HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#2341 Felhasználó inaktív   Denniss 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 10. 11:50

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 0:24

Jó, akkor hol tartunk? Ping megy-e?

Ez érdekes kérdés, mert ugyan már tudom mi a gáz, de az elején a ping
egyik gépről ment tökéletesen, míg a másikról 100% veszteség volt.
A megoldás lényege hogy amelyik gép nem válaszolt, annak nem lehetett
állítani a LAN beállításain semmit, sőt a rendszervisszaállítás sem működött.

A dolog oka RAM-hiba volt, ami tönkretette szép lassan a windózt (mert
látszólag csodásan működött) de gondolom néha hibázhatott, és a windóz
mostanra megadta magát. Legalábbis az elképzelésem ez.

Most win reinstall folyik épp, nemsokára kiderült hogy tényleg ez volt-e a gond.

Mindenesetre köszi!
:respect:
-Tessék mondani dán gomb van?
-Dán gom nincs.
-És finn gomb van?
-Fingom sincs.

#2342 Felhasználó inaktív   gask 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 10. 12:01

Minden OK!
Kikapcsoltam az Outpost-ot arra az időre és már megy is! Köszi FlowM@N a baljós kérdést! :respect:

Jahno, mi is, illetve mi lehet a jövőre nézve a probléma? Milyen problémákról hallotál?  :confused: Légyszi oszd meg velem! A problémákat nem orvosolta azóta az újabb firmware? Egyébként 2005.Dec.15.-ei firmware-m van létezik ettől frissebb, és főleg van-e valami értelme frissíteni? 

#2343 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 12:37

Idézet: gask - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 13:01

Minden OK!
Kikapcsoltam az Outpost-ot arra az időre és már megy is! Köszi FlowM@N a baljós kérdést! :respect:

Jahno, mi is, illetve mi lehet a jövőre nézve a probléma? Milyen problémákról hallotál?  :confused: Légyszi oszd meg velem! A problémákat nem orvosolta azóta az újabb firmware? Egyébként 2005.Dec.15.-ei firmware-m van létezik ettől frissebb, és főleg van-e valami értelme frissíteni?

Na van rá más megoldás is, nem kell mindig kikapcsolni a tűzfalat.

Regedit aztán

HKLM\software\agnitum\outpost firewall\FixServerErrorsinSend=1

Egyébként d-link szeret fagyogatni sok userrel, meg sok kapcsolattal, meg táp szokott megdögleni benne. Firmware van 3.14b06, monnyuk 707-hez csinálták de uaz a belseje mint a 604-nek.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2344 Felhasználó inaktív   gask 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 16:32

Fúú de király vagy!! :up: Télleg műkszik a kulcs! :respect: THX !

#2345 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 21:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 1:58

Nem a jelszó az admin? DLinknek ezt a típusát mondjuk messziről kerülni kellene, elég szép szívásaid lehetnek majd, ha meg használt, akkor csoda, hogy még műxik...

Irodai D604-et szivem szerint mar reg felapritottam volna baltaval, de ebben ket dolog akadalyozott meg eddig:
-fonokom szerint mukodik, majd ha bedoglik akkor veszunk masikat
-nincs a cegnek penze baltara, enyemet meg lusta vagyok becipelni

Atlag hetente kell aramtalanitani a moge kotott switchcsel egyutt, hogy ismet legyen net az irodaban...

#2346 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 21:36

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 22:32

..

Atlag hetente kell aramtalanitani a moge kotott switchcsel egyutt, hogy ismet legyen net az irodaban...

táp hibás! cseréld vagy javítsd meg

#2347 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 22:12

Vagy küldj neki egy kicsit több áramot, mint kérne, és máris jöhet a csere  :evil2:
Őszintén szólva, én nagyon utáltam ezt a routert, szerencsére már nem kell ilyennel szívnom sehol.

#2348 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 22:18

Idézet: melon - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 23:12

Vagy küldj neki egy kicsit több áramot, mint kérne, és máris jöhet a csere  :evil2:
Őszintén szólva, én nagyon utáltam ezt a routert, szerencsére már nem kell ilyennel szívnom sehol.

Én még annó 2003-ban vettem belőle 5 év garral. Most volt tápcserén.  :Đ Meg van 707P 3év garral abból meg switch lett.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#2349 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 22:20

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 23:18

Én még annó 2003-ban vettem belőle 5 év garral. Most volt tápcserén.  :Đ Meg van 707P 3év garral abból meg switch lett.

Nálunk D-linkből egyedül a printszerverek bírják hiba nélkül, a többi kihalt/kihal.

#2350 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 22:21

Ha már itt vagyok:
Nincs itt valaki, aki 3Com SuperStack 28xx switcheket üzemeltet 3.xx firmware-rel? :D
Kéne a segítsége, de nagyon  :up:

#2351 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 09:30

Idézet: melon - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 23:20

Nálunk D-linkből egyedül a printszerverek bírják hiba nélkül, a többi kihalt/kihal.

Heten hajitottunk ki 2 zsiruj Dlink printszervert, mert egyszeruen keptelenseg DOS alol hasznalni.
Megy egy ideig, aztan eltunik a halozatrol, uffel meg anyazik, hogy a szakacsai unatkoznak, holott lenne melojuk boven, csak nem latjak a nyomtaton...
Az meg nem megoldas, hogy orankent aramtalanit, aztan visszadug.

Lecsereltuk Netgearre oket, azok erdekes modon napok mulva is mennek.

Raadasul ez nem az elso eset a Dlinkekkel, ezt a 2 bontatlan Dlinket anno pont garis cserekent kaptunk, mert ~1.5 eve kollegaim ugyanigy szoptak a Dlinkkel, aztan addig vertek a nagykert, amig ki nem csereltek.
Csak azota mindenhova soros nyomtatot raktunk, igy eddig nem volt szuksegunk a printszerverekre, igy most bontottuk ki a cseredarabokat, mert uffelnek parhuzamos Star SP300-asai voltak az elozo rendszereben. (Sajnos nem epithetoek at gazdasagosan sorosra :( )

De ezek a Dlinkek most kuka, mert mar boven lejart a garijuk. :mad:

Szerkesztette: nyunyu 2006. 08. 11. 09:35 -kor

#2352 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 09:37

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 22:36

táp hibás! cseréld vagy javítsd meg

Mit lehet rajta javitani?
Meg sosem szedtem szet.

Mar boven nem garis, ugyhogy vagy veszunk ujat, vagy meghegesztem.

#2353 Felhasználó inaktív   2810 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 16:33

Szisaztok!
az lenne a kérdésem, hogy nemrég vettem egy notebookot (HPQ nx6125) feltettem az XP-t minden megy is pöpecül csak a net nem.
Van egy SMC BR14UP típusú routerem, amire rá van kötve a PC-m, illetve eddig rajta volt egy másik PC a másik szobában. Azzal annyi volt hogy bedugtuk a kábelt és ment is minden okésan...
most azt a kábelt bedugtam a notebookba, és nem meg y net, próbáltam a PC-m ip címére rákeresni, de nem találja, nem is látják egymást a hálózaton...nemértem, miért nem megy most, ha a múltkor csak össze kellett dugni és ment...
bocs ha off a kérdés, de bnagyon láma vagyok ezekhez...
köszi a asegítséget előre is!!

#2354 Felhasználó inaktív   gask 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 19:30

Akkor ezek szerint a táppal van csak gyakran bibi. Azt nem gond megjavítom ha majd lesz. Azt írjátok attól függetlenül hogy ócsároljátok, hogy 3-5 évig használtátok vagy még most is switch-ként. Na most akkor jó vagy nem?
DOS? Az meg mi?  :D Egyébkét  tudtok mondani olyan PC-s hardware-t amit 2 év után ne kellene lecserélni? (OK floppy drive ;) még a 486-os géppől azóta 1x kipucoltam NEC oszt megy még mindig igaz egy évben vagy kétszer használja az ember fia)
5 vagy 3 év gar i!?! :eek: Ez se átlag, vagy van még aki ennyi garit ad? Hát megnyugodtam jó kis router ez, legalábbis nekem átlagfelhasználónak 2 gépre eddig jó. Köszi mindenkinek! CSÁÁ! :respect:

#2355 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 19:38

Idézet: gask - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 20:30

Akkor ezek szerint a táppal van csak gyakran bibi. Azt nem gond megjavítom ha majd lesz. Azt írjátok attól függetlenül hogy ócsároljátok, hogy 3-5 évig használtátok vagy még most is switch-ként. Na most akkor jó vagy nem?
DOS? Az meg mi?  :D Egyébkét  tudtok mondani olyan PC-s hardware-t amit 2 év után ne kellene lecserélni? (OK floppy drive ;) még a 486-os géppől azóta 1x kipucoltam NEC oszt megy még mindig igaz egy évben vagy kétszer használja az ember fia)
5 vagy 3 év gar i!?! :eek: Ez se átlag, vagy van még aki ennyi garit ad? Hát megnyugodtam jó kis router ez, legalábbis nekem átlagfelhasználónak 2 gépre eddig jó. Köszi mindenkinek! CSÁÁ! :respect:

Azt hiszem mostanában 2 év gari van Dlink cuccokra. A másik dolog, hogy a garancia furcsa dolog tud lenni. Hiába van 5-10-100 év gari a cuccra ha folyamatosan hibásan/nem megfelelően/bizonytalanul működik, aztán max kapok helyette ugyanolyant. Olyan dolgokat láttam ezen a 2 routeren, hogy azt senkinek nem kívánom. Valami hihetetlen milyen csudákat tud produkálni, ha kicsit hajtva van.  :Đ

#2356 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 20:46

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 10:37

Mit lehet rajta javitani?
Meg sosem szedtem szet.

Mar boven nem garis, ugyhogy vagy veszunk ujat, vagy meghegesztem.

Van erről egy külön topikom, de sajna nem találtam meg. Vagy itt vagy az egyéb hardverben van.

#2357 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 23:10

Na most akkor jó vagy nem?
DOS? Az meg mi?  :D

Az keremszepen egy betonstabil oprendszer, max hardverhibakor fagy ki.
(Hja, ma telepitettem MS-DOS 6.22 melle masik particiora Win2000-et. :cool:)

Idézet

Egyébkét  tudtok mondani olyan PC-s hardware-t amit 2 év után ne kellene lecserélni? (OK floppy drive ;)

Toshiba DVD-ROM-om a negyediket tapossa, most kezdi nemsokara az otodiket.
Monitorom is a harmadikat. (Elozot negy evig hasznaltam)
Hangrendszeremnek most jart le az 5 ev garija...

#2358 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 11. 23:17

A gari nem mindig jelent jót, tök szar noname cuccokra is ígérnek 3-5 évet, de baszhatod, mikor 3 év garis Fusi notesz folyton servicében csücsül.

Nekem elég sok 5-6 éves gépem van, jó 2 évesekben meg +ram, nagyobb proca, plusz HDD, aztán mennek az irodákban még 2 évet. Ház+alaplap meg már 5 éve húzza, ha nem több.

De kisebb szervereim máig kiszolgálnak, 96-97 óta. Az meg már akármerről nézem az 10 év... Saját gépem most lesz 2 éves, aztán ne mondjátok, hogy 3.2-es procival le kellene cserélni, bőven sokat fog ez még videót kódolni, routerem is 4 éves, switch az 7 éves, estébé. Folytathatnám reggelig, mert kinőtt cuccaim is a családban maradnak, Cel700+Teac 4x CDíróval simán tekernek a vasak, csak +256 RAM, meg egy új HDD kellett bele. Többi meg 2internal use only" címke, tesztelésre, kölcsöngépnek, backupnak...
Make love not Wor.

#2359 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 11. 23:19

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 0:10

Monitorom is a harmadikat. (Elozot negy evig hasznaltam)
Hangrendszeremnek most jart le az 5 ev garija...

Egyik monitorom az 7 éves, most ment át servicemonitorba, asztali gépemen meg TFT van. Laptop 2 éves, hangcuccom 3 éves, egyik videómat azt 7 éve vettem második tulajtól, aztán azóta nálam napi 10 órát leteker, most kezdett el kicsit nyűglődni.

Aztán topikos szopásokat látva tudja a fene, de ezerszer emlegetem, hogy ilyen hosszú távon a drágább az olcsóbb. Az tuti, főleg ha több 100 gépet supportolok.
Make love not Wor.

#2360 Felhasználó inaktív   Mimiszikü 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 00:48

Hi  .remélem  tud  valaki segiteni  !! Elszakadt  egy  kábelünk  (panelházaas  hálozat) ill.csak  félig  ,mert a teszter  szerint  a  8 érböl 4  jó. Kérdés  tudja  e  valaki  ,hogy  ha  csak 10Mb s-re  akarom  kötni (ugyis  csak netre  kell)  akkor  melyik  lábnak  kell mindnképp stimmelnie ????????

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.