Routert kell vennem, de milyet, és hol?
Elküldve: 2006. 07. 27. 10:09
Valami olyanra lenne szuksegem, amit rakotunk az internetre, egyik dedikalt portjara menne egy AP, mert HotSpotot szeretne uzemeltetni az ugyfel, ezt szigoruan el kene valasztani a helyi halotol tuzfallal.
Maradek portokon meg a helyi gepek lennenek, azok is tudjanak netezni, illetve a tobbi telephely gepeit lassak, mint helyi halozatot.
Ezt milyen eszkoz tudja?
Meg egy VPN router hany VPN kapcsolatot tud kezelni?
Kozpontban minimum 5-6 bejovo VPN-t kene tudnia a jovobeli igenyeket is figyelembe veve.
Van valami gyorstalpalo a neten, ahol utana tudnek olvasni a temanak?
Elküldve: 2006. 07. 27. 11:29
Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 10:09
Valami olyanra lenne szuksegem, amit rakotunk az internetre, egyik dedikalt portjara menne egy AP, mert HotSpotot szeretne uzemeltetni az ugyfel, ezt szigoruan el kene valasztani a helyi halotol tuzfallal.
Maradek portokon meg a helyi gepek lennenek, azok is tudjanak netezni, illetve a tobbi telephely gepeit lassak, mint helyi halozatot.
Ezt milyen eszkoz tudja?
Meg egy VPN router hany VPN kapcsolatot tud kezelni?
Kozpontban minimum 5-6 bejovo VPN-t kene tudnia a jovobeli igenyeket is figyelembe veve.
Van valami gyorstalpalo a neten, ahol utana tudnek olvasni a temanak?
DrayTek Vigor 25xx/26xx/29xx sorozatabol barmelyik illetve a ZyXEL ZyWALL 5,35,70 jőhet szóba.
En erre az igenyre a ZyXEL ZyWALL 35 otoset hasznalnam a kozpontba a telephelyeken meg az 5-os-t. Vagy a DrayTek Vigor 2900 tipusat. Hotspot eszkoznek meg a Linksys WRV54G eszköze, vagy D-Link DSA-3100 a hozza valo DSA-3100P nyomtatoval (egyeb lehetosegek DWL-2200AP, DWL-7700AP).
Elküldve: 2006. 07. 27. 13:37
Idézet: fcseh - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 14:25
WGR614EE Netgear 54Mbps router
http://www.edigital.hu/product.php?product...&cat=377&page=1
Teszi a dolgát, meg minden. Én nem szeretem, mert addig nem leeht továbblépni a konfigban, míg a wan oldalába nem dugod bele a netet. Usereknek meg elég gyakran felkonfigom az eléréseivel a routert, otthon meg csak dugd be, sozt működik. Legyen az SMC, vagy LinkSys.
Ennél nem lehet, aztán amikor routert használok accesspointnak, akkor ugyanígy nem bírtam vele mit kezdeni.
Ebben az árban én most SMC-t vennék.
Elküldve: 2006. 07. 27. 15:04
Tudtok olyan routert aminek a sávszélesség szabályzása megfelel az alábbi feltételeknek:
- IP cím és/vagy MAC alapján szabályoz
- megadom a fel/le töltés sebességét és kész
- ha dinamikusan teszi mindezt az hab a tortán.
VAGYIS: NEM portok alapján szeretnék szabályozni hanem az adott IP/MAC ugy gazdálkodik a kapott sávszélességgel ahogy akar, ha a totál sebességét torrentre használja szive rajta.
De ne nekem keljen kitalálni hogy épp milyen vad(állat) portot használ valaki a hálón.
Előre is kösz.
Elküldve: 2006. 07. 27. 16:03
Idézet: PcCave - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 15:04
Tudtok olyan routert aminek a sávszélesség szabályzása megfelel az alábbi feltételeknek:
- IP cím és/vagy MAC alapján szabályoz
- megadom a fel/le töltés sebességét és kész
- ha dinamikusan teszi mindezt az hab a tortán.
VAGYIS: NEM portok alapján szeretnék szabályozni hanem az adott IP/MAC ugy gazdálkodik a kapott sávszélességgel ahogy akar, ha a totál sebességét torrentre használja szive rajta.
De ne nekem keljen kitalálni hogy épp milyen vad(állat) portot használ valaki a hálón.
Előre is kösz.
ASUS WL-500G Deluxe. Ip cím alapján szabályoz, minden Ip cimhez rendelhető egy fel ill. letöltési sebesség. Nekem működött mikor kipróbáltam.
Sávszélesség korlátozás
Elküldve: 2006. 07. 27. 17:35
Idézet: dnyl - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 17:03
Sávszélesség korlátozás
köszi. Ez legalább kipróbált.
Csak hol lehet MÉG beszerezni?
csak ezek vannak:
500GP
550GE
520G
530G
Elküldve: 2006. 07. 27. 18:00
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2006. 07. 27. 18:14
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 19:00
háthanem

depo

raktárról := HA megrendeled akkor (TALÁN) 2 NAP MÚLVA LESZ.
Rendelhető := Sajnos ez a tipus jelenleg kifogyott DE tudunk helyette ajánlani mást.
Most is van 2 találat az 1ik rögtön írja is hogy EZ az 500 G DELUXE VALÓJÁBAN már 500 GP
Akkor a ******-nak nem annak reklámozza????
A másik meg majd holnap nyit

Pontosabban: notival foglalkoznak, letölthető árlista KIZÁRÓLAG táskákról van, akció : 500GP
Így én is tudok árulni bármit.
Ready szindróma

Azért kösz a hozzáállást

Szerkesztette: PcCave 2006. 07. 27. 18:18 -kor
Elküldve: 2006. 07. 27. 20:17
Idézet: PcCave - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 18:14

depo

raktárról := HA megrendeled akkor (TALÁN) 2 NAP MÚLVA LESZ.
Rendelhető := Sajnos ez a tipus jelenleg kifogyott DE tudunk helyette ajánlani mást.
Most is van 2 találat az 1ik rögtön írja is hogy EZ az 500 G DELUXE VALÓJÁBAN már 500 GP
Akkor a ******-nak nem annak reklámozza????
A másik meg majd holnap nyit

Pontosabban: notival foglalkoznak, letölthető árlista KIZÁRÓLAG táskákról van, akció : 500GP
Így én is tudok árulni bármit.
Ready szindróma

Azért kösz a hozzáállást

én is abban a bizonyos noti boltban vettem a nyugati környékén. ott volt a legolcsóbb. garanciával adják.
Elküldve: 2006. 07. 27. 21:13
Idézet: szaki - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 12:29
En erre az igenyre a ZyXEL ZyWALL 35 otoset hasznalnam a kozpontba a telephelyeken meg az 5-os-t. Vagy a DrayTek Vigor 2900 tipusat. Hotspot eszkoznek meg a Linksys WRV54G eszköze, vagy D-Link DSA-3100 a hozza valo DSA-3100P nyomtatoval (egyeb lehetosegek DWL-2200AP, DWL-7700AP).
Kozben beszelgettem ma az egyik Zyxel forgalmazoval, o is a ZyWall 35-ot javasolta a kozpontba, tobbi telephelyre meg a ZyWall 5-ost.
Mint kiderult, barmelyik LAN portjuk kijelolheto DMZ-nek, igy oda rahajitok egy AP-t, aztan kesz a hotspot, belso tuzfal levalasztja a maradek portoktol.
Ja, Zyxelnek is van direkt hotspotra kihegyezett AP-ja, a G-4100.
Hozza valo nyomtato nyomtat egy biletat, rajta egy egyszeri koddal, aztan utana vendeg ezzel a koddal belepve vagy X ideig hasznalhatja a netet, vagy szamlazza a tenylegesen felhasznalt idot.
De ugyfelunk nem akar penzt szedni a hotspot-ert, ugyhogy eleg lesz neki egy sima AP is, mezei titkositassal.
Heti etlapon meg rajta lesz az azon a heten ervenyes jelszo.
Elküldve: 2006. 07. 27. 23:41
Garanciális időn belül bekrepált a wifis routerem, és a bolt cserét (levásárolhatóságot) ajánlott fel helyette.
Ők a Linksys WRT54GL-t ajánlották, mondván, hogy linuxos firmwire, szabad forráskód, stb.
Mit tudtok mondani erről a kütyüről?
Ami nekem kell: megbízható, gyors, 2 téglafalon átmenjen, stabil legyen. Sima otthoni ADSL használatra.
Az elmúlt 3 évben elég sokat szívtam a wlan eszközökkel, szóval most már elegem van. Működjön és kész.
Köszi!
hf
Elküldve: 2006. 07. 28. 00:30
Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 22:13
Mint kiderult, barmelyik LAN portjuk kijelolheto DMZ-nek, igy oda rahajitok egy AP-t, aztan kesz a hotspot, belso tuzfal levalasztja a maradek portoktol.
Hehehe, Zywall 35-nél van picimaci slot, abba dugsz egy Zyxel wlan kártyát, aztán kész a hotspot, oda teljesen külön IPtartományt is ki lehet osztani ez az alap, aztán arról eleve nem látszik a belső hálózat, majd oda tüzesfalazod, ahova csak szeretnéd.
Mókás cucc, Zyxelesek nekem is ajánlották, de VPN-jével jól beszoptam. Viszont ilyen hotspotos dolognak tuti jól működik, tényleg teljesen független tartomány, aztán kész, minek külön AP, meg kavarás?
Viszont aki az aktuális key-t változtatja, az ugye hozzá fog férni a full konfighoz, így szerintem valami advanced júzer legyen, vagy fene tudja. Én heti egyszer megcsinálnám távolról, oszt néha fizessék ki a söröm, vagy fene tudja. Utálom az ilyen cuccok adminolását kiadni a kezemből

Ha kell, akkor tudok ilyet mutatni...
Elküldve: 2006. 07. 28. 00:31
Idézet: hf - Dátum: 2006. júl. 28., péntek - 0:41
Garanciális időn belül bekrepált a wifis routerem, és a bolt cserét (levásárolhatóságot) ajánlott fel helyette.
Ők a Linksys WRT54GL-t ajánlották, mondván, hogy linuxos firmwire, szabad forráskód, stb.
Mit tudtok mondani erről a kütyüről?
Ami nekem kell: megbízható, gyors, 2 téglafalon átmenjen, stabil legyen. Sima otthoni ADSL használatra.
Az elmúlt 3 évben elég sokat szívtam a wlan eszközökkel, szóval most már elegem van. Működjön és kész.
Köszi!
hf
Alap fw kukába való, mindenképpen kell neki egy dd-wrt, vagy openwrt. Ahogy már írtam feljebb hajlamos eldobálni a wan kapcsolatot. Igazából nem tudom mi volt a gondja, Huawei modem konfigját kicsit buheráltam aztán rendbe jött. Nálam 1 falon megy át jelenleg a jel, és kb. 8-10 Mbps a max sebesség. Amúgy megbízhatóan tűnik, mióta magához tért. :Đ
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2006. 07. 28. 00:37
Idézet: hf - Dátum: 2006. júl. 28., péntek - 0:41
SMC.
Ezek most mennek, 25 megabitet hozza, stabil, teljesen jó. Kicsit nyűgös a beállítása, mert folyton újraindul, de alapesetben egyszer kell kivárni, ami néha 1-2 perc is lehet, de aztán meg ja.
Családi házban emeletre felrakva a pincében 2 betonfödém meg eltolt szint mögött is megy full sebességgel, jó térerővel, aztán hajrá. Nem keveset adtam el belőle.
Esetleg topikos referencia, hogy hízzon a májam:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?...67860&t=9022631
Elküldve: 2006. 07. 28. 05:19
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. júl. 28., péntek - 1:31
Pontosan Huawei-jel használnám én is! Mit buheráltál rajta? Mitől tért magához?
Ha dd-wrt-t vagy open-wrt-t vagy valamelyik másik fw-t felrakom rá akkor stabil?
Ha megint dönthetnél ezt vennéd?
Ha másnak is van véleménye, szívesen várom, ma dél körül megyek a cuccért.
hf
Elküldve: 2006. 07. 28. 10:30
Idézet: dnyl - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 21:17
meglepően normálisak, talán még vissza is hívnak.
WL 500G deluxe NINCS
GP van
setupba belépni nem lehet mer lezárt "nájlon"ba van.
Hát én még nem láttom olyat hogy nem tudtam felbontani ugy hogy ne látszódjon rajta.

Elküldve: 2006. 07. 28. 10:31
Elküldve: 2006. 07. 28. 10:46
Idézet: dnyl - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 17:03
Sávszélesség korlátozás
Most néztem közelebről a képet.
Itt is van port

Ha megvan még megtudnád nézni, hogy lehet-e az összes portra beállítani.
Vagyis az apalprobléma, hogy 1 gép kap adatt sávszélt és azt arra használja amire akarja.
Elküldve: 2006. 07. 28. 10:49
1., Egy 16 portos vezetékes routerre lenne szükségem, ami tudja a sávszélességet managelni, illetve van rajta usb print server.
2., Az irodát ketté lehet osztani gépek szempontjából 6+6 pc-re. Ebben az esetben egy 8 portos router kellene, meg egy 8 portos switch. Ebben az esetben van-e lehetőség a switchen levő gépek arányos sávszélesség használatára. Nem szeretném, ha a switches oldalon valaki elkezd dczni, a többiek ne tudjanak netezni.
Milyen gyártót/tipust ajánlotok a fenti feladat megvalósításához?
Elküldve: 2006. 07. 28. 11:50
Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 28., péntek - 1:30
ZyWall 35-on a WiFi bovitmeny csak akkor mukodik, ha nincs VPN.
Masreszt meg a jol korbebetonozott alagsori irodaba jon be a net, ott lenne a szerver mellett a tuzesfal, viszont kint a teraszra kene a HotSpot.