HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#1641 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 17. 21:27

Idézet: Vegg - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 21:22

Lehet-e gond, hogy a másik gép tényleg tökszűz, csak wlan kártya plusz driverje van fennt meg office xp a windows mellett?

Lehet nem fut a vindózos cucc... Ilyenkor max. felrakhatod az Asus utilját is, oszt az majd megtalálja. Nekem néha kiírja, hogy valami wireless zero conf. service nem megy, meg linket a tudásbázishoz.

Hálózati tulajdonságok közt van olyan opció is, hogy "a windows konfigurálja a hálózatot" esetleg erre nézzél rá. SP2 van, ugye?
Make love not Wor.

#1642 Felhasználó inaktív   Vegg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 17. 21:48

Igen, de util se windows nem éruékeli a messzi gépen =(15 méter!)
Aege/Híbrid int/Light+Fire+spear/Lev 57, farm levl:3
Farkas: Morzsa, Level 57
Guild: FeketeSereg

#1643 Felhasználó inaktív   Vegg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 22:08

Na, asszem elég nagy gond van: kivittem abba a szobába a gépemet, ami érzékelte a wlant, és ott beüzemelve már nem érzékelte, szóval asszem router gond lesz: SMC WBR14-G. De a frui, hogy pár hete ugyanebben a szobában egy win 98-as gép + minitar kártya érzékelte a netet és néha csatlakozott is, viszont ott beállítás meg kártya meg gép hiba volt, most meg nem érzékeli. Ez számomra rejtély. Vegyek új routert?  Ha igen milyet ajánlotok, 5 gép elosztásdára, 4 vezetékesen egy pedig 15 méterre wlanon? Bár jó lenne ezt megoldani... Pls segítsertek!
Aege/Híbrid int/Light+Fire+spear/Lev 57, farm levl:3
Farkas: Morzsa, Level 57
Guild: FeketeSereg

#1644 Felhasználó inaktív   Thegrey 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 17. 22:23

Routervásárláshoz: Asus kártyához Asus routert (Infó), vagy Zyxel P334WT (Infó), vagy ha a pénztárca úgy engedi, akkor meg Draytek Vigort.
Verba volant, scribere non scio.

#1645 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 01:14

Sziasztok!

Nem tudom ide illik-e a kérdés, de új témát nem akartam nyitni emiatt. Ez pedig végülis hálózat-építés...

Haver ismerőse pár P1 kategóriájú géppel hálózatba akar játszani.
A gond az, hogy nem akarnak switch-et venni (...), hanem úgy akarják megoldani, hogy egy gépet teletömködnek hálókártyákkal, és az lenne a "switch", tehát megoldaná hogy a játékszerver és a kliensek kommunikálhassanak, gondolom IP alapon. A legerősebb gépbe (p4) lennének a hálókártyák, valószínű az lenne a játékok szervere is.
Ezt a pc-s switch-et én még agyilag se tudom nagyon felfogni, tud valaki ehhez hozzászólni, pl milyen program tudná ezt lebonyolítani, mekkora az erőforrás igénye..lehetőleg valami windowsos cucc kéne...ha van ilyen. Vagy kell-e egyáltalán külön progi hozzá. Nekem elképzelésem nincs.

Köszönöm!

#1646 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 08:34

Mostmár vagy 4ezer pénzért lehet venni switchet. Miért éri meg egyeseknek a szopás sok hálókártyával? ;)
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1647 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 08:46

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 1:14

Sziasztok!

Nem tudom ide illik-e a kérdés, de új témát nem akartam nyitni emiatt. Ez pedig végülis hálózat-építés...

A gond az, hogy nem akarnak switch-et venni (...), hanem úgy akarják megoldani, hogy egy gépet teletömködnek hálókártyákkal, és az lenne a "switch", tehát megoldaná hogy a játékszerver és a kliensek kommunikálhassanak, gondolom IP alapon. A legerősebb gépbe (p4) lennének a hálókártyák, valószínű az lenne a játékok szervere is.
Ezt a pc-s switch-et én még agyilag se tudom nagyon felfogni, tud valaki ehhez hozzászólni, pl milyen program tudná ezt lebonyolítani, mekkora az erőforrás igénye..lehetőleg valami windowsos cucc kéne...ha van ilyen. Vagy kell-e egyáltalán külön progi hozzá. Nekem elképzelésem nincs.

Köszönöm!

Természetesen ez meg lehet oldani simán dozerból routeolással, de ha lövés sincs arról, hogy hogyan, akkor vegyetek egy switchet vagy hubot vagy valamit, mert különben a játékra szánt idő 1/3a arra fog elmenni, hogy egyáltalán bel tudjatok tömni a p4be annyi hálókártyát (driver, irq, stb), 1/3a arra, hogy megcsináljátok a routeolást, a maradék arra, hogy egy ilyen routeolt hálon játszani is lehessen a régi játékokkal, meg az egész hóbelevanc folyamatos javításával.

Ha nagyon low kes vagytok, akkor goto bolha, szokott lenni
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1648 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 18. 10:18

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 1:14

A gond az, hogy nem akarnak switch-et venni (...), hanem úgy akarják megoldani, hogy egy gépet teletömködnek hálókártyákkal, és az lenne a "switch",

Ezeket a lökött elképzeléseket, mert elvileg meg lehet csinálni, de amíg 1 új switch kb. annyiba kerül, mint 3 hálókártya, addig miről kavarunk?

Részemről ISA szerver, aztán routing... Vagy Linux, de ahhoz nem érthetek  :D  Valamint P1-en lehet nem is TCP/IP alapú gámát szeretnének nyomatni... Vonogasd a vállad, hogy nem értesz hozzá, a sok hálókártyát pont azért találták ki, hogy külön szegmenseket üzemeltessenek, szoftverileg, meg fizikailag elválasztva, esetleg terheléselosztani, meg ilyenek. Ez egyik sem  :p
Make love not Wor.

#1649 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 11:01

Na forgattam új kernelt a linyóhoz, grsec-es lett a kicsike + belőttem a gépre mindent kernelbe.

X nem indult, úgyhogy kiszedtem egy opciót a konfigból a help alapján, most már megy :rolleyes:

Érdekesen viselkedik a szisztem. Az, hogy egy user nem látja a többi user processzeit, máris szembetűnő.. van még 1-2 dolog, de csak az elméletét értem, konkrétumot nem nagyon tudok.

Remélem, nem lesz vele gondom.
Om mani peme hung.

#1650 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 11:59

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 11:01

Na forgattam új kernelt a linyóhoz, grsec-es lett a kicsike + belőttem a gépre mindent kernelbe.

X nem indult, úgyhogy kiszedtem egy opciót a konfigból a help alapján, most már megy :rolleyes:

Érdekesen viselkedik a szisztem. Az, hogy egy user nem látja a többi user processzeit, máris szembetűnő.. van még 1-2 dolog, de csak az elméletét értem, konkrétumot nem nagyon tudok.

Remélem, nem lesz vele gondom.

Ez most már a sun szerveretek? Ha igen, akkor minek x hozzá? :confused:
ahhoz elvileg nem kell grsec, hogy a userek ne láthassák egymás processzeit, legalábbis freebsd-n egy kernel paraméter állítása az egész, szerintem linuxon se több.

Szerkesztette: melon 2006. 01. 18. 12:00 -kor

#1651 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 14:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 9:18

Ezeket a lökött elképzeléseket, mert elvileg meg lehet csinálni, de amíg 1 új switch kb. annyiba kerül, mint 3 hálókártya, addig miről kavarunk?

Részemről ISA szerver, aztán routing... Vagy Linux, de ahhoz nem érthetek  :D  Valamint P1-en lehet nem is TCP/IP alapú gámát szeretnének nyomatni... Vonogasd a vállad, hogy nem értesz hozzá, a sok hálókártyát pont azért találták ki, hogy külön szegmenseket üzemeltessenek, szoftverileg, meg fizikailag elválasztva, esetleg terheléselosztani, meg ilyenek. Ez egyik sem  :p

Szia!

Köszönöm a válaszodat, ahogy a többiekét is.

Védendő az ötletgazdákat azt nem mondtam el mert nem látszott fontosnak, hogy a hálókártyák megvannak, nem kerülnek plussz kiadásba...ezt onnan tudtam meg, hogy én is kb olyan hosszan mint ti soroltam hogy mekkora butaság (szerintem) ez az ötlet kitérve egy switch effektíve alacsony árára (akár egy hálókártyához képest, amik ügye az alsó szegmensben ráadásul szoftveresek).

Az ISA server amit mondtál nekem sok mindent nem mondott (az ISA-ról más jut eszembe, egy PC-s busz szabvány) google-ban rákeresve úgy látom ez egy microsoft által írt szerver program. Gondolom ennek az árából sok-sok switch-et lehetne venni.

Még egyszer köszönöm mindenkinek!

#1652 Felhasználó inaktív   rezni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 15:05

Sziasztok!

Egy mega durva gondom lenne:

Nem tudok feltölteni, ill. csak néha és csak nagyon kis fájlokat... gondolom valami gebasz lehet.

10 gépes lan
24-es switch (+24-es switch másik szálon, nincs gép rajta)
smc barricade wbr router (+ Cisco 1711 router)
planet xrt402d 2 wanos router( 2 szál összekapcsolva)

NNa, szal a letöltés jól megy, a két sávszélesség összeadódik, online játékok, dc, torrent megy, web-, ftpserver internet felől látszik, de a feltöltés nem akar menni: nem tudok emailt küldeni, ill. ftp-re is nagyon akadozva és irtó lassan tudok feltölteni.
Beállítási hibára  gondolok a Planet routerben...
Ha valaki tud léci segítsen!

#1653 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 18:15

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 14:45

Szia!

Köszönöm a válaszodat, ahogy a többiekét is.

Védendő az ötletgazdákat azt nem mondtam el mert nem látszott fontosnak, hogy a hálókártyák megvannak, nem kerülnek plussz kiadásba...ezt onnan tudtam meg, hogy én is kb olyan hosszan mint ti soroltam hogy mekkora butaság (szerintem) ez az ötlet kitérve egy switch effektíve alacsony árára (akár egy hálókártyához képest, amik ügye az alsó szegmensben ráadásul szoftveresek).

Az ISA server amit mondtál nekem sok mindent nem mondott (az ISA-ról más jut eszembe, egy PC-s busz szabvány) google-ban rákeresve úgy látom ez egy microsoft által írt szerver program. Gondolom ennek az árából sok-sok switch-et lehetne venni.

Még egyszer köszönöm mindenkinek!

ha nagyon akarod WinXP-ben van olyan, hogy kijelölsz sok hálókártyát és asszem hídkapcsolatok vagy mi a neve..
ekkor a sok hálókártyát egyként fogja kezelni és (elvileg) routol is a kártyák közt.

de ez nem 100-os megoldás, és gondolom van vmi korlátozás benne (mivel ugye XP otthoni oprendszer..)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1654 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 18:47

Idézet: charlie - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 17:15

ha nagyon akarod WinXP-ben van olyan, hogy kijelölsz sok hálókártyát és asszem hídkapcsolatok vagy mi a neve..
ekkor a sok hálókártyát egyként fogja kezelni és (elvileg) routol is a kártyák közt.

de ez nem 100-os megoldás, és gondolom van vmi korlátozás benne (mivel ugye XP otthoni oprendszer..)

Köszönöm a választ!

Viszont a szervernek + a "szoftveres switch"-nek a legerősebb gép kellene (p4), tehát nem biztos hogy jó az ha azon XP van, hiszen olyan (régebbi) játék ami a P1-eseken eldöcög, nem biztos hogy feltétlen örül az XP-nek. Vannak ugyan kompatibiltási beállítási lehetőségek a parancsikon tulajdonságai között, de úgy tapasztaltam hogy ezek használata erős teljesítmény-csökkenést okoz. Persze aki egy olcsó switch-re sajnálja a pénzt, annak sok tökölése lesz (mintha nem lenne enélkül is épp elég gond).

Még egyszer köszönöm, (súgó és terméktámogatás/keresés/hídkapcsolat)

#1655 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 18:52

régi játékokhoz ált. nem kell (vag ynem is lehet) dedikált szerver..
bár ha tudnánk miről van szó, könyebb lenne.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1656 Felhasználó inaktív   ec-1752 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 10:20

Idézet: rezni - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 16:05

Nem tudok feltölteni, ill. csak néha és csak nagyon kis fájlokat... gondolom valami gebasz lehet.

10 gépes lan
24-es switch (+24-es switch másik szálon, nincs gép rajta)
smc barricade wbr router (+ Cisco 1711 router)
planet xrt402d 2 wanos router( 2 szál összekapcsolva)

NNa, szal a letöltés jól megy, a két sávszélesség összeadódik, online játékok, dc, torrent megy, web-, ftpserver internet felől látszik, de a feltöltés nem akar menni: nem tudok emailt küldeni, ill. ftp-re is nagyon akadozva és irtó lassan tudok feltölteni.
Beállítási hibára  gondolok a Planet routerben...
Ha valaki tud léci segítsen!

Csak nem a sulinetet tuningolod egy adsl-el? ;)

Mindenesetre egy kicsit soknak tünik a 3 router.  Az smc-nek nem igazán látom a funkcióját.

Ha tényleg sulinet patkolásról van szó, akkor inkább azt ajánlom
- planet egyik wan portja direktbe az adsl modemre pppoe üzemmódban
- planet másik wan portja a cisco switch első portjára fix ip üzemmódban

Persze a planet is rakoncátlankodhat, van itt egy fórum róla
https://forum.hwsw.h...showtopic=70634

#1657 Felhasználó inaktív   ec-1752 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 11:02

Idézet: Ashlon - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 18:45

nah evrybodry találtam egy jókis kérdést nektek:
kinek milyen tippje van mac azonosító megváltoztatására?

Itt egy tipp:

/etc/init.d/networking stop
ifconfig eth0 hw ether 02:xx:xx:xx:xx:xx
/etc/init.d/networking start

Az x-ek helyére tetszésed szerinti számjegyeket írhatsz.

Idézet

mi van, ha veszek mondjuk 20at egy cégnek? szerintetek utálná a rendszergazda vagy állítana fix ipt mindenhova?

Az ip-nek ehhez semmi köze, de igen, a rendszergazdának kézzel be kell állítni a mac addresst, ha használni akarja, bármennyire is nem esik jól neki.  Vagy pedig visszaviszi a boltba, hogy nem selejtet akart venni...

#1658 Felhasználó inaktív   rezni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 12:07

Idézet: ec-1752 - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 10:20

Csak nem a sulinetet tuningolod egy adsl-el?   ;)

Mindenesetre egy kicsit soknak tünik a 3 router.  Az smc-nek nem igazán látom a funkcióját.

Ha tényleg sulinet patkolásról van szó, akkor inkább azt ajánlom
- planet egyik wan portja direktbe az adsl modemre pppoe üzemmódban
- planet másik wan portja a cisco switch első portjára fix ip üzemmódban

Persze a planet is rakoncátlankodhat, van itt egy fórum róla
https://forum.hwsw.h...showtopic=70634

Köszönöm a gyors választ!

Igen, először (majdnem) így volt összekötve, de a planet mikor megkapta a gépeket, utánna nem tudtam belépni az admin felületére, annyira belassult... 8( Ez mondjuk 2 fw-vel korábban volt, de ezért maradt meg az smc is.
Szerintem annyi hibát elkövettem, h dinamikus IP-s switch portot csapoltam meg, elvileg a fix IPsek portjai internet felől tiltva vannak (de lehet, h lan felől engedi a kéréseket...)
Amúgy sulinet-szerű dolog, eltaláltad, egyébbként már beleturkáltam volna a Cisco routerbe is 8)

#1659 Felhasználó inaktív   rezni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 12:13

Ashlonnak: ha a másik 2 gép windowsos, akkor van rá progi ami megváltoztatja a MAC adress-t.
Pl.:
SMAC, vagy AMAC
Ha mindenki linuxos akkor bocs.. :)

#1660 Felhasználó inaktív   ec-1752 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 12:50

Idézet: rezni - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 13:07

Igen, először (majdnem) így volt összekötve, de a planet mikor megkapta a gépeket, utánna nem tudtam belépni az admin felületére, annyira belassult... 8

Amit eddig hallottam róla, abból az tünik ki, hogy ez a planet doboz eléggé "olcsó hús", és nem csak az árát tekintve.  :(
Az MTU  méret csökkentésével próbálkoztál már?

Idézet

Szerintem annyi hibát elkövettem, h dinamikus IP-s switch portot csapoltam meg, elvileg a fix IPsek portjai internet felől tiltva vannak

Alapból igen, de tudod engedélyeztetni, ha kell.

De egyebként is, befelé  nem tudod úgy összefogni a két kapcsolatot, mint kifele, hiszen kívülről egyszerre csak az egyik vonalad ip címét tudod megszólítani.

Idézet

(de lehet, h lan felől engedi a kéréseket...)

A fix (külső) ip-s switch portok nincsenek kapcsolatban a lan-nal.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.