Hálózat építés a gyakorlatban
Elküldve: 2004. 03. 08. 15:29
Az lenne a kérdésem, hogy valaki tud-e olyan linket vagy olyan könyvet, ami részletesen leírja, hogy hogyan kell egy teljes géphálózatot kiépíteni: kábelezés, aktív elemek, hosztok, szerver(ek)... és egyéb finomságok.
Mert a problémám az, hogy amit találtam az csupa elméleti dolog (osi...), és a különböző kábelezési leírások is 1000 évesek. pl.: STP kábelről alig van szó, meg ilyenek...
Sz'al aki tud az lécci segítsen!
Köszi-köszi előre is!
Elküldve: 2004. 03. 08. 17:25
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2004. 03. 08. 21:32
Elküldve: 2004. 03. 09. 09:11
Ajánlom figyelmedbe a IEEE 802. szabványcsoportot ill EIA/TIA 568A struktúrált kábelezésre vonatkozó ajánlásokat,
ill OSI modell egyes rétegeit.
Remélem segítettem.
badsector
Elküldve: 2004. 03. 09. 11:20
Elküldve: 2004. 03. 09. 14:45
"Köszi!"

Egyedül badsectornak volt építő jellegű a hozzászólása.
[ 2004. március 09.: MZperY szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 09. 16:02
idézet:
Ezt írta MZperY:
Hát nagyot csalódtam ebben a fórumben... eddig az volt, hogy ha valakinek segítségre volt szüksége, az meg is kapta, nem csak annyi volt a válasz, hogy "kereső", meg hogy keress valakit aki ért hozzá és csináltasd meg vele! Az senkinek az eszébe nem jutott, hogy talán én szeretnék hozzá érteni?! Akár több ezer oldalnyi olvasás után? Annyit kellett volna, hogy írjatok: hogy mittudomén: [url="http://"http://www.osimodell.com,"]www.osimodell.com,[/url] meg van karácsonyfa bácsinak egy könyve... azt tanuld meg. Amúgy meg kimondottan gyakorlati oldalról érdekelne ez az egész, az elméletet nagyjából tudom, de ha kábelt adnak a kezembe akkor meg vagyok lőve. A válaszotokból következtetve ti is hasonló lúzerek vagytok, mint én.
"Köszi!"
Egyedül badsectornak volt építő jellegű a hozzászólása.
[ 2004. március 09.: MZperY szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Tudod, azért mondja mindenki a kereső használatát, mert kb. hetente kétszer van ilyen kérdés, sokat tudsz tanulni belőle, ha visszaolvasol... a másik dolog, hogy vannak itt olyanok, akik ezt mondjuk tanulták suliban, nem kevés pénzt kifizetve tandíjra, esetleg most pont ebből élnek és nem akarják rontani a saját boltjukat... a másik dolog, hogy most hiába mondja bárki, hogy olvass el x könyvet, a sokéves tapasztalatot nem lehet elolvasni, sem elmondani, mert vannak dolgok amiket kezedbe kell fognod ahhoz, hogy lásd is hogyan működik... hiába mondom el, hogy hogyan kell feldugóznod egy kábelt, ha az sem tudod hogy néz ki a szerszám amivell csinálni akarod.
Ha meg te magad is azt mondod, hogy a gyakorlati oldal érdekel, akkor miért sértődsz be, ha nem mondjuk(ják) meg, hogy mit olvass?
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2004. 03. 09. 16:08
Hidd el, akkor lesz válasz.
[ 2004. március 09.: doszy szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 09. 16:08
idézet:
Ezt írta MZperY:
Az senkinek az eszébe nem jutott, hogy talán én szeretnék hozzá érteni?! Akár több ezer oldalnyi olvasás után? [ 2004. március 09.: MZperY szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Akkor kösd össze a haveroddal géped. Kísérletezzél. Oszd meg a netet többféle módon, olvasd hozzá a topikot. Húzd át szomszédba, ismerős rendszergazdának némi sör meg pizza, amiért Ő szívesen mutat pár kisebb/nagyobb hálót, akár gyakorlatban is. Így lehet fejlődni, mert szakirodalom semmit nem ér, elejétől végéig meg nem lehet csak úgy leírni egy szuszra. Ha meg egyes részleteire vagy kíváncsi, akkor azt biztos kiveséztük már valahol... Semmit nem ér, ha elméleti síkon tudod a színsorrendet, mikor mellé gipszelni is meg kell tanulnod, vagy éppen csatornázni. Vegyél egy fogót, némi kábelt, aztán hajrá. Hidd el, közben marhára nem fog érdekelni az irodalom, mert itt a topikon jobban összekapsz bármit.
Elküldve: 2004. 03. 10. 07:41
Az igazság, hogy informatikus vagyok... főiskolai oklevéllel. Csak eléggé gáz ilyen múlttal, hogy nem ért hozzá az ember, ezért kértem a ti segítségeteket. Államvizsgáztam az elméleti részéből (5-ösre), azzal nincs is gond. (semmi bajom a sulival a hálózatok oktatáson kívül, ezért nem írom meg a nevét!)
Csak azt hittem tudtok egykét ilyen linket,
ahol hasznos dolgokat lehet találni. pl: konyvespolc.atw.hu
aki meg nem akar segíteni, mert ő ért hozzá és sok volt a tandíj vagy akármi, annak meg üzenem, hogy ne olvasson fórumokat, mert ha ő nem segít senkinek, akkor ne várja el mástól, hogy segítséget nyújtson neki... igazam van azért egy kicsit ugye?!
A két gép összekötésén, a netmegosztáson, a 2000 szerver telepítésen túl vagyok már azért, csak amikor az van, hogy peccspanelből szviccsbe, rúter, médiakonverter, rekkszekrény meg a f*szom akkor vagyok gondba. Hüly azért nem vagyok, tudom mi micsoda, csak... csak izé!
[ 2004. március 10.: MZperY szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 10. 08:59
idézet:
Ezt írta MZperY:
Hát ja!
Az igazság, hogy informatikus vagyok... főiskolai oklevéllel. ][/quote]
Szerintem a főiskolának az is a feladata, hogy önálló feladatmegoldásra tanítson. Nem tudom miért olyan bonyolult bírni a google-ba, hogy [url="http://"http://www.google.com/search?q=%22what+is+router%22&sourceid=mozilla-search&start=0&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8"]"what is router"[/url] a router teszőleges szóra is cserélhető.
Egyébként nem akarlak elkeseríteni, de az informatika nem az a szakma, amit főiskolán tanultak alapján művelni lehet. Jó alapot adhat, de abból megélni biztos nem fogsz.
[ 2004. március 10.: zsber szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 10. 09:15
2. Menj el segédmunkásnak valaki olyan mellé, aki már csinált ilyet, és tapasztald meg a gyakorlatot.
3. Gyere vissza és mondd el, már érted, miért "nem akart senki segíteni" neked.
Elküldve: 2004. 03. 10. 09:17
idézet:
Ezt írta MZperY:
Államvizsgáztam az elméleti részéből (5-ösre), azzal nincs is gond.
ahol hasznos dolgokat lehet találni. pl: konyvespolc.atw.hu
[ 2004. március 10.: MZperY szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ha elméletben ott okítottak, akkor meg mit vársz a fórumon? Az optikát is pár hete írtuk le, valami hálózat 3-400 méterre vagy mi volt a topik.
Elküldve: 2004. 03. 10. 10:02
idézet:
Ezt írta MZperY:
okok!
egy másik fórumon már segítettek köszi!
sziasztok![/quote]
Pont mielőtt én küldtem volne el a h@lál retkes f@szába. edig nagyon nem az én stílusom. Tele van a tököm az ilyen típusú emberkékkel. "Ötösre államvizsgáztam, csak nem értek hozzá, hol taunljam meg?". Hát f@ck. Mi be tudjuk írni a keresőbe ha valami problémának van, akkor legyen benne is annyi alázat, hogy elkezdi alulról. Nem értik meg, hogy sültgalamb már nem terem. Gr.
És bocs ha erős voltam. Topik meg zárható szvsz.
Elküldve: 2004. 03. 10. 10:11
idézet:
Ezt írta MZperY:
okok!
egy másik fórumon már segítettek köszi!
sziasztok![/quote]
Akkor most már mindent tudsz...
Elküldve: 2004. 03. 10. 10:17
idézet:
Ezt írta zsber:
Akkor most már mindent tudsz...[/quote]
LOL![]()
Elküldve: 2004. 03. 10. 11:21
Kérdeztem valamit, pontosabban kértem, hogy aki tud osszon meg velem ilyen linkeket, hogy tanulhassak. így volt? IGEN!
Egyesek elkeztek kötözködni, hogy konkrét kérdést tegyek fel, és akkor majd válaszolnak, de az én kér(d)ésem konkrét volt. Hát jó kötözködjenek csak egyesek, én korrigálok a kérésemen: azt írtam az alapok rendben vannak, de továbbra is jött a bunkózás.
Szerintem joggal jöhetett volna ez a bunkózás, ha ezzel kezdem, hogy 5-ösre államvizsga... nagyon értek mindenhez, meg lóf*sz.. de nem! Azt hiszem nem érdemeltem meg, hogy így viselkedjen velem akárki is.
És még valami: első természetesen a kereső volt...
Elküldve: 2004. 03. 10. 11:27
idézet:
Ezt írta MZperY:
Hát akkor nézzük az elejéről szerénynek egyáltalán nem mondható kommunikációnkat:
Kérdeztem valamit, pontosabban kértem, hogy aki tud osszon meg velem ilyen linkeket, hogy tanulhassak. így volt? IGEN!
Egyesek elkeztek kötözködni, hogy konkrét kérdést tegyek fel, és akkor majd válaszolnak, de az én kér(d)ésem konkrét volt. Hát jó kötözködjenek csak egyesek, én korrigálok a kérésemen: azt írtam az alapok rendben vannak, de továbbra is jött a bunkózás.
Szerintem joggal jöhetett volna ez a bunkózás, ha ezzel kezdem, hogy 5-ösre államvizsga... nagyon értek mindenhez, meg lóf*sz.. de nem! Azt hiszem nem érdemeltem meg, hogy így viselkedjen velem akárki is.
És még valami: első természetesen a kereső volt...[/quote]
Akkor a keresőt kellene megtanulni kezelni, mert ha google-val nem találsz magadnak úgy 5-10 évre való tanulnivaló infót, akkor mi nem tudunk segíteni. És ezt tényleg nem rosszból mondom.
:confused:
Elküldve: 2004. 03. 10. 11:42
[url="http://"http://www.google.com/search?q=%22what+is+router%22&sourceid=mozilla-search&start=0&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8"]>>ide kattints<<[/url]