HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#2141 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 20. 19:16

Idézet: bozferi - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 17:47

Tegyük fel, hogy nekem nincs időm topikot olvasni, te viszont egy segítőkész ember vagy és az én hülye kérdéseimre 1 perc alatt válaszolsz:

Maradhat a net az egyik szobában
veszek egy routert, ami kap áramot és  a net kábel a routerhez csatlakozik
egy 10mre lévő szobában(elzárt helységben) lévő 2 desktop és egy notebookon működni fog a net vagy lehet az egyiken netezni a másikon nyomtatni egyidőben(ha veszek mindegyikbe egy kártyát)

NOs???

Az az "internet csatlakozási pont" az miféle?
Gondolom sima utp kábel, na akkor azt bedugod a router wan portjába, adsz neki 230-t, konfigolsz kicsit. Gépekbe pedig (ahogy már említette Jahno) wlan kártyák kellenek, notebook-ba pcmcia, asztaliba pedig pci.
Nyomtatót érdemes routerre kötni (akkor ilyen spec router kell). Van soros portos, ill. usb-s router is.
Ha netalántán Miskolcon vagy és nagyon nem megy, akkor szólj, legyen jóféle narancslé otthon.

?uestLove:
Edimax-t, X-micro-t hanyagolnám. Vegyél zyxel-t mediamarktban szokott lenni normális áron.

Szerkesztette: Fresi 2006. 03. 20. 19:17 -kor

#2142 Felhasználó inaktív   bozferi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 20. 19:29

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 20:16

Az az "internet csatlakozási pont" az miféle?
Gondolom sima utp kábel, na akkor azt bedugod a router wan portjába, adsz neki 230-t, konfigolsz kicsit. Gépekbe pedig (ahogy már említette Jahno) wlan kártyák kellenek, notebook-ba pcmcia, asztaliba pedig pci.
Nyomtatót érdemes routerre kötni (akkor ilyen spec router kell). Van soros portos, ill. usb-s router is.
Ha netalántán Miskolcon vagy és nagyon nem megy, akkor szólj, legyen jóféle narancslé otthon.

?uestLove:
Edimax-t, X-micro-t hanyagolnám. Vegyél zyxel-t mediamarktban szokott lenni normális áron.

OK

Ez már haladás, tehát a nyomtatót is érdemes rádugni a routerre, egy mátrix és egy usb-s nyomtató kellene, hogy működjön a gépek mellett. Az egyik gép még nincs teljesen összerakva, nincs olyan alaplap amelyik tud ilyet, hogy ne kelljen külön kártyát venni?

#2143 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 20. 19:45

Idézet: bozferi - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 17:47

Tegyük fel, hogy nekem nincs időm topikot olvasni, te viszont egy segítőkész ember vagy és az én hülye kérdéseimre 1 perc alatt válaszolsz:

Negatív, rászoksz a supportra, vagy olvasol, vagy kivársz valaki türelemesebbet, akinek lesz 5x1 perce, meg a következő kérdésre még annyi. Ha ért hozzá, akkor nem szopol be annyira. Mert nam csak jó tanácsot szoktak adni :-)
Make love not Wor.

#2144 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 20. 19:47

Idézet: ?uestLove - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 18:52

vele, gondoltam, kipróbálom (WBR14-G2 EU).
Rossz ötlet volt. :( Eddigi (negatív) tapasztalataim vele:
- 2x se kép, se hang, még a routert sem lehetett elérni, csak ki-be kapcsolás után

- a böngészőn keresztül érkező kéréseket hol teljesíti, hol nem (értsd: az internet felé ingadozik a kapcsolat, a háttérben futó torrent kliens viszont megy e közben is)
- új firmware-t nem találtam hozzá

router néh alassan bootol, de most vettem észre, hogy még recovery menüje is van. DHCP renew, oszt mennie kellene rendesen. Ha nem megy, akkor szar a router, cseréltesd gariban.

Másik két kérdésedből kiindulva meg erős MTU bajok lehetnek, mert az kérem az ilyen. De helyette Edimaxot meg ilyen vackokat sem kellene venni, talán még LinkSys a jó, Zyxel jó, Vigor legjobbabb, persze pénzért adják.
Make love not Wor.

#2145 Felhasználó inaktív   kunfu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 20:48

Idézet: Netszaki - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 17:31

Jó hír jó embereknek: olcsóbb lett a P334WT. Odaszóltunk, elintéztük  :D  :D  :D

Hali!
Ennél kicsit pontosabban??
Mennyi volt eddig, mennyivel lett olcsóbb? Csak mert én most vettem márc.1.-én és eddgi sehol sem láttam olcsóbban. Vagy ez csak a városban csak egyetlen egy boltra vonatkozik? Melyik lenne az?
Előre is köszi az infókat!

#2146 Felhasználó inaktív   kunfu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 20:49

Idézet: Netszaki - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 17:31

Jó hír jó embereknek: olcsóbb lett a P334WT. Odaszóltunk, elintéztük  :D  :D  :D

Hali!
Mennyi volt eddig, mennyivel lett olcsóbb? Csak mert én most vettem márc.1.-én és eddgi sehol sem láttam olcsóbban. Vagy ez csak a városban csak egyetlen egy boltra vonatkozik? Melyik lenne az?

#2147 Felhasználó inaktív   kunfu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 22:08

Idézet: kunfu - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 20:49

Hali!

Sorryka!
Valamiért hibát írt ki, és azárt küldtem el újra.  :)

#2148 Felhasználó inaktív   ?uestLove 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 22:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 20:47

router néh alassan bootol, de most vettem észre, hogy még recovery menüje is van. DHCP renew, oszt mennie kellene rendesen. Ha nem megy, akkor szar a router, cseréltesd gariban.

(...) talán még LinkSys a jó, Zyxel jó, Vigor legjobbabb, persze pénzért adják.

Recovery menü? Én nem találtam.
A bootolással nincs semmi baj, az eltűnéssel voltak gondok. Kikapcsoltam a tűzfalat, most az én gépemen megy minden korrektül, csak a lakás másik gépén vannak gondok. (Pontosan nem tudom, mik... nem kérdeztem rá.)
Ma vásárolt cucc árát visszaadják szerintetek? Vagy le kéne vásárolnom? Az most nagyon nem hiányzik...

OK, LinkSys vagy Zyxel. Ez utóbbi mibe fáj? Nem sok helyen láttam, a mediamarktnak meg nem találtam online árlistáját. Azért 25e-nél többet nem szívesen adnék most ki egy routerért.
Eladó: 256 MB CF kártya - PÜ!
The Roots | Monty Python | HWSW UD Team | felajanlasok.hu

#2149 Felhasználó inaktív   kunfu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 00:05

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 8:53

Urak!

Itt jelenik meg a világon először:

Prestige 334WT JN10  firmware
Prestige 335WT JO4  firmware

Megtennétek, hogy tesztelitek?

Ez még nem a hivatalos, de meg kell nézni, hogy kijöjjenek a hibák.

Hali!

Ma feltettem ez az új cuccot, kíváncsian várom az eredményeket!
Ugyanis van egy jópár problémám!! De most még inkább nem írom meg, mert egyrészt még GEEK vagyok, másrészt még nem rágtam magam végig a fórumon, harmadrészt, lehet ez a FW csere segít is a problémámon. :)

Mellesleg ha vissza akarom majd tenni az eredeti gyári FW-t, akkor az honnan tudom letölteni?? Csak mert elfelejtettem kimenteni.

Ja és a http://forum.zyxel.hu/ az nagyon jó ötlet volt, már nagyon hiányzott!!!!!!!! (pedig csak most elseje óta vagyok ZyXEL tulaj) :)

#2150 Felhasználó inaktív   kunfu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 01:12

Kérdés: Tud valaki olyan WLAN routerről, amelyiknek lekapcsolható a rádiós része?
Mármint kapcsolóval vagy ilyesmivel. Vagy ez csak konfigurálással (http-n keresztül) oldható meg??

Ja és antenna levétel nem megoldható, legalábbis ennél nem levehető (rongálódás mentesen)
Amúgy az mennyire lenne jó megoldás, lecsavarni az antennát és akkor volt WLAN, nincs WLAN...

Sorry ha nagyon hülyét kérdeztem! :)

#2151 Felhasználó inaktív   kunfu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 01:48

Idézet: Robbo - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 12:57

Most voltam a MM-ban, hát hülye azért nam vagyok, hogy megvegyem ennyiért a sima 334 16900
a 334wt meg 29000.

Valaki még esetleg ? Vhol? Reális áron?

Hali!

Ha ZyXEL-t akarsz venni, akkor szerintem legolcsóbban itt kapharod meg:
  http://www.ebolt.hu/category2409.html

ZyXEL Prestige 334WT 2.4Ghz, 125 Mbps Wireless Router
http://www.ebolt.hu/product97497.html
19.800 Ft +ÁFA (23.760 Ft)

Erre mondjuk várni kell, de ennél olcsóbbat nem találtam ZyXEL-ben.
Viszont van egy másik hely is amit tudok ajánlani. Igaz elég kint van a városból, de lehet neked sincs messzebb mint nekem.

1195 Budapest, Vas Gereben utca 4.
http://wlan-ok.hu/index.php?si=130
19.890 Ft (23.868 Ft)
Én azért náluk vettem, mert igaz egy óra mire oda BKV-ztam, és egy százassal drágább is, de nagyon segítőkészek és sok hülye kérdésre tudnak válaszolni! :D

Remélem ezek elég baráti árnak számítanak már!

#2152 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 08:13

Idézet: ?uestLove - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 19:52

Sziasztok!

Én is jelentkezem egy jó kis router-problémával.
Gyorsan kellett vennem egy routert, kinéztem egy X-Microt, az elmúlt kb. másfél évben ez volt itt a lakásban, csak elvitte a gazdája. Lényegtelen, szóval úgy gondoltam, jó lesz az nekem, nem drága, a tapasztalat jó volt vele, találtam egyetlen boltot, ahol lehet kapni, elmentem - azt mondják, nincs és nem is ajánlják. (Miért?) Hát mondom, akkor mit ajánlanak? Edimaxot vagy SMC-t. Na szép, egyik jobb, mint a másik... Ismerősnek utóbbi van, azt mondta, elégedett vele, gondoltam, kipróbálom (WBR14-G2 EU).
Rossz ötlet volt. :( Eddigi (negatív) tapasztalataim vele:
- 2x se kép, se hang, még a routert sem lehetett elérni, csak ki-be kapcsolás után
- a böngészőn keresztül bizonyos dolgokat nem tudok beállítani, mert hibás a konfig oldal
- a böngészőn keresztül érkező kéréseket hol teljesíti, hol nem (értsd: az internet felé ingadozik a kapcsolat, a háttérben futó torrent kliens viszont megy e közben is)
- új firmware-t nem találtam hozzá

Azt hiszem, rövid úton megválnék ettől a sz*rtól... Ahol vettem, ott a két alternatíva: Edimax BR-6204BR és X-Micro XWL-11GRIX. Szerintetek ezek közül melyik lenne értelmes választás? Vagy hagyjam a retekbe az olcsó szarokat és vegyek a normálisabbat? Pl. Zyxelt? (Ezt hol és mennyiért?)

Előre is köszi a válaszokat!

Mind az Edimax, mind az X-Micro ugyan azt a belsőt hordozzák magukban. Én erre akkor jöttem rá, amikor még Planet gyártmányú routerem volt. Megtaláltam belőle az X-Micro és az Edimax változatot is. Először megnéztem a fényképüket: nagyon hasonló :-). aztán letöltöm a UserManual-t: nagyon-nagyon hasonló :-). Aztán jött a firmware. Nehogy hasonló, de még csereszabatos is volt :-) Az egyik régi Planet routeremet Edimax, a másikat X-Micro firmware-val adtam el :-) És a legfontosabb! Tökéletesen működött mindegyik. Nem tudnak sokat az igaz, de legalább stabilan - legalábbis 2-3 PC esetében. Lehet hogy nagyobb terhelésnél már letérdelnek.

#2153 Felhasználó inaktív   Netszaki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 09:09

Idézet: kunfu - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 19:49

Hali!

Ajánlott :) végfelhasználói árat tudok mondani, az józan paraszti ésszel való számításom szerint kb. 23 ezer bruttó (eddig ez 26-27 körül volt). Aki ennél jóval többért adja annak vagy régi a készlete vagy csak meg akar kopasztani...

Szerkesztette: Netszaki 2006. 03. 21. 09:13 -kor

#2154 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 09:52

Idézet: kunfu - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 2:12

Kérdés: Tud valaki olyan WLAN routerről, amelyiknek lekapcsolható a rádiós része?
Mármint kapcsolóval vagy ilyesmivel. Vagy ez csak konfigurálással (http-n keresztül) oldható meg??

Konfigurálás, egyetlen klikk.
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#2155 Felhasználó inaktív   ?uestLove 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 10:21

Kunfu, Netszaki, köszi az infókat és tippeket! Megyek is és veszek egy szép és (remélem!) jó 334pw-t. :) Az olcsó sz*r routerek meg elmehetnek tőlem jó messzire! :p
Eladó: 256 MB CF kártya - PÜ!
The Roots | Monty Python | HWSW UD Team | felajanlasok.hu

#2156 Felhasználó inaktív   kunfu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 13:00

Idézet: Netszaki - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 9:09

Ajánlott :) végfelhasználói árat tudok mondani, az józan paraszti ésszel való számításom szerint kb. 23 ezer bruttó (eddig ez 26-27 körül volt). Aki ennél jóval többért adja annak vagy régi a készlete vagy csak meg akar kopasztani...

Akkor OK! Csak mert azt hittem már megint jól megszívtam, hogy elsején megvettem és rá egy hétre jól lement az ára! De ezek szerint akkor én már az elfogadhatóbb áron vettem.  :think:

#2157 Felhasználó inaktív   kunfu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 13:05

Idézet: Vulpes - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 9:52

Konfigurálás, egyetlen klikk.

Köszi!
Igen ezt a módszert ismerem, csak az jutott eszembe, h. ha már kikapcsoltam mindkét gépet de előtte elfelejtettem a rádiós részt kikapcsolni, akkor ne kelljen már ismét megvárni míg bebootol a gép és stb. aztán megint kikapcs. Szóval spórolni akartam az időn. De lehet egyszerűen csak lehúzom majd a router tápját. Akkor tuti nem megy a rádiós rész sem! :D

#2158 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 13:44

Idézet: kunfu - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 14:05

Köszi!
Igen ezt a módszert ismerem, csak az jutott eszembe, h. ha már kikapcsoltam mindkét gépet de előtte elfelejtettem a rádiós részt kikapcsolni, akkor ne kelljen már ismét megvárni míg bebootol a gép és stb. aztán megint kikapcs. Szóval spórolni akartam az időn. De lehet egyszerűen csak lehúzom majd a router tápját. Akkor tuti nem megy a rádiós rész sem! :D

Szépen be kell konfigolni a router-t, hogy csak a te két géped tudja használni (MAC-cím szűrés, WPA, ilyenek), meg hogy mondjuk 10 perc inaktivitás esetén bontsa a WAN-kapcsolatot, így nem kell ki-be kapcsolgatni és viszonylag biztosan ki lehet jelenteni, hogy nem fog más sem rámászni,
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#2159 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 16:23

Idézet: Vulpes - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 14:44

meg hogy mondjuk 10 perc inaktivitás esetén bontsa a WAN-kapcsolatot,

Lehet, hogy már volt róla szó, de ezt hol lehet beállítani?
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#2160 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 19:37

ZyXel P334WT.
Valamelyik nap 1,2-s portok nem működtek egy újraindítás után. A windows 10 Mbit-esnek érzékelte a kapcsoaltot, routeren led nem világított, adat se ment rajta.
Vettem új kábelt, tegnap este próbáltam nem működött.
3,4-s portokat használtam addig. Most ismét kipróbáltam az 1,2 portokat és működik.  :omg:
Ez mitől volt? :think:

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.