HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#2461 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 14. 08:15

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. szept. 14., csütörtök - 8:52

...
nslookup, nslookup, ki ne maradjon az nslookup. :D

Igen igen :Đ

#2462 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 09:47

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. szept. 14., csütörtök - 8:52

Csak a felháborodásban azt tessék észrevenni, hogy te kérsz segítséget, és ilyen egy darab gépes megosztást kb. 40x debugoltam végig csak én, csak itt, és vannak még páran, akiknek van ennyi a számláján, ami kissé unalmas, meg ugye a fórumok és levlisták álmoskönyve is azt mondja, hogy nem szép dolog a saját lustaságodból mások idejét rabolni, szóval az ilyen hosszú a topic, és hasonló nyalánkságok nem igazán szívetmelengetőek ám, hasonlóan a nem tudom mi az jellegű megjegyzésekhez. Főleg, hogy van fórumkereső, meg kugli, még használhatóak is. És jelenleg még teljesen a rutin útvonalon halad a problémád ;)

nslookup, nslookup, ki ne maradjon az nslookup. :D

Na van egy jó hírem. Elindult a net. Hogy hogyan? Hát ez jó kérdés... Az igazat megvalva nem csináltam többet mint tegnap (amiket írtál). Mielőtt a printscreent megcsináltam volna még egyszer variálgatni kezdtem a gatwayt meg társait (de megjegyzem uagyn azt csináltam min tegnap és nem hiszem hogy tegnap elütöttem volna valamelyik számot, mert külön figyeltem erre) és egyszer csak a messenger elindult.

Ez így megoldást hoz a további offolára is :)

És ezt nem a vita folytatásaként írom... nem tegnap regisztráltam a fórumra viszonylag kisebb-nagyobb kihagyásokkla aktív tagja vagyok. Ez ugyan a hsz-eimen nem látszik, mert nem a csillagokra hajtok, hanem az értelmes infóra és az itt van csak el kell olvasni.  Van némi elképzelésem a fórumozókkal és a fórum használatával kapcsolatba, tehát megjegyzem szoktam olvasni (és előbb olvasni mint kérdezni), kersni, csak az ember nem mindig időmilliomos. Nem értem mi kivetni való van abba hogy a témába vágó (kiemelt topicba) leírtam a problémám. A képekről csak annyit, hogy soha nemjön össze nekem a 20k határ és a netre felpakolás, link is többször nem működött mint igen.

Szal nem pikkelek én senkire csak néh fárasztó amikor az emberek egy konkrét helyzetbe jönnek az ilyen megoldásokkal, hogy vegyél tápot mert az a baj, végy ezt vegyél azt... Ez esteben minden megvolt a mi a múködéshez kellet kivéve a user tudása...

Na ez jó hosszú lett... MIndenestere köszönöm a segítséget...szvsz (hogy konklúzió is legyen) a win kicsit megviccelhetett (mert másra nem tudok gondolni).

#2463 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 14. 10:15

Idézet: Aragorn - Dátum: 2006. szept. 14., csütörtök - 8:22

A topic nem két oldalas és ha hálózatépítésnek egyéb bonyolultabb részei is vannak amiket itt tárgyalnak és engem nem érint, szal idő hiányába ez nem megodás nekem. Azért köszi a tippet.

Főleg mert van direkt netmegosztás topik, aztán azért nem két oldalas ám, mert mindenki megkérdezi mindig ugyanazt, amit 3 oldallal felntebb leírtak. Jaaa, hogy nem ér rá visszaolvasni? Akkor asszem lassan vissazvonulok fikázósba, mert én meg nem érek rá mindig ugyanazt, ugyanúgy végigjárni, szépen egyesével, pipa ide, megy-e a ping, estébé.
Make love not Wor.

#2464 Felhasználó inaktív   s-size 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 14. 10:34

Szakik Help!

Adott egy dlink 614+ wifi ruter kapcsova hozzá egy asztali pc vezetéken. És egy laptop w-lanon kellene hogy lássa egymást a két gép,de nem igy van. A ping se megy, gondolom valamit be kellene kapcsolni a routeren de mint???? :think:
-=Flat Out2 JEEEEEEEEEEEE=-

#2465 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 12:02

Idézet: s-size - Dátum: 2006. szept. 14., csütörtök - 11:34

w-lanon kellene hogy lássa egymást a két gép,de nem igy van. A ping se megy, gondolom valamit be kellene kapcsolni a routeren de mint???? :think:

Nem csak a routeren kell, főleg nem csak ott. Gépen felhasználó létrehoz, megosztást csinál, topikot olvas, estébé.
Make love not Wor.

#2466 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 12:10

Idézet: s-size - Dátum: 2006. szept. 14., csütörtök - 11:34

Szakik Help!

Adott egy dlink 614+ wifi ruter kapcsova hozzá egy asztali pc vezetéken. És egy laptop w-lanon kellene hogy lássa egymást a két gép,de nem igy van. A ping se megy, gondolom valamit be kellene kapcsolni a routeren de mint???? :think:

Két gépen tűzfalakat kapcsold le. Kerio pl alapból nem hajlandó pingre válaszolni, csak küldeni. Ha routernek van olyan beállitása, hogy ICMP enabled/disabled akkor azt be kéne kapcsolni.

Ilyenkor a ping menni fog.

Először mind a két gépről pingeld a router, ha az megy akkor a 2 géppel egymást.

Hálózati kapcsolatokat is nyálazd át, TCP/IP, MS network ügyfél, Fájl és nyomtató megosztás legyenek a listában.

Szerkesztette: BoGab 2006. 09. 14. 12:15 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2467 Felhasználó inaktív   s-size 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 22:49

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. szept. 14., csütörtök - 11:10

Két gépen tűzfalakat kapcsold le. Kerio pl alapból nem hajlandó pingre válaszolni, csak küldeni. Ha routernek van olyan beállitása, hogy ICMP enabled/disabled akkor azt be kéne kapcsolni.

Ilyenkor a ping menni fog.

Először mind a két gépről pingeld a router, ha az megy akkor a 2 géppel egymást.

Hálózati kapcsolatokat is nyálazd át, TCP/IP, MS network ügyfél, Fájl és nyomtató megosztás legyenek a listában.

Köszönöm szépen MÜKÖDIK! :D  :D  :D
-=Flat Out2 JEEEEEEEEEEEE=-

#2468 Felhasználó inaktív   csiro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 10:43

Sziasztok!

Bocs, ha már volt, de nem tudom hogyan keressek rá a problémámra a keresőben, amely a következő:

Internet kapcsolatom van a szomszédtól wlanon, és mert itthon is van már három gép, szerettem volna megosztani. Vettem egy routert, rádugdostam a gépeket, és azonos beállítások után (IP cím természetesen különböző) két gép felmegy a netre, a harmadik nem. pingelve látja a roteremet, látja a szomszéd routerét, sőt ha megpingelek egy külső IP címet azt is látja. Viszont a pl. ping index.hu-ra már nem jön válasz. Ebből feltételezem, hogy valami DNS gond lehet. Mindhárom gépen a szomszéd routere van megadva DNS-nek.

Mi lehet a gond? A válaszokat előre is köszönöm!

#2469 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 11:54

Ha a traceroute kimegy (tracert -d index.hu) és a névfeloldás is jó (nslookup index.hu) akkor nem biztos, hogy dns gond van. Első körben próbáld ki ezeket.

#2470 Felhasználó inaktív   csiro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 13:36

Idézet: melon - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 10:54

Ha a traceroute kimegy (tracert -d index.hu) és a névfeloldás is jó (nslookup index.hu) akkor nem biztos, hogy dns gond van. Első körben próbáld ki ezeket.

Köszi, közben megoldódott. Egy ismerősöm valami kis progival alapba rakta a Windows hálózati dolgait, most már jó.

#2471 Felhasználó inaktív   pedro_amigo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 09:43

Idézet: zsber - Dátum: 2004. márc. 11., csütörtök - 8:18

Hát én rövid keresgélés után ezeket találtam. Viszont vedd figyelembe, hogy a hálózatok témakör olyan szerteágazó, hogy egy helyen mindenre nem fogod megkapni a választ. Viszont ha célirányosan keresel szinte mindenre megtalálod a választ. Ezért ha tudod, hogy mit akarsz, akkor jobb konkrétan adott témakörre keresni. Ha meg még az alapfogalmakkal sem vagy tisztában, akkor kérdezni sem lehet rendesen, és akkor történik az amit ebben a topikban kaptál.

web page 1
web page 2
web page3
web page 4

Szevasztok skacok!

El kell hogy mondjam nektek, hogy mint olyan ember, aki  még közelében sem végzett az informatikai szakmához (lásd. lelkes, de teljesen kezdő dilettáns),  tiszta lelkiismerettel merek kérdezni tőletek...és remélem ezt akceptálva kapok is pár bátorító választ.

Nos, nekem az itt felmerült problémákhoz képest egy rendkívűl egyszerű kis issue-t kéne megoldanom, nevezetesen 2 gép összekötését, egyelőre kizárólag adatátvitel céljából. /Most vettem egy laptopot és a régi gépemről, barátoktól szeretnék összeboronálni filmeket, zenéket...Cd-re meg nem akarom kiirogatni őket, mert azt gondolom, nem egy nagyon ördöngős feladat egy hozzáértőnek ezt megoldani../

Ehhez kellene a segítség.

Konkrét megoldandó kérdések:
-Milyen kábelre van ehhez szükségem? (fordított/sima??)
-Milyen internetbeállításokat és hogyan kell megejtenem ? XP-kről van szó, és mindig is gondom volt az IP, hasonló beállításokkal...Ez a lényeges, a kábeleket én is be tudom dugni...
-Milyen adatgyorsaságra számíthatok? Azt hallottam mindenkitől, hogy ez nem lesz túl gyors....

Egyébként meg természetesen utánnaolvastam a témának itt a fórumon, is de csak ennél bonyolultabb témák kerültek elő...És különben is azt gondolom , hogy ez nem egy "hoch" bonyolult helyzet nektek..

Az esetleges segítségekkel kapcsolatban meleg köszönetnyilvánításomon kívűl a sztenderd "pizza-sör2 megoldást is fel tudom ajánlani...ha valakit érdekel...

üdv mindenkinek: Peti

#2472 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 14:22

Szia Peti! :)

Idézet

-Milyen kábelre van ehhez szükségem? (fordított/sima??)

Amennyiben két gépet közvetlenül szeretnél összekötni, crosslink kábelre lesz szükséged. Ha a műveletbe bevonsz egy router is mondjuk, akkor egyenes kábel kell.

PC-PC crosslink
PC-router-PC itt egyenes kábelek kellenek

Idézet

-Milyen internetbeállításokat és hogyan kell megejtenem ? XP-kről van szó, és mindig is gondom volt az IP, hasonló beállításokkal...

Először is, ha 2 gépet szeretnél összekötni érdemes az ip címeket dinamikusra állítani. Ezt a vezérlőpult -> hálózati kapcsolatok -> helyi kapcsolat jobb klikk és tulajdonságok résznél elérhető tcp/ip protokoll tulajdonságainál tudod beállítani. Ebben az esetben a két gép majd megbeszéli egymással milyen ip-t használjanak. Be is lehet állítani, csak ügyelni kell, hogy aznos legyen a hálózati maszk és fölé az ip címbe a 255-ökhöz azonos a nullához pedig különböző értékeket írjatok.

A helyi kapcsolat tulajdonságainál még meg kell győződni róla, hogy a Microsoft network ügyfél és a fájl és nyomtatómegosztás telepítve van-e, ha nincs akkor telepíteni kell (telepítés gomb és kiválasztani a listából).

Újra irány a vezérlőpult -> hálózati kapcsolatok és bal oldalt kiválasztod, hogy "Otthoni vagy kisebb munkahelyi hálózat beállításai". Itt végig kell menni a beállításokon, mind a két géppel (vagy többel :D ) és ugyanazt a nevű hálózatot kell létrehozni.

Idézet

-Milyen adatgyorsaságra számíthatok? Azt hallottam mindenkitől, hogy ez nem lesz túl gyors....

Nem tudom ezt ki mondta... A hálókártyán és a hálózati kábelen múlik milyen gyors lesz, Ha egy gépben 10Mbites kártya van, akkor azt akármilyen hálózatra kötöd nem megy gyorsabban, ha meg a gigabites adapterbe egy cat5ös kábelt dugsz, ami 100Mbites az sem megy gyorsabban 100nál...

Még egy tipp, nem tudom milyen tűzfalat használsz, meg a másik gép sem, de ha összekötöd őket érdemes a tűzfalat rendesen beállítani vagy arra az időre kikapcsolni.

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#2473 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 15:54

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 15:22

ha meg a gigabites adapterbe egy cat5ös kábelt dugsz, ami 100Mbites az sem megy gyorsabban 100nál....

Mielőtt leírod, próbáld ki.
Megy az. Ha a kártya is tudja.

A kérdező sajnos két topicban is érdeklődik, és nem látni, hogy jutott-e valamire.

Szerkesztette: csozsi 2006. 09. 22. 16:06 -kor

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2474 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 17:12

Nem próbáltam és sajna esélyem sincs rá. Elméleti oktatást tartottam :Đ

#2475 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 08:12

No, szóval... :)

A kérdésem az, hogy az ehhez hasonló cuccok közül látott-e már valaki működőt vagy ez csak parasztvakítás? Laptopot akarok majd asztali géppel kötögetni, több helyen, ahol nincs router és hasonló tünemények. Kellene netmegosztás, fájlmegosztás, meg úgy általában kvázi minden, amit egy rendes LAN tud. :)

Előre is köszönet.

#2476 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 08:33

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 9:12

kötögetni, több helyen, ahol nincs router és hasonló tünemények. Kellene netmegosztás, fájlmegosztás, meg úgy általában kvázi minden, amit egy rendes LAN tud. :)

Negatív, a "without driver install" az nem így szokott lenni, meg netet sem láttam még megosztva vele. Különben hálózati interfész lenne, akkor meg minek kavarunk spéci USB cuccal?

Eddig csak fileátviteles verzióban láttam, saját proggija volt, mindkét gépen el kellett indítani, volt slava/master, aztán masteren egy filekezelővel lehetett varázsolni, de legalább lassú is volt.

Maradj a hálókártyánál.
Make love not Wor.

#2477 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 08:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 9:33

Negatív, a "without driver install" az nem így szokott lenni, meg netet sem láttam még megosztva vele. Különben hálózati interfész lenne, akkor meg minek kavarunk spéci USB cuccal?

Eddig csak fileátviteles verzióban láttam, saját proggija volt, mindkét gépen el kellett indítani, volt slava/master, aztán masteren egy filekezelővel lehetett varázsolni, de legalább lassú is volt.

Maradj a hálókártyánál.

Azért kavarunk ilyen cuccal, mert néhol nincs lehetőség rendes UTP drótot bedugni.

Maradnék szívesen, de ha egyetlenegy mód van rá, akkor kihagynám, mert rendesen megbonyolítja az életemet.

Tesztek szerint Total Commanderrel is működik a másolgatás, meg TCP/IP, NetBIOS, IPX stb. megy. :think:

#2478 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 09:50

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 9:42

Azért kavarunk ilyen cuccal, mert néhol nincs lehetőség rendes UTP drótot bedugni.

Tesztek szerint Total Commanderrel is működik a másolgatás, meg TCP/IP, NetBIOS, IPX stb. megy. :think:

Elképzelhető, hogy betűjelet ad neki, legfeljebb lassabb lesz. Csak nem értem mitől egyszerűbb egy USB-s izét bedugni, mint egy UTP kábelt  :D

Tesztek szerint meg ja, láttunk már olyan tesztet, ami másnak azóta sem simerül. Ennek ellenére ez is fejlődhetett, de pár ilyet már láttam, netezni egyik sem tudott.
Make love not Wor.

#2479 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 10:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 10:50

Elképzelhető, hogy betűjelet ad neki, legfeljebb lassabb lesz. Csak nem értem mitől egyszerűbb egy USB-s izét bedugni, mint egy UTP kábelt  :D

Tesztek szerint meg ja, láttunk már olyan tesztet, ami másnak azóta sem simerül. Ennek ellenére ez is fejlődhetett, de pár ilyet már láttam, netezni egyik sem tudott.

Mondjuk úgy, hogy nincs hova bedugni az UTP kábelt. :) USB meg mindig van szabad.

Bár lehet, hogy otthon a fél házat átkonfigolom és veszek egy hubot (vagymit), aztán jólvan. Mert most a gépem osztja a netet a szomszéd szoba felé, belecuppantani még egy hálókártyát csúnya lenne.

Tud egy router olyat, hogy megmondja nekem, melyik csatlakozáson mennyi a forgalom? :think: Leginkább ezért a monitorozásért élek-halok.

#2480 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 10:12

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 11:09

Mondjuk úgy, hogy nincs hova bedugni az UTP kábelt. :) USB meg mindig van szabad.

Bár lehet, hogy otthon a fél házat átkonfigolom és veszek egy hubot (vagymit), aztán jólvan.

Akkor USB-s hálókártya, én azt szoktam... Bár az is lehet, hogy ez olyan szimulál, télleg :-) Két ethernet interfész, oszt közötte meg UTP madzag, hogy ez nem jutott eszembe.

Ha meg HUB köll, akkor azt még tán egy sörért is bírok túrni, elvégre van van 4ezer pénz egy 5 portos zsír új switch.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.