Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 10:12
Hány gépet akarsz rakni, meg helyileg hol van a support... Mert itt most nekem van vagy 20 feletti gépem, ennyit elég költséges bevinni a BIXre, nomeg ha olyan dráma van, akkor beengedem a takarítót, és tud helyettem resetet nyomni, vagy értelmesebb kolléga a szervert is hegeszteni. BIX-en kicsit korlátozottabbak a lehetőségek, nem lehet csak úgy berohangálni, viszont stabil net, meg áram van. Otpika túlvégére ugyanezt a stabil netet fogod kapni, 0.1-es pingekkel, aztán ha ott az iroda meg cég, meg minden, akkor tuti lanra raknám az összes vasat.
Opzika végén meg külső IP-k is vannak, szóval ott még Neked egy lant kell csinálni belőle. Legalábbis DHCP minek mutassa magát net felé.
Hát figy, van itt pár informatikus agy, akik azt gondolták ki, hogy majd az 500 gépes háló szervere a BIX-ben lesz, optikán lejövünk abból ide, és itt az alvégen majd switch-el szétdobjuk jól a kakit.
Hát nemtom, nekem ez alapból bűzlik. Helyi support ? Teszt rendszer. Leállás belefér. Egy ilyen kisebb provider-féle projekt indulna, de nagyon nem értem a vízfejek elgondolását, mit hogyan..
.. én alapból úgy gondoltam, hogy a BIX-es gerincben az üveg egyik vége, a másik vége itt nálunk lent, és igen, ide kéne egy szervergép, fix ip-k vannak amúgyis, és innen dobná szét a netet a gép az 500-gépes lanra.
Szóval a BIX-ben szerintem semmi keresnivalója a szervernek, különben nem biztos, hogy 0.1 ms-os pingek lesznek, ha csak úgy 500 gép lebombázza a 10Mbites vonalat ..
A BIX egyik "karját" hoznám le vidékre, minthogy a vidéki szervert kelljen betenni oda, nem ? Van itt is szünetmentes meg minden, hát izé, na. 3-4 hónapos teszt lesz..
Idézet
Nem egészen értem, h mi keresni valója lenne bárminek, ami helyi szolgáltatásokat nyújt bent a bixben...
Én sem. A 10Mbit adott, publikus ip-ket lehet a végén osztani, és onnan lehet széjjelágazni TC stb miatt, nem ?
Om mani peme hung.