HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#1281 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 24. 08:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 20:16

Akkor vegyen wlanos routert, miért nem ezzel kezdi? Amúgy igazad van, csak nekem fel sem merült, hogy mostanság valaki wirelestt szeretne, de nem wireless routert vesz.

Meg arra sem bridge kellene, hanem accespoint, ami majdnem annyi, mint egy wireless router kompletten. Meg szerintem a bridge is.

Ez sokmindentől függ ugyebár. Írták alant az elhelyezést. Másrészt, ha van már eszközöd, akkor a meglévőt próbálod bővíteni. Én pl. a wireless-t ugyan nem tudó, de attól még elég jó kis zywall cuccomat nem cseréltem volna le akármilyen wlan routerre, inkább vettem egy ap-t is.

#1282 Felhasználó inaktív   Steveke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 16:46

Van 21db gép amin az XP van. Routeren csatlakoznak a netre. Mindegyiken működik az internet csak az a baj hogy nem látják egymást a gépek. Hogy lehetne ezt megoldani hogy lássák egymást a gépek?
Alaplap: Asus A8N-E Processzor: AMD Athlon64 3200+ Venice Memória: Kingston 2x512MB Merevlemezek: Samsung 120 GB + 160 GB Videókártya: Gigabyte 6800GS Monitor: Samsung SyncMaster 930BF Ház: CoolerMaster Centurion 5 Egér: Logitech Mx510 Billentyűzet: EzKey Ez-8000

#1283 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 25. 17:11

Idézet: Steveke - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 16:46

Van 21db gép amin az XP van. Routeren csatlakoznak a netre. Mindegyiken működik az internet csak az a baj hogy nem látják egymást a gépek. Hogy lehetne ezt megoldani hogy lássák egymást a gépek?

Ilyet sajna nem lehet megcsinálni.
Make love not Wor.

#1284 Felhasználó inaktív   Steveke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 17:13

akkor hogy lehetne megcsinálni hogy mindegyik gép lássa egymást és internet is legyen?
Alaplap: Asus A8N-E Processzor: AMD Athlon64 3200+ Venice Memória: Kingston 2x512MB Merevlemezek: Samsung 120 GB + 160 GB Videókártya: Gigabyte 6800GS Monitor: Samsung SyncMaster 930BF Ház: CoolerMaster Centurion 5 Egér: Logitech Mx510 Billentyűzet: EzKey Ez-8000

#1285 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Steveke - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 16:46

Huh. Mit jelent az hogy nem látják egymást?

Win megosztás?

Sztenderd eljárást végigzongorázni légy kedves. Ping, \\ip \\gépnév alapján elérés, azonos munkacsoport, ésatöbbi...
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1286 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 17:11

Ilyet sajna nem lehet megcsinálni.

:confused: :think:
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1287 Felhasználó inaktív   Steveke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 17:18

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 17:13

Huh. Mit jelent az hogy nem látják egymást?

Win megosztás?

Sztenderd eljárást végigzongorázni légy kedves. Ping, \\ip \\gépnév alapján elérés, azonos munkacsoport, ésatöbbi...

Az előbb létrehoztam egy olyat hogy MShome munkacsoport és a két gép látta egymást a Tanuló 20 és a wxp2005 is aztán meg akartam változtatni a munkacsoport nevét Iskolára megint megcsináltam mindent úgy ahogy az előbb most meg nem látják egymást. :(

#1288 Felhasználó inaktív   Steveke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 17:20

pinggeléssel sem látják egymást a gépek :(

#1289 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 00:17

srácok, egy 2Mbit-es optika végén csücsül egy Media Markt-os csicsa 8 portos switch, és ebbe van dugva vagy 4 gép.

ebből 1 linux, erre ssh-ztam be és tetű lassú.

a másik két gép winfos-os, és mindegyik torrent-ezik meg tölt min a vadállat.

a cég most alakult, ezért nincsen még normális szerver.. az most lesz.

szal egyelőre annyit, hogy lehetséges, hogy a win-es töltögető gépek úgy megeszik a sávszélt, hogy már ez a vonal sem bírja ? :think:

ssh akadozik (mármint a kurzor és a mozgások benne), illetve a letöltések is csak úgy 1-4k között jönnek.

pingek 50-140 között.

jobb lenne egy linux és traffic control, tudom.. de most ez van.

szal esélyes, hogy ettől szar ?

délután még jó volt, úgy 150-250 k között. gondolom estére a kollégák beindították a letöltéseket és az így natúrban jól megöli, mi ? :think:
Om mani peme hung.

#1290 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 00:35

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 0:17

srácok, egy 2Mbit-es optika végén csücsül egy Media Markt-os csicsa 8 portos switch, és ebbe van dugva vagy 4 gép.

Kérdés mi van az optika másik végén, nyémánnen, akinek ilyan cucc van a kezében, az tudja, hogy szénnéterhelve is 10 alatt vannak a pingek, platformfüggetlenül. Feltéve, ha nem nulla alatt  :D

Ezen lehet tölteni, mint állat. Rézen sem kellene ilyen durva arányokat produkálni, de milyen hálóból, meg mi van a másik végén?

Céges szerverre meg adok ajánlatot, had alakuljon  :cool:
Make love not Wor.

#1291 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 01:31

170 és 300 között mozognak a pingek.

nemvágom. :think: ez nagyon tetűnek tűnik így nekem.

Szerk.: éppen szénné terhelve amúgy.  Nem tudom, a másik végén mi van.

Szerkesztette: Eperkutyus 2005. 11. 26. 01:31 -kor

Om mani peme hung.

#1292 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 01:34

Get:3 http://ftp.bme.hu stable/main rrdtool 1.0.49-1 [732kB]
44% [3 rrdtool 181012/732kB 24%]                                                  5200B/s 1m45s

röhej. :(
Om mani peme hung.

#1293 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 11:17

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 1:34

Get:3 http://ftp.bme.hu stable/main rrdtool 1.0.49-1 [732kB]
44% [3 rrdtool 181012/732kB 24%]                                                     5200B/s 1m45s

röhej. :(

A kovetkezot csinald.

Milyen az eszkoz pontos tipusa ellenorizd mennyi a WAN port es a belso switch sebessege a gyartoi adatok alapjan. Ez alapjan kiszamolhato hogy egy gepre mekkora maximalis savszel lehetseges teljesitmeny vesztes nelkul.
- a belso savszel 90% elerese utan a rendszer stabilitasa es mukodese drasztikusan csokken
- ezt csak savszel menedzsmentel lehet megoldani

A linux esetben nezd meg a halokartya chipset pontos tipusat. Ha alaplapit hasznalsz azt felejsd el es tegyel be egy normal kartyat. majd a gyarto oldalarol tolsd le a drivert hozza es telepisd.
A Linuxban a drivernel alisd be fikszre a kartya jellemzoit. A linux konfiguralasav lod ki azokat a szolgaltatasokat amikre nincs szukseg.

A kapcsolatot ellenorizd ugy hogy a linuxos gepet kozvetlenul a rendszerre dugod minden mas eszkozt kihagyva.

A hardveres felelasod ha jol sejtem a kovetkezo
- uvegkabel a szolgaltatotol
- egy media konverter vagy router uveg/utp
- innen megy a routeretekbe
- majd a gepekhez

Routerben meg lehet gyorsitani a dolgot ha nem dhcp hasznalsz hanem fiksz ip cimeket, vagy a dhcp kiosztas frisiteset honapokra alitod be. De lehet mac/ip parositast is hasznalni.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1294 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 12:07

szia szaki !

köszi, hogy segítesz.

Nos, a felállás a következő:

üveg bejön, be egy média konverterbe (nem tudom, modemnek hívják-e, de a másik vége UTP). szóval mondjuk úgy, hogy az üveg utp portja van bekötve egy sima snassz kis vacak switch-be (router??? semmi!!!), az 1-es portra, és a switch 2-es 3-as 4-es portjára van kötve a többi gép - beleértve ez a linuxos gépet is.

és a két windows-os gép töltöget éjjel nappal mint a vadállat. ezek szerint szénné terhelik a hálót.

úgy szeretném megoldani, hogy az optikai eszköz utp-je bejönne a linux gép eth0-jára (3Com zsír kártya), ez itt intézi a routolást tűzfal stb, és innen megy az anyag az immár belsőhálós gépeknek az eth1-re kötött switch-ről.

magyarul igen, TC meg minden kellene nekem, hogy oké legyen. Meg is csinálom..

.. most csak azon csodálkozom, hogy optikai kapcsolatot két dc++ -os és Torrent-es gép így le tud bombázni, ha nincsen tc meg semmi ??? :eek:

A szolgáltatótól kapott a cég egy ip tartományt vagy 6 ip-vel, erre vannak statikusan állítva a winfos gépek. :omg:
Om mani peme hung.

#1295 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 16:45

Az számít valamit, hogy a kábelmodem és a gép között kb 10 méteres a kébel?

#1296 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 17:22

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 16:45

Az számít valamit, hogy a kábelmodem és a gép között kb 10 méteres a kébel?

Ha rendes a kábel, szabványosan van bekötve, akkor nem. Sokkal nagyobb távot is ki kell bírnia.
Make love not Wor.

#1297 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 17:38

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 12:07

szia szaki !

köszi, hogy segítesz.

Nos, a felállás a következő:

üveg bejön, be egy média konverterbe (nem tudom, modemnek hívják-e, de a másik vége UTP). szóval mondjuk úgy, hogy az üveg utp portja van bekötve egy sima snassz kis vacak switch-be (router??? semmi!!!), az 1-es portra, és a switch 2-es 3-as 4-es portjára van kötve a többi gép - beleértve ez a linuxos gépet is.

és a két windows-os gép töltöget éjjel nappal mint a vadállat. ezek szerint szénné terhelik a hálót.

úgy szeretném megoldani, hogy az optikai eszköz utp-je bejönne a linux gép eth0-jára (3Com zsír kártya), ez itt intézi a routolást tűzfal stb, és innen megy az anyag az immár belsőhálós gépeknek az eth1-re kötött switch-ről.

magyarul igen, TC meg minden kellene nekem, hogy oké legyen. Meg is csinálom..

.. most csak azon csodálkozom, hogy optikai kapcsolatot két dc++ -os és Torrent-es gép így le tud bombázni, ha nincsen tc meg semmi ??? :eek:

A szolgáltatótól kapott a cég egy ip tartományt vagy 6 ip-vel, erre vannak statikusan állítva a winfos gépek. :omg:

Igen leterhelik, mivel nincs savszelmenedzsment. A megoldasod korekt
- uveg
- mediakonverter
- linuxos gep
- switch
- tobbi gep

Linux hoz nemertek annyira. De siman felkell rakni egy megfelelo progit IP cim MAC cim alapjan lehet vele alitgatni vagy bonyolitva alkalmazasonkent hogy mennyi elerheto max legyen es milyen pioritasokkal.

Csak azt nem ertem mi a francot lehet ket geppel ejjel nappal letolteni?

Az IP tartomany egy valamire jo egyiket a Linuxnak adod a tobbit fentartod a Linux meg DHCP-zik es routerol is egyben. A maradekot meg kesobb lehet felhasznani szerveres szolgaltatasoknak, VoIP, media, web, ftp, level szervereknek (ezek lehetnek virtulis szerverek is a linuxos gepen).
Az informatika atok de jo hogy van.

#1298 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 17:40

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 17:22

Ha rendes a kábel, szabványosan van bekötve, akkor nem. Sokkal nagyobb távot is ki kell bírnia.

Köszi!
A bekötése biztos jó, mert működik rendesen. Olyasmire gondoltam, hogy lehet e annyi minőségromlás, hogy pl lassabb legyen a net.

#1299 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 17:43

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 17:40

A bekötése biztos jó, mert működik rendesen. Olyasmire gondoltam, hogy lehet e annyi minőségromlás, hogy pl lassabb legyen a net.

100 méter felett már lehet, nagyfeszültségű vezeték mellett is, meg ilyenek.
Make love not Wor.

#1300 Felhasználó inaktív   Zsolt7 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 27. 09:14

Hi!

Ha valaki tud lérem segítsen.
A bajom a következő:

Adott egy Prodax utp süllyeszett fali aljzat Az utp csati pöcke felfele néz, ha bedugom. Ebben az állapotában a kábelek színe balról jobbra, az aljzattal szemben nézve, beépített aljzat esetén :BB BF NN NF KF KK ZZ ZF
A bekötési útmutató alapján az ''A'' sor szerint ez ennek a bekötésnek felel meg.
Van egy ''B'' sor is, mely úgy van rajzolva, hogy
8 (BB) 7 (BF) 6 (ZZ) 3 (ZF) 5 (KF) 4 (KK) 2 (NN) 1 (NF)

Ezt a vill. szerelők megcsinálták, ez a színsor szerint még ment is nekik, a többi viszont rám maradt.Szereztem egy szakadásvizsgálót, melyen a ledek 1-8 ig KIT szerűen futnak.Ha jól tudom, hogy ha jöl kötném be a dugór, akkor a jeladó 1-8 ig vilan föl, és ugyanígy villan fel a jelfogó ledjei is. Na ez nem alar összejönni.

A kérdésem, hogy hogyan kellene a kábelre rákrimpleni a dugót az adott aljzat bekötés mellett????
Ha valaki tud, kérem segítsen.
Előre is köszönet.

Üdv
Zsolt

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66