HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#1521 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 06. 10:04

Idézet: safrane - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 9:12

Sziasztok,
Egy óriási kérdésem lenne hozzátok.! Van egy SMCWBR14-G rouerem. Csatlakozik a netre, onnantól minden rendebn van, de egy idő után automatikusan ledob a netről! Miért lehet ez? Valamit rossul állítottam be?
Kérlek segítsetek, ha tudtok.
Köszi

ha használod a etet akkor is ledob, vagy csak akkor ha nem használod?
adsl, vagy kábel?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1522 Felhasználó inaktív   safrane 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 06. 10:19

Idézet: charlie - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 11:04

ha használod a etet akkor is ledob, vagy csak akkor ha nem használod?
adsl, vagy kábel?

Hello,
Ha használom, csak akkor.
T-online ADSL-t használok.

#1523 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 10:24

a routerben a netbeállításoknál a keep alive, vagy a nail up connection be van x-elve?
Per Aspera Ad Astra

#1524 Felhasználó inaktív   safrane 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 10:29

Idézet: Sumi - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 11:24

a routerben a netbeállításoknál a keep alive, vagy a nail up connection be van x-elve?

A roternél csak ezeket a lehetőségeket lehet beállítani, a netbeállításoknál:

User Name :
Password :
Please retype your password :
Service Name :
MTU :  (576<=MTU Value<=1492)  : 1454
Maximum Idle Time (0-60) :  (minutes) : 60

Connect mode: Always On Line

#1525 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 17:51

a maximum idle type lenne a ludas, hogyha nem netezés közben dobna le..
de mivel netezés közben dob le, nemlehet, hogy nembirja a sávszélt? webezel, letöltesz vagy mitcsinálsz mikor ledob?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1526 Felhasználó inaktív   Vegg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 20:05

Idézet: melon - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 23:43

Esetleg megpróbálhatnád a dhcp-nek megfelelő fix ip konfigurációt, megnézed az ipconfig /all kimenetét, és kezzel beállítod az ip címet, alhálózati maszkot, átjárót (ez jellemzően a router belső címe), névszerver címét. Ha azzal mindig megy, akkor a dhcp-vel van gond, ha ezzel is el-elakad, akkor mással. Az a helyzet, hogy bevallom őszintén, már nem nagyon vannak új tapasztalataim Win98-as gépekkel, melóhelyen is sorban számoljuk fel őket, wlan meg ott még nincs.

Off kérdésedre (ami szvsz nem off) a válasz:
a jelenlegi technológiákkal a wlan sosem lesz olyan gyors, mint a kábeles. A wlan elméleti sávszélességét sokkal kevésbé tudod megközelíteni egy mezei 10/100-as kábeleshez képest, ráadásul a válaszidő is elmarad a vezetékeshez képest. A manapság használatos wifi szabványok (802.11b/g) szvsz arra jók, hogy pl. lehessen internetezni kábel nélkül, ill. kisebb állományokat mozgassunk a hálózaton. Ha nagyobb fileokat akarok mozgatni a notebookom és az asztali gépem között, akkor inkább bedugom a kábelt, min. 3-4x nagyobb a sebsség másolásnál. Nálam a wifi 802.11g jellemzően 2-3,5 mb/s között van, a vezetékes 10/100 jellemzően 8-10 mb/s között windowst és smb protokollt használva.

Szia!
Hát, az itthoni max. sávszél 2 mbit, ennyi a netsebességünk, ezt el lehet érni wlanon?
A fix ip-ről annyit, hogy azt is próbáltam, néha működött is, de 2 beállításnál bizonytalan vagyok: DNs-t hogy állítsam be kézzel(mert ha nem dhcp-t használok, akkor nekem kell megadni), és mit írjak a Winshez, vagy egyáltalánkell-e? És megköszönnék egy lámalírást ez utobbi kettőről, hogy mi is(csak röviden!)
A legnagyiobb gond, hogy sosem fix a baj, minidg másra hivbatkozik, de talán ha sikerülne jól beállítani fixen, akkor megoldódna. Szóval ehhez tudsz adni egy rövid leírást? Példákkal is? a router ipcíme legyen mondjuk x, a gépnek kiosztott ip-cím végződés meg mondjuk 185, ok? Előre is köszönöm!
Aege/Híbrid int/Light+Fire+spear/Lev 57, farm levl:3
Farkas: Morzsa, Level 57
Guild: FeketeSereg

#1527 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 20:34

dns szervernek azt add meg, amit az ipconfig kimenetében látsz, ha épp megy sikerült a dhcpvel kapcsolatot csinálnod. wins mező szerintem nálad üresen hagyható. Ne tőlem kérj leírást ezekről, google a barátod ;)

#1528 Felhasználó inaktív   Vegg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 20:42

és ipconfig kimenetet ipconfig/all-lal tudok megnézni? De ha nem megy a dchp, akkor ezt nem tudom megnézni, nem? Hiszen a dhcp hálózat elérhetetlen.??

#1529 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 22:16

Idézet: Vegg - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 20:42

és ipconfig kimenetet ipconfig/all-lal tudok megnézni? De ha nem megy a dchp, akkor ezt nem tudom megnézni, nem? Hiszen a dhcp hálózat elérhetetlen.??

Azt írtad, hogy néha megy, néha pedig nem. Én pedig azt írtam, hogy akkor nézd meg, ha épp sikerült kapcsolatot csinálnod dhcpvel. Ja, és a dhcp nem hálózat, hanem egy kliens-szerver alapú szolgáltatás, amellyel többek között ip címet lehet osztani. Szóval ha épp megy, akkor ipconfig /all, és az ott látott adatokat add meg kézzel.

#1530 Felhasználó inaktív   Vegg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 02:32

Ok, köszi, megpróbálom, hátha! Már csak idő kérdése.. :-)

#1531 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 08:41

Sziasztok! Vettem egy Zyxel P334-t. Ami a hivatalos  oldalon levan írva a magyarnyelvű tájékoztatóban azt megcsináltam, beállítottam de nem látja a routert.  Megpróbáltam egyéni ip-ket is adni-kiosztani de így sem működik sajnos. Ha automatikus ip-t kérek akkor sem jo.  Pingeltem a rouert de nem látja pingel sem. Esetleg valami ötlet?
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#1532 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 13:47

Idézet: komi28 - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 7:41

Sziasztok! Vettem egy Zyxel P334-t. Ami a hivatalos  oldalon levan írva a magyarnyelvű tájékoztatóban azt megcsináltam, beállítottam de nem látja a routert.  Megpróbáltam egyéni ip-ket is adni-kiosztani de így sem működik sajnos. Ha automatikus ip-t kérek akkor sem jo.  Pingeltem a rouert de nem látja pingel sem. Esetleg valami ötlet?

Nincs valami default ip címe, amit első indításnál látnod kellene, ha mellé rakod a géped ?

Többnyire vagy DHCP-n osztanak ezek ki gyárilag helyből ip-ket, hogy egy tartományban legyél vele és web-ről elérd vagy az 1-es vagy a 254-es végű ip-n (többnyire), vagy fix ip-re van húzva és Neked kell mellé állítanod Magad, aztán később átkonfigolhatod yól. Nemtom.

Egyébként ő ugyan nem rossz cucc, de pl a 48 portos rack-es hp switch-et én anno úgy tudtam konfigurálni Ethernet-ről (mert azon rendes konzol port is van), hogy nemhogy ő adta volna DHCP-n az ip-t a gépemnek, nekem kellett adnom neki, aztán szépen nmap -sP 192.168.2.0/24 és megtudtam mi a switch ip-je (vagy arp -a) és így mentem rá. Nem hiszem, hogy Nálad ez lenne a helyzet .. ha sehogy sem boldogulsz, próbálj más kábelt, ha úgy sem, akkor Ethereal..
Om mani peme hung.

#1533 Felhasználó inaktív   Vegg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 21:27

Hali!Melon!
Beállítottam fix ipcímet, ment is, majd nem, majd megint, de ekkore már kevésbé, majd megint nem és megint, megint kevesebb időre, srtb. Egyre hosszabottak a nem menő időszakok,é s azóta stagnál az, hogy nem megy. Tudod, mi lehet az oka ennek?

#1534 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 10:45

Idézet: Vegg - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 21:27

...Tudod, mi lehet az oka ennek?

Még csak el sem tudom képzelni, de tényleg  :(
Próbálgass más eszközökkel, más beállításokkal, stb.

#1535 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 11:19

Idézet: komi28 - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 9:41

reseteld le!

#1536 Felhasználó inaktív   Vegg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 12:24

Elvben van lehetőség egy újabb, gyorsabb és xp-s gép vételére, szerinted azzal jobban menne a wlan, mint ezzel a 98-al?

#1537 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 13:15

Idézet: Vegg - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 12:24

Elvben van lehetőség egy újabb, gyorsabb és xp-s gép vételére, szerinted azzal jobban menne a wlan, mint ezzel a 98-al?

Erre csak azt tudom válaszolni, hogy az xp natív wlan támogatása jól működik, de nem biztos, hogy a Te problémádat megoldja.

#1538 Felhasználó inaktív   Vegg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 14:33

Eghyébként, nem is a netre csatlakozással van a gond, mostanában a oruterrel se kommunikál, ehhez mitkéne megnéznem, hogy rájöjjek a hibára? Miért nem komminuál? Miért nem érzékeli a hálózatot?

#1539 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 14:58

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 11:19

reseteld le!

Annyit sikerült elérnem, hogy kézi beállítással felment a netre. Automatikus ip kiosztással nem ment semmit sem :( pedíg talán ez is lenne a dolga. Elindítottam letöltést, oldalakat és először jött minden ahogy kell. Aztán megállt a letöltés és az oldalak sem akarnak betöltődni csak nagyon lassan vagy csak 3-4 próba után. Most itt tartok. Valami ötlet? Ja és kösz az eddigieket is.

Szerkesztette: komi28 2006. 01. 08. 15:57 -kor

Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#1540 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 10:40

sziasztok, előre is bocs ha már volt a válasz, de az utóbbi pár oldalon nem láttam:

van két szomszédos ház, köztük kb. 6 méter távolság, és vezetékes összeköttetés létesülne. a kérdés pedig az, hogy hogyan is :)

gondolom a drótkötélre erősített utp nem az igazi megoldás erre, stp/ftp/sftp drautot viszont még csak képen láttam :)

ja ha ez számít: egyik épületben 5portos szviccs, másikban csak egy szál gép lesz a végpont
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »