HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#1581 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 07. 12:19

Idézet: gyugyuka - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 11:31

Nem értem miért írtok kezdetleges sávszélességszabályozást a P-334WT-re?
Mi benne a kezdetleges?
Azt sem értem miért írjátok mindenhol, hogy nem tudja a QoS-t, mikor WLAN-on tudja a
QoS-t?

Csak az összehasonlítás kedvéért! Azt remélem Te is belátod, hogy nem ugyanolyan, mint egy Cisco-s eszköz!  ;)  WLAN-on tényleg tudja a QoS-t, ezt nem is cáfoltam soha... :D
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#1582 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 07. 13:18

Hát én nekem sem ZyXEL se VIGOR routerem sincs még.
Én csak a kézikönyvét nézegettem, hogy miket is lehet beállítani benne.
Most nézegetem a 335WT full manualt, és itt is ír olyat, hogy Bandwidth Management:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Elvileg akkor ezzel is megtudom ezt csinálni?

#1583 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 13:23

Idézet: Amd_Boy - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 11:19

Csak az összehasonlítás kedvéért! Azt remélem Te is belátod, hogy nem ugyanolyan, mint egy Cisco-s eszköz!  ;)  WLAN-on tényleg tudja a QoS-t, ezt nem is cáfoltam soha... :D

OK, egyetértek.  :)

#1584 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 13:36

Na igen 1 CISCO eszköz az más kategória.
De akkor a ZyXEL csak WLAN-on tud QOS-t?
Mert nekem az kéne, hogy gépről (LAN) ki/be (NET-re, NET-ről) érkező forgalmat kezeljen.

#1585 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 13:47

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 12:36

Na igen 1 CISCO eszköz az más kategória.
De akkor a ZyXEL csak WLAN-on tud QOS-t?
Mert nekem az kéne, hogy gépről (LAN) ki/be (NET-re, NET-ről) érkező forgalmat kezeljen.

Sávszélességszabályozást tud a WAN és a LAN között (beleértve a WLAN-t is), ezenfelül tud priorizálni TOS vagy szabály alapján a WLAN interfészen.

#1586 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 14:15

Idézet: gyugyuka - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 14:47

Sávszélességszabályozást tud a WAN és a LAN között (beleértve a WLAN-t is), ezenfelül tud priorizálni TOS vagy szabály alapján a WLAN interfészen.

Várjál most nem teljesen világos akkor.
Leírom mire lenne szükségem:

Szóval kéne 1 wifi router. Belemegy a net az adsl modemből. 3 felé osztom. 1 wifin, 2 gépbe utp-n menne a net.
És ide kéne sávszélességkorlátozás + qos ( prioritás).
Tehát pl. a wifis gép max 64 kbyte-ot kapjon le, 8 kbyte fel.
Az egyik lan-os gép( legyen ez 'A' jelű) szintén 64 kbyte le, 8 kbyte fel max.
A 3. gépre nem fontos, mert az ritkán megy, meg ott csak böngésző és msn van főleg.

Ezenkívül 'A' gépre kéne olyan, hogy egy bizonyos portról/portra érkező csomag high prioritást kapjon ( ez pl. 1 online fps game, és a portot én tudjam megadni)

Szóval erre lenne szükségem.
Namost a VIGOR-t néztem az tudja ezeket. ( de az kb. 48 ezer)
Kérdés: ZyXEL 335WT tud-e ilyet? (mert ez kb. fele annyiba kerülne)

#1587 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 14:33

Ahogy elnézem itt nem nagyon van f..gja az embereknek arról, hogy mire jó a QoS...
"QoS is a general term that incorporates bandwidth, latency, and jitter to describe a network's ability to customize the treatment of specific classes of data. For example, QoS can be used to prioritize video transmissions over Web-browsing traffic. Advanced networks can offer greater control over how data traffic is classified into classes and greater flexibility as to how the treatment of that traffic is differentiated from other traffic."

Mi köze a sávszélességszabályzásnak a QoS-hez?
Hát a ZyXEL 334WT-nél ez nem QoS, hanem WMM QoS, ami a wifi-re vonatkozik csak, és az ott igényelt video, hang, stb. prioritást kezeli.
Kép
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#1588 Felhasználó inaktív   Exxon 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 07. 14:39

Sziasztok!

Minap vettem egy SMC BR14UP routert, megosztani a mikrohullámú netemet az asztali gépre illetve egy laptopra. Minden oké, de mióta a routeren kerszetül netezk, nem tudok felcsatlakozni MSN-re. Nézegettem a router tűzfalának beállításait, de nekem az kínaiul van. Esetleg tudnátok segíteni, hogy an tudnék msn-t varázsolni a gépekre?  :confused:  :(

Előre is köszi.

#1589 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 14:44

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 15:33

Ahogy elnézem itt nem nagyon van f..gja az embereknek arról, hogy mire jó a QoS...
"QoS is a general term that incorporates bandwidth, latency, and jitter to describe a network's ability to customize the treatment of specific classes of data. For example, QoS can be used to prioritize video transmissions over Web-browsing traffic. Advanced networks can offer greater control over how data traffic is classified into classes and greater flexibility as to how the treatment of that traffic is differentiated from other traffic."

Mi köze a sávszélességszabályzásnak a QoS-hez?
Hát a ZyXEL 334WT-nél ez nem QoS, hanem WMM QoS, ami a wifi-re vonatkozik csak, és az ott igényelt video, hang, stb. prioritást kezeli.
Kép

Én teljesen tisztában vagyok, mi a QOS és mi a sávszélességszabályozás.
Ez 2 külön dolog.
Én csak azt írtam, hogy nekem olyan wifi router kell, ami tudja mindkettőt.

És nekem nem realmedia, vagy VOIP( SIP) vagy ftp-hez ( ehhez minek prioritás???) kéne prioritás, hanem online, real-time gamékhoz.
Márpedig minden játék más porton megy. És ezt nekem kéne megadnom.
Tehát ami a lényeg, hogy minél gyorsabban kiküldje ezeket a csomagokat és minél hamarabb elküldje a gépem hálókártyájának ( tehát minél kisebb legyen a ping).

A sávszélesség korlátozás meg azért kell, mert haver elég sokat tölt le/ fel, és így szinte a teljes sávszélességet lefogja.

#1590 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 14:54

Nem tudom hol láttad az ftp-t, ilyet nem írtam, a lényeg, hogy tudja, de ezt már előttem is leírták. Ha visszaolvasnál 2-3 oldalt, választ kapnál rá.  A topic már több hete a ZyXEL P334WT-ről szól.
Ilyenkor pedig alapvető udvariassági kérdés, hogy valaki ha becsöppen egy topicba, végigolvassa azt.
Ez most nem kioktatásképpen, csak úgy kikívánkozott.
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#1591 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 15:13

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 13:15

Mégegyszer:
sávszélessészabályozást mindenkinek, de QoS-t csak a WLAN-on lógó gépeknek.

#1592 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 16:56

Idézet: gyugyuka - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 16:13

Mégegyszer:
sávszélessészabályozást mindenkinek, de QoS-t csak a WLAN-on lógó gépeknek.

Ok, értem. Köszi szépen.
Én csak a kézikönyvét néztem, de abból ez nem derült ki.
Pl. az előző oldalon belinkelt képet nézve, Source IP, port + Destination IP, port megadása + ennek prioritás, kezdtem bizni, hogy bármelyik gépre vonatkozik.
Amúgy az miért jó, hogy csak a wifisnek ad qos-t? :confused:
Akkor ez nekem sajna nem jó 2 okból:

1. Nekem külső antenna van, és ezt nem lehet csatlakoztatni ( illetve csatlakozó forrasztása, garancia oda stb.  :(  )
2. Nekem pont az egyik LAN-os gépre kéne a prioritás.

Akkor marad a VIGOR.

#1593 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 17:14

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 15:54

Nem tudom hol láttad az ftp-t, ilyet nem írtam, a lényeg, hogy tudja, de ezt már előttem is leírták. Ha visszaolvasnál 2-3 oldalt, választ kapnál rá.  A topic már több hete a ZyXEL P334WT-ről szól.
Ilyenkor pedig alapvető udvariassági kérdés, hogy valaki ha becsöppen egy topicba, végigolvassa azt.
Ez most nem kioktatásképpen, csak úgy kikívánkozott.

Az ftp-t én a kézikönyvből vettem.

Kép

Amúgy meg jogos, tényleg nem olvastam vissza.
De már megtettem :D

#1594 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 18:26

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 14:15

Várjál most nem teljesen világos akkor.
Leírom mire lenne szükségem:

Szóval kéne 1 wifi router. Belemegy a net az adsl modemből. 3 felé osztom. 1 wifin, 2 gépbe utp-n menne a net.
És ide kéne sávszélességkorlátozás + qos ( prioritás).
Tehát pl. a wifis gép max 64 kbyte-ot kapjon le, 8 kbyte fel.
Az egyik lan-os gép( legyen ez 'A' jelű) szintén 64 kbyte le, 8 kbyte fel max.
A 3. gépre nem fontos, mert az ritkán megy, meg ott csak böngésző és msn van főleg.

Ezenkívül 'A' gépre kéne olyan, hogy egy bizonyos portról/portra érkező csomag high prioritást kapjon ( ez pl. 1 online fps game, és a portot én tudjam megadni)

Szóval erre lenne szükségem.
Namost a VIGOR-t néztem az tudja ezeket. ( de az kb. 48 ezer)

Azt nem értem, hogy ha minden gépnek amit rákötsz a routerre, fix sávszélességet adsz, akkor minek kell még a játéknak külön prioritást adni? Van annak még plusz értelme?
szerk: Hacsak nem az, hogy akkor a saját gépedről egyszerre tudsz letölteni ÉS játszani is jó pinggel? Mondjuk erre az esetre kíváncsi lennék, hogy egy ilyen 20k-s router tényleg meg tudja e rendesen csinálni :)

Szerkesztette: Peetie 2005. 12. 07. 18:32 -kor

ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#1595 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 19:10

Azért lenne szükség prioritásra is, mert a realtime alkalmazásokhoz ez is szükséges.
Szerintem.

Ugyanis sávszélesség korlátozást lehet egyszerűen szoftveresen is csinálni.
Pl. csináltam olyat, hogy haver töltött le, és le volt korlátozva a gépén 1 progival.
( pl. Netlimiter, vagy Flashgetben is lehet).
Namost a 128 kbyte-es max lefele irányból 64 kbyte volt beállítva limitnek. Tehát nekem játékra maradt 64 kbyte.
De igyis jócskán megdobta a pinget.
Ezért gondoltam, hogy szükség van QOS-re (pl. prioritásokra)
Abban bízok, hogy ez megoldja a problémát.

Ugyanis az kicsit körülményes lenne, hogy amíg játszok, addig én megtiltom neki a letöltést ( és a feltöltést is).
Szóval erre kéne valami megoldás.

#1596 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 21:35

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 19:10

Azért lenne szükség prioritásra is, mert a realtime alkalmazásokhoz ez is szükséges.
Szerintem.

Ugyanis sávszélesség korlátozást lehet egyszerűen szoftveresen is csinálni.
Pl. csináltam olyat, hogy haver töltött le, és le volt korlátozva a gépén 1 progival.
( pl. Netlimiter, vagy Flashgetben is lehet).
Namost a 128 kbyte-es max lefele irányból 64 kbyte volt beállítva limitnek. Tehát nekem játékra maradt 64 kbyte.
De igyis jócskán megdobta a pinget.
Ezért gondoltam, hogy szükség van QOS-re (pl. prioritásokra)
Abban bízok, hogy ez megoldja a problémát.

Ugyanis az kicsit körülményes lenne, hogy amíg játszok, addig én megtiltom neki a letöltést ( és a feltöltést is).
Szóval erre kéne valami megoldás.

Ígyvan, a szoftveres sávszélesség korlátozás nem sok mindent ér, de én abban bíztam, hogy  a routerek ezt kifinomultabban oldják meg...De akkor lehet neked van igazad, és kell a prioritás is. Én amúgy a linksys wrt54gl-re hajtok, nekem is cs-zéshez kéne, hogy a szomszéd ne zavarjon :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#1597 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 22:35

Idézet: Peetie - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 22:35

Ígyvan, a szoftveres sávszélesség korlátozás nem sok mindent ér, de én abban bíztam, hogy  a routerek ezt kifinomultabban oldják meg...De akkor lehet neked van igazad, és kell a prioritás is. Én amúgy a linksys wrt54gl-re hajtok, nekem is cs-zéshez kéne, hogy a szomszéd ne zavarjon :)

Igen, bár lehet hogy a routeres sávszélesség korlátozás jobb és akkor nem is kell prioritás.
Nem tudom.
Jó lenne.

#1598 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 13:46

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 15:56

1. Nekem külső antenna van, és ezt nem lehet csatlakoztatni ( illetve csatlakozó forrasztása, garancia oda stb.  :(  )

Nem kell forrasztani. 1600Ft egy adapter amit a mini PCI kártyára dugsz rá, a beépített antenna helyett.

#1599 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 17:42

Idézet: gyugyuka - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 14:46

Nem kell forrasztani. 1600Ft egy adapter amit a mini PCI kártyára dugsz rá, a beépített antenna helyett.

OK, köszi.

#1600 Felhasználó inaktív   s3th 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 23:58

Idézet: nimike - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 17:08

Sziasztok

Egy kis segítség kellene. Van egy Planex GW-AP11SP Acces Pointom Bridge funkcióval, látja a neteasy-08-at de nem sikerül a laptopommal bejelentkezni a hálóra. A laptopomat már belőttem azzal müködik közvetlen az adó mellett de ezzel az AP-vel nem, megpróbáltam bekepcsolni a bridge funkciót kivillant a ledje de nem tudom hoyg jól csináltam e.

ha tudna valaki segíteni azt nagyon megköszönném.

nimi

Hi, azóta már sikerült beállítanod? Nekem is van egy ilyen cuccom és nekem sem akar csatlakozni :(

Te hol találtál benne olyat, hogy Bridge? Nekem van AP/Infrastrucure, én is hotspothoz szeretnék csatlakozni vele (Infrastruc./Client módban van). a Bridge led nekem még nem villant fel egyszer sem :(

(tom régi hsz-re válaszoltam de hátha...)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.