HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#2381 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 18. 17:24

Idézet: Tibcsik - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 18:22

Sziasztok!

Eddigi olvasgatásaim alapján nem teljesen tiszta a kép a következő dologban, kérlek világosítsatok fel ha még nem írtátok le 100x...(még nem találtam meg teljesen szájbarágósan :))

Szóval: WDS módban a router ismétli a jelet ezáltal kiterjeszti a wifi hálózat hatókörét. Ugyanakkor meg is osztja a hálózatot a WDS módba kapcsolt router a hozzá vezetékkel csatlakozó géppel?

Köszi: Tibcsik

WDS módba kapcsolt routerhez vezetékesen nem kapcsolunk semmit. :) Valójában WDS módban AP-t szokás használni, ott meg amúgy se nagyon kell az az egy szem ethernet port.

Szerkesztette: FlowM@N 2006. 08. 18. 17:25 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2382 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 17:42

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 23:04

Legkozelebb mindenki Zyxelt kap...

Plane, hogy most mar olcsobb, mint az agyonhypeolt Linksys.

a draytek vigyorikat ne hagyd ki, azok (is) nagyon jók

#2383 Felhasználó inaktív   Tibcsik 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 18. 20:19

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 17:24

WDS módba kapcsolt routerhez vezetékesen nem kapcsolunk semmit. :) Valójában WDS módban AP-t szokás használni, ott meg amúgy se nagyon kell az az egy szem ethernet port.

Köszi a gyors választ.

Azt hiszem bonyolultabb a helyzet mint gondoltam.. szóval leírnám részletesen a problémámat:

"A" pontban chello internet bevezetve egy SMC WBR14T-G wifi routerbe. "A" tól B pont 40 m-re, illetve "B" től "C" pont 70 m-re található. (A nem lát rá a C pontra)

Szóval 3 pont között kellene megosztani csak a NET-et.

Szerintetek milyen eszközöket kellene mindenképpen beszereznünk?

Köszi.: Tibcsik

#2384 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 20:25

Idézet: Tibcsik - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 21:19

Köszi a gyors választ.

Azt hiszem bonyolultabb a helyzet mint gondoltam.. szóval leírnám részletesen a problémámat:

"A" pontban chello internet bevezetve egy SMC WBR14T-G wifi routerbe. "A" tól B pont 40 m-re, illetve "B" től "C" pont 70 m-re található. (A nem lát rá a C pontra)

Szóval 3 pont között kellene megosztani csak a NET-et.

Szerintetek milyen eszközöket kellene mindenképpen beszereznünk?

Köszi.: Tibcsik

Ha B pontba egy AP-t raksz WDS módba, és esetleg B pontba is wireless klienseket akkor működik. :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#2385 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 20:43

Na közben olvastam doksikat. Elvileg van olyan WDS mód amivel a router a vezetékes és vezeték nélküli klienseket is kiszolgálja. Szóval aki csinált ilyesmit, azt várjuk szeretettel.  :)

#2386 Felhasználó inaktív   Gordon88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 09:48

Nekünk is van egy W-fi hálónk.
Le szeretnénk korlátozni a sávszélességet, mert kezdünk sokan lenni és ha valaki elkezd szórakoni a le/fel tőltögetéssel akko Off Wo-fi lesz xD
Szoval valami megoldást szeretnék keresni rá
Mikrotikkal próbálkoztunk már, de nemnagyon vezetett minket eredményre
Van valakinek valami elképzelése e felől?

#2387 Felhasználó inaktív   dz$oco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 13:55

sziasztok

Van egy kis problémám amiben szeretném a segítségeteket kérni.
A helyzet a következő:
Router - bele két gép rajtuk internet minden gond nélkül megy. Most viszont van még egy gép amin kéne net de viszont a routerbe nincs módom bekötni így az én gépembe raktam egy hálókártyát így most kettő van benne. Nem csináltam még ilyet de tudomásom szerint ha kijelölöm a két helyi kapcsolatot majd csinálok egy hídkapcsolatot akkor olyan mintha 1 lenne összesen. Eddig minden stimmel meg is csinálta a router kiosztott egy ip mindent megcsinált amit kellett neki a gépemen megy is a net ahogy annak mennie kell. De a másik gépet nem tudom rávenni hogy egyáltalán lássák lássák egymást.
Már nem vágom ezek után milyen ip-t átjárót meg dns-t adjak a második gépnek.
Próbáltam már a 192.168.0.1 , 255.25....... meg az újonnan kiosztott ip-t(híd) 192.168.123.105-öt átjáronak dns-nek de próbáltam már 123.106 ip-vel mask a szokásos és a hídnak kiosztott átjárót dns-t de sehogy sem jön össze a két gép rendesen. jah második hálókártya crosslinkel van összekötve a második géppel.
Mivel az én gépemen megy minden ahogy kell szinte 100%-ig biztos vagyok benne hogy másik gép beállításaival van valami gond csak nem tudom hogy mi, meg hogy akkor tényleg mit kell bállítanom.
A hídkapcsolatra írhattok más alternatívát ha van rá egy jó megoldás de azért ez is érdekelne.
(nem fontos olyan megoldás hogy ne csak akkor lehessen rajta netezni ha az első be van kapcsolva, most ez lényegtelen)
Előre is köszi ha tudtok segíteni.

#2388 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 22. 13:58

Idézet: dz$oco - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 14:55

Most viszont van még egy gép amin kéne net de viszont a routerbe nincs módom bekötni így az én gépembe raktam egy hálókártyát így most kettő van benne.

Tegyél fel egy analogx proxy-t, 400 kilobyte, konfigni sem kell túl sokat, csak fogja magát aztán működik.
Make love not Wor.

#2389 Felhasználó inaktív   dz$oco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 14:06

Az eddig berhárlt hídkapcsolat meg a másik gép ip stb piszkálását állítsam vissza alapra?
Ilyen proxy-is dolgot még sose csináltam kicsit bizonytalan vagyok hogyan is van. Letöltöttem feltelepítettem most nézegetem mit is hogyan

#2390 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 22. 14:08

Idézet: dz$oco - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 15:06

Ilyen proxy-is dolgot még sose csináltam kicsit bizonytalan vagyok hogyan is van. Letöltöttem feltelepítettem most nézegetem mit is hogyan

Csinálsz a két gép közt lant, kétkártyás gép IPje mittomén 10.0.0.1 másik gép 10.0.0.2, másik gépen Explorerben meg proxynak megadod a 10.0.0.1-et, meg asszem 6538-as portot, aztán böngészés megy is.

Semmi híd, meg ilyenek, sima lan.
Make love not Wor.

#2391 Felhasználó inaktív   dz$oco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 15:21

Minden valószinüséggel az én verzióm is meg amit ajánlottál az is ment volna csak mivel egyik sem sikerült így kicsit gyanusan néztem a hálókártyára, fogtam kicseréltem a kábeleket megcseréltem az ip címeket a kártyákon és láss csodát az első számú kártyával amin eredtileg jött a net olyan szépen látta egymást a két gép hogy az hihetetlen a másikon a google-t töltötte vagy 1 percig a router adminját 1x sikerült vele behoznom az is volt vagy 3 perc de utánna semmire sem tudtam kezdeni vele. Tetü lassu nem hogy 10/100 de még 0.1/1 sincs. Egyszóval a hálókártyával nincs valami rendben de lehet hogy csak nem bírják egymást. Jah az elfelejtettem mondani hogy az első számú az integrált, lehet az gondja.

#2392 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 16:46

Idézet: melon - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 23:21

Ha már itt vagyok:
Nincs itt valaki, aki 3Com SuperStack 28xx switcheket üzemeltet 3.xx firmware-rel? :D
Kéne a segítsége, de nagyon  :up:

A probléma még mindig adott... :rolleyes:

#2393 Felhasználó inaktív   Gordon88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 12:05

Le szeretnénk korlátozni a sávszélességet, mert kezdünk sokan lenni és ha valaki elkezd szórakoni a le/fel tőltögetéssel akko Off Wo-fi lesz xD

#2394 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 13:38

Szerintem azzal kéne kezdeni, hogy leírod hogy néz ki a háló, milyen eszközök vannak rajta, stb.

#2395 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 07:37

Sziasztok !

Hálózati diagnosztikai eszközöket hol kapok ? :think:

Kellene ilyen kábelvég-méricskélő (erek hossza, szakadás, loopback stb..) és egy spektrum analizátor is. Tudom nem öt fillér, a pénz az most nem téma. Milyen néven keressem ezeket ? :think:
Om mani peme hung.

#2396 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 08:33

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 7:37

Sziasztok !

Hálózati diagnosztikai eszközöket hol kapok ? :think:

Kellene ilyen kábelvég-méricskélő (erek hossza, szakadás, loopback stb..) és egy spektrum analizátor is. Tudom nem öt fillér, a pénz az most nem téma. Milyen néven keressem ezeket ? :think:

Kábel: Fluke Spektrum: HP. A szett kb. 3,5-4MFt, alsó hangon.

#2397 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 09:02

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 8:33

Kábel: Fluke Spektrum: HP. A szett kb. 3,5-4MFt, alsó hangon.

Köszönöm !  :respect:

Rákeresek. Itthon kapni őket ?

Addig megnézem őket a neten.
Om mani peme hung.

#2398 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 20:51

Idézet: melon - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 16:46

A probléma még mindig adott... :rolleyes:

Írj privátot, ha tudok, segítek....

#2399 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 20:52

Idézet: Gordon88 - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 12:05

Ha jól beállítanád, nem lenne gond....

#2400 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 20:53

Idézet: dz$oco - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 13:55

sziasztok

Van egy kis problémám amiben szeretném a segítségeteket kérni.
A helyzet a következő:
Router - bele két gép rajtuk internet minden gond nélkül megy. Most viszont van még egy gép amin kéne net de viszont a routerbe nincs módom bekötni így az én gépembe raktam egy hálókártyát így most kettő van benne. Nem csináltam még ilyet de tudomásom szerint ha kijelölöm a két helyi kapcsolatot majd csinálok egy hídkapcsolatot akkor olyan mintha 1 lenne összesen. Eddig minden stimmel meg is csinálta a router kiosztott egy ip mindent megcsinált amit kellett neki a gépemen megy is a net ahogy annak mennie kell. De a másik gépet nem tudom rávenni hogy egyáltalán lássák lássák egymást.
Már nem vágom ezek után milyen ip-t átjárót meg dns-t adjak a második gépnek.
Próbáltam már a 192.168.0.1 , 255.25....... meg az újonnan kiosztott ip-t(híd) 192.168.123.105-öt átjáronak dns-nek de próbáltam már 123.106 ip-vel mask a szokásos és a hídnak kiosztott átjárót dns-t de sehogy sem jön össze a két gép rendesen. jah második hálókártya crosslinkel van összekötve a második géppel.
Mivel az én gépemen megy minden ahogy kell szinte 100%-ig biztos vagyok benne hogy másik gép beállításaival van valami gond csak nem tudom hogy mi, meg hogy akkor tényleg mit kell bállítanom.
A hídkapcsolatra írhattok más alternatívát ha van rá egy jó megoldás de azért ez is érdekelne.
(nem fontos olyan megoldás hogy ne csak akkor lehessen rajta netezni ha az első be van kapcsolva, most ez lényegtelen)
Előre is köszi ha tudtok segíteni.

ennyi energia helyett a legkézenfekvőbb egy switch lenne (5 port 2700Ft :) )

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.