HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#2341 Felhasználó inaktív   k0SZ 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 08. 08:15

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 0:09

Kb. mennyibe kerül egy olyan _nem irányított_ antenna amivel kb. 400m-t át lehet hidalni az AP és a hálókártya között? Mekkora nyereségű kell kb.?

Ha jól gondolom az AP-ra akarod tenni,szerencsés esetben már 11-17e+jaffa körül kapsz egy körsugárzó vagy szektor antennát. A körsugárzók kb 8,5 dBi-től indulnak, a használható szektorok ~17 dBi. lrajmont megelőzve :) >> wlan-ok.hu
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem, iszom mégegyet.

#2342 Felhasználó inaktív   k0SZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 08:22

Idézet: gabz - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 8:12

...MInd2 oldalon fel a tetőre 5-6m hosszu 50-60mm átmérőjű aluminiumrud. tetejére egy 24dbi-s irányított rács parabola(wlan-ok.hu) alá kicsivel kis szekrénybe  az AP rövid antenna kábellel. Adatot utp-vel be a routerbe.áram stb a szekrénybe felvinni. Na most már van igy 2 antenna a házon nem fogja egy más zavarni a yagi és a parabola? Persze más-más irányba néznek.
AP-nek mit ajánlotok? Drága ne legyen..X-micro megfelel?

Lehetőség szerint 4-5 csatornával told el a kettőt egymástól és tuti nem lesz baj. Hogy lesz e link azt meg ki kell mérni, de valszeg menni fog gond nélkül ezen a távon. Az olcsó AP-khoz én nem tudok hozzászólni.
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem, iszom mégegyet.

#2343 Felhasználó inaktív   gabz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 08. 08:24

Idézet: gabz - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 7:12

Sziasztok!

Köszi a segítséget működik az 5fős hálózatom(korábbi kérdesem 3 hete).
Szeretnék még 1 srácot bekötni a hálózatba aki kb 1700mre lakik tőlem és nincs rálátás, mivel háztetők belógnak. A kérdésem helyes e a gondoltamenet.

MInd2 oldalon fel a tetőre 5-6m hosszu 50-60mm átmérőjű aluminiumrud. tetejére egy 24dbi-s irányított rács parabola(wlan-ok.hu) alá kicsivel kis szekrénybe  az AP rövid antenna kábellel. Adatot utp-vel be a routerbe.áram stb a szekrénybe felvinni. Na most már van igy 2 antenna a házon nem fogja egy más zavarni a yagi és a parabola? Persze más-más irányba néznek.
AP-nek mit ajánlotok? Drága ne legyen..X-micro megfelel?

Köszi: Gábor

AP nak még 27k(HUF)-ig a kisebbik USR AP a USR808054-es is belefér. Ezzel meglehet valósitani?(16-18dbi-t irnak kimeneti telj-nek.)

Kösz: Gábor

#2344 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 10:10

Idézet: k0SZ - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 8:15

Ha jól gondolom az AP-ra akarod tenni,szerencsés esetben már 11-17e+jaffa körül kapsz egy körsugárzó vagy szektor antennát. A körsugárzók kb 8,5 dBi-től indulnak, a használható szektorok ~17 dBi. lrajmont megelőzve :) >> wlan-ok.hu

Nem az AP-re, hanem a hálókártyára kellene :) Konkrétan a neteasy.hu -s szolgáltatás érdekelne. Azt mondják az AP 2 km-es körzetében kötnek be előfizetést. Ahol én ezt akarom az az AP-től kb. 400m-re van (nem nyílt terep, hanem a város, 9. kerület). Irányított antennát nem lehet felrakni (2. emeleti a lakás, 4 emeletes a ház, bonyolult lenne kivitelezni nagyon). Ezért érdekel nem irányított antenna.
Szóval akkor ide elég egy kb. bruttó 20k-s antenna? (még csak érdeklődök, hogy megéri-e beruházni majd egyeltalán).

#2345 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 10:32

Idézet: smikey - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 12:55

Milyen a piacon kapható kis körsugárzó antennát javasoltok az AP-re tenni?

zyxel, kb. 2600Ft+FA

#2346 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 10:40

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 10:10

Nem az AP-re, hanem a hálókártyára kellene :) Konkrétan a neteasy.hu -s szolgáltatás érdekelne. Azt mondják az AP 2 km-es körzetében kötnek be előfizetést. Ahol én ezt akarom az az AP-től kb. 400m-re van (nem nyílt terep, hanem a város, 9. kerület). Irányított antennát nem lehet felrakni (2. emeleti a lakás, 4 emeletes a ház, bonyolult lenne kivitelezni nagyon). Ezért érdekel nem irányított antenna.
Szóval akkor ide elég egy kb. bruttó 20k-s antenna? (még csak érdeklődök, hogy megéri-e beruházni majd egyeltalán).

kéne végezni egy stumbleres bemérést, a kérdés valójában a következő:
rálátás nélkül elérhető-e a szolgáltatú AP-je? Ennek az antennához (irányított-nem
irányított) nem sok köze van... Kölcsönbe egy antenna és egy kártya (javaslok panelantennát), stumbler..... Ha a szolgáltató normális és rugalmas, kimegy és elvégzi neked.

#2347 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 10:45

Idézet: szaki - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 18:41

Tök mindegy de kell kabel is mert az eszkoz SMA a sugarzo N-type csatlakozoval van ellatva.

zyxel tok vonó

#2348 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 10:45

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 10:40

kéne végezni egy stumbleres bemérést, a kérdés valójában a következő:
rálátás nélkül elérhető-e a szolgáltatú AP-je? Ennek az antennához (irányított-nem
irányított) nem sok köze van... Kölcsönbe egy antenna és egy kártya (javaslok panelantennát), stumbler..... Ha a szolgáltató normális és rugalmas, kimegy és elvégzi neked.

Ahan, értem.
ASUS noti beépített wireless kártyája nem látott semmit, de az nem is valami erős cucc.

#2349 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 10:46

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 10:45

Ahan, értem.
ASUS noti beépített wireless kártyája nem látott semmit, de az nem is valami erős cucc.

min. 10-12 dBi-s antennával számolj ill. próbálj kölcsönkérni

#2350 Felhasználó inaktív   somafero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 13:15

Következö problemám lenne: Paraboláról koax bejön jelenleg egy gigabyte wlan kártyába,erről használom a netet.De lenne még 2 mási gép aki használni szeretné,2 másik szobában,milyen eszközöket kell vásárolnom ahhoz,h mindenki bármikor netezhessen (és ne legyen egy állandó server).Gépek közti távolság max 10 meter.Nézegettem pár acces pointot de azokon nem volt helye a koaxnak bemenetnek. :( Ha van valami konkrét ötletetek típussal,annak örülnék. Köszönettel feró

#2351 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 13:34

Idézet: somafero - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 13:15

Következö problemám lenne: Paraboláról koax bejön jelenleg egy gigabyte wlan kártyába,erről használom a netet.De lenne még 2 mási gép aki használni szeretné,2 másik szobában,milyen eszközöket kell vásárolnom ahhoz,h mindenki bármikor netezhessen (és ne legyen egy állandó server).Gépek közti távolság max 10 meter.Nézegettem pár acces pointot de azokon nem volt helye a koaxnak bemenetnek. :(   Ha van valami konkrét ötletetek típussal,annak örülnék. Köszönettel feró

D-Link DWL-810+ meg egy switch. A MAC clonozast nem elfelejteni!
Az informatika atok de jo hogy van.

#2352 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 13:48

Idézet: somafero - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 13:15

Következö problemám lenne: Paraboláról koax bejön jelenleg egy gigabyte wlan kártyába,erről használom a netet.De lenne még 2 mási gép aki használni szeretné,2 másik szobában,milyen eszközöket kell vásárolnom ahhoz,h mindenki bármikor netezhessen (és ne legyen egy állandó server).Gépek közti távolság max 10 meter.Nézegettem pár acces pointot de azokon nem volt helye a koaxnak bemenetnek. :(   Ha van valami konkrét ötletetek típussal,annak örülnék. Köszönettel feró

kártya helyett AP kliens üzemmódban, plusz egy kis switch....

#2353 Felhasználó inaktív   somafero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 13:49

thx utánanézek ha jol nezek 20k körül van a cucc.olcsobb esetleg? ;)

#2354 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 13:54

Idézet: somafero - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 13:49

thx utánanézek ha jol nezek 20k körül van a cucc.olcsobb esetleg? ;)

van olcsóbb is, de ha szolgáltatóhoz kapcsolódsz, kérdezz rá, ők mit használnak

#2355 Felhasználó inaktív   somafero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 14:04

Ok,de magam szeretném megoldani mert elöző szolgáltatóval is megjártam,illetve nekem ne telepitgessen senki kiszallasi dij meg egyéb kutyafülével,+ nem szeretném ha a balkán helyzet is benne lenne az árban.  Amugy mi az eszköz konkrét gyüjtőneve ami nekem kell mert ami acces pointokat illeti/neztem az egyik se franko a 3-bol ami kezemben volt. :( sima ap kliens az nekem jo?Ez a botantennájával veszi egyebár a netet és némelyik lanra osztja szét nem? olyan nincs aminek kitekerhetö az antennája,bedugom az antenna veget oda ami tányérból lejön azt csá pl mint a pci kártyámon? thx

#2356 Felhasználó inaktív   lalamper 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 08. 15:32

Sziasztok!

Linksys WRT54G v2.0 AP-hoz mi most a legujabb firmware??
Nekem 2.02.7 van benne gyárilag, az EU-s oldalon ezt irják a legfrissebbnek,
de az US-nél van már 3.01.3-as is. Vagy használjak valami buheráltat???????
Ha az US-t felrakom, visszatehető a régebbi??

Köszi!
Lalamper

#2357 Felhasználó inaktív   somafero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 15:33

Amugy az előbb megkérdeztem őket,és azt a választ adta msnben :cool: online üfsz (!) hogy ők elviekben a leosztogatást nem támogatják,de nem is akadályozzák,illetve tanácsokkal ezáltal nem tud szolgálni.Mondjuk értehtő is.Szal probálkozom magam tovább  ;)

#2358 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 16:28

Idézet: somafero - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 15:33

Amugy az előbb megkérdeztem őket,és azt a választ adta msnben :cool: online üfsz (!) hogy ők elviekben a leosztogatást nem támogatják,de nem is akadályozzák,illetve tanácsokkal ezáltal nem tud szolgálni.Mondjuk értehtő is.Szal probálkozom magam tovább  ;)

U.S. Robotics 5430 Gaming Adapter & Bridge

#2359 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 17:31

Sziasztok!

Dlink DWL-650+ PCMCIA kártyán nem tudjátok, milyen csati van?

Továbbá melyik mostanában a legolcsóbb AP amelyik kliens módot is tud?
Meg nem ártana, ha jó lenne a vételi érzékenysége is.

#2360 Felhasználó inaktív   somafero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 18:27

D-Link Air DWL-700AP Access Point ez pl megoldaná a problemámat egy switchel utánakötve vagy tévuton járok?Mondjuk azt káttam hogy irnak róla hetet havat

Thanx :wub:  :wub:  :wub:  :wub:  :wub:

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.