Idézet: melon - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 23:43
Esetleg megpróbálhatnád a dhcp-nek megfelelő fix ip konfigurációt, megnézed az ipconfig /all kimenetét, és kezzel beállítod az ip címet, alhálózati maszkot, átjárót (ez jellemzően a router belső címe), névszerver címét. Ha azzal mindig megy, akkor a dhcp-vel van gond, ha ezzel is el-elakad, akkor mással. Az a helyzet, hogy bevallom őszintén, már nem nagyon vannak új tapasztalataim Win98-as gépekkel, melóhelyen is sorban számoljuk fel őket, wlan meg ott még nincs.
Off kérdésedre (ami szvsz nem off) a válasz:
a jelenlegi technológiákkal a wlan sosem lesz olyan gyors, mint a kábeles. A wlan elméleti sávszélességét sokkal kevésbé tudod megközelíteni egy mezei 10/100-as kábeleshez képest, ráadásul a válaszidő is elmarad a vezetékeshez képest. A manapság használatos wifi szabványok (802.11b/g) szvsz arra jók, hogy pl. lehessen internetezni kábel nélkül, ill. kisebb állományokat mozgassunk a hálózaton. Ha nagyobb fileokat akarok mozgatni a notebookom és az asztali gépem között, akkor inkább bedugom a kábelt, min. 3-4x nagyobb a sebsség másolásnál. Nálam a wifi 802.11g jellemzően 2-3,5 mb/s között van, a vezetékes 10/100 jellemzően 8-10 mb/s között windowst és smb protokollt használva.
Szia!
Hát, az itthoni max. sávszél 2 mbit, ennyi a netsebességünk, ezt el lehet érni wlanon?
A fix ip-ről annyit, hogy azt is próbáltam, néha működött is, de 2 beállításnál bizonytalan vagyok: DNs-t hogy állítsam be kézzel(mert ha nem dhcp-t használok, akkor nekem kell megadni), és mit írjak a Winshez, vagy egyáltalánkell-e? És megköszönnék egy lámalírást ez utobbi kettőről, hogy mi is(csak röviden!)
A legnagyiobb gond, hogy sosem fix a baj, minidg másra hivbatkozik, de talán ha sikerülne jól beállítani fixen, akkor megoldódna. Szóval ehhez tudsz adni egy rövid leírást? Példákkal is? a router ipcíme legyen mondjuk x, a gépnek kiosztott ip-cím végződés meg mondjuk 185, ok? Előre is köszönöm!