HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#1591 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 07. 15:13

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 13:15

Kérdés: ZyXEL 335WT tud-e ilyet? (mert ez kb. fele annyiba kerülne)

Mégegyszer:
sávszélessészabályozást mindenkinek, de QoS-t csak a WLAN-on lógó gépeknek.

#1592 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 07. 16:56

Idézet: gyugyuka - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 16:13

Mégegyszer:
sávszélessészabályozást mindenkinek, de QoS-t csak a WLAN-on lógó gépeknek.

Ok, értem. Köszi szépen.
Én csak a kézikönyvét néztem, de abból ez nem derült ki.
Pl. az előző oldalon belinkelt képet nézve, Source IP, port + Destination IP, port megadása + ennek prioritás, kezdtem bizni, hogy bármelyik gépre vonatkozik.
Amúgy az miért jó, hogy csak a wifisnek ad qos-t? :confused:
Akkor ez nekem sajna nem jó 2 okból:

1. Nekem külső antenna van, és ezt nem lehet csatlakoztatni ( illetve csatlakozó forrasztása, garancia oda stb.  :(  )
2. Nekem pont az egyik LAN-os gépre kéne a prioritás.

Akkor marad a VIGOR.

#1593 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 17:14

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 15:54

Nem tudom hol láttad az ftp-t, ilyet nem írtam, a lényeg, hogy tudja, de ezt már előttem is leírták. Ha visszaolvasnál 2-3 oldalt, választ kapnál rá.  A topic már több hete a ZyXEL P334WT-ről szól.
Ilyenkor pedig alapvető udvariassági kérdés, hogy valaki ha becsöppen egy topicba, végigolvassa azt.
Ez most nem kioktatásképpen, csak úgy kikívánkozott.

Az ftp-t én a kézikönyvből vettem.

Kép

Amúgy meg jogos, tényleg nem olvastam vissza.
De már megtettem :D

#1594 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 18:26

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 14:15

Várjál most nem teljesen világos akkor.
Leírom mire lenne szükségem:

Szóval kéne 1 wifi router. Belemegy a net az adsl modemből. 3 felé osztom. 1 wifin, 2 gépbe utp-n menne a net.
És ide kéne sávszélességkorlátozás + qos ( prioritás).
Tehát pl. a wifis gép max 64 kbyte-ot kapjon le, 8 kbyte fel.
Az egyik lan-os gép( legyen ez 'A' jelű) szintén 64 kbyte le, 8 kbyte fel max.
A 3. gépre nem fontos, mert az ritkán megy, meg ott csak böngésző és msn van főleg.

Ezenkívül 'A' gépre kéne olyan, hogy egy bizonyos portról/portra érkező csomag high prioritást kapjon ( ez pl. 1 online fps game, és a portot én tudjam megadni)

Szóval erre lenne szükségem.
Namost a VIGOR-t néztem az tudja ezeket. ( de az kb. 48 ezer)
Kérdés: ZyXEL 335WT tud-e ilyet? (mert ez kb. fele annyiba kerülne)

Azt nem értem, hogy ha minden gépnek amit rákötsz a routerre, fix sávszélességet adsz, akkor minek kell még a játéknak külön prioritást adni? Van annak még plusz értelme?
szerk: Hacsak nem az, hogy akkor a saját gépedről egyszerre tudsz letölteni ÉS játszani is jó pinggel? Mondjuk erre az esetre kíváncsi lennék, hogy egy ilyen 20k-s router tényleg meg tudja e rendesen csinálni :)

Szerkesztette: Peetie 2005. 12. 07. 18:32 -kor

ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#1595 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 19:10

Azért lenne szükség prioritásra is, mert a realtime alkalmazásokhoz ez is szükséges.
Szerintem.

Ugyanis sávszélesség korlátozást lehet egyszerűen szoftveresen is csinálni.
Pl. csináltam olyat, hogy haver töltött le, és le volt korlátozva a gépén 1 progival.
( pl. Netlimiter, vagy Flashgetben is lehet).
Namost a 128 kbyte-es max lefele irányból 64 kbyte volt beállítva limitnek. Tehát nekem játékra maradt 64 kbyte.
De igyis jócskán megdobta a pinget.
Ezért gondoltam, hogy szükség van QOS-re (pl. prioritásokra)
Abban bízok, hogy ez megoldja a problémát.

Ugyanis az kicsit körülményes lenne, hogy amíg játszok, addig én megtiltom neki a letöltést ( és a feltöltést is).
Szóval erre kéne valami megoldás.

#1596 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 21:35

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 19:10

Azért lenne szükség prioritásra is, mert a realtime alkalmazásokhoz ez is szükséges.
Szerintem.

Ugyanis sávszélesség korlátozást lehet egyszerűen szoftveresen is csinálni.
Pl. csináltam olyat, hogy haver töltött le, és le volt korlátozva a gépén 1 progival.
( pl. Netlimiter, vagy Flashgetben is lehet).
Namost a 128 kbyte-es max lefele irányból 64 kbyte volt beállítva limitnek. Tehát nekem játékra maradt 64 kbyte.
De igyis jócskán megdobta a pinget.
Ezért gondoltam, hogy szükség van QOS-re (pl. prioritásokra)
Abban bízok, hogy ez megoldja a problémát.

Ugyanis az kicsit körülményes lenne, hogy amíg játszok, addig én megtiltom neki a letöltést ( és a feltöltést is).
Szóval erre kéne valami megoldás.

Ígyvan, a szoftveres sávszélesség korlátozás nem sok mindent ér, de én abban bíztam, hogy  a routerek ezt kifinomultabban oldják meg...De akkor lehet neked van igazad, és kell a prioritás is. Én amúgy a linksys wrt54gl-re hajtok, nekem is cs-zéshez kéne, hogy a szomszéd ne zavarjon :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#1597 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 22:35

Idézet: Peetie - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 22:35

Ígyvan, a szoftveres sávszélesség korlátozás nem sok mindent ér, de én abban bíztam, hogy  a routerek ezt kifinomultabban oldják meg...De akkor lehet neked van igazad, és kell a prioritás is. Én amúgy a linksys wrt54gl-re hajtok, nekem is cs-zéshez kéne, hogy a szomszéd ne zavarjon :)

Igen, bár lehet hogy a routeres sávszélesség korlátozás jobb és akkor nem is kell prioritás.
Nem tudom.
Jó lenne.

#1598 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 13:46

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 15:56

1. Nekem külső antenna van, és ezt nem lehet csatlakoztatni ( illetve csatlakozó forrasztása, garancia oda stb.  :(  )

Nem kell forrasztani. 1600Ft egy adapter amit a mini PCI kártyára dugsz rá, a beépített antenna helyett.

#1599 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 17:42

Idézet: gyugyuka - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 14:46

Nem kell forrasztani. 1600Ft egy adapter amit a mini PCI kártyára dugsz rá, a beépített antenna helyett.

OK, köszi.

#1600 Felhasználó inaktív   s3th 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 23:58

Idézet: nimike - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 17:08

Sziasztok

Egy kis segítség kellene. Van egy Planex GW-AP11SP Acces Pointom Bridge funkcióval, látja a neteasy-08-at de nem sikerül a laptopommal bejelentkezni a hálóra. A laptopomat már belőttem azzal müködik közvetlen az adó mellett de ezzel az AP-vel nem, megpróbáltam bekepcsolni a bridge funkciót kivillant a ledje de nem tudom hoyg jól csináltam e.

ha tudna valaki segíteni azt nagyon megköszönném.

nimi

Hi, azóta már sikerült beállítanod? Nekem is van egy ilyen cuccom és nekem sem akar csatlakozni :(

Te hol találtál benne olyat, hogy Bridge? Nekem van AP/Infrastrucure, én is hotspothoz szeretnék csatlakozni vele (Infrastruc./Client módban van). a Bridge led nekem még nem villant fel egyszer sem :(

(tom régi hsz-re válaszoltam de hátha...)

#1601 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 13:21

P334WT kapható a Mammut-Saturn áruházban is. Nagyobb mennyiséget kaptak.
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#1602 Felhasználó inaktív   Mbrio 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 12. 18:20

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 14:37

Azért egy dologra vigyázz!!!

A volt Matáv (mostani T-izé) területeken csak és kizárólag ANNEX B eszközt használhatsz. Ez azért van, mert a Matáv DSLAM-jai mind ANNEX B-sek egytől egyik. Ha tehát nem Invitel vagy Monortel területen vagy, akkor ANNEX B modemet kell venned.
Ha a ZyXEL Prestige 660 mellett döntenél, akkor ott a 660xx-63 vagy 660xx-T3 végűt keresd.

A 660HW-63 amellett, hogy ADSL2+ modem, tűzfal!, sávszélesség menedzsment, router, wireless 54 Mbit, tehát nem rossz választás.
Elgondolkodhatsz a Prestige 652HW-n is

Üdv,
CsL

Hi!

Egy régebbi hozzászólás miatt szeretnék kérdezni.

Ez az ANNEX A és B dolog akkor is érdekes, ha egy bridgekénet használt Conexant mögött van a betárcsázó router?
A Conexant kezeli mindkettőt.

#1603 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 09:40

Idézet: Mbrio - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 17:20

Hi!

Egy régebbi hozzászólás miatt szeretnék kérdezni.

Ez az ANNEX A és B dolog akkor is érdekes, ha egy bridgekénet használt Conexant mögött van a betárcsázó router?
A Conexant kezeli mindkettőt.

Kicsit részletesebben?
Mert ebből semmit nem értek.

#1604 Felhasználó inaktív   Mbrio 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 13. 12:21

Idézet: gyugyuka - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 9:40

Kicsit részletesebben?
Mert ebből semmit nem értek.

Szóval azt írta Zyxel Support, hogy ha ADSL routert veszel akkor olyat kell venni, amilyen a szolgáltató DSLAMjai.  Lásd Matáv ANNEX B, Monortel, Invitel ANNEX A.

Most az a kérdés, hogy ha nekem két routerem van, az egyik egy bridgeként üzemel (Conexant és tudja az ANNEX A módot) a másik meg egy tökmind1 milyen fajta, és a bridgen keresztül PPPoE kapcsolatot létesít a szolgáltatóval, akkor mindkét routernek(egyik a bridgeként a másik routerként) kell tudnia-e az ANNEX A módot vagy elég ha csak a bridge tudja?

Vagy lehet hogy nekem sem vlágos? ;)

#1605 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 12:58

Az, hogy Annex A v. B az annál az eszköznél fontos amibe a telefondrót van dugva.

#1606 Felhasználó inaktív   Mbrio 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 13. 13:12

Idézet: gyugyuka - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 12:58

Az, hogy Annex A v. B az annál az eszköznél fontos amibe a telefondrót van dugva.

Köszi

#1607 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 18:02

Előre is sorry, mert nem router vásárlási téma, de gondoltam itt minél hamarabb választ kapok rá...  ;)

Naszóval van egy Zyxel Prestige 334-es routerem, amire 3 gép van rákötve, az első gépen telepítve van a Trend Micro Home Network Security Services, ami a "routerrel jár", namost a második gépen nem csinál ilyet, de a harmadikon, amin win2000 van állandóan feldobál egy popup ablakot, hogy töltsem le a fent említett cuccot, illetve csak dobálná, de az opera popup blockere ezt nem hagyja, csakhogy böngészés közben meg megbolondítja a böngészőt. Ha nyitok egy explorer ablakot és a link alapján telepíteném akkor meg nem csinál semmit...  :(

Namost hogyan tudom teljesen kiiktatni ezt az "opciót"... :think:

Lehet hogy nagyon láma kérdés, de egyszerűen nem jöttem rá a megoldásra...  :omg:

Szerkesztette: -=PAraNOia=- 2005. 12. 13. 18:03 -kor

#1608 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 17:54

Hali!

AZ megoldható hoyg az DSL modemet a U.S. Robotics MAXg routerbe rakom és a wlanba kötött gépek
egymástól függetlenül működjenek a nettel? Tehát bármikor bármelyik gépről el tudom érni a netet, úgy hogy csak az az egy gép van bekapcsolva amivel neteznék?

Előre is THX.
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#1609 Felhasználó inaktív   Mbrio 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 14. 18:08

Ha már Zyxel a router téma, akkor mi a véleményetek a Prestige sorozatról? Otthoni munka és egyéb használatra kéne tök professzionális router, amiben VPN, jó tűzfal, Dyn DNS és Wireless van.
A 662HW elég jónak tűnik, csak a fórumokat olvasva volt olyan vélemény is, hogy a routerek antennái nem a legerősebbek, tehát pl jobb WLAN nélkül a router és a hálóban valahol az AP. 
Szerintetek megéri egy ilyen drágább routernél a wlant is belekalkulálni vagy inkább külön eszközt érdemes alkalmazni?

És még egy kérdés a Zyxel routerek mennyire képesek együttműködni más cégek wireless termékeivel? Van-e kompatibilitási gond esetleg? Pl: IP kamera, Wifi Printer Server csak hogy ne a sima háló kártyákat emltsem.

#1610 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 22:41

Idézet: -=PAraNOia=- - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 19:02

Előre is sorry, mert nem router vásárlási téma, de gondoltam itt minél hamarabb választ kapok rá...  ;)

Megoldottam...  ;)

Csak jobban szemügyre kellett volna venni a router beállításait...  :D

Szerkesztette: -=PAraNOia=- 2005. 12. 14. 22:52 -kor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83