HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#281 Felhasználó inaktív   slick 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 19. 11:00

Sziasztok,

Olyan ADSL router-re van szuksegem ami kepes allando jellegel fenttartani egy VPN kapcsolatot, amellett meg rendesen tudjak netezni. Pl. 3 gep, abbol 2 hagyomanyos net, a 3. a ceges vpn-re kapcsolodik, es ezek nem zavarjak egymast.
Amit kineztem 3com office connect 3c857-ME (az ME nem tudom mit takar ha valaki tudja irja le :))
ill. Draytec Vigor 2104p. A leirasokba szerepel a VPN csak azt nem tudom, hogy ugy mukodik-e ahogy en elkepzeltem. A draytec-nel azt is lattam, hogy NetMeeting kompatibilis, talan a 3com-ba ezt nem lehet konfiguralni? Aki tud irjon par szot ezekrol, vagy esetleg ajanljon egy olyat ami megfelelne az igenyeimnek.

Elore is koszi.
"If all you have is a hammer, every problem tends to look like a nail"

#282 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 18:32

Idézet: slick - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 10:00

Sziasztok,

Olyan ADSL router-re van szuksegem ami kepes allando jellegel fenttartani egy VPN kapcsolatot, amellett meg rendesen tudjak netezni. Pl. 3 gep, abbol 2 hagyomanyos net, a 3. a ceges vpn-re kapcsolodik, es ezek nem zavarjak egymast.
Amit kineztem 3com office connect 3c857-ME (az ME nem tudom mit takar ha valaki tudja irja le :))
ill. Draytec Vigor 2104p. A leirasokba szerepel a VPN csak azt nem tudom, hogy ugy mukodik-e ahogy en elkepzeltem. A draytec-nel azt is lattam, hogy NetMeeting kompatibilis, talan a 3com-ba ezt nem lehet konfiguralni? Aki tud irjon par szot ezekrol, vagy esetleg ajanljon egy olyat ami megfelelne az igenyeimnek.

Elore is koszi.

Draytek Vigor 2200E a te barátod!
Müködik VPN server és kliens üzemmódban is, mellette pedig megy simán a net.
A 2104 csak a VPN csatornát támogatja, de a servert vagy a klienst a gépeden kell futtatnod, ellenben ez benne van a 2200E-ben hardverileg nem kell a gépen futtatni semmit.
............ Nem kicsit, nagyon!

#283 Felhasználó inaktív   slick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 12:27

Idézet: Munyi - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 17:32

Draytek Vigor 2200E a te barátod!
Müködik VPN server és kliens üzemmódban is, mellette pedig megy simán a net.
A 2104 csak a VPN csatornát támogatja, de a servert vagy a klienst a gépeden kell futtatnod, ellenben ez benne van a 2200E-ben hardverileg nem kell a gépen futtatni semmit.

Aha, jol gondoltam. Hat vegulis tegnap megvettem a 3com-ot a 2200e kicsit draga.
Koszi az infokat.
"If all you have is a hammer, every problem tends to look like a nail"

#284 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 10:16

Esteleg valaki futott márt össze olyan router-el ami tud sávszéll. korlátozást belsö hálozati és külsö(internet) hálozat számára!?Ip cim vagy mac address alapján??quo-s márt lemondtam azt nem tudom megfizetni (lást cisco) és külön linux szervert sem akarok üzemeltettni!
Thx!
:respect:
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#285 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 10:48

Idézet: uboat - Dátum: 2004. júl. 21., szerda - 9:16

Esteleg valaki futott márt össze olyan router-el ami tud sávszéll. korlátozást belsö hálozati és külsö(internet) hálozat számára!?Ip cim vagy mac address alapján??quo-s márt lemondtam azt nem tudom megfizetni (lást cisco) és külön linux szervert sem akarok üzemeltettni!
Thx!
:respect:

Draytek Vigor tud ilyet, gamaxnetnél érdeklődj, ők forgalmazzák

ITT van

Szerkesztette: VKP 2004. 07. 21. 10:54 -kor

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#286 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 11:09

Idézet: VKP - Dátum: 2004. júl. 21., szerda - 9:48

Draytek Vigor tud ilyet, gamaxnetnél érdeklődj, ők forgalmazzák

ITT van

Csak azt nem vettem ki hogy switch alapu port korlátozás vagy tcp/ip? :confused:
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#287 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 20:36

Idézet: ricsip - Dátum: 2004. júl. 17., szombat - 12:28

Igazából mindegyikböl lehet hibás példány. Mivel értelemszerűen csak az ír a fórumokba ált. akinek gondja van vele, rossz következtetést vonhat le az ember. Nekem is rá kellett jönnöm, h. nincs abszolute jó vétel. Én spec megkockáztatok egy wlan-os SMC7004VWBR-t, remélem nem sokat kell vele küzdenem. Bár a mai napig nem tudok dönteni, h. egy D-link DI-614+ nem-e jobb választás?  :rolleyes:

No, megvan az SMC7004VWBR V2.0 EU :)  Eddig jónak tűnik (kopp-kopp) ha megy már 1 hónapja, akár fel is lélegezhetek. Némi tapasztalat így 1 nap után:

-a logja nagyon rövid (5-10 perc alatt betellik, és írja felül a régebbi bejegyzéseket) és semmi részletet nem árul el arról, h. milyen próbálkozást blokkolt (legalább vmi port-szám ott lehetne)
-a menüjét nem operával való használatra tervezték, az időt pl nem bírtam vele beállítani, a timeserverekkel nem szinkronzált ha rákattyintottam a gombra (gyak. nem küldött semmit az opera)
-a WLAN lámpa normális h. folyamatosan villogott, amíg le nem tiltottam teljesen a menüben?

#288 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 24. 00:11

Idézet: ricsip - Dátum: 2004. júl. 23., péntek - 19:36

No, megvan az SMC7004VWBR V2.0 EU :)  Eddig jónak tűnik (kopp-kopp) ha megy már 1 hónapja, akár fel is lélegezhetek. Némi tapasztalat így 1 nap után:

-a logja nagyon rövid (5-10 perc alatt betellik, és írja felül a régebbi bejegyzéseket) és semmi részletet nem árul el arról, h. milyen próbálkozást blokkolt (legalább vmi port-szám ott lehetne)
-a menüjét nem operával való használatra tervezték, az időt pl nem bírtam vele beállítani, a timeserverekkel nem szinkronzált ha rákattyintottam a gombra (gyak. nem küldött semmit az opera)
-a WLAN lámpa normális h. folyamatosan villogott, amíg le nem tiltottam teljesen a menüben?

Nekem SMC2804WBR-em van. Azon akkor villog a WLAN led, ha van forgalmazás a WLAN porton. Ha nincs forgalom akkor folyamatosan világít. Ha meg le van kapcsolva a port, akkor nem világít. A logja meg (most néztem) 8,5 óráig van visszamenőleg.

Szerkesztette: Kenderice 2004. 07. 24. 00:13 -kor

#289 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 24. 20:47

Idézet: Kenderice - Dátum: 2004. júl. 24., szombat - 1:11

Nekem SMC2804WBR-em van. Azon akkor villog a WLAN led, ha van forgalmazás a WLAN porton. Ha nincs forgalom akkor folyamatosan világít. Ha meg le van kapcsolva a port, akkor nem világít. A logja meg (most néztem) 8,5 óráig van visszamenőleg.

Hmm, eddig azt hittem az SSID broadcast miatt forgalmaz állandóan, de mikor disabled-re állítottam, akkor is villog folyamatosan.
A log-ban nekem 128 bejegyzés fér el, ez pedig telemegy a sok worm port próbálgatásai miatt :(

Lehet h. azért villog folyamatosan, mert valaki próbál betörni, v. wep-et törni? Milyen programmal tudok keresni más wlan AP-ket a közelben, akik bezavarhatnak?

A zone alarm-os beállítások mit takarnak? Beépített zone alarm van az SMC-ben, amit akkor aktiválhatok, ha vásárolok hozzá serialt?

Szerkesztette: ricsip 2004. 07. 24. 20:55 -kor

#290 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 24. 23:23

Idézet: ricsip - Dátum: 2004. júl. 24., szombat - 19:47

Hmm, eddig azt hittem az SSID broadcast miatt forgalmaz állandóan, de mikor disabled-re állítottam, akkor is villog folyamatosan.
A log-ban nekem 128 bejegyzés fér el, ez pedig telemegy a sok worm port próbálgatásai miatt :(

Lehet h. azért villog folyamatosan, mert valaki próbál betörni, v. wep-et törni? Milyen programmal tudok keresni más wlan AP-ket a közelben, akik bezavarhatnak?

A zone alarm-os beállítások mit takarnak? Beépített zone alarm van az SMC-ben, amit akkor aktiválhatok, ha vásárolok hozzá serialt?

Nem biztos, hogy betörni próbál. Lehet, hogy sok a WLAN-os dolog a környéken és próbálja kiválasztani a sok közül, hogy melyik is az övé. Ilyenkor persze villog, mert forgalmaz. Én ha "Disabled"-re állítom a wireless-t nem is világít a WLAN led. Ha lekapcsolod za SSID-t akkor is fog keresni, ha van valamilyen WLAN cucc a hatósugárban, szerintem. Nem a WAN ledet nézted véletlenül?
A routeren keresztül nem igazán lehet programmal keresni más hálózatokat nem úgy, mint egy kártyával.
A Zone Alarm-mal kapcsolatban valami olyasmi...

#291 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 10:57

Nem néztem el :) az tényleg a wlan led, ami folyamatosan villog.
Egyáltalán nincs sok wlan hálózat a közelben, a lakásban nem lehet egyet sem érzékelni egy wlan kártyával.

Netstumbler-rel körbejártuk a lakást, és talált néhány más hálózatot, de egyikhez sem tudtunk csatlakozni (nem a biztonsági beállítások miatt ;) hanem mert valszeg a jel nagyon gyenge volt mindegyiknél. -40 és -50 közötti értékeket mértünk, ennél erösebb egyik sem volt, míg az SMC környékén -3 -4 es érték jött ki. Mi az az érték, ahol már érdemes lehet próbálkozni kapcsolódni a hálózathoz?

#292 Felhasználó inaktív   Abbath 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 07:07

Hi,

Az egyik számtek újság mostani számában van egy 12 szereplős router teszt. Itt egy edimax cuccot hoztak ki elsőnek...nekem szimpatikus még a Netgear, Linksys, de igazából ez alapján elég nehéz dönteni. Jó tudom, ilyen tesztekre nagyon nem szabad adni, de mégis szerintetek milyet kéne beszereznem (win és linux alatt is kéne, bár a router, ha minden igaz OS függelen) ?
"Spirits rideth with the ones that know no fear
They are the Sons of Northern darkness..."

#293 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 27. 18:27

2 gép (xp és 98) között kellene megosztanom az ADSL-internetet, az egyikhez wlan kell, szerintetek mit vegyek az alábbiak közül?

wireless router:
- Gigabyte B46B --> 14e Ft (bruttó)
- D-Link DI-514 --> 16e Ft
- SMC 7004VWBR --> 19e Ft

pci wlan kártya:
- Asus WL-130b --> 6.8e Ft
- D-Link DWL-510 --> 7.5e Ft

:confused:

(dc-t mindegyikre be lehet állítani, ugye?)
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#294 Felhasználó inaktív   forter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 28. 09:25

Cső

sarazok kicsit:

D-LINK DI604 routerem volt ADSL megosztáshoz. Fél évig folyamatos üzemben (orrbaszájba DC, játék + napi 1-2GB adatmásolás) mind a négy portját használtam, az egyiken egy hub volt, azon további 3-4 gép, nagyon meg is voltam elégedve. A 4. porton néha cserélgettem a gépet (laptopok).
Fél év után egyszercsak úgy behalt az a port, h ha csak egy üres kábelt dudtam rá, akkor is folyamatos forgalmat jelzett. Ha semmit nem dugtam be, akkor meg linket...  :confused:

Net, LAN, webes konfig, semmi nem működött a többi porton sem. :spirit:

Lehet, h a D-LINK nem a legjobb márka, és lehet h ez az egyik legolcsóbb típus, viszont semmi olyat nem csináltam vele, amit ne lett volna muszály bírnia..

Garis csere, kaptam egy SMC VBR 7004 Barricade-ot.
Ez most (igaz csak 4 géppel) rendesen működik (még), a konfigfelülete is jobb kicsit, viszont nincs MAC-cím alapú (passzív) DHCP  :( ,
ami azért nagyobb LANoknál (ahol gyakran játszanak is), nem árt ha van. Lehet, h én vagyok béna, és nem a router hibája, h ha egyik gépen mégis beállítok egy fix IP-t, átjárót, stb, akkor nem megy sem a LAN, sem a net...
Szóval ez a router sem az igazi.. vagy csak nagyon megszoktam a D-LINKemet..

Különben van egy frankó oldal, tesztekkel, mindennel:
router.uw.hu/
csak egy ideje nem működik. Googli dob rá találatot (magyar router adatbázis - MRA), de 404 - a keresett oldal nem található

#295 Felhasználó inaktív   Gandalf51 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 10:04

Olvastam már a fórumot, de még nem jutottam a végére, válasz pedig gyorsan kéne: csak printserveres routerrel lehet megoldani, hogy mind2 gépről nyomtatni lehessen?

#296 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 07. 29. 10:13

Idézet: Gandalf51 - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 9:04

Olvastam már a fórumot, de még nem jutottam a végére, válasz pedig gyorsan kéne: csak printserveres routerrel lehet megoldani, hogy mind2 gépről nyomtatni lehessen?

Nem, csak az kényelmesebb. Egyik gépre dugott nyomtatót hálózatosban meg bírod osztani, de lesz olyan ami ezt nem támogatja, meg akkor a nyomtatós gépnek bekapcsolva kell lennie, ha a másikról akarsz printelni.
Make love not Wor.

#297 Felhasználó inaktív   Gandalf51 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 10:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 11:13

Nem, csak az kényelmesebb. Egyik gépre dugott nyomtatót hálózatosban meg bírod osztani, de lesz olyan ami ezt nem támogatja, meg akkor a nyomtatós gépnek bekapcsolva kell lennie, ha a másikról akarsz printelni.

Kösz a gyors és lényegretörő választ! Esetleg tudna valaki ajánlani egy otthoni felhasználásra való (chello megosztás), megbízható, vezetékes, printserveres routert (viszonylag olcsón)?

#298 Felhasználó inaktív   Gandalf51 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 11:35

Idézet: Gandalf51 - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 11:27

Kösz a gyors és lényegretörő választ! Esetleg tudna valaki ajánlani egy otthoni felhasználásra való (chello megosztás), megbízható, vezetékes, printserveres routert (viszonylag olcsón)?

Olyan kellene, ami USB-s printer csatlakozójú (ha van egyáltalán ilyen).

#299 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 17:44

Idézet: probalaci - Dátum: 2004. júl. 27., kedd - 17:27

2 gép (xp és 98) között kellene megosztanom az ADSL-internetet, az egyikhez wlan kell, szerintetek mit vegyek az alábbiak közül?

wireless router:
- Gigabyte B46B --> 14e Ft (bruttó)
- D-Link DI-514 --> 16e Ft
- SMC 7004VWBR --> 19e Ft

pci wlan kártya:
- Asus WL-130b --> 6.8e Ft
- D-Link DWL-510 --> 7.5e Ft

:confused:

(dc-t mindegyikre be lehet állítani, ugye?)

D-Link és D-Link kisebb az esély hogy nem szertik egymást. Csupáncsak ezért.
Az informatika atok de jo hogy van.

#300 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 18:00

Idézet: Gandalf51 - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 10:35

Olyan kellene, ami USB-s printer csatlakozójú (ha van egyáltalán ilyen).

USB-sel még nem találkoztam csak LPT-vel. Edimax kütyük tökéletesek erre.

Megnéztem és nem találtam (D-Link, Edimax, Planet termékeik között)

De van!! Micronet Wireless Multi-Function VPN/Firewall Router SP879
- 4 RJ-45 Ethernet LAN port, and 1 RJ-45 WAN port
- Support integrated Network Attached Storage (NAS) in USB interface
- Support Web Camera server function
- Support E-Mail account monitoring capability

rákérdezzek? mennyi és mikorra lenne?
Az informatika atok de jo hogy van.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13