UTP kábel szerelés?
Elküldve: 2003. 10. 02. 23:22
A kérdés: hol lehet olcsón olyan fogót kapni, amivel én magam szerelhetem az UTPs kábelt? Vagy pedig inkább mérjem ki és vegyek méterre olyat, amit a boltban szerelnek össze.
Elküldve: 2003. 10. 03. 00:16
Elküldve: 2003. 10. 03. 08:20

Elküldve: 2003. 10. 03. 13:27
A fogot csak a jövőre gondolva kérdeztem...

Tényleg hol lehet ilyet kapni, márcsak az érdeklődés kedvéért is kérdezem.
Elküldve: 2003. 10. 03. 14:05
idézet:
Ezt írta Sol:
Köszi a hozzászólásokat!
A fogot csak a jövőre gondolva kérdeztem...
Tényleg hol lehet ilyet kapni, márcsak az érdeklődés kedvéért is kérdezem.[/quote]
Azért csak óvatosan az általad gyártott kábelekkel. nem tudom, hogy min múlik pontosan, de sajnos minőségi problémák lehetnek.
Velem az történt, hogy csináltam egy 10M hosszú kábelt. Sima egyszerű CAT5-ös kábellel, mezei törésgátlóval és csatlakozóval. A fogó is átlagos volt.
A kábel tökéletesen működik egy desktop PC-vel (MSI NEO2 875P alaplap, alaplapi intel ethernet), de ha egy notebookba dugombe (realtek ethernet) akkor már nem működik. A switchen ugyan az a port.
És ezt már tapasztaltam itt bent a munkahelyemen is, de akkor a notebookban 3com lan kártyák voltak.
Na most ez miért lehet?
Tehát csak óvatosan a saját gyártású kábelekkel.
Lidl
Elküldve: 2003. 10. 03. 19:36
idézet:
Ezt írta Lidl:
Na most ez miért lehet?
Lidl[/quote]
Eccer vettem olyan _dugókat_, amik pld. Genius kártyákban nem működtek, Genius HUBban sem... 3Com/Linksys combóval már mozgatni kellett, hogy ne menjen.
Akármi, majd ha sokat csinálsz, akkor megszokod. Vagy falikábelre sajtoltál dugót, és kh-s.
Elküldve: 2003. 10. 03. 19:40
Na ja.

A tudás alapja a sok szopás.
Elküldve: 2003. 10. 04. 03:12
idézet:
Ezt írta Lidl:
Azért csak óvatosan az általad gyártott kábelekkel. nem tudom, hogy min múlik pontosan, de sajnos minőségi problémák lehetnek.
Velem az történt, hogy csináltam egy 10M hosszú kábelt. Sima egyszerű CAT5-ös kábellel, mezei törésgátlóval és csatlakozóval. A fogó is átlagos volt.
A kábel tökéletesen működik egy desktop PC-vel (MSI NEO2 875P alaplap, alaplapi intel ethernet), de ha egy notebookba dugombe (realtek ethernet) akkor már nem működik. A switchen ugyan az a port.
És ezt már tapasztaltam itt bent a munkahelyemen is, de akkor a notebookban 3com lan kártyák voltak.
Na most ez miért lehet?
Lidl[/quote]
Itt az auto negotiation lesz a ludas:
Valószínű crosslink kábelt csináltál (a két dugón más a színsorrend), és az egyik esetben auto nego-s eszközöd volt (switch és/vagy a kártya), a másik esetben egyik sem volt auto nego-s!
Én max 20 dugót nyomtam, tehát kezdő vagyok e téren, de eddig minden rendesen műxik! Pedig fali kábelre is nyomtam már (igaz spéci, erre való dugót), és ezek 40-50m-re mennek levegőben! És az egyik kártya ráadásul gagyi RTL!
Elküldve: 2003. 10. 04. 08:58
idézet:
Ezt írta Brokkoli:
Akármi, majd ha sokat csinálsz, akkor megszokod
Na ja.
A tudás alapja a sok szopás.[/quote]
Ill. ugyanez pepitában, ahogy mifelénk mondják:
Szívás közben tanul az ember!![]()
Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380
Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?
Elküldve: 2003. 10. 04. 15:07
Egy dolgot nem tudok még: Hol is lehet ilyen fogót kapni?
Elküldve: 2003. 10. 04. 15:14
idézet:
Ezt írta Sol:
Köszi a hozzászólásokat még egyszer...
Egy dolgot nem tudok még: Hol is lehet ilyen fogót kapni?[/quote]
Ha pesti vagyol, akkor kezedbe nyomok egyet olcsóért, amúgy pár számtechboltban, esetleg szerszámszaküzletben. Mikronika talán befutó, New-network, Etalon2000.
Elküldve: 2003. 10. 04. 15:30
Nyolc géphez szvsz nem érdemes belevánod, egyszerűbb megvenni boltban, vagy megcsináltatni valakivel.
Ha pedig belevágsz ajánlom a NewNetwork -öt, ott A-Zig mindent megkapsz hozzá.
[url="http://"http://www.newnetwork.hu/"]NewNetwork[/url]
Elküldve: 2003. 10. 06. 07:06
idézet:
Ezt írta calibra:
Itt az auto negotiation lesz a ludas:
Valószínű crosslink kábelt csináltál (a két dugón más a színsorrend), és az egyik esetben auto nego-s eszközöd volt (switch és/vagy a kártya), a másik esetben egyik sem volt auto nego-s!
Én max 20 dugót nyomtam, tehát kezdő vagyok e téren, de eddig minden rendesen műxik! Pedig fali kábelre is nyomtam már (igaz spéci, erre való dugót), és ezek 40-50m-re mennek levegőben! És az egyik kártya ráadásul gagyi RTL![/quote]
Nos, ennyire azért nem vagyok láma. Tudom mi a különbség a cross-link és a sima kábel között és hogy mi az az auto-negotiation.
A kábel sima patch volt, nem fali kábel és mind a két gépen ugyan azok a beállítások voltak.
Az igaz, hogy az egyik esetben RTL, gagyi kártya volt a notebookban, de volt már olyan is, hogy Cisco switchhez csatlakozott Dell notebook, amiben 3Com kártya volt és ugyanúgy nem ment egy kézzel gyártott patch kábellel. Viszont a mellette levő noname PC-ben egy SMC kártya, ugyanabban a Cisco switchben már működött vele.
Szóval csak annyit, hogy a saját kezű gyártásna vannak buktatói. Ha nem tudod kimérni a kábelt, akkor csak óvatosan és ha gond van, akkor az első amire gyanakodj, a kábel.
Köszi
Lidl