HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#1941 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 23. 08:24

Monnyuk én lehetőségről beszélek, az alkalmazása mindenkinek a saját felelősségére megy. De akkor említsük meg, hogy hány eszköz tudja az EU-ban előírt 13 csatornát. Az, hogy a ZyXELben ez állítható egy dolog, de ahhoz tudni kellene, mit is állítson be az illető.
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#1942 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 12:38

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 9:24

Monnyuk én lehetőségről beszélek, az alkalmazása mindenkinek a saját felelősségére megy. De akkor említsük meg, hogy hány eszköz tudja az EU-ban előírt 13 csatornát. Az, hogy a ZyXELben ez állítható egy dolog, de ahhoz tudni kellene, mit is állítson be az illető.

Kit érdekel a 14-es csatorna???

1 Tényleg csak FW kérdése.
2 Ha foglalt a 12-es vagy a 13-as már is rossz lesz a jel zaj viszony, hiszen a csatik között elég nagy az átfedés.
3 Nem minden kari tud rá csatizni.
4 Minden ezközt (AP, kártyák, antennák) a 6-os csati frekijére méreteznek. S mivel a 14-es van ettől a leg távolabb => azon a legrosszabb a kommunikáció.

ÜDV: Tracert

U.i.: Nem rossz a Zyxel, de a SENAO/Engenius a király! Na meg a Linksys WRT54xx

#1943 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 24. 12:43

Idézet: tracert - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 12:38

Azé a LinkSys elég messze van a királytól... Legalábbis ne említsük egy lapon a Zyxel lapon minőség/stabilitásban. Árban jobb, hackolható, le lehet venni az antennát. Cserébe bírnak gagyizni rendesen, support érdekes, blábláblá, leírtam ezerszer.
Make love not Wor.

#1944 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 13:33

Előre is bocs: teli a tököm a Zyxel 334WT fw írójával...
Van egy gépem az itthoni hálón amire pár napja felhúztam egy FreeBSD-t.
Tegnap este a notebookomról néhányszor bejelentkeztem rá SSH-n.
Párszor megszakadt az SSH kapcsolat (ez lehet, hogy a BSD hülyesége) így egy idő után kikapcsoltam mindkét gépet.
Az előbb értem haza, látom: a WLAN LED szinte folyamatosan pislog.
Nosza, elő a trace eszközöket (sys trcp channel enet0-2 bothway, sys trcp sw on, sys trcpd br)
Mit látok? A tegnap este félbeszakadt utolsó SSH kapcsolatom packetjét v. packetjeit próbálja kiküldeni a notebook címére ez a nyomorult. (mondom: mindkét gép kb. 16 órája kikapcsolva)

Lehet valamit így félrekonfigurálni vagy tényleg ennyire elb****ták ezt a fw-t?
Az már csak apróság, hogy két napja még jó volt az órája, az előbb meg szerinte 2006.02.23 hajnali 04:35 volt... És szinkronizálni sem bírta magát a time szerverhez, merthogy nem találta a DNS-ben...
(erről kaptam e-mailt)
Csak tudnám, hogy ha szinkronizálni óhajt, akkor miért nem várja meg míg összejön a kapcsolata az ISP-vel? Mi a  ****ért kell neki kapcsolat nélkül próbálkoznia és hamár nincs kapcsolat, hogy a bánatba tud valaki három nap alatt kb. másfél napos késést összehozni????
Röhej...
Asszem, mégis inkább beszerzek egy Linksyst, ez meg megy a kukába...
  :mad:
"They coming to take me away HA-HAAA..." (XIV  Napoleon)

#1945 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 13:38

Idézet: FixY - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 13:33

Előre is bocs: teli a tököm a Zyxel 334WT fw írójával...

Az már csak apróság, hogy két napja még jó volt az órája, az előbb meg szerinte 2006.02.23 hajnali 04:35 volt... És szinkronizálni sem bírta magát a time szerverhez, merthogy nem találta a DNS-ben...

Asszem, mégis inkább beszerzek egy Linksyst, ez meg megy a kukába...

Órájára már többen panaszkodtak. Érdekes.

De mondom, LinkSys-el meg olyan bajod lesz, hogy időnként lefagy, meg estébé. Az hardveresen is kicsit necces, hullámzó minőségű cucc.
Make love not Wor.

#1946 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 14:05

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 13:38

Órájára már többen panaszkodtak. Érdekes.

De mondom, LinkSys-el meg olyan bajod lesz, hogy időnként lefagy, meg estébé. Az hardveresen is kicsit necces, hullámzó minőségű cucc.

Bocs, a LinkSys költői túlzás vótt - csak ezzel próbáltam jelezni, hogy igen dühös vagyok a zyxeles fejlesztőkre. Persze talán inkább SMC-t v. D-Link-et kellett volna írnom ;)

Ami az órát illeti: sacc/kb. valami ntp szinkron bug lehet. Ugyanis naponta max. egyszer szinkronizál és ha van rá lehetősége, akkor a két szinkron közt is pontos.
Gyanítom, hogy a sikertelen szinkronizálási kisérlet során átállítja a belső órát késésre és emiatt van ez az eszetlen eltérés.

Asszem, mégis visszaállítom ideiglenesen a "nailed up"-t meg a dyndns kapcsolatomat...
Aztán megnézem egy hét múlva, hogy áll az óra.

Szerkesztette: FixY 2006. 02. 24. 14:15 -kor

#1947 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 14:49

Idézet: FixY - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 15:05

Bocs, a LinkSys költői túlzás vótt - csak ezzel próbáltam jelezni, hogy igen dühös vagyok a zyxeles fejlesztőkre. Persze talán inkább SMC-t v. D-Link-et kellett volna írnom ;)

Ami az órát illeti: sacc/kb. valami ntp szinkron bug lehet. Ugyanis naponta max. egyszer szinkronizál és ha van rá lehetősége, akkor a két szinkron közt is pontos.
Gyanítom, hogy a sikertelen szinkronizálási kisérlet során átállítja a belső órát késésre és emiatt van ez az eszetlen eltérés.

Asszem, mégis visszaállítom ideiglenesen a "nailed up"-t meg a dyndns kapcsolatomat...

Akkor nem adod el?

Esetleg nem tud valaki egy p-334-est elfekvőben?
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#1948 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 14:49

Fixy: Dlinket keruld imho :)
Inkabb linksys.

#1949 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 15:02

Idézet: tracert - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 13:38

Kit érdekel a 14-es csatorna???

1 Tényleg csak FW kérdése.
2 Ha foglalt a 12-es vagy a 13-as már is rossz lesz a jel zaj viszony, hiszen a csatik között elég nagy az átfedés.
3 Nem minden kari tud rá csatizni.
4 Minden ezközt (AP, kártyák, antennák) a 6-os csati frekijére méreteznek. S mivel a 14-es van ettől a leg távolabb => azon a legrosszabb a kommunikáció.

ÜDV: Tracert

Azért ez így meredek, hogy a hatos csatornára méreteznek ésatöbbi. Azért ezt gondold át, szerintem azt akartad írni, hogy gyárilag a hatosra van belőve. De hogy mi köze van a hatosnak a 14-hez azon kívűl, hogy van köztük 40 Mhz, azt nem tudom. Egyébként minden csatorna frekije ún középfreki, és ettől +-11 Mhz-re van a csatorna széle.
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#1950 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 15:05

Idézet: FixY - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 15:05

Dobjál már egy topológiát vagy hevenyészett rajzot a hálódról. Szerintem valami iszonyatosan el van kefélve nálad, ez nem létezik, hogy a 334WT bűne. Ha mégis, visszavonom, de előbb látnom kéne.

#1951 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 15:25

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 15:05

Dobjál már egy topológiát vagy hevenyészett rajzot a hálódról. Szerintem valami iszonyatosan el van kefélve nálad, ez nem létezik, hogy a 334WT bűne. Ha mégis, visszavonom, de előbb látnom kéne.

O.K., megpróbálok írni...

#1952 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 16:02

Idézet: FixY - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 15:25

O.K., megpróbálok írni...

Elment a zyxel.hu-s címedre.

#1953 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 16:11

Idézet: FixY - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 14:05

Persze talán inkább SMC-t v. D-Link-et kellett volna írnom ;)

Dlink? Ami kvázi gyárilag működésképtelen? Egyre nagyobb badarságokat hallok :-)
Make love not Wor.

#1954 Felhasználó inaktív   BigKoko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 19:50

Én is újfent csatlakozom a csalódott Zyxel felhasználókhoz.
Óra nálam is szar. Sőt néha mintha fagyna is.
Nem tudom milyennek kellene lennie, de az előd Edimax-al jobban meg voltam elégedve.
Szóval P-334WT helyett melyik Vigort ajánlanátok. (Bár ha így halad lassan Linuxos gép lesz belőle)

#1955 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 19:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 11:43

Azé a LinkSys elég messze van a királytól... Legalábbis ne említsük egy lapon a Zyxel lapon minőség/stabilitásban. Árban jobb, hackolható, le lehet venni az antennát. Cserébe bírnak gagyizni rendesen, support érdekes, blábláblá, leírtam ezerszer.

nekem az összes eddig kipróbált linksys vacakolt. Leginkább bizonytalan időközönként lefagyott vagy a rádiója vagy az egész AP. Fél óra - 2 hét intervallum között.  (Ha kell valakinek van 1-2 jó pénzért)
Lecserélve másra a hiba azonnal megszünt. Van ahol már 6 hónapja megy minden gond nélkül.

ZyXel-t nem próbáltam. D-link és egyéb tipusokról lebeszélt több forgalmazó is (akiknek sokkal több tapasztalata van mint nekem).
Nekem az engenius jött be, megfizethető és stabil (-19 fokos tetőn is).

#1956 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 19:58

Idézet: BigKoko - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 19:50

Én is újfent csatlakozom a csalódott Zyxel felhasználókhoz.
Óra nálam is szar. Sőt néha mintha fagyna is.
Nem tudom milyennek kellene lennie, de az előd Edimax-al jobban meg voltam elégedve.
Szóval P-334WT helyett melyik Vigort ajánlanátok. (Bár ha így halad lassan Linuxos gép lesz belőle)

Ezt mostmár én is komolyan kérdezem: mit vegyek ehelyett a rakás ... helyett???

Vonalat nem bont, óra szarakszik, most épp menteni próbáltam a notebookomat a desktop gépem diszkjére, kb. 5KB-onként megakad a forgalom és egy idő után teljesen elhal a backup, stb.
Amíg csak játszottam vele és nem akartam rendeltetésszerűen használni, addig tökéletesen elégedett voltam vele.
Mióta próbálom routerként alkalmazni, neadjisten logokat nézni...
Hát no comment... :(
Még annyit kipróbálok, ha egy kicsit kihevertem a dolgot, hogy visszateszem a korábbi fw-t, ha valahol megtalálom, mert hátha...

#1957 Felhasználó inaktív   Thegrey 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 24. 20:13

Ahányszor csak olvasom, hogy nem jó az órája a 334WT-nek, mindíg megnézem az enyémet, hogy mit mutat. Nem tudom miért, de mindíg a pontos időt. Rendszerint 3 naponta min. 24 órát nincs alatta net, és akkor is pontos. Időszervernek én őt használom: 192.43.244.18 , az Time protokol pedig a Daytime (RFC-867).
Verba volant, scribere non scio.

#1958 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 20:15

Idézet: Thegrey - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 20:13

Ahányszor csak olvasom, hogy nem jó az órája a 334WT-nek, mindíg megnézem az enyémet, hogy mit mutat. Nem tudom miért, de mindíg a pontos időt. Rendszerint 3 naponta min. 24 órát nincs alatta net, és akkor is pontos. Időszervernek én őt használom: 192.43.244.18 , az Time protokol pedig a Daytime (RFC-867).

Korábban írtam (valamikor ma) : szerintem egy jó kis ntp bug lehet valahol az új fw-ben ami miatt ha nincs kapcsolata a timeserverrel (ahogy nálam elég gyakran előfordul), akkor lelassítja az óráját.
Persze ez csak tipp... az sem kizárt, hogy kijött egy sorozat hulladék órachippel...

Ami meg a LAN-os másolást illeti...
A 'som tuggya mi van: rebootoltam a Zyxelt, nem javult meg. Reboot a két vindózon is, most épp normálisnak látszik. Amikor legelőször indítottam, akkor relative normálisan ment kb. 15 percig, de a 3GB másolására úgy 1 óra 15 percet saccolt. (ekkor én csesztem el a dolgot, mert megpiszkáltam a hálókártyán egy beállítást, amit a vindóz már nem bírt tolerálni...)
Most ott tartok, hogy kb. 10-12 perc lesz szerinte és ebből már 3 eltelt...
O.K., én voltam a f****, mert minek piszkálom menet közben a hálókártya driverét.
No de ez már indulásképp is valami 7MB/sec sebességgel működgetett ha jól számolok, holott valamennyi végződés 100Mb/full duplex...
(közben már ismét 20 percre tippeli a teljes időt... lesz ebből még két óra... :( )

Szerkesztette: FixY 2006. 02. 24. 20:21 -kor

#1959 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 20:26

Nálam mostanában nem jelentkeznek azok a hibák, amit régebben tapasztaltam P334WT-vel. Időprobléma, másolás közbeni neteldobás, dns szórakozás, stb.
Lassan 400 órája megy folyamatosan.
Egyetlen negatívum most, hogy a processzor terheltsége néha nagyon magas, néha 50-90% is. Most meg 2.1%. Eddig nem jöttem rá, mitől függ, teljesen randomnak látszik.

#1960 Felhasználó inaktív   Thegrey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 20:28

Ja, el is felejtettem, lehet télleg az új firmware a bugos óraügyileg, én más miatt tettem vissza az előzőt. A gépen lévő outpost firewall pro alkezdett kiabálni a fw frissítés után, hogy ilyen portscan, meg olyan portscan, sőt még kiemelt wboldalt is, hogy onnan is portscan. Na én néztem jobbról, néztem balról, általában csak nagyokat, majd visszatettem az előző fw-t, mire minden ilyen írányú kiabálása megszűnt a tűzfalproginak. Én ezt tartom jelenleg nagyon érdekesnek. Tudom, tudom, egyéni szociális problémám, de akkor is  ;) .
Verba volant, scribere non scio.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.