HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#261 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 22. 03:57

Idézet: szaki - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 22:07

Eloszor nezd meg hova tudod rogziteni. Ha 3m magasabbat szeretnel csinalni ajanlott kikotni (3M jo). Ha ilyen magas ajanlott a rudat egy fiksz feszekbe rakni (betontomb) ha 3m felett erdemes a tetoterben a gerendakhoz 1 m tavolsagban rogziteni + m eseteben ezt 10cm kent novelni. 2m eseten mar harom ponton. Az antenna igen csak szep feszitest produkal eros szelben ezert kell ennyire kikotni.

Anyaga ajanlott alubol 34*2mm cso optimalis 6-8 meterig egy szal altalaban 4 vagy 6 meteres.

Ha szereled ajanlott szelcsendben mert igen szepen kitepi a kezedbol a rudat a szelkartas.

Villamvedlem maga a rud erre termesztesen kell szerelni egy jo vastag kabelt amit a foldbe kell vezetni vagy osszekotni a villamharitoval. Az eszkozt akkor erdemes ellatni villamvedovel, ha a rud tetejetol 30cm nel kozelebb van.

Végre valaki aki tényleg jó választ tus írni! Köszike! :respect:
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#262 Felhasználó inaktív   bullit 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 22. 05:52

Idézet: lrajmon - Dátum: 2004. szept. 19., vasárnap - 8:45

Két lehetőséged van; routolsz vagy csak bridge-et használsz. A bridge esetében ugyanaz az IP tartomány, a ruting esetében más. Az első esetben "hidat" csinálsz a két hálókártya között, a másodikban cmd-ből route add .....

Köszönet a segítségért, sikerült.

#263 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 09. 22. 06:52

Idézet: Amd_Boy - Dátum: 2004. szept. 22., szerda - 4:57

Végre valaki aki tényleg jó választ tus írni! Köszike! :respect:

Azért a "villámvédekem", mint olyan nem ennyire egyszerű, de többi ja.
Make love not Wor.

#264 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 09:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. szept. 22., szerda - 7:52

Azért a "villámvédekem", mint olyan nem ennyire egyszerű, de többi ja.

De azert egy jo vastag kabel a foldbe vezetve remelem eleg lesz! vagy nem? :think:
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#265 Felhasználó inaktív   Novog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 09:46

Dear Irajmon.

Egy nagyobbacska helyi háló lenne. Úgy nagyából 50-60 switch-et akarok összekötni nem optikailag hanem rézdróttal. Ezen switchek fele csupán jelerősítésre szolgál (amit nem hiszem hogy megérné kicserélni sima erősítőre 1 Gbit-en ugyanis a switch is csak 20.000 Ft). A MAX 10 nekem naon keves. Nem lehetne áthidalni ezt a problémát, mondjuk nem értem, ha 6-ot össze lehet akkor 60 miért nem? Elvégre  a 60-dikon is csak egy be és egy ki lesz a többi felé.

Thx. Arnold
"Csak windows-os lélegeztetőre neeee!"
-Bill Gates az intenzíven.

#266 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 10:34

Idézet: Novog - Dátum: 2004. szept. 22., szerda - 9:46

Dear Irajmon.

Egy nagyobbacska helyi háló lenne. Úgy nagyából 50-60 switch-et akarok összekötni nem optikailag hanem rézdróttal. Ezen switchek fele csupán jelerősítésre szolgál (amit nem hiszem hogy megérné kicserélni sima erősítőre 1 Gbit-en ugyanis a switch is csak 20.000 Ft). A MAX 10 nekem naon keves. Nem lehetne áthidalni ezt a problémát, mondjuk nem értem, ha 6-ot össze lehet akkor 60 miért nem? Elvégre  a 60-dikon is csak egy be és egy ki lesz a többi felé.

Thx. Arnold

Nos, a 60 switch némi gondot fog okozni, ui. egymás után fűzöd őket. Mivel (gondolom) kültérre is ki akarsz menni, a dolog nem túl szerencsés. képzeld el, amikor valamelyik összerogy és keresed a hibát.... Ez a struktúra semmiképen nem nevezhető megbízhatónak, inkább segítek valamit kiokumlálni, de ezt így ne csináld meg.

#267 Felhasználó inaktív   Novog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 11:14

Más megoldás nem igazán jöhet szóba. Gondoltam én már mindenre.Hogy csak egyet pl. rádiós= semmivel sem olcsóbb, sőt, továbbá összehasonlíthatatlanul lassabb mondjuk 100 gép esetén.

Thx. Arnold

#268 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 11:29

Idézet: Novog - Dátum: 2004. szept. 22., szerda - 12:14

Más megoldás nem igazán jöhet szóba. Gondoltam én már mindenre.

regebben:
Úgy nagyából 50-60 switch-et akarok összekötni nem optikailag hanem rézdróttal. Ezen switchek fele csupán jelerősítésre szolgál (amit nem hiszem hogy megérné kicserélni sima erősítőre 1 Gbit-en ugyanis a switch is csak 20.000 Ft).

Optikaval kisse jobban jarnal imho, mind sebesseg, mind megbizhatosag teren...

Amugy aruld mar el nekem: 20k-ert milyen switch-et kapsz?

#269 Felhasználó inaktív   Novog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 11:34

Hi.

Ilyet:
D-Link DGS-1005D

5 port, 10/100/1000 Mbps

Gyártó: D-Link

A termék honlapja

* Tulajdonságok: 5 port 10/100/1000 Mbps
    * 10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T
    * 802.3 Ethernet, 802.3u Fast Ethernet, 802.3x Flow Control, 802.3ab Gigabit Ethernet

Üvegszálast azért nem használok, mert annak az árairól az életbe nem találtam soha semmit pl. kábel ár, jelátalakító, switch stb....

#270 Felhasználó inaktív   Novog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 11:36

Persze netto 20 br 25

#271 Felhasználó inaktív   Novog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 11:40

Idézet: lrajmon - Dátum: 2004. szept. 22., szerda - 11:34

Nos, a 60 switch némi gondot fog okozni, ui. egymás után fűzöd őket. Mivel (gondolom) kültérre is ki akarsz menni, a dolog nem túl szerencsés.

Ja egyébként Irajmon, igen kültéren is lesz belőle bőven, úgy nagyábból 40-50cm-mel a föld alatt polyészter csőben.

#272 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 11:44

Idézet: Novog - Dátum: 2004. szept. 22., szerda - 12:34

Ilyet:
D-Link DGS-1005D

Ja, szoval dlink. Majd Jahno mesel rola.

Idézet

Üvegszálast azért nem használok, mert annak az árairól az életbe nem találtam soha semmit pl. kábel ár, jelátalakító, switch stb....

Rossz helyen kerested.
Olvasd vegig a topicot, tobb link is van benne. Pl. agenda.

Idézet

Ja egyébként Irajmon, igen kültéren is lesz belőle bőven, úgy nagyábból 40-50cm-mel a föld alatt polyészter csőben.

Ragcsalokra vigyazz.

#273 Felhasználó inaktív   Novog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 11:50

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. szept. 22., szerda - 12:44

Ja, szoval dlink. Majd Jahno mesel rola.

Miért a D-Link annyira szar?
Nekem soha semmi problémám nem volt vele. Eddig.

#274 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 12:49

Idézet: Novog - Dátum: 2004. szept. 22., szerda - 12:50

Miért a D-Link annyira szar?
Nekem soha semmi problémám nem volt vele. Eddig.

Nekem sem, igaz dolgom sem volt vele soha. Ezert emlegettem Jahnot:)

#275 Felhasználó inaktív   Novog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 15:58

Melyikin láttad Te az optikai kábelt? Egyik neve sem tartalmaz semmi hozzá hasonlót, vagy nyálazzam végig az összeset?

Thx. Arnold

#276 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 16:17

Idézet: Novog - Dátum: 2004. szept. 22., szerda - 15:58

Melyikin láttad Te az optikai kábelt? Egyik neve sem tartalmaz semmi hozzá hasonlót, vagy nyálazzam végig az összeset?

Thx. Arnold

Optikai kábel 50/125: 250-300Ft/m, mechanikai felépítéstől függően.
Átalakító: kb.50e/db, SC/SC optikai patch:6200, optikai végződtetés 5eFt/db. Véleményem szerint legalább egy vagy több "központi" switchet kéne berakni, ami menedzselhető, ezek között pedig trönkölhető a link. A cső nem hinném, hogy poliészter lenne, inkább PVC vagy PE, vagy KPE.

#277 Felhasználó inaktív   Novog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 17:20

Idézet: lrajmon - Dátum: 2004. szept. 22., szerda - 17:17

Optikai kábel 50/125: 250-300Ft/m, mechanikai felépítéstől függően.
Átalakító: kb.50e/db, SC/SC optikai patch:6200, optikai végződtetés 5eFt/db. Véleményem szerint legalább egy vagy több "központi" switchet kéne berakni, ami menedzselhető, ezek között pedig trönkölhető a link. A cső nem hinném, hogy poliészter lenne, inkább PVC vagy PE, vagy KPE. 

Teszem azt 100 m-ként kéne egy v. két usert bekötnöm mire elérném a 50-edik felhasználót addigra kb olyan 4.5-6 MFt lenne üvegszállal ami ugye gyors meg biztonságos, viszont ugyanez árnyékolt FTP6 kábellel és switch-el max 2,5-3,5 Mft ami ugye lassabb mint az optikai de az usernek hót mindegy mert akkor is csak egy 1Gbit-es kártya lesz a gépében ugyhogy neki olymindegy hogy a kábel tud 40-et is.

A PVC nem poliészterből van P(oly) V(inil) C(lorid)? Bár nem vagyok kémikus.

Thx. Arnold.

Ui.: Nem vagyok noan jártas az optikai hálóban, mennyi a max táv jelerősítő nélkül a kábelen? Utoljára mikor néztem ('98) 10 km volt.

#278 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 18:57

Idézet: Novog - Dátum: 2004. szept. 22., szerda - 18:20

Teszem azt 100 m-ként kéne egy v. két usert bekötnöm mire elérném a 50-edik felhasználót addigra kb olyan 4.5-6 MFt lenne üvegszállal ami ugye gyors meg biztonságos, viszont ugyanez árnyékolt FTP6 kábellel és switch-el max 2,5-3,5 Mft ami ugye lassabb mint az optikai de az usernek hót mindegy mert akkor is csak egy 1Gbit-es kártya lesz a gépében ugyhogy neki olymindegy hogy a kábel tud 40-et is.

Allj. A rezes GE nem fog neked 1Gbps ateresztokepesseget nyujtani. Optika sem, de kozelebb lesz az 1G-hez;) (btw, Irajmon! Biztos, hogy 50/125-os szal jo lesz kozepes tavolsagra gigabitre?)
Ja, meg nem minden szal megfelelo 40gigara, sot, 10 folott mar qrva nagy szopasok vannak meg jo szallal is...

Meg eddig arrol beszeltel, hogy csak a tavolsag miatt kell aktiv eszkoz, arrol szo sem volt, hogy 100m-enkent lesznek vegpontok

Idézet

Ui.: Nem vagyok noan jártas az optikai hálóban, mennyi a max táv jelerősítő nélkül a kábelen? Utoljára mikor néztem ('98) 10 km volt.

Eszkoztol es szaltol fuggoen ~100m...x*100km.

#279 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 19:20

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. szept. 22., szerda - 18:57

Allj. A rezes GE nem fog neked 1Gbps ateresztokepesseget nyujtani. Optika sem, de kozelebb lesz az 1G-hez;) (btw, Irajmon! Biztos, hogy 50/125-os szal jo lesz kozepes tavolsagra gigabitre?)
Ja, meg nem minden szal megfelelo 40gigara, sot, 10 folott mar qrva nagy szopasok vannak meg jo szallal is...

Meg eddig arrol beszeltel, hogy csak a tavolsag miatt kell aktiv eszkoz, arrol szo sem volt, hogy 100m-enkent lesznek vegpontok

Eszkoztol es szaltol fuggoen ~100m...x*100km.

Multimódusról beszéltem, ott az 50/125 ad 550m-t. SM-nál az "LX" átalakítókkal elmehetsz 70 km-ig, de nem hiszem, hogy erről lenne szó; arról nem is beszélve, hogy a SM átalakító ára igencsak 100 körül-fölött van. Az optikánál az erek száma egyáltalán nem befolyásolja a kapcsolat minőségét, tehát teljesen mindegy, hogy hány eret használsz és mire. Az alapkérdés az, hogy hány felhasználónak lesz 64 bites PCI slotja, enélkül ui. semmi értelme a Gb-nek. Még egyszer hangsúlyozom, az hogy egymás után kötsz 60 nem menedzselhető switchet, az nem fog működni üzemszerűen. Minek a giga egyébként? Milyen a pontos struktúra?  Az árnyékolt kábelt mire kell? A harisnyát nem tudod használni, mert kismillió elektromos és földelési problémád lesz. A síma CAT5-e kábel elegendő, ha mindenáron spórolni akarsz, a szabványt teljesíti.

#280 Felhasználó inaktív   Novog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 19:35

Akkor roppantul egyszerűen csak részhálózatokra osztom és routerezem őket és már máris nem zavarja egymást a 60 switch. Nem de? A sima PCI miért nem kezeli az 1 Gbit-et. Szerintem simán van annak is 125 Mbyte/s áteresztőképessége márcsak a Raid kártyákból is kiindulva.

A Giga azért lesz mert ez egy nagyobbacska háló lesz amely végpontján általában megrögzött Kvéker neadj isten Dixv őrült ül aki imád tölteni ezerrel.

Föld FTP6-os azért kell hogy minél strapa bíróbb legyen, biztos hibakizárással. Többek között ezért akarom 50 cm-mel a föld alatt, nehogy már Mari néni kikapálja a gyomokkal együtt a virágoskertjében.

Struktúra: 4 ágas fa, áganként proxy, középen 2 file server.

Egyébként ha már megcsinálom akkor úgy akarom, hogy az olyan is legyen, nehogy má Lali bácsi falidugója zárlatos legyen.

Thx. Arnold.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16