HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#2421 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 10. 16:54

Hát emberek vakarom a buksim rendesen...

Adott egy iperf nevű program, amivel az egyik gépen szervert indíthatunk a másikról meg kliensként csatlakozva adatátvitelt és sávszélt mér. A gigabites szerverként funkcionáltatva 36Mb/s sávszélhez jutottunk... felcseréve a szerepeket 72 lett az eredmény, sokszori teszt után 76-ot is elérte.

Ilyenkor mi van? :Đ
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2422 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 18:52

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 16:54

Ilyenkor mi van? :Đ

Ilyenkor elkezdheted behangolni a hálózatodat. De hívhatsz szakembert is.

Aztán meg annak az iperfnek van egy csomó paramétere, amikkel szintén változik a performancia.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#2423 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 19:30

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 16:09

3 patch és 1 crosslink kábel. Sakkoztam velük orrba-szájba. 2 gép van, egy mindig parkolópályán volt, gyanúska amire nincs semmi írva volt az első jelölt a másik kettőre rá van írva a cat5, de nem történt semmi változás, aztán sorban az összes pihit kapott, míg 2 tesztelődött, végül, gondolván a router a ludas és nem bírja szuflával közvetlen összekötés, eredmény eljutottunk 5000-ig...

cat5e-vel vagy cat6-tal próbáld, de 100Mbit/s-hez elég a cat5e

#2424 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 19:31

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 16:09

3 patch és 1 crosslink kábel. Sakkoztam velük orrba-szájba. 2 gép van, egy mindig parkolópályán volt, gyanúska amire nincs semmi írva volt az első jelölt a másik kettőre rá van írva a cat5, de nem történt semmi változás, aztán sorban az összes pihit kapott, míg 2 tesztelődött, végül, gondolván a router a ludas és nem bírja szuflával közvetlen összekötés, eredmény eljutottunk 5000-ig...

cat5e-vel vagy cat6-tal próbáld, de 100Mbit/s-hez elég a cat5e

#2425 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 20:00

Kettő biztosan Cat5e, a harmadikat nem sikerült kideríteni. De ha sima Cat5 akkor is jónak kéne lennie...

Közben a microsoft knowledge baset is átnyálaztam, ott irogattak, hogy win tűzfallal az sp2es wineknél lehetnek hálózati problémák, kilőttem mind a két gépen a szolgáltatást, de semmi érdemleges nem történt.

iperf oldalán van egy link, ami hálózati sebesség tuning oldalra visz, azokat még nem próbáltam végig... De van egy olyan érzésem, hogy az sem segítene...

Jut eszembe a crosslink is cat5e volt, amivel próbálkoztam.

Szerkesztette: BoGab 2006. 09. 10. 20:06 -kor

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#2426 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 23:58

Nah kérdésem van. smile2.gif
Évek óta ADSL-es vagyok, azonban báttyám mostanában kérdezett egy olyat, hogy -mivel nekik UPC Chello-juk van-, hogy van egy másik szoba ahol ott van ugyanúgy bevezetve a kábel, hogy arra egyszerűen áthelyezhető-e a modem? Nem is néztem a modem előtt nincs valami splitter? Tehát, átrakható-e, és ha igen, mit kell elékötni?
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#2427 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 11. 00:00

Idézet: Socket - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 0:58

UPC Chello-juk van-, hogy van egy másik szoba ahol ott van ugyanúgy bevezetve a kábel, hogy arra egyszerűen áthelyezhető-e a modem?

Kábel belemegy egy Y elosztásba, ami a TV felé megy, arra az ágra kell a szűrő. Ezt sakkozd össze, hogy modembe közvetlen megy, TVbe csak szűrőn át, aztán már működni is fog.
Make love not Wor.

#2428 Felhasználó inaktív   gaaldeni 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 10:19

Sziasztok!

tud valaki segíteni, hogy hogyan tudom azt megoldani hogy egy routernél ( netgear MR814 v2) az egyes felhasználók (WiFi-n keresztül) csak egy bizonyos sávszélességgel tudjanak tölteni?

Pl. az egyik user csak 0,5 Mbit/s-al tudjon tölteni....

Köszi mindenkinek a segítséget!

#2429 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 11:08

Itt talán feltűnőbb...

Kedves emberek,
ADSL-t szeretném elosztani 2 gép között routerrel, de teljesen amatőr vagyok ezen a téren. Game, DC, Bitorrent jó lenne ha működne majd... Milyen routert ajánlotok? Van esetleg valami linketek ahol a kezdő lámáknak leírják, hogyan kell konfigolni az adott routert stbstb? Előre is köszi.
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#2430 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 12:05

Idézet: csapdani - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 12:08

Itt talán feltűnőbb...

Kedves emberek,
ADSL-t szeretném elosztani 2 gép között routerrel, de teljesen amatőr vagyok ezen a téren. Game, DC, Bitorrent jó lenne ha működne majd... Milyen routert ajánlotok? Van esetleg valami linketek ahol a kezdő lámáknak leírják, hogyan kell konfigolni az adott routert stbstb? Előre is köszi.

Akkor legyen 1 konkrét kérdés (sejtem a válaszok számát) :

Milyen eszközöket (lehetőleg tipus és hozzávetőleges ár) ajánlotok az alábbi feladat ellátásához:

- 1 ADSL kapcsolat
- 2-8 számítógép vezetékesen összekötve
- opcióként 1-2 gép WLAN-on

- Szeretnénk megosztani az internetet UGY, hogy mindenkinek a beállított sávszélesség jusson. A sávszélességet nem portokra szeretném beállítani, hanem hogy 1 adott gép a rendelkezésére álló sávszélességből ugy gazdálkodjon ahogy akar.

- Ha a gépek közt a fájlátvitel is megoldható az már hab a tortán.

Eléggé konkrét?

#2431 Felhasználó inaktív   barnuska 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 11. 12:37

Idézet: gaaldeni - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 10:19

Sziasztok!

tud valaki segíteni, hogy hogyan tudom azt megoldani hogy egy routernél ( netgear MR814 v2) az egyes felhasználók (WiFi-n keresztül) csak egy bizonyos sávszélességgel tudjanak tölteni?

Pl. az egyik user csak 0,5 Mbit/s-al tudjon tölteni....

Köszi mindenkinek a segítséget!

helló gaaldeni,

webfelületen keresztül tudod állítgatni a routert? szerintem nincs benne ilyen funkció, de olyan van hogy QoS ami annyit tesz hogy (quality of service) és elviekben ez azért felel hogy mondjuk a videóletöltésed lassuljon ha épp hangátvitel van a hálózaton, magyarul osztogatja a sávszélt, na itt valahol be lehet állítani melyik portján mi/mennyivel mehet, de sajnos én ezt a típust nem ismerem,
viszont valami programmal gyorsabban megoldod az tuti, használd a guglit!
üdv
B

#2432 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 18:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 1:00

Kábel belemegy egy Y elosztásba, ami a TV felé megy, arra az ágra kell a szűrő. Ezt sakkozd össze, hogy modembe közvetlen megy, TVbe csak szűrőn át, aztán már működni is fog.

Érdekes, köszi. :)
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#2433 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 08:02

Koszonom mindenkinek a segitseget.

Megvan a hiba, az egyik gep ha nagy a halozat forgalma 100%-os cpu hasznalatot produkal...

Utkozest kilottem, meg az lehet hogy a lap nem kedveli a realtek halokartyakat vagy a windows fekudt meg :)

Szerkesztette: BoGab 2006. 09. 12. 08:03 -kor

#2434 Felhasználó inaktív   Vinszent 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 12. 11:42

Sziasztok!

Lenne egy nagy kérdésem a szakikhoz.

Tervben van egy w-lan hálózat kiépítése, minimum 2 helyen lenne egy-egy acces point amikhez a kliensek kapcsolódnának. A két (54mbps) ap közötti adatátvitelt plusz két db 108 mbps sebességű eszközzel gondoltam, de úgy gondolom hogy ennek a gyakorlati értéke elég karcsú, jó ha az 5Mb/s értéket ki tudom belőle hozni. (ha rosszul gondolom szóljatok!)
Ez eddig offnak tűnhet de nem az  :Đ

Ennek a sávszélességnek a kibővítésére támadt egy (talán halva született  :think: ) ötletem:

Plusz 2 db 108 mbps eszköz, párhuzamosan a meglévőkkel...

Tehát az 54mpbs accespoint lan portján csatlakozik két db 108 mbps eszözhöz, és azok a messzebb lévő ugyan ilyen kialakítású eszközökkel komunikálnak. De felvetődött a kérdés, hogy hogyan fogja eldönteni hogy melyik útvonalat használja, ha tegyük fel csak egy-egy gép akar egymástól tölteni, vagy honnan fogja eldönteni azt hogy mikor terhelődött az egyik 108-as páros, és át kellene térni a másik párosra?

Nem tudom érthető-e?
Gondolom ide már inteligensebb eszköz kell mint egy ap, vagy router.

(Azt most hagyjuk figyelmen kívül hogy vszinüleg lehetetlen hogy a 2.4ghz-es sávot használja egymás mellett 2db 108mbps eszköz is (a freki átfedések miatt))

Szerkesztette: Vinszent 2006. 09. 12. 11:52 -kor

keretlen@vinsz.myip.hu Gyertek, gyertek spam levelek, tárt karokkal várlak benneteket. :P

#2435 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 11:51

Idézet: Vinszent - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 12:42

Gondolom ide már inteligensebb eszköz kell mint egy ap, vagy router.

Lehet az 2.4 gigán is, láttam valamerre ilyen trönkölhető APket, hogy több darabbal nyomták át a sávszélt, túloldalon meg össze.
Make love not Wor.

#2436 Felhasználó inaktív   ec-1752 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 12:28

Idézet: Vinszent - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 12:42

Plusz 2 db 108 mbps eszköz, párhuzamosan a meglévőkkel...

Tehát az 54mpbs accespoint lan portján csatlakozik két db 108 mbps eszözhöz, és azok a messzebb lévő ugyan ilyen kialakítású eszközökkel komunikálnak. De felvetődött a kérdés, hogy hogyan fogja eldönteni hogy melyik útvonalat használja, ha tegyük fel csak egy-egy gép akar egymástól tölteni, vagy honnan fogja eldönteni azt hogy mikor terhelődött az egyik 108-as páros, és át kellene térni a másik párosra?

Az egészben azt nem értem, hogy miért lenne jó-jobb, ha egy 54-es AP-nek 54-nél nagyobb a hálózat felé a csatlakozása?

#2437 Felhasználó inaktív   Vinszent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 12:57

Idézet: ec-1752 - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 11:28

Az egészben azt nem értem, hogy miért lenne jó-jobb, ha egy 54-es AP-nek 54-nél nagyobb a hálózat felé a csatlakozása?

Jaj csak azt ne mondd hogy a wlanon csatlakozó kliensek között oszlik az a kicsi 54mbps sebesség!  :eek:  Mert ha oszlik, akkor neki sem kezdek, ha nem oszlik akkor meg érted hogy miért lenne jobb....
keretlen@vinsz.myip.hu Gyertek, gyertek spam levelek, tárt karokkal várlak benneteket. :P

#2438 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 13:10

Idézet: Vinszent - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 13:57

Jaj csak azt ne mondd hogy a wlanon csatlakozó kliensek között oszlik az a kicsi 54mbps sebesség!  :eek:  Mert ha oszlik, akkor neki sem kezdek, ha nem oszlik akkor meg érted hogy miért lenne jobb....

Te, az az 54 megabit az annyira elméleti, hogy egy kliensre az UTP-wlan irányában 25 megabit, már 2 méterről. 2 kliensre már csak 10-12 megabit/kliens, 2 wlanos kliens az AP-n keresztül szintén 12 megabit...

Amúgy meg mit gondoltál, nem oszlik, oszt tud 200 kliensre is kliensenként 54 megabitet?
Make love not Wor.

#2439 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 13:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 14:10

Te, az az 54 megabit az annyira elméleti, hogy egy kliensre az UTP-wlan irányában 25 megabit, már 2 méterről. 2 kliensre már csak 10-12 megabit/kliens, 2 wlanos kliens az AP-n keresztül szintén 12 megabit...

Amúgy meg mit gondoltál, nem oszlik, oszt tud 200 kliensre is kliensenként 54 megabitet?

Elszoktunk már az osztott átviteli közegektől kérem szépen, a switchek mikroszegmentációja mindenkit kényelmessé tesz ;)

Minap nézegettem kicsit ezt a wifi dolgot (aka CSMA/CA), hát sokat nem fejlődtünk a réselt Aloha óta, szóval csoda, hogy ezt tudja :D
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2440 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 13:25

Sziasztok

az én hálózatom egyszerű, de valahogy mégsem bírom működésbe hozni. Szal adott A és B gép. Az A gépbe tettem két hálókártyát. Az egyiken jön a net a másikon összeköttem a B géppel. Az első hálókártya szolgáltató által a hálókártyához rendelt ip-t kapja, a másik a belső hálózatost (192.168.0.x), B gép ua. Az A gépbe a netes hálókártyán kipipáltam a netmegosztást (kis kezecske meg is jelenik). Az A gépen a net megy, az A és B gép látja egymást, viszont a B gépen nincs net. Mindkét gépen XP van. Mit rontok el?

Előre is köszi.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.