat.
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#43 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 00:12

Idézet: nutria - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 1:07

Tudod miről beszélsz ember?

Egyébként majdnem eltaláltad. Visaton szélessávúakat használok.
Class-A erősítővel. Nem éppen Class-H-val.

Amúgy ezeket a Tact, PWM Power dac hozzászólásokat ctrl+c és ctrl+v kombinációkkal nyomatod? :D
Tisztában vagy azzal, hogy mit jelent a PWM kifejezés egyátalán?

Ha még sokat keresgélsz a fórumon "kedves barátom", ki fog derűlni, hogy vajh tudom-É, hogy mi is az a PulseWidthModulation.....hát ez bexarás.....

Moderátorok, ha olvassátok, csináljatok valamit..... :omg:
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#44 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 28. 00:17

Csinálunk is. Ugye befejezitek itt a kakaskodást?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#45 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 00:19

Miféle kakaskodást. A topik hozzászólásaira válaszoltam, amikor is kedves elvis úrnak nem tetszett valami. És láthatóan nincs képben.

#46 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 00:22

Idézet: didyman - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 1:17

Csinálunk is. Ugye befejezitek itt a kakaskodást?

Elnézést, én kezdtem másfél? éve amikor azt hiszem írtam...és nem whitepaper részletességgel, mert ez nem Révai online "csináldmagad" nagylexikona......
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

#47 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 00:25

Elvis, akárhogy olvasom, itt alaptalanul kötöttél bele nutria véleményébe, személyeskedéssel fűszerezve...Tényleg szépen kérlek, hogy itt fejezd is be.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#48 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 00:34

Idézet: didyman - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 1:25

Elvis, akárhogy olvasom, itt alaptalanul kötöttél bele nutria véleményébe, személyeskedéssel fűszerezve...Tényleg szépen kérlek, hogy itt fejezd is be.

A személyeskedést szóbahozva nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását....én is betehetnék hasonló "metafórát", bár nem az én stílusom....mondjuk én soha nem kommentáltam már baromságait ilzen stílusban...bár 1000 oldalt is írhattam volna.....hát ez van, hígul a HWSW is....

#49 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 00:34

Kimaradt, hogy tölcsérben használom a Visatonokat.
Bár mostanában szeretném kipróbálni a fostex és a tangbang hangszóróit. Sajnos időm hiányában nem jutottam el odáig.

#50 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 00:36

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 0:34

A személyeskedést szóbahozva nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását....én is betehetnék hasonló "metafórát", bár nem az én stílusom....mondjuk én soha nem kommentáltam már baromságait ilzen stílusban...bár 1000 oldalt is írhattam volna.....hát ez van, hígul a HWSW is....

Akkor jelezd a moderátoroknál. Ezzel még nagyon nem leszel feljogosítva nyílt személyeskedésre...

#51 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 00:39

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 0:34

A személyeskedést szóbahozva nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását....

Ha szükséges, akkor küldhetek magamról személyigazolványképet. Egyébként fórumszabályzatba ütközik mások idézése? Mert ha igen, akkor jópár hozzászólást törölni kellene.

#52 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 11:22

120W PMPO...

Kép

Ez kérem a non plus ultra, nem akármi... :)

Én úgy tudom, hogy a PMPO egy számolt érték, ami elég laza meghatározás alapján kerül megállapításra. Tehát még nincs is igazán rögzítve a képlete. Leginkább a marketing befolyásolja, a nagyobb értékre jobban ugranak az emberek. Ez pont olyan, mint az új 110 LE-s 1.4-es motorok. Nagyobb érték, tehát jó. Elindulni nem lehet vele 3000/min fordulatszám alatt, de jól mutat, hogy "milyen erős"...

Én azt mondom, hogy a megfizethető kategóriában a térfogatból jön a hang. Legyen nagy és nehéz a hangláda, akkor már van remény. De nem vagyok hi-fi szakértő, inkább :lama:

Üdv!
.
.
.

#53 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 11:32

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 11:22

Nagyobb érték, tehát jó. Elindulni nem lehet vele 3000/min fordulatszám alatt, de jól mutat, hogy "milyen erős"...

Én inkább azt mondanám, hogy a fordulatszámtartomány nagy részében hasonló teljesítménnyel bír, mint egy korábbi 1.4-es régivágású motor. Csak egy bizonyos fordulatszámon képes leadni a marketingértéket. Amúgy a trabival is mindig könnyedén elindultam alapjáraton. :) Sőt, Gábor haverom betette egyesbe, felengedte a kuplungot és önidítózott, de ez már egy másik történet...
Node ne offoljunk.

Idézet

Én azt mondom, hogy a megfizethető kategóriában a térfogatból jön a hang. Legyen nagy és nehéz a hangláda, akkor már van remény. De nem vagyok hi-fi szakértő, inkább :lama:

Nem mondom, hogy ez jó mérőszám, de biztosan jobb, mint a PMPO érték.
Az hogy van benne anyag, az már általában jelent valamit.

#54 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 23:20

Azt nem értem, hogy az emberek miért a nagy számokra ugranak?
Meg úgy gondolják minél drágább annál jobb, még ha a márkája gagyinonameizé is!
Tény hogy a jó cuccok drágák.....

#55 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 02:36

'PMPO' and misleading specifications

Peak Music Power Output (PMPO) (also Peak momentary performance output) is a much more dubious measure, of interest more to advertising copy-writers than to consumers. The term PMPO has never been defined in any standard but it tends most often to be the peak power of every amplifier in a system added together. Peak power is twice the sine wave power, so, for example, a 5 channel system using 10 watt amplifiers might be specified as '100 watts PMPO'. Sometimes, an extra factor is applied to get an even higher figure. The term PMPO is greatly despised by audio professionals; it is considered misleading and without purpose. Most systems cannot sustain their PMPO for more than a few seconds, loudspeakers being particularly vulnerable. The voice coil might burn out, or the speaker may actually catch on fire, from the voice coil becoming hot enough to ignite the speaker cone. In other situations, the crossover in the speaker cabinet may fail, including (but not limited to) burnt-out choke coils, exploded electrolytic capacitors, burnt-out resistors, or blown fuses. There have been genuine attempts to measure 'peak music power', as described below, but in general the term is not at all useful.

forras: wikipedia

Magyarositva: parasztvakitas, marketingfogas, atbaszas

#56 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 13:30

Idézet: Primary - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 23:20

Azt nem értem, hogy az emberek miért a nagy számokra ugranak?
Meg úgy gondolják minél drágább annál jobb, még ha a márkája gagyinonameizé is!
Tény hogy a jó cuccok drágák.....

Tíz perces fülelés után bármelyik számítástechnikai boltban hallhatsz olyan vevőt, aki VGA megvétele során a modellszámok mentén hasonlítja össze a különböző gyártók termékeit, így egy 9600-os kártya neki jobbnak tűnik, mint egy 8800-as, és mennyivel olcsóbb az előbbi ráadásul! :D

#57 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 14:08

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 13:30

Tíz perces fülelés után bármelyik számítástechnikai boltban hallhatsz olyan vevőt, aki VGA megvétele során a modellszámok mentén hasonlítja össze a különböző gyártók termékeit, így egy 9600-os kártya neki jobbnak tűnik, mint egy 8800-as, és mennyivel olcsóbb az előbbi ráadásul! :D

mondjuk arról nemis beszélve, hogy egy jó érzékenységű hangsugárzóval, mondjuk 93-96 dB/Wm, 2-3 W villamos teljesítményt lesugározva egy 6x6m-es szobában bőven 140dB-es hangossági szintet lehet elérni. csak megjegyezném, a fájdalomküszöb valahol 120 és 130 dB között van.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#58 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 22:41

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 11:22

120W PMPO...

Kép

Ez kérem a non plus ultra, nem akármi... :)

Multkor nezegettem a szunetmentesem logjat, mennyit eszik az Onkyo erositom a raaggatott 4 hangfallal.

70W volt, mikor -45dB-s hangerobeallitassal hallgattam a zenet.
-10dB-n mutatott 150W-ot, de ott mar menekulhetnekem volt a szobabol.
Feljebb nem mertem tekerni, mert hat szomszedok is vannak...
(Egyszer kiprobaltam 0dB-n, de annak majdnem az ablak latta a karat :Đ )

Akkor ez most mennyi PMPO?

#59 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 01:09

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 22:41

...
Akkor ez most mennyi PMPO?

Annyi, hogy ha valos felvett teljesitmeny lenne a fel dunantul sotetsegbe borulna paks leegese miatt :D

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

2 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 2 vendég, 0 anonim felhasználó