HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#1601 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 12. 13:21

P334WT kapható a Mammut-Saturn áruházban is. Nagyobb mennyiséget kaptak.
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#1602 Felhasználó inaktív   Mbrio 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 12. 18:20

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 14:37

Azért egy dologra vigyázz!!!

A volt Matáv (mostani T-izé) területeken csak és kizárólag ANNEX B eszközt használhatsz. Ez azért van, mert a Matáv DSLAM-jai mind ANNEX B-sek egytől egyik. Ha tehát nem Invitel vagy Monortel területen vagy, akkor ANNEX B modemet kell venned.
Ha a ZyXEL Prestige 660 mellett döntenél, akkor ott a 660xx-63 vagy 660xx-T3 végűt keresd.

A 660HW-63 amellett, hogy ADSL2+ modem, tűzfal!, sávszélesség menedzsment, router, wireless 54 Mbit, tehát nem rossz választás.
Elgondolkodhatsz a Prestige 652HW-n is

Üdv,
CsL

Hi!

Egy régebbi hozzászólás miatt szeretnék kérdezni.

Ez az ANNEX A és B dolog akkor is érdekes, ha egy bridgekénet használt Conexant mögött van a betárcsázó router?
A Conexant kezeli mindkettőt.

#1603 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 09:40

Idézet: Mbrio - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 17:20

Hi!

Egy régebbi hozzászólás miatt szeretnék kérdezni.

Ez az ANNEX A és B dolog akkor is érdekes, ha egy bridgekénet használt Conexant mögött van a betárcsázó router?
A Conexant kezeli mindkettőt.

Kicsit részletesebben?
Mert ebből semmit nem értek.

#1604 Felhasználó inaktív   Mbrio 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 13. 12:21

Idézet: gyugyuka - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 9:40

Kicsit részletesebben?
Mert ebből semmit nem értek.

Szóval azt írta Zyxel Support, hogy ha ADSL routert veszel akkor olyat kell venni, amilyen a szolgáltató DSLAMjai.  Lásd Matáv ANNEX B, Monortel, Invitel ANNEX A.

Most az a kérdés, hogy ha nekem két routerem van, az egyik egy bridgeként üzemel (Conexant és tudja az ANNEX A módot) a másik meg egy tökmind1 milyen fajta, és a bridgen keresztül PPPoE kapcsolatot létesít a szolgáltatóval, akkor mindkét routernek(egyik a bridgeként a másik routerként) kell tudnia-e az ANNEX A módot vagy elég ha csak a bridge tudja?

Vagy lehet hogy nekem sem vlágos? ;)

#1605 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 12:58

Az, hogy Annex A v. B az annál az eszköznél fontos amibe a telefondrót van dugva.

#1606 Felhasználó inaktív   Mbrio 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 13. 13:12

Idézet: gyugyuka - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 12:58

Az, hogy Annex A v. B az annál az eszköznél fontos amibe a telefondrót van dugva.

Köszi

#1607 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 18:02

Előre is sorry, mert nem router vásárlási téma, de gondoltam itt minél hamarabb választ kapok rá...  ;)

Naszóval van egy Zyxel Prestige 334-es routerem, amire 3 gép van rákötve, az első gépen telepítve van a Trend Micro Home Network Security Services, ami a "routerrel jár", namost a második gépen nem csinál ilyet, de a harmadikon, amin win2000 van állandóan feldobál egy popup ablakot, hogy töltsem le a fent említett cuccot, illetve csak dobálná, de az opera popup blockere ezt nem hagyja, csakhogy böngészés közben meg megbolondítja a böngészőt. Ha nyitok egy explorer ablakot és a link alapján telepíteném akkor meg nem csinál semmit...  :(

Namost hogyan tudom teljesen kiiktatni ezt az "opciót"... :think:

Lehet hogy nagyon láma kérdés, de egyszerűen nem jöttem rá a megoldásra...  :omg:

Szerkesztette: -=PAraNOia=- 2005. 12. 13. 18:03 -kor

#1608 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 17:54

Hali!

AZ megoldható hoyg az DSL modemet a U.S. Robotics MAXg routerbe rakom és a wlanba kötött gépek
egymástól függetlenül működjenek a nettel? Tehát bármikor bármelyik gépről el tudom érni a netet, úgy hogy csak az az egy gép van bekapcsolva amivel neteznék?

Előre is THX.
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#1609 Felhasználó inaktív   Mbrio 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 14. 18:08

Ha már Zyxel a router téma, akkor mi a véleményetek a Prestige sorozatról? Otthoni munka és egyéb használatra kéne tök professzionális router, amiben VPN, jó tűzfal, Dyn DNS és Wireless van.
A 662HW elég jónak tűnik, csak a fórumokat olvasva volt olyan vélemény is, hogy a routerek antennái nem a legerősebbek, tehát pl jobb WLAN nélkül a router és a hálóban valahol az AP. 
Szerintetek megéri egy ilyen drágább routernél a wlant is belekalkulálni vagy inkább külön eszközt érdemes alkalmazni?

És még egy kérdés a Zyxel routerek mennyire képesek együttműködni más cégek wireless termékeivel? Van-e kompatibilitási gond esetleg? Pl: IP kamera, Wifi Printer Server csak hogy ne a sima háló kártyákat emltsem.

#1610 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 22:41

Idézet: -=PAraNOia=- - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 19:02

Előre is sorry, mert nem router vásárlási téma, de gondoltam itt minél hamarabb választ kapok rá...  ;)

Megoldottam...  ;)

Csak jobban szemügyre kellett volna venni a router beállításait...  :D

Szerkesztette: -=PAraNOia=- 2005. 12. 14. 22:52 -kor

#1611 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 08:46

Sziasztok!

Kérdésem lenne hozzátok, van egy cég, melyhez két, egymástól független telefon vonalon, két "független" szolgáltató által bekötött DSL vonal van. Futottam már pár kört a szolgáltatóknál, de sajnos a szóban forgó cég DSL központtól való távolsága miatt - állítólag - egy bizonyos sávszélesség fölé nem lehet bővíteni a DSL vonalakat, mert fizikai korlátja van.
Képben legyetek, az általunk választott 3MBit-es csomag minimálisan garantált 256k, valamint maximálisan elérhető 480k upload sebessége 180k körül teljesít, ettől van még egyel nagyobb rendelhető csomag, magyarán nem az a gond, hogy 10MBit-es kapcsolatot szeretnék DSL-en és ezt nem bírja valami :)
Nos, lényeg a lényeg, hónapokon keresztül próbáltam intézni ezzel kapcsolatban a dolgokat, ennyit tudtam, ill. tudtunk kideríteni, ezt a részét tehát nem erőltetném tovább.

Egyéb okok miatt tehát két DSL vonal van bekötve a céghez.

Ráakadtam egy olyan Linksys routerre, mely két WAN porttal rendelkezik, annyit vettem ki belőle, hogy két módban tud kezelni egyszerre két DSL-t, vagy "backup"-ként használja az egyik kapcsolatot, ha kimarad az elsődleges, automatikusan átkapcsol a másikra, vagy pedig ún. "Load Balancing" megoldással össze tud kapcsolni úgy két vonalat, hogy megosztja a terhelést.
Nos a fentebbi okok miatt leginkább ez utóbbi része érdekelne. Konkrétan az, hogy tud-e valaki erről valamit, ill. hogyan is kellene ezt elképzelnem.
Egyszerűség kedvéért, ha két 384/128k-s DSL vonalat tennék rá, akkor abból ez kvázi a belső háló felé "csinálna" egy 768/256k-nak tűnő kapcsolatot? Olyan szinten érdekelne, hogy akár egy ftp fel- vagy letöltés menne az összefogott sebességen :think:
Vagy úgy képzeljem el, hogy - szintén az egyszerűség kedvéért - van két irodai PC a belső hálóban, mindketten neteznek, akkor az egyik PC http kéréseit az egyik, a másikat a másik vonalon keresztül szolgálja ki, így osztja-e el a terhelést, de nem lesz kétszeres sávszél egyik gépen sem :confused:

Konkrétan a router típusa: Linksys LRV042 lenne, egy magyar forgalmazó oldalán ezt az infót találtam róla:

Kép

Idézet

4 portos VPN kábel/DSL router. Segítségével interneten keresztül létrehozható titkosított “virtuális magánhálózat” (Virtual Private Network). Használható pl.: egy cég két telephelye vagy a cég székhelye és a távmunkát végző munkatárs lakhelye közötti biztonságos kapcsolat kiépítésére. Az eszköz két WAN porttal rendelkezik és két -független- kábelnet vagy ADSL kapcsolattal használható. Ez egyrészt az internetkapcsolat meglétét biztosítja (redundancia), másrészt a router “Load Ballancing” (terhelés elosztás) funkciója lehetővé teszi mindkét kapcsolat egyidejű; felhasználását az igényeknek megfelelőn. Ez az eszköz a Linksys új, fémházas külcsínét kapta, hasonlóan az 5 és 8 portos Gigabites switchekhez.

A gyártó oldalán pedig erre a típusra ez a link mutat.

Segítségeteket előre is köszönöm! :respect:

Mono
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#1612 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 09:54

Idézet: Mono - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 7:46

Vagy úgy képzeljem el, hogy - szintén az egyszerűség kedvéért - van két irodai PC a belső hálóban, mindketten neteznek, akkor az egyik PC http kéréseit az egyik, a másikat a másik vonalon keresztül szolgálja ki, így osztja-e el a terhelést, de nem lesz kétszeres sávszél egyik gépen sem

Ha jól tudom akkor alapban ez működik, a kétszeres sávszél akkor lesz, ha a célállomás is támogatja, hogy két különböző IP címre párhuzamosan ossza el a csomagokat.

#1613 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 10:25

Idézet: Mbrio - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 17:08

Ha már Zyxel a router téma, akkor mi a véleményetek a Prestige sorozatról? Otthoni munka és egyéb használatra kéne tök professzionális router, amiben VPN, jó tűzfal, Dyn DNS és Wireless van.
A 662HW elég jónak tűnik, csak a fórumokat olvasva volt olyan vélemény is, hogy a routerek antennái nem a legerősebbek, tehát pl jobb WLAN nélkül a router és a hálóban valahol az AP. 
Szerintetek megéri egy ilyen drágább routernél a wlant is belekalkulálni vagy inkább külön eszközt érdemes alkalmazni?

5 dBi -s antennája van, tehát elég jó.
Ha nem akarod lakáson kívűl megosztani a netet akkor bőven elég, és csak egy dobozod lesz a három helyett.

#1614 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 10:31

Idézet: -=PAraNOia=- - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 17:02

Naszóval van egy Zyxel Prestige 334-es routerem, amire 3 gép van rákötve, az első gépen telepítve van a Trend Micro Home Network Security Services, ami a "routerrel jár", namost a második gépen nem csinál ilyet, de a harmadikon, amin win2000 van állandóan feldobál egy popup ablakot, hogy töltsem le a fent említett cuccot, illetve csak dobálná, de az opera popup blockere ezt nem hagyja, csakhogy böngészés közben meg megbolondítja a böngészőt. Ha nyitok egy explorer ablakot és a link alapján telepíteném akkor meg nem csinál semmit...  :(

Namost hogyan tudom teljesen kiiktatni ezt az "opciót"... :think:

Lehet hogy nagyon láma kérdés, de egyszerűen nem jöttem rá a megoldásra...  :omg:

Ha csak azokra a gépekre akarod kikapcsolni akkor beírod az IP címüket ez Exception List-be.

#1615 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 15. 11:09

Idézet: Mono - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 8:46

Kérdésem lenne hozzátok, van egy cég, melyhez két, egymástól független telefon vonalon, két "független" szolgáltató által bekötött DSL vonal van. Futottam már pár

Egyéb okok miatt tehát két DSL vonal van bekötve a céghez.

Ráakadtam egy olyan Linksys routerre, mely két WAN porttal rendelkezik, annyit vettem ki belőle, hogy két módban tud kezelni egyszerre két DSL-t, vagy "backup"-ként használja az egyik kapcsolatot, ha kimarad az elsődleges,

Egyszerűség kedvéért, ha két 384/128k-s DSL vonalat tennék rá, akkor abból ez kvázi a belső háló felé "csinálna" egy 768/256k-nak tűnő kapcsolatot? Olyan szinten

ez nem lesz arra jó, hogy két 512-es vonalból 1 megásat csináljon. De jobb aDSL szolgáltatók nekünk adtak már trönkölt vonalat, mert kevés volt az uplink, minek varázsoljunk saját eszközzel, ha meg lehet tenni. De két független teló+ADSL is működik, csak kurvára nem lesz occsó.
Make love not Wor.

#1616 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 12:17

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 11:09

ez nem lesz arra jó, hogy két 512-es vonalból 1 megásat csináljon. De jobb aDSL szolgáltatók nekünk adtak már trönkölt vonalat, mert kevés volt az uplink, minek varázsoljunk saját eszközzel, ha meg lehet tenni. De két független teló+ADSL is működik, csak kurvára nem lesz occsó.

Köszönöm az infót! :respect:
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#1617 Felhasználó inaktív   maxspeed 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 12:42

Üdvözlet mindenkinek.

Tegnap vettem egy DI-604-est ver.: F1/3.11
Fibernet kábelt megosztanám 2 gépre.
Összekötök mindent, konfig: 192.168.0.1, beenged, wizardot végignyom, restart, mindkét gépen műszik a net. Egy a baj a sebesség kb. 2 és 0.3 kbyte/s közé esik vissza mindkét gépen, de külön-külön is. Alapból 256k/64 lenne. router nélkül 1 géppel és winfos megosztással is hozza a seb.-t a kábelmodem.
A Lan az megy 100Mbit-tel. A kábelmodem egy Terrayon.
Amit észrevettem, hogy alig van csomagforgalom a netkártyákon. kb. 5 max 10 csomag/s megy át a routeren.

Beirtam ugyanezt a http://forum.dlink.h...php?p=1193#1193 cimre is.

Az ötleteket előre is köszönöm.

#1618 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 17:04

Idézet: Asker - Dátum: 2005. Dec. 14., Wednesday - 17:54

Hali!

AZ megoldható hoyg az DSL modemet a U.S. Robotics MAXg routerbe rakom és a wlanba kötött gépek
egymástól függetlenül működjenek a nettel? Tehát bármikor bármelyik gépről el tudom érni a netet, úgy hogy csak az az egy gép van bekapcsolva amivel neteznék?

Előre is THX.

vki?
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#1619 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 17:23

Idézet: Asker - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 17:04

vki?

Net megosztás topik elolvasása erősen ajánlott. (különös tekintettel az első oldalra)

#1620 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 05:49

Idézet: Asker - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 17:04

vki?

igen

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első