HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#2481 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 20. 20:05

Idézet: hf - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 18:10

Nem tudom aktuális-e még a kérdés.

Nekem ilyen van, az A verzió (kétantennás).
Nincs vele semmi bajom, nagyon jól mükszik.

A D-link weboldalán nincs kint a "products" alatt (gondolom már nincs forgalomban, van helyette pl 624-es), de "support" alatt ott van.

hf

Köszönöm a választ!  :respect:
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2482 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 20:33

Idézet: HE-TECH - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 18:52

Kedves lrajmon!

Úgy látszik mi már csak így beszélgetünk...

4-5 kliens lesz.
Az összes kb. 300 méteren belül.
Családi házas környezet.

Egy próbát sikerült csinálnom terjedés-térerő stb.
Sikerült kölcsön kérnem egy D-link DWL 520+os kártyát.
Átvittem az APt az egyik ismerőshöz kb 40m távolságra.
Felvittük a padlásra csak a saját kis botantennája volt rajta.
Gépre sajnos nem tudtuk dugni de maga az AP attól még megy.
Itthon a gépben volt a DWL520 amire saját készítésű antenna csatlakozott.
Ez állt egy RPSMA csatlakozóból, 8,5m H155 kábelből, BNC dugóból és egy "kutyaeledeles doboz" antennából BNC aljzattal.
Az adó és a vevő között levő akadályozó tényezők az APtól indulva:
-több mint 20 éves palatető
-egy sor 15-20 méter magas fenyőfa
-1-2 gyümölcsfa (ez nem biztos - lehet, hogy nem lógtak bele, különben is tél van)
-egy komplett családi ház
-egy főfal (tégla)
-egy közfal (tégla)
A vevőnél a jelerősség 55% körül mozgott, a minőség 98% volt. (Elötte is 98% volt a minőség amikor 1mre voltak egymástól.)
Az antenna nem volt nagyon irányérzékeny kb. 30°os szögben állva kezdett el 40% alá esni a jelerősség, a minőség itt 85-90% körül volt.

Ezek alapján nem hiszem, hogy gond lesz.
Legrosszabb esetben kell csinálnom egy körsugárzót az APre és parabolába tenni a kliensek "kutyaeledeles dobozait".
De ez majd kiderül a próbánál ha veszek egy kliensnek való kártyát.

Letöltöttem a X-MICRO XWL-11GPAG 54+MBIT PCI kártya user manualját és a programja gyakorlatilag ugyanaz (a fényképek alapján) mint a D-linknek...
El tudom képzelni, hogy ugyanott gyártják mindkettőt, csak külsőleg más, de a belseje ugyanaz...

Vélemény?

mielőtt továbblépsz, próbáld meg esőben vagy eső után is, a pala és a fák elég aljasak tudnak lenni

#2483 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 10:54

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 16:06

Olyan router vegyél, amelyik képes AP kliens üzemmódban működni, így semmi gondod nem lesz.

Szia lrajmon!

A asus wl-500g elvileg tudja a hybrid módot? Ez kell nekem?
A 3com router lenne az adsl modem után kötve (5.emeleten) az ő jelét kellene a wl-500g (3.emelet) routernek "befogni"?
Szerinten esélyes lehet? Vagy végső soron mindkét helyre kérek majd adsl-t feb.1 után, amikortól remélem lesz valami újabb akciój a matávnak!

Üdv.: Gyuri

#2484 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 10:55

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 16:06

Olyan router vegyél, amelyik képes AP kliens üzemmódban működni, így semmi gondod nem lesz.

Szia lrajmon!

A asus wl-500g elvileg tudja a hybrid módot? Ez kell nekem?
A 3com router lenne az adsl modem után kötve (5.emeleten) az ő jelét kellene a wl-500g (3.emelet) routernek "befogni"?
Szerinten esélyes lehet? Vagy végső soron mindkét helyre kérek majd adsl-t feb.1 után, amikortól remélem lesz valami újabb akciój a matávnak!

Üdv.: Gyuri

#2485 Felhasználó inaktív   HE-TECH 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 21. 12:22

Utánaolvastam a SURECOM EP-4904SXnek és a prohardver fórumon sokan szívnak vele.
Lefagy, megőrül, csak az áramtalanítás segít rajta néha, ilyenkor pedig van, hogy elfelejti a beállításokat stb. ...
Már le is beszéltem magamat róla.

lrajmon!

Ez csak egy próba volt.
Nem ott lesz az AP.
Az antennákat is véglegesen tetőn kívülre rakom majd.

#2486 Felhasználó inaktív   Lalakirály 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 15:00

Sziasztok,

Kb úgy 1 napi olvasgatás után rájöttem mit szeretnék venni, csak nem találok sehol.
Segítsetek légyszi. :confused:
Linksys WRT54GS vagy a sima G.
Láttam a cikkek olvasása közben valaki tud kedvezményesen hozni csak már azt nem tudom hogy melyik lapon volt. (újra átrágnám magam de akkor soha se végzek)

High ba kellene a jövő héten össze kellene raknom a cuccot.
Plussz milyen Wlan kártyát ajánlotok hozzá? Panelba, úgy két max három emeletet kellene átlőni.

Köszike.

#2487 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 15:49

Idézet: Lalakirály - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 15:00

Sziasztok,

Kb úgy 1 napi olvasgatás után rájöttem mit szeretnék venni, csak nem találok sehol.
Láttam a cikkek olvasása közben valaki tud kedvezményesen hozni csak már azt nem tudom hogy melyik lapon volt. (újra átrágnám magam de akkor soha se végzek)

Plussz milyen Wlan kártyát ajánlotok hozzá? Panelba, úgy két max három emeletet kellene átlőni.

Köszike.

Miskolcon tudok G-t es GS -t is eladot, ha erdekel irj privit.

#2488 Felhasználó inaktív   y911 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 19:13

Idézet: Lalakirály - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 16:00

Sziasztok,

Köszike.

Pont ma keresgéltem a net-en. 100 Euro körüli áron találtam 54Mbps Linksys router + Pcmcia kártya.
Ha nem csak a WRT54G jó.
http://www.linksys.com/products/product.asp?prid=614&scid=34
Kinn 60EUR a WRT54G.
A világnak szüksége van a szerény zsenikre,
olyan kevesen maradtunk.

#2489 Felhasználó inaktív   y911 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 19:26

Sziasztok!

Úgy szeretném megoldani otthon a net-et, hogy a szomszédom chello-ját átlőném hozzánk és nálunk
a gépeket ugyancsak WLan-nal csatlakoztatom egymáshoz. Addig OK, hogy szomszédba router, így
ők csatlakoznak kábelen a net-re. Nekik egy gépük van. Hozzánk jön WLan-on.  Ha mindig egy gépet használnék akkor bele egy PCI v. PCMCIA kártya. De ha több gépet is szeretnék használni és a PCMCIA
kártya esetleg nem lát át a szomszédba akkor otthonra mit tegyek fel. Igazából nálunk otthon egy központ
kellene, amire én akár PDA-val, Notebook-kal v. asztali PC-vel is tudok csatlakozni vezeték nélkül.
Megköszönném ha vki segítene.
Attila
A világnak szüksége van a szerény zsenikre,
olyan kevesen maradtunk.

#2490 Felhasználó inaktív   Illesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 01. 22. 01:53

Sziasztok!

Elnézést ha már volt erről szó, arra keresem a kérdést, hogy lehetséges e 2 access point-tal wireless hálozatot létesiteni, vagy mindenképpen szükség van egy wirelesszes hálokártyára az eggyik gépbe!
A másik kérdésem, hogy müködni fog e ha az access pointot az adsl routerbe kötöm be, hogy megosszam a wirelessen a routeren levő gépeket is!

Előre is köszi! :)

#2491 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 07:18

Idézet: Illesz - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 1:53

Sziasztok!

Elnézést ha már volt erről szó, arra keresem a kérdést, hogy lehetséges e 2 access point-tal wireless hálozatot létesiteni, vagy mindenképpen szükség van egy wirelesszes hálokártyára az eggyik gépbe!
A másik kérdésem, hogy müködni fog e ha az access pointot az adsl routerbe kötöm be, hogy megosszam a wirelessen a routeren levő gépeket is!

Előre is köszi! :)

--par kerdessel feljebb
1.  "Olyan routert vegyél, amelyik képes AP kliens üzemmódban működni, így semmi gondod nem lesz." ala Irajmon

2. Igen, de ennek tudataban nem kell AP -routert- venned, eleg a sima Acces Point, ha mar van routered.
Altalaban a"sima" AP tobb uzemmodot is tud mint egy router funkcioval felvertezett AP.
kliens, bridge,  multiple bridge, repeater. kesobb lehet hgy jol fog jonni ez a +funkcio.
Javaslom keruld a Linksys WAP 54G-t,
es inkabb ezekre koncentralj  US Robotics, D-Link,

Szerkesztette: Michael 2005. 01. 22. 07:20 -kor

#2492 Felhasználó inaktív   Bugi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 10:18

Hellotok remelem tudtok nekem segiteni.
Szuksegem lenne 5Ghz-s minimum 20db sector vagy omni antennara, vagy 5Ghz -es antennara erosito.
merre lehet ilyeneket kapni.
elore is kosz

#2493 Felhasználó inaktív   smikey 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 01. 22. 11:28

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 11:45

zyxel tok vonó

Kipróbáltam, de rosszabb mint az eredeti antennával.  :(

#2494 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 14:55

Idézet: Bugi - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 10:18

Hellotok remelem tudtok nekem segiteni.
Szuksegem lenne 5Ghz-s minimum 20db sector vagy omni antennara, vagy 5Ghz -es antennara erosito.
merre lehet ilyeneket kapni.
elore is kosz

17 dBi szektort tudok adni..... Irj privba

#2495 Felhasználó inaktív   Illesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 01. 22. 14:58

Idézet: Michael - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 8:18

--par kerdessel feljebb
1.  "Olyan routert vegyél, amelyik képes AP kliens üzemmódban működni, így semmi gondod nem lesz." ala Irajmon

2. Igen, de ennek tudataban nem kell AP -routert- venned, eleg a sima Acces Point, ha mar van routered.
Altalaban a"sima" AP tobb uzemmodot is tud mint egy router funkcioval felvertezett AP.
kliens, bridge,  multiple bridge, repeater. kesobb lehet hgy jol fog jonni ez a +funkcio.
Javaslom keruld a Linksys WAP 54G-t,
es inkabb ezekre koncentralj  US Robotics, D-Link,

Köszi!

És 2 accesspointot össze lehet hozni?

#2496 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 14:59

Idézet: Illesz - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 14:58

Köszi!

És 2 accesspointot össze lehet hozni?

több módon is; AP kliens az egyik oldalon, a másikon AP. Bridge mindkét oldalon.

#2497 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 09:57

Sziasztok!
Sajnos a D-Link DI-624-es routerről + DWL-G650 PCMCIA, DWL-520 PCI nem sokat olvastam a topicban, így nehezen, de rávettem magam és megvásároltam őket.
Gondoltam megosztom tapasztalataimat, illetve pár kérdést felteszek, hátha valaki kisujjból kirázza őket.

108Mbit/s turbó módban az elméleti sebessége.  Azért vettem ezt, mert azt reméltem ezzel döngetni fog a belső háló! Hát letörtem.

1. WLESS PCMCIA --> WLESS PCI másolási sebesség 1,5-2,5MB/s
2.  Ha WLESS-ről másolok próbaként LAN-ra akkor 3-4MB/s sebességgel másol
3.  A PCI (asztali PC) WLESS-t  1 fal+maga a PC+ 5m választja el légvonalban a routertől 2-es a vétel (5ből) azaz 40%
4. A PCMCIA az egész lakásban 40-60-80-100%-ot produkál a lakásban (nem igadozik, csak más más helyeken ez a vétel)

Kérdés! Ez a sebesség normális egy ilyen eszköznél?

Meridabigyo

#2498 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 11:18

Idézet: Meridabigyó - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 9:57

1. WLESS PCMCIA --> WLESS PCI másolási sebesség 1,5-2,5MB/s
2.  Ha WLESS-ről másolok próbaként LAN-ra akkor 3-4MB/s sebességgel másol
3.  A PCI (asztali PC) WLESS-t  1 fal+maga a PC+ 5m választja el légvonalban a routertől 2-es a vétel (5ből) azaz 40%
4. A PCMCIA az egész lakásban 40-60-80-100%-ot produkál a lakásban (nem igadozik, csak más más helyeken ez a vétel)

Kérdés! Ez a sebesség normális egy ilyen eszköznél?

Meridabigyo

1. Utvonal PCMCIA - Router - PCI Wlan. A Router a ket eszkoz kozott idoszeletben valtogat. Igy normalis.

2. Utvonal PCMCIA - ROUTER - vezetekes. A router csak a PCMCIA ra figyel igy a teljes ido az ove.

3. PCI Wlan eseteben ha kis bot antenna van beleszol a reszleges arnyekolas is, a PC fem haza es a vezetekek. Jobb jelviszony erheto el egy kulso botantennaval.

4. a PCMCIA korul nincs vezetek es a laptop sem zavaro tenyezo.

A sebesegek rendben vannak. De probalkoz fiksz csatornakkal es fiksz savszel beallitasokkal. Ne automatikusan hasznald oket. Elotte erdemes a PCMCIA kartyaval halozat kereseset csinalni ki van meg a kornyeken es melyik csatornan ad, azt kikel hagyni a probalgatasbol.
Az informatika atok de jo hogy van.

#2499 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 14:36

Köszönöm a segítséget! Ki fogom próbálni őket.

1. Igen, ha a PC-t 180-al megfordítom, azaz a pc nincs a botantenna és a router között a jevétel felugrik 80%-ra (nem hittem volna, hogy ennyit számít egy fémdoboz :) ).
2. Átállítottam az adatátvitelt fix-re (108Mbit/s-re) és így tényleg gyorsabb lett valamivel, viszont úgy vettem észre gyengébb lett az adó-vevő teljesítménye.
3. Sajnos csak 6-os csatornát tudom kiválasztani...nemértem  :think:  Szerinted(ek) egy firmware csere segítene a dolgon?
4. Azt, hogy melyik csatornán adnak a szomszédok (van 2 db amit veszek és titkosítatlanul nyomják) hogyan tudom kideríteni?

meridabigyo

#2500 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 16:43

Idézet: Meridabigyó - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 14:36

Köszönöm a segítséget! Ki fogom próbálni őket.

1. Igen, ha a PC-t 180-al megfordítom, azaz a pc nincs a botantenna és a router között a jevétel felugrik 80%-ra (nem hittem volna, hogy ennyit számít egy fémdoboz :) ).
2. Átállítottam az adatátvitelt fix-re (108Mbit/s-re) és így tényleg gyorsabb lett valamivel, viszont úgy vettem észre gyengébb lett az adó-vevő teljesítménye.
3. Sajnos csak 6-os csatornát tudom kiválasztani...nemértem  :think:  Szerinted(ek) egy firmware csere segítene a dolgon?
4. Azt, hogy melyik csatornán adnak a szomszédok (van 2 db amit veszek és titkosítatlanul nyomják) hogyan tudom kideríteni?

meridabigyo

2. Minnel nagyobb az atvitel annal kisebb tavolsagot kepes kiszolgalni, ha stabil igy az atvitel a jeleroseg nem okoz problemat, a lenyegesebb elem a zaj ertek.

3. Valszeg mert az szabad eleve a tobbin erzekel adot es nem engedi hasznalni.

4. A PCI es PCMCIA kartyakhoz altalaban adnak egy utilitit ez a programon belul lehet scenelni a halozatot ott listazza kit lat, kivalasztva mutatja milyen parameterekkel rendlkezik csatorna, ssid, stb.

De ha minden stabil akkor nem fontos.
Az informatika atok de jo hogy van.

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »