idézet:
Ezt írta mathias:
Na én is vettem egy D-Link DI-604-es Routert, de nem megy a hálózat, csak 10Mbit/s-mal.Nem tudom miért. Cat5e kábelt használok, szóval ez nem lehetne probléma. A hálókártya egy Realtek 8029-es kártya.(Ez ugye tudja a 100Mbit-et?), a hálókártyánál Half Duplex van beállítva, lehet, hogy full duplex kéne? A routeren nem állítottam semmit, csak, megadtam a kapcsolat nevét és jelszavát(Szóval a net megy), de nem is látom, hogy mit kéne állítani ahhoz, hogy menjen 100Mbit-en.
Ja, az oprendszer XP.
Na közben rájöttem, hogy a hálókártya miatt nem megy, mert ez csak 10Mbit/s-omot tud.
[ 2003. március 24.: mathias szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
A Realtek 8029-vel nehezen fogsz 100 Mbit-et használni mivel az 10 Mbit-es kártya.A Full Duplex-et nem árt beállítani.
Routert kell vennem, de milyet, és hol?
Elküldve: 2003. 03. 24. 18:04
Elküldve: 2003. 03. 24. 23:00
idézet:
Ezt írta Kirk:
Nekem SMC 7004VBR van és par dolog nem muxik :
1: ha két kulon serverre megyunk jatszani akkor az egyik megszakad
2: ircen nem birok dcc-n kuldeni dolgokat
az elso problémá az elég idegesito és sehogy se tudjuk megoldani..[/quote]
Lehet, hogy elkelne egy firmware frissités![]()
Ez ált. megoldja a problémádat.
Octane
* Think. Feel. Drive. *
* Subaru *
Elküldve: 2003. 03. 25. 11:54
az a furcsa hogy ezzel a problémaval nem talalkoztam még sehol..
Asszem irok egy levelet SMCnek..
Elküldve: 2003. 03. 26. 23:24
idézet:
Ezt írta Sentinel2:
D-Link DI-604 -em van,s nagyon jól működik.Az E-Connect-nél elég sok féle cucc van.Nem tudom miért fikázza ittt valaki?Leszedtem az Amerika-i oldalról a leírást ,s nem láttam különbséget az én cuccom és az ott írtaknál.[/quote]
En is hasonlo cipoben jarok, mint a topic inditoja! Meg soha nem foglalkoztam ilyen eszkozokkel, ezert kernek egy kis segitseget! Szeretnek en is venni egy router max. 30e Ft-ig! Nekem ez a D-Link DI-604 is megtenne boven! Kerdesem lenne ezzel kapcsolatosan:
- Belso halorol (NATolt halorol) megy siman az FTP kulso netes gepekre? Akar tobb belso geprol parhuzamosan?
- ICQ, IRC mennyire/milyen szinten mukodik? IRC-n DCC-t meglehet oldani?
- Mivel lehet problema?
Akinek ilyen router-e van kerem irja le a tapasztalaitait?
Elore is koszonom a valaszokat!
Elküldve: 2003. 03. 28. 07:17
idézet:
Ezt írta L00p3r:
En is hasonlo cipoben jarok, mint a topic inditoja! Meg soha nem foglalkoztam ilyen eszkozokkel, ezert kernek egy kis segitseget! Szeretnek en is venni egy router max. 30e Ft-ig! Nekem ez a D-Link DI-604 is megtenne boven! Kerdesem lenne ezzel kapcsolatosan:
- Belso halorol (NATolt halorol) megy siman az FTP kulso netes gepekre? Akar tobb belso geprol parhuzamosan?
- ICQ, IRC mennyire/milyen szinten mukodik? IRC-n DCC-t meglehet oldani?
- Mivel lehet problema?
Akinek ilyen router-e van kerem irja le a tapasztalaitait?
Elore is koszonom a valaszokat![/quote]
ICQ,IRC működik,még a DCC sned is megy normálisan.FTP szervert tudsz csinálni és FTP-zés is megy normálisan.
A Messenger-vel lehet gond,asszem nem lehet vele voicechat-elni és WWW Fileshare se megy onnan.EZen utóbbiak normál gépes megosztásnál se mennek.
A leírásában rendesen ki van vesézve, [url="http://"http://www.dlink.com"]www.dlink.com[/url] .
Elküldve: 2003. 03. 28. 08:09
Elküldve: 2003. 03. 28. 09:59
Üdv
Elküldve: 2003. 03. 30. 12:52
Van ugye egy olyan lehetőség benne, hogy passi vmode, ami tüzfalhoz valo és aktive mode ahová kell egy ip cim és egy port. Na ha én egy aktivtól töltök le dolgokat nincs gond, de egy másik passivtól nem megy, ha én is pasiv vagyok.
Az aktivra meg csak ugy tudom állitani, ha beirom az ip cimet és egy portot.
De mit irjak be portra? hogy engedélyezzem a D604 -en?
Tud valaki segiteni??
ASUS P4P800; P4 1,6A -> 2,4 (1,5V) , 2x512 Samsung DDR400 ; Maxtor 120GB 7200 ATA133 ; Samsung 80GB ATA133 ;
MSI Geforce FX5900XT 128MB TV ; SB Live 5.1 ; Samsung SyncMaster 765MB.
Elküldve: 2003. 04. 06. 20:48
Elküldve: 2003. 04. 07. 14:33
Elküldve: 2003. 04. 12. 08:08
idézet:
Ezt írta saldi:
dehogynem. egy cisco 1750-essel szvsz meg tudnad csinalni, ket wic1-enet -tel. de mi ertelme lenne ? Egy helyre szvsz nem fognak neked ket vonalat kihuzni, meg a traffic sharing-ot sem fogja neked a szolgaltato engedelyezni szerintem.[/quote]
A válaszodat még én sem értettem meg elsőre. Addjunk magyarázatot, erről szól a fórum, nem? [url="http://"http://www.cisco.com/warp/public/103/19.html"]Ezt[/url] az oldalt találtam a Cisconál a traffic sharing-ről. A Cisco 1750 [url="http://"http://www.tribecaexpress.com/cisco1750.htm"]ára[/url] egy véletlenszerűen kiszúrt hely alapján legalább negyedmillió forintnyi dollár.
[ 2003. április 12.: bean szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 04. 22. 01:41
Kicsit kívülállóként írok mert nekem még csak ezután kötik az ADSL-t, de körüljártam a témát mivel itthon 3 gép vája a netet

Amennyiben Ön több számítógéppel rendelkezik, mind ahány port van a Barricade-on, csatlakoztasson hozzá egy HUB-ot, vagy egy Switch-et (az Uplink portjukon keresztül) és így több számítógépet is hozzáköthet. Nem olcsóbb megoldás ez mint egy 8 portos Router?
:confused:
Elküldve: 2003. 04. 22. 09:38
nullRubytech ADSL Broadband Router 1+4 port
Leírás: 10/100Mbps UTP TCP/IP, UDP, ICMP, RIP1/RIP2, IPSec, PPTP, L2TP, CSMA/CD, PPPoE, PPP, PPTP, SNTP Repotec ADSL/XDSL Broadband router, 1 WAN + 4 LAN port, fémház, MAC Address klónozás, Hacker Attack Prevention portszkennelés elleni tűzfal, DoS elleni védelem, be- és kikapcsolható NAT, DMZ 1 LAN porton, VPN pass through, alias IP címek, virtuális szerverek lehetősége, URL Filter, IPSec, PPTP, L2TP pass through, CSMA/CD, PPPoE, PPP, PPTP Client, ARP, DHCP Client and Server, TCP/IP, UDP, ICMP, RIP1/RIP2 static/dynamic routing, DNS Proxy, Dynamic DNS, SNTP, activity log file
Rubytech ADSL High Speed Broadb. Router 1+4 port
Leírás: 10/100Mbps UTP TCP/IP, UDP, ICMP, RIP1/RIP2, IPSec, PPTP, L2TP, CSMA/CD, PPPoE, PPP, PPTP, SNTP Repotec ADSL/XDSL Broadband router, 1 WAN + 4 LAN port, nagyteljesítményű ARM9 CPU, 8 MB Buffer RAM, MDI/MDIX minden porton, konfigurálható MTU (Maximum Transmission Unit), MAC Address klónozás, Hacker Attack Prevention portszkennelés elleni tűzfal, DoS elleni védelem, SPI (Stateful Packet Inspection), be- és kikapcsolható NAT, DMZ 1 LAN porton, VPN pass through, alias IP címek, virtuális szerverek lehetősége, Multimedia Application Support, URL Filter, IPSec, PPTP, L2TP pass through, Multicast Pass Through, CSMA/CD, PPPoE, PPP, PPTP Client, ARP, DHCP Client and Server, TCP/IP, UDP, ICMP, RIP1/RIP2 static/dynamic routing, DNS Proxy, Dynamic DNS, SNTP, activity log file
Az első 14e+afa a második 16e+afa körül mozog! Szerintem leírás alapján elég korrektek!
Egyéb elternatíva ebben a nagykerben:
SMC 4x10/100 Broadb. XDSL Router NoPrint. SMC7004VBR
Leírás: Ethernet UTP 4-LAN & 1 WAN-port Broadband Router - no PPTP compatibility - no print server
14e+afa
Van még persze olyan is, amiben van printserver meg minden, de az engem nem érint!
Vélemény?
linksys is van más nagykerbe, de az olyan 20e+afatol kezdődik és nem tudom tud-e többet, mint a rubytech, mert szerintem nem!
Elküldve: 2003. 04. 22. 09:42
idézet:
Ezt írta Bal:
Én egyik nagykerben találtam még egy márkát! A nagyker a HRP szóval szart tuti nem árulnak..[/quote]
Off:
Es a Hostessuk is allat volt a comtexenigaz rajta kivul egy kanyit nem ert az egesz comtex...
On: En azert inkabb SMC-t vennek ha a ketto kozul kene valasztani...
Udv, TCs
"We can make it better, stronger, faster. We have the technology. We have the magic"
Elküldve: 2003. 04. 22. 13:01
Az smc weboldala (a német) is használható, firmware, leírások, support stb.
Nekem sikerült egyet beszerezni németországból 95 euro-ért (kb. 23e FT), itthon a depo-n 35-ért láttam.
Ha van lehetőségetek hozatni 1et, szerintem jól jártok.
Egyébként a [url="http://"http://www.smc.de-n"]www.smc.de-n[/url] megnézhetitek a díjakat, amiket kapott különböző magazinoktól (kb. 6-

Elküldve: 2003. 04. 22. 23:38

Mert még mindíg azt mondom, hogy többet tud a rubytech..