Internetmegosztás sebességkorlátozással!
Elküldve: 2004. 07. 11. 17:01
Jobb emgoldást azóta sem találtam, igaz, mivel bevált, nem is kerestem.
A scriptet lehetne szépítgetni, azért 1-2 commentet írtam bele.
Ez linux, és egy év alatt se változott a véleményem, hogy minden ilyesmi feladatra (ha pcről van szó) linux a legalkalmasabb.
DB
Elküldve: 2004. 07. 12. 18:08
Idézet: DeBiLion - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 16:01
köszi! - probalom megfejteni.
a linux-rol szolo megjegyzeseddel is egyetertek, csak ne volna annyira embertelen a szintaxisa - na meg a nyelvjarasok ...
Ennek ellenere bele kontarkodtam az fli4l QoS-ebe, mert ez nekem eppen megfelelne. De beleutkoztem a kovetkezo problemaba:
Kabel modemet hasznalok. Raadasul a routerben egy halokartya van, igy nekem az internet_dev meg a local_dev is az eth0. Es erre a kovetkezo hibajelzest kapom:
fli4l kernel: HTB init, kernel part version 3.16
fli4l kernel: HTB: quantum of class 100002 is big. Consider r2q change.
Ha internet_dev-nek (csak ugy probakeppeen) ppp0-at adok meg, akkor nincs hibajelzes, de persze internet sem.
Nincs valami otleted?
Elküldve: 2004. 07. 13. 00:20
Idézet: malvin - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 21:12
(fli4l 2.1.7)
elso kozelitesben csak az interface-kat irtam at a csmagban levo template-ben.
Erre mar generalaskor kaptam egy "unknown variable TEMP_N" hibauzenetet.
Ezutan valami "isteni sugallattol vezerelve" kihagytam a filtert is. Erre mar generalodott, de betolteskor "error creating QOS Main" (es utanna persze error creating mindket class-ra is).
Erre van valakinek otlete?
Nekem midjart volna is egy: nalam nincs kulon interface az Internet es a LAN fele.
Ebben az esetben is tud mukodni a QOS?
2.1.7-el nekem sem ment, csak a beállítás...
Működni már nem működött rendesen. Próbáld a 2.08-at, én azt használom még mindig. Elég értelemszerű szerintem. Van angol/német doc is, szerintem ennek már mennie kellene így.
Elküldve: 2004. 07. 13. 19:01
Idézet: DeBiLion - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 16:01
még egyszer köszi a scrip-et!
Talan kezdem sejteni, hogy mit lehet vele ill. az fli4l QoS-evel elkovetni, es megint felmerul bennem a kerdes, hogy ez akkor is mukodik-e, ha az $LDEV meg $NDEV azonos?
Mert ugye akkor az egeszet ugyanabba a root -ba kell pakolni (hogyan?).
Masreszt ha az r2q-val elerem, hogy az $LDEV-nel ne legyen tul nagy a quantum, akkor az $NDEV-nel lesz tul kicsi. Vagy erre is van megoldas?
U.i. Nem tudsz veletlenul ajanlani egy magyar nyelvu iptables leirast?
Mert azt hiszem ez nem az a tema, amit a megfelelo melysegekig meg tudok tanulni angol leiras alapjan.
Elküldve: 2004. 07. 20. 14:50
Idézet: Sempai - Dátum: 2004. júl. 3., szombat - 21:26
Tud dedikálni sávszél-t amit mindíg megkap az user, és ha van akkor többet is.
Tud max sávszélességet, aminél többet nem vihet el.
Tud olyat h local háló van, de net nincs.
Tud csoportokat kezelni, magyarul 100 felhasználó esetén nem kell 100x beállítani.
Mindezt tudja napszakokra, illetve napokra vetítve "poliszi-zni". Magyarul nappal dedikálva van neked 100Kbyte/s, délután amikor már nem dolgoznak a népek megkapod mindazt amit elbír az öt megás vonal...
Folyamatos naplózás teljes/csoportos/IP szintű forgalomra.
És ez még kb a tudása 10%-a, de mi ezeket használjuk csak...
Ja és Windows-os.
Megnéztem tényleg jó kis progi csak az a baj hogy a legolcsobb licenc hozzá is 500 dollár programot lopni meg nem szép dolog (és serialt se teláltam hozzá) szóval ez a megoldás felejtős.
Arról lenne szó hogy én dinamikusan akarom megosztani a netet a szomszéd sráccal ugy hogy amikor én is használom akkor 40-10 arányba menjen, ha nem akkor mehet fullon is. Most a wlan router osztja meg a netet de ez így felejtős mert sokat szed le...
Linuxon van valami olyan megoldás ahol nem kell a parancsfájlokba kotorászni csak kattingatok és ok? Csekély tapasztalatom van suse9.0 terén...
Elküldve: 2004. 07. 20. 17:39
Idézet: Sempai - Dátum: 2004. júl. 3., szombat - 21:26
....
Ja és Windows-os.
biztos vagy te ebben?
a tech. spec szerint: Operating System: Custom Linux Distribution
es hat kell hozza egy gep is:
PIII 1GB or better
256MB or more RAM
5Gig or better HDD
2 Network Cards, the following are supported
Ehhez kepest egy fli4l egy 486-os processoron meg floppyval....
Elküldve: 2004. 07. 22. 13:11
Ehhez képest a Mario elmegy XT-n is NYERTEM!!!
Csináljuk még?
Ahhoz képest a Boulder Dashnak elég volt a Commodore 64...
Végülis folytathatjuk...
SEMMI ÉRTELME!
Elmondom: amiről te beszélsz, az egy gép bedobva a sarokba és elvan magának. AMIRŐL A TOPICBAN beszélnek, ott olyan kell, hogy fut a háttérben, mellette mondjuk Doom3-at futtassak MERT NEKEM ÚGY TECCIK...
Teccik érteni? Nem akar pénzt kidobni "sarki" gépre, hogy az ott ellegyen a floppyval...
Na ezt figyelembe véve tessenek mindig tanácsokat adni, mert mikor ilyen megosztásos progi kell, ide-oda, egyből jön egy nagyon okos, és??? "XYZ...és elég neki floppy"...
Kutyát nem érdekli...
Elküldve: 2004. 07. 22. 14:22
Idézet: droland - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 12:11
nem tudom ki mindenki mit kerdezett itt, de en is itt kertem tanacsot fli4 ugyben,
mert ugye "elobb nezzunk korul nincs-e mar ilyen temaju topic". Es azt is lattam, hogy a topicban mar volt szo az fli4l-rol.
De ezt most hagyjuk. De hol van ez az emlegetett wondows-os verzio?
En mindenesetre nem talaltam. Meg mas sem - nem sokat kell visszaolvasni, hogy megtalald.
Tehat, ha van windows-os verzio, akkor ide a linkjet. Isten bizony kiprobalom, bar az en 4-5 gepemre nem valoszinu, hogy kell egy ilyen "100 userenkenti licens" -et hasznalo nagyagyu.
U.I. mot latom, hogy mar kertek is a linket, es Te a google-t emlegetted.
Na hat nekem sem ment. Azt talaltam, amit beideztem.
Szoval link, vagy ismerd el hogy tevedtel.
Szerkesztette: malvin 2004. 07. 22. 14:26 -kor
Elküldve: 2004. 08. 10. 15:19
A neve NAT32.
Sajnos nem találtam hozzá olyan segédeszközt amivel ténylegesen regisztrálni lehetne, sajna amit ajánlanak hozzá azzal nekem nem működött, de lehet én voltam balfék.
Na mind1, ha valakinek sikerül hozzáférni a progi admin részéhez akkor szvsz nyert ügye van.
Mellesleg engem is megdobhatna 1 maillel ha sikerül a dolog
Elküldve: 2004. 08. 23. 15:58
Elküldve: 2004. 08. 27. 08:13
Idézet: drpele - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 14:19
Abban biztos vagy hogy tud dinamikus sávszél megosztást a kliensek között? csak mert a tulajdnoságok altt nem taáltam. Persze lehet hogy én vagyok vaksi. Íme a bizonyíték:
Features
Runs on Windows legacy platforms.
Supports one Dial-Up Networking Adapter and up to two LAN Adapters.
Supports two networks on one LAN Adapter.
PPPoE support for DSL users.
One-way cable modem support (including 3COM USR).
NetMeeting support.
Designed for small home networks.
Auto-configuration.
Flexible configuration options.
Full DUN and RAS Server support
Elküldve: 2004. 08. 29. 13:22
Idézet: drpele - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 14:19
úgy tűnik hamarosan meg lessz a czucc. Ha megvan, és nem felejtem el, akkor mail megy.
Elküldve: 2004. 09. 03. 11:50
Elküldve: 2004. 09. 07. 07:40
Idézet: alonso123 - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 12:22
És mi ennek a neve, ha mexabad érdeklődni. Az elébb említett AstroFlow-hoz tud valaki kulcsot vagy mást? Én egy nap keresés után sem találtam :confused:
Elküldve: 2004. 09. 08. 18:08
http://www.prismmicrosys.com/installmonito...nitor-per14.htm
izé ez más, bocs
Szerkesztette: mikike 2004. 09. 08. 18:11 -kor
Elküldve: 2004. 10. 01. 21:06
Elküldve: 2004. 11. 14. 12:01
Adott egy hálozat adsl kapcsolattal és routerrelmegosztva,a gond az hogy amikor a másik gépen a gyerek ügyködik leesik a letöltés sebessége.
Le szeretném valahogy korlátozni a másik letöltési sebességét.(softweresen)
Lehet e valahogy vagy a router alapbol felezi a sávszélt akármenyit akar is használni a pc?
A router nem tudja alapbol.
US.robotics USR818000A
Szerkesztette: csimasz5 2004. 11. 14. 12:04 -kor
Elküldve: 2004. 11. 14. 12:06
Idézet: csimasz5 - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 12:01
Adott egy hálozat adsl kapcsolattal és routerrelmegosztva,a gond az hogy amikor a másik gépen a gyerek ügyködik leesik a letöltés sebessége.
Le szeretném valahogy korlátozni a másik letöltési sebességét.(softweresen)
Lehet e valahogy vagy a router alapbol felezi a sávszélt akármenyit akar is használni a pc?
A router nem tudja alapbol.
US.robotics USR818000A
netlimiter.
Elküldve: 2004. 11. 14. 12:12
Ugylátom ma te vagy a mentő angyalom, bár elég szükszavu vagy.
Szerkesztette: csimasz5 2004. 11. 14. 12:13 -kor

Súgó
A téma zárva.