Idézet: Mono - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 8:46
Kérdésem lenne hozzátok, van egy cég, melyhez két, egymástól független telefon vonalon, két "független" szolgáltató által bekötött DSL vonal van. Futottam már pár kört a szolgáltatóknál, de sajnos a szóban forgó cég DSL központtól való távolsága miatt - állítólag - egy bizonyos sávszélesség fölé nem lehet bővíteni a DSL vonalakat, mert fizikai korlátja van.
Képben legyetek, az általunk választott 3MBit-es csomag minimálisan garantált 256k, valamint maximálisan elérhető 480k upload sebessége 180k körül teljesít, ettől van még egyel nagyobb rendelhető csomag, magyarán nem az a gond, hogy 10MBit-es kapcsolatot szeretnék DSL-en és ezt nem bírja valami
Nos, lényeg a lényeg, hónapokon keresztül próbáltam intézni ezzel kapcsolatban a dolgokat, ennyit tudtam, ill. tudtunk kideríteni, ezt a részét tehát nem erőltetném tovább.
Egyéb okok miatt tehát két DSL vonal van bekötve a céghez.
Ráakadtam egy olyan Linksys routerre, mely két WAN porttal rendelkezik, annyit vettem ki belőle, hogy két módban tud kezelni egyszerre két DSL-t, vagy "backup"-ként használja az egyik kapcsolatot, ha kimarad az elsődleges, automatikusan átkapcsol a másikra, vagy pedig ún. "Load Balancing" megoldással össze tud kapcsolni úgy két vonalat, hogy megosztja a terhelést.
Nos a fentebbi okok miatt leginkább ez utóbbi része érdekelne. Konkrétan az, hogy tud-e valaki erről valamit, ill. hogyan is kellene ezt elképzelnem.
Egyszerűség kedvéért, ha két 384/128k-s DSL vonalat tennék rá, akkor abból ez kvázi a belső háló felé "csinálna" egy 768/256k-nak tűnő kapcsolatot? Olyan szinten érdekelne, hogy akár egy ftp fel- vagy letöltés menne az összefogott sebességen
Vagy úgy képzeljem el, hogy - szintén az egyszerűség kedvéért - van két irodai PC a belső hálóban, mindketten neteznek, akkor az egyik PC http kéréseit az egyik, a másikat a másik vonalon keresztül szolgálja ki, így osztja-e el a terhelést, de nem lesz kétszeres sávszél egyik gépen sem :confused:
Konkrétan a router típusa: Linksys LRV042 lenne, egy magyar forgalmazó oldalán ezt az infót találtam róla:

A gyártó oldalán pedig erre a típusra ez a link mutat.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Mono
A load balancing nem egy egyszerű mutatvány, ebben a kategóriában a legritkábban működőképes. Igazán jóról még nem hallottam.

Súgó
A téma zárva.