Idézet: bohu - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 18:06
P334WT-t használok, és egy problémán nem tudok úrrá lenni. Internet szomszéd sráctól (2Mbps, Invitel), neki egy gép LAN, nekem egy gép WLAN. Minden oksa, gondot a bittorrent kliensek használata okozza. Azureus feltelepít, port forwarding belőve, NAT teszt OK!. A letöltési sebesség általában 5-40 kbytes/s között mozog (nagyátlagban 20 kbytes/s), ami elég kevés, de ami bosszantóbb, hogy mellette nem marad sávszélesség böngészésre, a 10-15 kbytes/s-nek egy modemes örülne, de nekem elvileg 230 kbytes/s kellene hogy maradjon. Ha kilépek az Azureusból, száguld a net, Invitel speedtest: 250 kbytes/s.
Feltettem az Azureust a szomszédban is. A helyzet nála jobb, de az elméleti max. 50%-a nála is köddé válik. Az egyetlen különbség, hogy ő LAN-on keresztül csatlakozik, míg én WLAN-on. Mi lehet a bibi?
Ami végképp padlóra küldött az az, hogy elég ha ő futtatja az Azureust, nálam sávszél 10 kbytes/s. Már rengeteget vesződtem (XP, Azureus, router egyaránt), de egyenlőre semmi eredmény
Megjegyzés: Teszteléskor mindig csak az egyik gép futott, nálam a wlan nem jelenthet szűk keresztmetszet (54Mbps), jó torrenteket használtam. Azureus helyett próbáltam BitCometet is, helyzet ugyanaz. A routeren a legujabb firmware fut. Ufff.
Az upload/download sebesség mennyire van limitálva az Azerus kliensekben?
Mennyi az upload sávszélessége a szomszédod csomagjának?
Adtatok WAN/LAN/WLAN fix sávszélességet a böngészésnek, magas prioritással?
Beállítottátok a download max sávszélességet ahogy fenntebb leírtam? (LANra és WLANra is)

Súgó
A téma zárva.