HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#2261 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 20. 13:49

Idézet: makkzoli - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 13:11

WLAN-AP guruk légyszi segítsetek!

Adott egy SMCWBR14-G router, és egy SMCWEBT-G access point. A routeren beállítottam a WDS be az AP-t mac addressét,
az AP on megadtam a router SSID jét (mindkettőnél SMC), mindekettőn 11/b mixed típusú,
a laptopon beállítottam : IP 192.168.2.103
                                    alhálózati maszk: 255.255.255.0
                                    átjárónak az AP ip címét (192.168.2.25),
                                    dns kiszolgálónak a router ip címét (192.168.2.1)
mindenféle titkosítást kilőttem, tűzfal sem védi a gépet, mégsem akar az AP on keresztül jönni a net, a windows rácsatakozik, kiválló jelerősséggel de nem akar sem a net bejönni, sem a hálóba kapcsolt gépeket nem látja (internet állandó szélessávú-ra van beállítva, "otthoni hálózat" is jól van belőve )
Nem tudom mit rontottam el, miért nem továbbítja a jelet az AP normálisan. :confused:
Lehet h. totál hülyének néztek, de hiába töltöttem napokat a megoldás megtalálására, egyszerűen nem akar menni a dolog. Jópár variációt kipróbáltam, de semmi.

előre is köszi a választ

Ez az átjáró, és DNS cím dolog nem tetszik nekem... ping megy a router és AP felé?
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2262 Felhasználó inaktív   makkzoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 20. 14:46

Esetleg, tudsz adni valami ötletet h. mit adjak meg DNS-nek meg Átjárónak? Hogyan tudom pingelni h. a kettő között megy e ipconfig /all?  :)
Próbáltam h. átjárónak, és DNS nek is a router ipjét adom, de arra sem akar reagálni.

Szerkesztette: makkzoli 2006. 07. 20. 14:48 -kor

#2263 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 20. 14:50

Idézet: makkzoli - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 13:11

WLAN-AP guruk légyszi segítsetek!

Adott egy SMCWBR14-G router, és egy SMCWEBT-G access point. A routeren beállítottam a WDS be az AP-t mac addressét,

Olvas most a fene külön doksit, de az SMC AP tuti arra való, amire vetted? Az általában kliensként csatlakozik a wlanos interfésszel egy wlan hálóra, majd vezetéken jön tuvább a router wanjába, onnan meg lehet wlannal használni...

Valamint nagyon megkavartál, ami csak önálló AP, az általában nem olyan jó hatásfokkal tud repeater lenni, mondhatnám, hogy sehogy.
Make love not Wor.

#2264 Felhasználó inaktív   makkzoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 15:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 14:50

Olvas most a fene külön doksit, de az SMC AP tuti arra való, amire vetted? Az általában kliensként csatlakozik a wlanos interfésszel egy wlan hálóra, majd vezetéken jön tuvább a router wanjába, onnan meg lehet wlannal használni...

Valamint nagyon megkavartál, ami csak önálló AP, az általában nem olyan jó hatásfokkal tud repeater lenni, mondhatnám, hogy sehogy.

Az a baj h. a router + a hozzá vásárolt erősebb antenna nem képes a sok fal miatt normálisan továbbítani a jelet, ezért akarok közbeiktatni egy AP-ot. Ezekszerint erre nem alkalmas ez az eszköz? Vagy csak próbáljam repeater módba, ami nem is biztos h. megy?

#2265 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 20. 15:48

Idézet: makkzoli - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 16:45

Az a baj h. a router + a hozzá vásárolt erősebb antenna nem képes a sok fal miatt normálisan továbbítani a jelet, ezért akarok közbeiktatni egy AP-ot

Novárjál. Akkor most az AP fogja a jelet, vagy nem? Írd már össze, hogy mi hol jön be, meg mit szeretnél...

Mert akkor net a routerbe, ebbe UTPvel az AP, AP-t meg odébb lerakni, ahonnan jobban szór. Aztán oda csatlakozol, ahova csak akarsz.

Repeater mód semmire nem szokott jó lenni, régebbi LinkSysek bele is bírtak dögleni, inkább wireless range extender kellene, ami külön csak repeater, persze elég jó pénzért.
Make love not Wor.

#2266 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 16:36

hasonló megoldást egy kevésbé hozzáértő, ugyanezekkel az eszközökkel 1 óra alatt működésre bírta..

#2267 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 16:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 15:50

Ez a webtg ez mindent tud: ap, kliens, bridge, repeater

#2268 Felhasználó inaktív   makkzoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 16:39

Elvileg az AP fogja a jelet, de amint a leírásába is van kell lennie benne egy SCAN gombnak, ami nincs. Ezért megoldásnak gondoltam h. a routernek meg a ap-nek is SMC nevet írok be, a routeren bepipáltam a Wireless/WDS ENABLE repeater, ott kell megadni a MAC addressét a AP-nek, amit meg is adtam. Elvileg így jónak kell lennie, nem? Az egyik laptopon most sikerült h. legyen net, de nem tudom h. a AP-n keresztül megy e v. a routert látja, mivel mind a kettőnek ugyanaz a neve, egyáltalán ezeknek egyezniük kellene v. nem? Bocsi a lama-ságom miatt, de egyszerűen nem tudom összehozni (segítség nélkül)
köszi

#2269 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 16:48

Idézet: makkzoli - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 17:39

Elvileg az AP fogja a jelet, de amint a leírásába is van kell lennie benne egy SCAN gombnak, ami nincs. Ezért megoldásnak gondoltam h. a routernek meg a ap-nek is SMC nevet írok be, a routeren bepipáltam a Wireless/WDS ENABLE repeater, ott kell megadni a MAC addressét a AP-nek, amit meg is adtam. Elvileg így jónak kell lennie, nem? Az egyik laptopon most sikerült h. legyen net, de nem tudom h. a AP-n keresztül megy e v. a routert látja, mivel mind a kettőnek ugyanaz a neve, egyáltalán ezeknek egyezniük kellene v. nem? Bocsi a lama-ságom miatt, de egyszerűen nem tudom összehozni (segítség nélkül)
köszi

De miért az ap fogja a jelet? Arra a router való, szórni az anyagot meg AP. Aztán ezután átjárókat állítgatni, de a legjobb ha dhcp aztán annyi.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2270 Felhasználó inaktív   makkzoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 17:14

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 16:48

De miért az ap fogja a jelet? Arra a router való, szórni az anyagot meg AP. Aztán ezután átjárókat állítgatni, de a legjobb ha dhcp aztán annyi.

Úgy látszik, még leírni sem tom a gondomat. :)
Elölről:
Adott egy SMC router és SMC WEBT-G. Mivel sok fal van a router és a laptop között, és nem megy el odáig tökéletesen a jel, ezért akartam megoldani a problémát úgy, hogy közbeiktatok egy AP-t (amivel elvileg befogom a router küldött jeleit és továbbítja a laptopnak). De egyszerűen nem akar működni az én elgondolásom szerint. A laptopokon fix ip-t adtam meg (192.168.2.101 - 104) maszk: 255.255.255.0
alapértelmezett átjárónak az router ip címét (192.168.2.1) és DNS nek is a router ip címét adtam meg. A Router és a AP SSID-je mind a kettőnél SMC, adattovábbítás típusa ugyanaz,
próbáltam az SMC WEBT-G access point és repeater módban is, semmilyen titkosítás, tűzfal nem védi a kapcsolatot, nehogy az okozza a problémát, de nem megy. Nem tudom hol ba..tam el a dolgot...

#2271 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 19:55

A leírt topológia alapján neked az ap-t bridge módban kellene üzemeltetni. Most milyen módban megy?

#2272 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 20:29

Idézet: makkzoli - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 18:14

és DNS nek is a router ip címét adtam meg

ez így biztosan jó?  :think:
WoT nick: Atti77

#2273 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 22:20

Idézet: Atti - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 21:29

Miért ne tudhatna dns proxyt? Az én tűzfalam is tudja, igaz, az egy zywall  :smoker:

#2274 Felhasználó inaktív   makkzoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 10:56

Idézet: Atti - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 20:29

Ezért kérem a segítségeteket, hogy jó-e így, akkor milyen ip-t adjak neki?
bridge üzemmód nincs, repeater, Ap és kliens mód közül lehet választani. A három közül egyik sem jó arra, amilyen megvalósítást én szeretnék? Bridge még véletlenül sincs. :think:

#2275 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 12:24

Idézet: makkzoli - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 11:56

Ezért kérem a segítségeteket, hogy jó-e így, akkor milyen ip-t adjak neki?
bridge üzemmód nincs, repeater, Ap és kliens mód közül lehet választani. A három közül egyik sem jó arra, amilyen megvalósítást én szeretnék? Bridge még véletlenül sincs. :think:

Alapesetben az internetszolgáltatódtól kapott dns szerverek címeit kellene ide beírni. Én a repeater módot próbálnám ki először így.

#2276 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 09:49

Üdv!

Nem találtam általános hálókártyás topikot, de ide talán belefér:

Létezik-e PCI-E (x1) csatolós ethernet-kártya (értem ezalatt, hogy Magyarországon kiskereskedelmi forgalomban van-e ilyen, vagyis lehet-e kapni bótban :D)?

#2277 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 00:26

Egy szerverben lattam mar, ha jol emlexem 50 rugo korul volt fel eve kb...persze ettol meg lehetnek olcsobbak is a piacon...

#2278 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 07:11

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 10:49

Üdv!

Nem találtam általános hálókártyás topikot, de ide talán belefér:

Létezik-e PCI-E (x1) csatolós ethernet-kártya (értem ezalatt, hogy Magyarországon kiskereskedelmi forgalomban van-e ilyen, vagyis lehet-e kapni bótban :D)?

Barátod a Google ;)
De kíváncsiságból elkezdtem nézelődni, ezeket találtam:
Magyarországon egyetlen modellt találtam egyelőre:
Planet ENW-9700

Külföldön

#2279 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 16:11

Hát ez nem valami sok, egyébként köszi. :respect:

Azért röhej, hogy mióta van már PCI-Express, és még mindig szinte csak videokártyát lehet hozzá kapni.

#2280 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 16:31

Talán azért, mert szinte nincs olyan pci-e deszka amin ne lenne integrált lan
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.