Cső
sarazok kicsit:
D-LINK DI604 routerem volt ADSL megosztáshoz. Fél évig folyamatos üzemben (orrbaszájba DC, játék + napi 1-2GB adatmásolás) mind a négy portját használtam, az egyiken egy hub volt, azon további 3-4 gép, nagyon meg is voltam elégedve. A 4. porton néha cserélgettem a gépet (laptopok).
Fél év után egyszercsak úgy behalt az a port, h ha csak egy üres kábelt dudtam rá, akkor is folyamatos forgalmat jelzett. Ha semmit nem dugtam be, akkor meg linket...     :confused: 
Net, LAN, webes konfig, semmi nem működött a többi porton sem. 

Lehet, h a D-LINK nem a legjobb márka, és lehet h ez az egyik legolcsóbb típus, viszont semmi olyat nem csináltam vele, amit ne lett volna muszály bírnia.. 
Garis csere, kaptam egy SMC VBR 7004 Barricade-ot.
Ez most (igaz csak 4 géppel) rendesen működik (még), a konfigfelülete is jobb kicsit, viszont nincs MAC-cím alapú (passzív) DHCP  

,
ami azért nagyobb LANoknál (ahol gyakran játszanak is), nem árt ha van. Lehet, h én vagyok béna, és nem a router hibája, h ha egyik gépen mégis beállítok egy fix IP-t, átjárót, stb, akkor nem megy sem a LAN, sem a net...
Szóval ez a router sem az igazi.. vagy csak nagyon megszoktam a D-LINKemet..
Különben van egy frankó oldal, tesztekkel, mindennel:
router.uw.hu/
csak egy ideje nem működik. Googli dob rá találatot (magyar router adatbázis - MRA), de 404 - a keresett oldal nem található