HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#241 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 23. 21:33

Idézet: melon - Dátum: 2004. máj. 23, vasárnap - 22:09

Tudom, hogy kései a válasz, de hiába írják, h 10/100-as a wan port, valójában csak 10 mbites.

A mai instant "routereket" már úgy építik, hogy vesznek egy cél-chipet, amin minden rajta van, többek között egy öt(!) portos switch, ami sokkal többet tud, mint amennyit eladnak belőle, többek között port alapú VLAN-t is tud. Ebből egy portot konfigolnak be a WAN oldali hálónak, a többi négyet meg odaadják LAN felé. Ezek így aztán full 10/100-as FDX/HDX portok mind. Kivéve azoknál a chipeknél, ahol a WAN önálly PHY-n van, és az eleve csak 10-es (mondjuk a régi Netgear routerek épültek a Samsung S3C4530-ra, ahol egy 10-es WAN port mellett volt négy 10/100-as LAN port. Az újabb Samsung chip, az S3C2500-ban a nagyobb proci, és memória mellett ott van a full 5-portos okos switch, csak éppen a fenti konfigban "bedrótozva".) (Még egy megjegyzés: többségében már csak kétféle processzormagra épülnek akármilyen gyártótól is jön a  chip, vagy MIPS4000, ami mondjuk Realtek kivitelezésben szerepel az EDIMAX-ok némelyikében, vagy ARM core, a régebbiek ARM7 core-on, az újabbak ARM9-en, Broadcom, Mitrel vagy éppen Samsung kivitelezésben.)

Szerkesztette: llamada 2004. 05. 23. 21:36 -kor

#242 Felhasználó inaktív   Gumee 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 26. 17:16

Sziasztok!Vettem a minap egy surecom EP4904Sx routert.A hozzá kapott utmutato egy kalap ...,meg angolul is van ,meg lövésem sincs a hálozati fogalmakrol,igyztán elég keservesen de sikerült a helyi hálo,de a netre nem akart felmenni.Egy csomo eltérés van az utmutatoban,meg szinte semmit se magyaráz meg,de azt is legalább ellentmondásosan...Na mind1,sehogyse akarta az igazat,leszedtem hát hozzá egy firmware frissitést,hogy majd akkor jo lesz...Hát azota nem is találja egyik gép sem a routert.Ugye 192.168.1.1 cimen jön be a router kezelöfelülete,most sehol semmi..
Ilyen esetben a cserén kivül mit tudok tenni?
Segitségeteket elöre is köszke  :)

#243 Felhasználó inaktív   Sherko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 01:47

üdv emberek !

vettem egy smc7004VBR V.2 EU nevvel ellatott routert. 90%-ban mukodik is minden 4 gepet kiszolgal web mail ami alap minden megy. Am az en gepemen fut egy webserver ( apache ) es van egy no-ip dinamikus ip-m is. SMC fw upgrade utan ismeri a no-ip-t rendesen frissiti is, de ha ezt alkalmazon admin feluletem akkor eldobja a bealitott port atkuldest ( a 113-as portot kuldom a gepemnek ) ha pedig ujra beallitom hogy kuldje at es alkalmazom akkor eldobja a no-ip beallitasokat. Mi a tokert lehet ez. En valahogy szeretnem latni a no-ip -met meg a 113-as portot is ( persze egymastol fuggetlenul mert seemi kozuk sincs egymashoz ugyebar ) megoldhato hogy ne ussek ki egymast vagy igy jartam.

HU ezt most elolvastam remelem azert ertheto :)

koszonom
-------------------------------------------------------------
     "Én csak egy rajzolt heroin díler vagyok...."

#244 Felhasználó inaktív   Sherko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 02:28

Idézet: Sherko - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 2:47

üdv emberek !

vettem egy smc7004VBR V.2 EU nevvel ellatott routert. 90%-ban mukodik is minden 4 gepet kiszolgal web mail ami alap minden megy. Am az en gepemen fut egy webserver ( apache ) es van egy no-ip dinamikus ip-m is. SMC fw upgrade utan ismeri a no-ip-t rendesen frissiti is, de ha ezt alkalmazon admin feluletem akkor eldobja a bealitott port atkuldest ( a 113-as portot kuldom a gepemnek ) ha pedig ujra beallitom hogy kuldje at es alkalmazom akkor eldobja a no-ip beallitasokat. Mi a tokert lehet ez. En valahogy szeretnem latni a no-ip -met meg a 113-as portot is ( persze egymastol fuggetlenul mert seemi kozuk sincs egymashoz ugyebar ) megoldhato hogy ne ussek ki egymast vagy igy jartam.

HU ezt most elolvastam remelem azert ertheto :)

koszonom

Megvalaszoom magamnak mert annyira idegelt a dolog hogy megoldottam :)

Kapja be a bal bokam smc a no-ip tamogatasaval. Kikapcsoltam a ddns-t es beallitottam hogy kuldje at a 80-as portot is. no-ip ip frissito progijat meg atalitottam hogy vegye le a routerrol a cimet.

Csak azert irom le hatha valaki a jovoben belefut egy ilyen gondba!!!

#245 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 19:37

Idézet: Gumee - Dátum: 2004. máj. 26., szerda - 18:16

Sziasztok!Vettem a minap egy surecom EP4904Sx routert.A hozzá kapott utmutato egy kalap ...,meg angolul is van ,meg lövésem sincs a hálozati fogalmakrol,igyztán elég keservesen de sikerült a helyi hálo,de a netre nem akart felmenni.Egy csomo eltérés van az utmutatoban,meg szinte semmit se magyaráz meg,de azt is legalább ellentmondásosan...Na mind1,sehogyse akarta az igazat,leszedtem hát hozzá egy firmware frissitést,hogy majd akkor jo lesz...Hát azota nem is találja egyik gép sem a routert.Ugye 192.168.1.1 cimen jön be a router kezelöfelülete,most sehol semmi..

próbáld meg a 192.168.1.254et, lehet hogy most az lett az ipje
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#246 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 19:40

Idézet: Sherko - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 3:28

Megvalaszoom magamnak mert annyira idegelt a dolog hogy megoldottam :)

Kapja be a bal bokam smc a no-ip tamogatasaval. Kikapcsoltam a ddns-t es beallitottam hogy kuldje at a 80-as portot is. no-ip ip frissito progijat meg atalitottam hogy vegye le a routerrol a cimet.

Csak azert irom le hatha valaki a jovoben belefut egy ilyen gondba!!!

tkp. miért baj ha a router kezeli a dyndnst? ha van webszervered, akkor gondolom 24/7 megy, akkor pedig nem mindegy, hogy mi kezeli?

#247 Felhasználó inaktív   The JaCKaL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 20:32

Hello!

Nekem egy olyan gondolm van, hogy Di-604 en 2 gép van összekötve. Tesom gépe simán látja a 192.168.0.1-et és nincs semmi baja a nettel. Elelnben nálam sokszor megszakad az internet. A rourt megtalálja, de a webes része nem jön be egyáltlán.
Maga a hálozat jol megy 2 gép között csak a router és internet nem.
Mi lehet a baj?
Előre is kösz a segitséget!
The JaCKaL

ASUS P4P800; P4 1,6A -> 2,4 (1,5V) , 2x512 Samsung DDR400 ; Maxtor 120GB 7200 ATA133 ; Samsung 80GB ATA133 ;
MSI Geforce FX5900XT 128MB TV ; SB Live 5.1 ; Samsung SyncMaster 765MB.

#248 Felhasználó inaktív   Sherko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 15:58

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 20:40

tkp. miért baj ha a router kezeli a dyndnst? ha van webszervered, akkor gondolom 24/7 megy, akkor pedig nem mindegy, hogy mi kezeli?

Ha ez a sux router jol kezelne akkor tokmind1 lenne , de valahogy nem akarta. Vagyis siman csak azt jol kezelte , de de ha be volt kapcsolva akkor a portok atiranyitasat eldobta. ( mint irtam ).

#249 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 19:28

jahh, az más. enyém tökéletesen kezeli, azért nem értettem :)

#250 Felhasználó inaktív   Pacal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 07:38

Idézet: Gumee - Dátum: 2004. máj. 26., szerda - 16:16

Nálam is volt ilyen. Adj a gépednek egy fix ip-t. PL:192.168.1.3  Alhálózati maszk:255.255.255.0

Ezután betudsz lépni a Surecom webes beállításába.(192.168.1.1)
A Device Admin-nál nyomj egy Factory Defaults-ot, utánna Reset Device, majd Mac Clon-t.
Status Monitornál nyomj egy Release-et, majd Renew-et.
Állítsd vissza a Windows-ba az Automatikus IP cim kérés-t és a Dns kiszolgáló címének automtikus kérését.
Gép újra indít, router hálózati dugóját húzd ki majd dugd vissza.Én chellos vagyok nekem még el kellett végeznem egy modem reg-et és kész.

#251 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 14:38

Hali!

D-LINK DI 604 -et tervezek venni, és lenne pár kérdésem.

Mennek ezzel a routerrel:
-az üzenetküldő progik (ICQ, MSN, ...)
-a dyndns vagy no-ip szolgáltatások
-egyszerre ketten is lehet on-line játék szerverre bejelentkezni (pl: Colin4)
-távolról is el tudom érni a router-re kapcsolt gépeket
?

Mennyi késleltetést okoz egy ilyen router közbeiktatás? Játékoknál észrevehető?

Előre is köszi,
Üdv,

Szerkesztette: KZKZKZ 2004. 06. 14. 14:57 -kor

k s

#252 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 19:00

olyan kérdésem volna, hogy nincs a ciso oldalán valami, ami egy táblázatba egymás mellé képes nekem felsorolni routerek tulajdonságait? főként hogy hány és milyen portok vannak rajta. mert nem találom, és így elég rémálom ....
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#253 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 07:42

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 15:38

Hali!

D-LINK DI 604 -et tervezek venni, és lenne pár kérdésem.

Mennek ezzel a routerrel:
-az üzenetküldő progik (ICQ, MSN, ...)
-a dyndns vagy no-ip szolgáltatások
-egyszerre ketten is lehet on-line játék szerverre bejelentkezni (pl: Colin4)
-távolról is el tudom érni a router-re kapcsolt gépeket
?

Mennyi késleltetést okoz egy ilyen router közbeiktatás? Játékoknál észrevehető?

Előre is köszi,
Üdv,

tudomásom szerint:

- az üzenetküldők mennek (megfelelő beállítással a fájlküldés / fogadás is)
- dyndns dettó
- játékszerver passz
- ha be tudod állítani, hogy a két gép nem ugyanazon a porton legyen elérhető, akkor a távoli elérés is megoldható

és nekem úgy tűnik, hogy nem igazán késlelteti a forgalmat :)

#254 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 07:47

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 8:42

tudomásom szerint:

- az üzenetküldők mennek (megfelelő beállítással a fájlküldés / fogadás is)
- dyndns dettó
- játékszerver passz
- ha be tudod állítani, hogy a két gép nem ugyanazon a porton legyen elérhető, akkor a távoli elérés is megoldható

és nekem úgy tűnik, hogy nem igazán késlelteti a forgalmat :)

Köszi a válaszokat.
Akkor valószínű ezt a D-Link 604-et veszem.
k s

#255 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 07:50

Idézet: kroozo - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 20:00

olyan kérdésem volna, hogy nincs a ciso oldalán valami, ami egy táblázatba egymás mellé képes nekem felsorolni routerek tulajdonságait? főként hogy hány és milyen portok vannak rajta. mert nem találom, és így elég rémálom ....

Olyat most így hirtelen nem találtam, de van egy Product Advisor, ami segít kiválasztani a megfelelő cuccot.

Szerkesztette: doszy 2004. 06. 15. 07:50 -kor

"1 db francia II. VH-s karabély eladó, megkímélt állapotban, kis esztétikai hibával. Még sosem lőttek vele, egyszer leejtették."

#256 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 13:51

Már csak egy valami.

Most akkor a D-Link 604 -et vagy az SMC 7004VBR -t vegyem??? Egy árban van, és mintha tudásban is ugyanazt tudnák. (vagy mégse??)

Javaslat?
k s

#257 Felhasználó inaktív   sMd 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 06. 16. 16:56

Sziasztok!

A problémám a következő: Routerrel van megosztva az ADSL, 3 gépre, a letöltés tökéletesen működik mindegyiken, de csak egy gépről tudunk pl FTP re feltölteni, a másik kettőn kb 8-10kB után megáll és nem tölt tovább.. mailhez se tudunk pl filet csatolni.
(Edimax BR-6104P  routerünk van)

Tudtok valami megoldást ?  :confused:
Előre is köszi.

#258 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 11:55

Hali!

Nem tudom ide való-é, de csak megkérdezem. Van valakinek róla fogalma, h. SMC 9432 TX hálókártyának milyen aktív eszközökkel (switch) lehet gondja. Ugyanis hálóba bedugva nem érzékel link-et. Egy másik, ríltek kártyával megy a hálóm már jó ideje, de ezzel az SMC-vel nem sikerült beüzemelnem. A kártya biztos jó, más hubbal, edimax switch-csel ment jól, meg közvetlen gép-gép között is. Sajna azt nem tudom, itt mihez csatlakozik (koli) a háló adminok meg gondolom szintén el vannak foglalva így vizsgaidőszak végén :(
Még 1 apró kis adalék: annó azért tudtam elég olcsón megvenni, mert a boltban maradt pár darab egy rendelésből, mivel akik nagy tételben rendelték gondjuk volt vele vmi switch-csel...

#259 Felhasználó inaktív   Andrez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 13:07

Hali!

Két gépünk között 100Mbites háló van. Az egyik gépben van még egy 10Mbitet kártya is, ami az ADSL modemhez csatlakozik. Nyilván ez a gép állandóan be van kapcsolva, ha netezni akarunk.

Most úgy néz ki, hogy még egy gépet akarunk kötni a hálózatba.
Milyen routert tudnátok ajánlani?

Lehetőleg ne legyen drága(15k körül), sulinetes lenne jó. Az is fontos lenne, hogy a helyi hálón megmaradjon a 100Mbit.
Amire használnánk: ICQ, DC++, online játékok(pl. NWN).
A gépeken WinXP fut, az ADSL 512k-s.

Köszi

Andrez

u.i.: Switch nem felelne meg erre a célra?
ECS K7S6A AMD Athlon XP 1800+ Sapphire Radeon 8500LE Samsung 256+512MB DDR-333 Seagate 80GB LG CD-RW/DVD Azona 400W Samsung 765MB
Plan:
Abit AB9 Intel Core2 Duo E6300 Asus  EAX1950Pro Geil 2x512MB DDR2-800 WD 2500YS Pioneer DVR-111L CoolerMaster Elite FSP 400W Samsung 765MB

#260 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 14:04

Idézet: Andrez - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 12:07

Hali!

Két gépünk között 100Mbites háló van. Az egyik gépben van még egy 10Mbitet kártya is, ami az ADSL modemhez csatlakozik. Nyilván ez a gép állandóan be van kapcsolva, ha netezni akarunk.

Most úgy néz ki, hogy még egy gépet akarunk kötni a hálózatba.
Milyen routert tudnátok ajánlani?

Lehetőleg ne legyen drága(15k körül), sulinetes lenne jó. Az is fontos lenne, hogy a helyi hálón megmaradjon a 100Mbit.
Amire használnánk: ICQ, DC++, online játékok(pl. NWN).
A gépeken WinXP fut, az ADSL 512k-s.

Köszi

Andrez

u.i.: Switch nem felelne meg erre a célra?

Hali.
Szerintem bármelyik, most kapható router jó lenne neked. Sulinetben 2 db van 15.000 körül. Pontosabban 14.500 körül van mindkettő.
ITT
Sulineten kívül 12.000 körül van az alsó határ.
Azt hiszem switch csak abban az esetben jó, ha a szolgáltató engedélyezi a többszörös bejelentkezést.
Ha nem, akkor router.
Ma már minden router 10/100-as, úgyhogy a belső hálón megmarad a 100 Mbit/s sebesség.
Nekem SMC van és nagyon meg vagyok vele elégedve.

Szerkesztette: Kenderice 2004. 07. 02. 14:07 -kor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.