HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#2201 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 30. 19:25

Nah 334wt szépen lassan megadta magát. Pár perc után eldobja a netet.

Szerkesztette: Fresi 2006. 03. 30. 19:25 -kor

#2202 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 01:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 8:16

Olyan is van, ami mutatja, de nem fogod megfizetni, mert kicsit többe kerül, meg PCre kell szoftvert hegszteni, ami rögzíti a hálózatos csomagokat. De akkor lesznek szép grafikonok :-)

Engem érdekelne, és talán megfizetném.

Jelenleg van egy Vigor 2200E-m, de elég sokat rendetlenkedik. Most már 4 éves, de új korában is előfordult, hogy fagyogatott.
Most 3-7 naponta lefagy. firmware nincs új hozzá, mert a Draytek nem valami szorgos a support terén. Utoljára valamikor 2004 szeptemberben adott ki.
Ja, és nem támogatja az SNMP-t. Gondolom annak segítségével lehetne a forgalmi adatokat lekérdezni.

Ha már csere, akkor WLAN és printserver is jó lenne. Fontos a jó tűzfal. És QoS, csak a telhetetlenség okán.  :)

A tapasztalatod alapján mit ajánlanál. Draytek sem kizárt, mert úgy vélem, a mostani eszköz rakoncátlankodása nem tipikus. De lehetne valami Zyxel is, talán.

Szerkesztette: WhiteRaven 2006. 03. 31. 01:09 -kor

#2203 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 06:37

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 18:31

Azért a 8-asnak is van baja. Hálón belüli pár GB másolásnál eldobja a netet.  :(

Ez jó, nálam ugyanez van. :(
Üdvözlettel:
Gabi

#2204 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 08:06

Mennyi az a pár GB?

Szerkesztette: Amd_Boy 2006. 03. 31. 08:06 -kor

Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#2205 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 08:46

Gondolom WLAN-WLAN vagy LAN-WLAN másolás.
Milyen titkosítást használsz a WLAN-on?

#2206 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 09:08

Idézet: gyugyuka - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 8:46

Gondolom WLAN-WLAN vagy LAN-WLAN másolás.
Milyen titkosítást használsz a WLAN-on?

Nem. Lan-lan másolásnál is előjön.
Wlan-nal még nem másolgattam, gyorsabb volt ráduggni madzaggal, mint kivárni a wlan-t.
Wpa2-psk.
10. fw-nél már nem tapasztaltam ezt a jelenséget.

Idézet: Amd_Boy - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 8:06

Mennyi az a pár GB?

Egy 4,7-s dvd már kiüti, alsó határt nem próbálgattam ki.

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 19:25

Nah 334wt szépen lassan megadta magát. Pár perc után eldobja a netet.

Van fejelmény.
Körülbelül egy órát hagytam pihenni a routert (nem volt áram alatt). Utána bekapcsoltam, PC-t bedugtam a 3. portba. Notebookot wifin kapcsoltam. Több órája megy hiba nélkül a net.
Este még a noti-t betettem a 4. portba, így is ment stabilan.
Portszámokat azért írtam, mert pár hete az 1,2 portok teljesen behaltak, nem ment rajta forgalom, se led nem világított. Egy idő után újra működtek. A neteldobós mizéria idején, a gépek az 1,2 portokat használták a routeren. Most 3,4 megy jól. Ma majd erre tekintettel is fogom tovább tesztelni.

#2207 Felhasználó inaktív   Worlon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 31. 10:10

Sziasztok! Lenne egy kérdésem az itteni nagy router gurukhoz, remélem tudtok segíteni. ADSL netet szeretnék megosztani, mégpedig úgy, hogy a 2 gép előre meghatározott részét használhasa a sávszélességnek. PL: 40%, 60%-k v. 200Kb, 300Kb. Ismertek olyan routert ami ezt tudja? Fontos lenne hogy wirelles legyen. Azért lenne ilyenre szükségem, mert akivel a net megvan osztva, ganyé módon leszokta foglalni magának a sáv 2/3-át.

#2208 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 10:44

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 10:08

10. fw-nél már nem tapasztaltam ezt a jelenséget.

Érdemes felrakni? A 9-esben sem volt gond a leszakadással, de roppant mód lassította a kommunikációt, hogy 100-on ment  aproci. :(
Üdvözlettel:
Gabi

#2209 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 11:17

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 10:44

Érdemes felrakni? A 9-esben sem volt gond a leszakadással, de roppant mód lassította a kommunikációt, hogy 100-on ment  aproci. :(

Ez elég összetett kérdés.  :Đ
Szóval, engem nagyon idegesített az, amit a 8-s művelt, hogy nem forgalmazhattam a belső hálón, ha netezni is akartam. Amint jött az új fw váltottam 9-re. Most kicsit összemosódik, hogy ez miért is nem volt jó, vissza kell keresni itt topicon. Ezután jött a nem hivatalos 10-s. Feltettem, ment, néha szénné terhelte a procit, eldobja a netet, stb. bővebb esetleírások vannak itt a topicban. Lazarevics feltette a 10-st, megfeküdt a routere tőle. Én a helyedben megvárnám, míg kijön a végleges 10-s és azt tenném fel.  ;)

Most próbálgatom egy ideje, hogy cserélgetem a portokat és nézem leszakad-e a net. Eddig nem találtam pontos magyarázatot, hogy miért csinálta tegnap azt amit.
De gyanítom, hogy nálam több baj van a fw bugoknál, hiszen nem olyan régen két port teljesen lehalt, tegnap az a két port volt használatban.

#2210 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 11:23

Jelenleg 9es fel, ha kell a helyi háló, és 8as egyébként, csak kissé macerás. :Đ
Üdvözlettel:
Gabi

#2211 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 11:37

Én a következőt csináltam: 8-as firm van fent, router egyik portjára dugtam egy switch-et, aztán innetől kezdve megvan oldva a helyi másolgatás, meg a net is megy stabilan! :D
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#2212 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 13:59

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 11:17

Ez elég összetett kérdés.  :Đ
Szóval, engem nagyon idegesített az, amit a 8-s művelt, hogy nem forgalmazhattam a belső hálón, ha netezni is akartam. Amint jött az új fw váltottam 9-re. Most kicsit összemosódik, hogy ez miért is nem volt jó, vissza kell keresni itt topicon. Ezután jött a nem hivatalos 10-s. Feltettem, ment, néha szénné terhelte a procit, eldobja a netet, stb. bővebb esetleírások vannak itt a topicban. Lazarevics feltette a 10-st, megfeküdt a routere tőle. Én a helyedben megvárnám, míg kijön a végleges 10-s és azt tenném fel.  ;)

Most próbálgatom egy ideje, hogy cserélgetem a portokat és nézem leszakad-e a net. Eddig nem találtam pontos magyarázatot, hogy miért csinálta tegnap azt amit.
De gyanítom, hogy nálam több baj van a fw bugoknál, hiszen nem olyan régen két port teljesen lehalt, tegnap az a két port volt használatban.

Én maradok a 8-asnál. Nem lassul be a net, és most próbáltam 10 gigát másolni, azt is csont nélkül vitte, netem is maradt. :))
Szerintem a tied valahogy megzakkanhatott. Vagy másnak is van 8-assal ez a másolok és megáll a net problémája?

#2213 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 14:36

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 13:59

Szerintem a tied valahogy megzakkanhatott. Vagy másnak is van 8-assal ez a másolok és megáll a net problémája?

Ma reggel írták, ebben a topicban, hogy jelentkezik ez a probléma...

Legjobb tudomásom szerint, akiknél jelentkezik a 8-as, lan másolgatós probléma:
Shia-ko, Lazarevics, Amd_Boy és én.

Befejeztem a port tesztet. A két gépet, mindig más portra tettem és csináltam párezres ping teszteket. Most egyszer sem hasalt el a net, egyik porton sem.
Szóval ez már meghaladja a tapasztalatomat, majd Zyxel support kibogozza.  :cool:

Amd_Boy:
Jó ötlet a switch-s megoldás.  :respect:  :Đ
Kép

Szerkesztette: Fresi 2006. 03. 31. 15:19 -kor

#2214 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 16:15

Idézet

Legjobb tudomásom szerint, akiknél jelentkezik a 8-as, lan másolgatós probléma:
Shia-ko, Lazarevics, Amd_Boy és én.

Nekem csak a WI-FI résznél jelentkezik a probléma, 3GB körül lehal, de csak a másolás, a net az megy tovább... :think:  Tehát másolni a WIFI-n keresztül 3GB a maximum. Lanon nincs ilyen problémám.

Idézet

Én maradok a 8-asnál. Nem lassul be a net, és most próbáltam 10 gigát másolni, azt is csont nélkül vitte, netem is maradt. smile2.gif)

A LAN az nekem is teljesen jó, másolhatok akármit akárhonnan, akármennyit, nem zakkan meg :)

#2215 Felhasználó inaktív   Sziki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 19:00

Hello Srácok!

Lenne egy kérdésem. Router-t kellene szereznem az öcsémnek aki tőlem több száz km-re lakik, és nem egy számítástechnikai guru. Szóval az lenne a lényeg, hogy megbízhatóan működjön, nem úgy mint ahogyan itt olvasgattam, mert Ő nem fogja tudni, hogy most mi a rák baja van a router-nek, max. a tápot fogja kihúzni. Nem baj, ha nem tud minden hiper-szuper dolgot. Úgy sem használja ki. Csak legyen benne port forward, hogy a vnc-jét ki tudjam forgatni.

Nekem Linksys WRT54G van, de az szinten aluli... Hol a wlan dobja el magát, hol a net. Áááá... Ilyet nem szeretnék venni.

Szóval mit ajánlotok?

Előre is kösz!
sziki

#2216 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 23:48

Zyxel 334wt is 27ezer volt, mégis hibázik, igaz csak egy ideje. Viszont van akinek megy, tehát minden sorozatban van gyengébb darab.
Ugyanígy van smc, dlink van akinek megy jól, van akinek meg nem.
Vegyél Draytek Vigor-t.

#2217 Felhasználó inaktív   sekai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 01. 10:42

Sipig  ----> Ezt az akciót jól eldugta a UPC:
kiegészítő csomag

Még mielőtt valaki rámvetődne amiatt, hogy esetleg reklámoznám, megjegyzem, hogy csak azért tettem be, mert tök véletlenül leltem rá erre az akcióra a UPC-nél és abszolút nem volt nagydobra verve. Lehet hogy egy kísérleti akciót csináltak volna, hogy felmérjék az igényeket? Nem tudom. Egy véletlen rossz helyre klikkelés során akadtam rá a gyanúsan rövid ideig tartó akciójukra...

Amúgy valaki használt már ilyen kütyüt? NETGEAR - Range Max WPN824
Esetleg tapasztalatok ilyen cuccal kapcsolatban valakinek?

Szerkesztette: sekai 2006. 04. 01. 10:46 -kor

#2218 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 13:35

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 23:48

Zyxel 334wt is 27ezer volt, mégis hibázik, igaz csak egy ideje. Viszont van akinek megy, tehát minden sorozatban van gyengébb darab.
Ugyanígy van smc, dlink van akinek megy jól, van akinek meg nem.
Vegyél Draytek Vigor-t.

Azt se, mert abból is van olyan, amelyik olykor lefagy. Persze csak otthon, a szervízben soha.

#2219 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 13:55

Idézet: sekai - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 10:42

Sipig  ----> Ezt az akciót jól eldugta a UPC:
kiegészítő csomag

Még mielőtt valaki rámvetődne amiatt, hogy esetleg reklámoznám, megjegyzem, hogy csak azért tettem be, mert tök véletlenül leltem rá erre az akcióra a UPC-nél és abszolút nem volt nagydobra verve. Lehet hogy egy kísérleti akciót csináltak volna, hogy felmérjék az igényeket? Nem tudom. Egy véletlen rossz helyre klikkelés során akadtam rá a gyanúsan rövid ideig tartó akciójukra...

Amúgy valaki használt már ilyen kütyüt? NETGEAR - Range Max WPN824
Esetleg tapasztalatok ilyen cuccal kapcsolatban valakinek?

Használni még nem használtam, de utánanéztem.
Egy viszonylag új router, amelyik ráadásul magyar nyelvű (is). Az USB-s adapter is elég jónak tűnik.
Az UPC 2 év rabszolgaság mellett havi 990 Ft-ért adja, és beüzemeli. Ennyiér nem kapható meg sehol a piacon.
Az viszont nem derül ki, hogy a két év leteltével mi lesz a router sorsa. Ha visszaszáll az UPC-re, akkor nem jó üzlet, ha nem akkor talán megéri.

Persze, majd kiderül, hogy mit tud. Az UPC telefonos supportot ad, és a szokásos garanciát (cseréli, ha elromlott).

#2220 Felhasználó inaktív   ec-1752 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 15:10

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 14:55

Az viszont nem derül ki, hogy a két év leteltével mi lesz a router sorsa. Ha visszaszáll az UPC-re, akkor nem jó üzlet, ha nem akkor talán megéri.

Ott van az oldalon, az apróbetűs részben (legalul):

"Az eszközöket a UPC WiFi kiegészítő csomag megszűnése esetén rendeltetésszerű használatnak megfelelő állapotban vissza kell szolgáltatni Ügyfélszolgálati irodáinkban."

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.