HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#381 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 02. 21:30

1. Keresztkötésű UTP kábel beszerzése, és ezzel gépek összedugása
2. Start/vezérlőpult/hálózati kapcsolatok/helyi kapcsolat x ... jobb gomb tulajdonságok, TCP/IP tulajdonságok, IP cimek megadása (192.168.0.1 az egyik, 192.168.0.2 a másik gépnek), alhálózati maszk 255.255.255.0 mindkét gépen, leokézás, és már megy is a hálózat, ha a windows gyári beállításai nem lettek babrálva.
3. Megosztás létrehozása (mappán vagy meghajtón jobb gomb, megosztás, és ott egyértelműen beállitás)

#382 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 02. 21:43

köszönöm a segítséget, már működik a net render is. :respect:

#383 Felhasználó inaktív   Stann 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 02. 23:26

Hali!

Már régóta van egy olyan problémám, hogy a US Robotics 8003A-s routerünk egyszerűen kifagy(nincs fogadott forgalom, és a kezelőfelülete sem jön be). Próbálgattam figyelgetni, és kb. dc-alatt, esetleg ftp-s feltötltásnél csinálja. A logját nem bírom megnézni, mivel reseelni kell a routert, h. ujra működjön(vagy pár percre áramtalanítani). Egyszer már visszavittük, de ez is ugyanazt csinálja.
Ez elég kellemetlen, mivel a router másik lakásban van, és a srác nincs gyakran otthon!

A másik kérdésem pedig egy olyan progi lenne, amivel helyi hálón lehet chatelni. Kb. hasonló mint az MSN Messenger, csak Netelérés nélkül.

Köszi, Dani

#384 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 02. 23:36

ITT találsz pár progit.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#385 Felhasználó inaktív   szenyor Lopez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 07:06

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. okt. 2., szombat - 9:47

Ha ATA RAID-et csinalsz vegyel hozza rendes RAID kartyat. 3ware kartyakat osztogatnak mar 50k korul is, es ossze sem hasonlithatok egy akarmilyen sii vagy hpt vagy promise szarral, bar a promise-nak vannak rendes cuccai is (de hasonlo aron).

Csak azert tetszett, mert eszembe jutott egy 'nagyon minosegi' switch ara, es elkepzeltem, hogy a maradekbol hogy lesz meg 20 gep bekabelezese es a megfelelo halokartyak. Szoval mondhatjuk, hogy a 'nagyon minosegi' kifejezest tartottam tulzasnak.

Mindenkepp erdemes. BTW irany az Osiris, 40k megis jobban hangjik, mint 200... (intel eepro100 2k, ha meg van, ha nincs, akkor 3c905 hasonlo aron).

Köszi mindenkinek srácok a segítséget! Utánaolvastam ennek a 3ware Escalade kártyának és egész bíztató. A hálókártyákat pedig egyelőre forráshiány :( miatt nem cserélem, majd szépen lassan.

"eszembe jutott egy 'nagyon minosegi' switch ara"

Ha valaki véletlenül a Cisconál kezd el nézelődni, igencsak meglepődik :D

#386 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 14:40

Helló, tudnátok segíteni egy kezdőnek?

Egy kórházban kellene hálózatot beüzemelnem. Ami megvan, az a kábel nyomvonal rajza és az aktív eszközök a rack szekrényben. Egy Repotec 24-P Nswitch, egy optikai elosztó meg egy CAT-5E nevű nem tudom mi.
Ennyi van, hogy mit hova kellene bedugnom, hogy lássák egymást a gépek... onnantől kezdve fogalmam nincs.
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#387 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 15:03

Idézet: mikike - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 14:40

Helló, tudnátok segíteni egy kezdőnek?

Egy kórházban kellene hálózatot beüzemelnem. Ami megvan, az a kábel nyomvonal rajza és az aktív eszközök a rack szekrényben. Egy Repotec 24-P Nswitch, egy optikai elosztó meg egy CAT-5E nevű nem tudom mi.
Ennyi van, hogy mit hova kellene bedugnom, hogy lássák egymást a gépek... onnantől kezdve fogalmam nincs.

Ez igy keves, milyen optikai eloszto? milyen Cat5 ize :-)

Az optikai eloszto az optikai gerinc lesz valoszinuleg, ebbol a switch optikai bemenetere kell csatlakozni, a Cat5 ize valuszinuleg egy patch panel lesz amibe bemennek a kabelek. A patch panel es a switch koze meg rovid kis kabelek valok.

De jo tanacs hivjatok egy szakembert aki elmond mindent es ranezve megmondja mi micsoda es mit kell csinalni.
Az informatika atok de jo hogy van.

#388 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 17:05

Idézet: szaki - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 14:03

De jo tanacs hivjatok egy szakembert aki elmond mindent es ranezve megmondja mi micsoda es mit kell csinalni.

szakember már lett hívva, ő építette ki a többi részt, csak ezt nem csinálta meg (fizikailag kész, csak nincs bedugdosva), de ezt az épületrészt valamiért nem is rakták bele a szerződésbe

egyelőre pénz 0, szal nekem kell valahogy megoldani, csak egyelőre fogalmam nincs mit hova dugjak

#389 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 10. 07. 19:47

Idézet: mikike - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 18:05

szakember már lett hívva, ő építette ki a többi részt, csak ezt

egyelőre pénz 0, szal nekem kell valahogy megoldani, csak egyelőre fogalmam nincs mit hova dugjak

Istenuccse elmegyek, oszt bedugom ingyen. Beszarás baszki, nem dugnak be 20 szál drótot, mert csak, én biza bedugtam volna, még ha nincs is bent a szerződésben. Hol van ez a cucc? Mert szerintem itt topikon szokásossan bogozzuk 2 hétig, közben 10 perces meló, csak ne kérdezzél túl sokat.
Make love not Wor.

#390 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 04:49

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 18:47

Istenuccse elmegyek, oszt bedugom ingyen. Beszarás baszki, nem dugnak be 20 szál drótot, mert csak, én biza bedugtam volna, még ha nincs is bent a szerződésben. Hol van ez a cucc? Mert szerintem itt topikon szokásossan bogozzuk 2 hétig, közben 10 perces meló, csak ne kérdezzél túl sokat.

Farkasgyepün

#391 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 12:14

Idézet: mikike - Dátum: 2004. okt. 8., péntek - 5:49

Farkasgyepün

160 kilométer? Részletek privátban, kávé legyen és kész, számlatömböt nem viszek,szerdán szerintem meg is oldható, ha addig ráér. Ha nem, akkor egyezkedünk sürgősebbet.
Make love not Wor.

#392 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 10. 21:13

Mitol ilyen kurva dragak a GBIC modulok?
Nezegettem, hogy melyik switchet mivel lehet boviteni, de gyakorlatilag olcsobb olyan cuccot venni, amin van GE uplink, mint utolag bovitgetni (kiveve, ha optika kellik).
Pl. mi a fasz kerul 40k-ba egy mezei 1000baseT GBIC-n? De kerdezhetnem azt is, hogy a --feltehetoen dragabban eloallithato -- 1000baseSX GBIC miert kerul ugyanennyibe? Sot, 400ft-tal olcsobb is:)

Miert?

#393 Felhasználó inaktív   ec-1752 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 07:13

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. okt. 10., vasárnap - 22:13

Pl. mi a fasz kerul 40k-ba egy mezei 1000baseT GBIC-n? De kerdezhetnem azt is, hogy a --feltehetoen dragabban eloallithato -- 1000baseSX GBIC miert kerul ugyanennyibe? Sot, 400ft-tal olcsobb is:)

sokallod?

WS-G5483= 1000BASE-T GBIC Cisco 84 600 Ft
WS-X4302-GB= Catalyst 4500 Gigabit Ethernet Module, 2-Ports (GBIC) Cisco 213 100 Ft

plusz áfa ugye...

#394 Felhasználó inaktív   Red 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 09:37

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. okt. 10., vasárnap - 20:13

Nezegettem, hogy melyik switchet mivel lehet boviteni, de gyakorlatilag olcsobb olyan cuccot venni, amin van GE uplink, mint utolag bovitgetni (kiveve, ha optika kellik).

Miert?

cisco 2950ben hasznalunk Allied Telesyn-es gbic-et. 1000baseT (netto 28 220). kb 3honapja gond nelkul megy. ettol olcsobban nem valoszinu, hogy talalsz.

cisco GBIC mar tobb eve megy, de tenyleg barom dragak. lasd: ec-1752 hozzaszolasat.

pl. autoban akarsz elektromos ablakot szereltetni (csak elore), vagy 100e ft + szereles. mi kerul ennyibe? ket kis emotor + 2 kapcsolo?!

#395 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 12:06

En is Allied Telesyn cuccot neztem, de tovabbra sem ertem. Gyakorlatilag olcsobb olyan switch-et venni, amin alapbol van 2 GE port, nem pedig GBIC-vel mokazni (kiveve optika, ahogy fent irtam).

#396 Felhasználó inaktív   Kompot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 15. 10:55

Ha jól emlékszem többször is felmerült az, az téma, hogy az UTP kábelt kültéren a föld alatt egy csőben lehetne vezetni. Most én is egy ilyen megoldáson gondolkodom, viszont vannak fenntartásaim a dologgal kapcsolatban. Már többször hallottam olyat (igaz ez koax kábellel történt meg), hogy belecsapott a villám, és szépen elszállt a hálózatban található összes gép hálókártyája, a hálózati eszközök nagy része is tönkre ment.

Hogyan lehetne ez ellen védekezni, egyáltalán kell e?

Ha villám nem a kábelbe, ha nem csak mellette a földbe csap be, mi történik?

Milyen kábelt, és kábelcsatornát érdemes venni ilyen célra, hol lehet beszerezni?

Előre is köszönöm a segítséget:)

#397 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 15. 12:41

Idézet: Kompot - Dátum: 2004. okt. 15., péntek - 11:55

hallottam olyat (igaz ez koax kábellel történt meg), hogy belecsapott a villám, és szépen elszállt a hálózatban található

Hogyan lehetne ez ellen védekezni, egyáltalán kell e?

Ha villám nem a kábelbe, ha nem csak mellette a földbe csap be, mi történik?

Milyen kábelt, és kábelcsatornát érdemes venni ilyen célra, hol lehet beszerezni?

Jajjj. Ha föld alatt megy, akkor marhára nem kel villámvédelemmel foglalkoznod, ha mellé becsapástól félsz, akkor meg teljesen mindegy, úgysem szeretnél 100ezres méretekben költeni rá. Csövet-csatornát mondjuk www.eurovillbp.hu www.marchiol.hu ,de első sarki villanyászboltban sem drága. Helyzettől függően megjelölnö, fölé cserepet rakni, meg ilyneek, hogy később el ne vágd. Csőben sima gégecső, meg bergmann.
Make love not Wor.

#398 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 15. 12:43

hát, ha az a villám a földbe csap, akkor ugyismindegy...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#399 Felhasználó inaktív   dlink 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 17. 12:30

Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni tölletek.Ismeritek-e D-Link DWL 2000 AP+ wirles assecc pointot?
Kivülálóként mesélem el ,hogy egy kistelepülésen barátom szolgáltat internetet kb 30 db ügyfélnek evvel a kütyüvel3 db
körsugárzó segitségével külöbözö helyekröl.Családtagomnál is be lett kötve a Net , eszköz ugyan az 2000 AP.Néha jók  pingek 3ms valamikor 4000ms is elmegy.Igazán mi sem tudjuk hogy mi is fogja le a központi antennát?
Központban van egy gép amin linux tüzfal van meg még a többi kütyü.Arra már rájöttünk ,hogy a probléma a Net-en keresztül jőn be és mindig más más emberek okozzák  a lassulást.Idáig a megoldás a kitiltás volt amit egy ügyfél okozott.Pingek röktön normálisak lesznek.Erre a próblémára tudtok-e megoldást mert  egy kicsit kinos,talán tüzfal hiba,virus hiba? Tényleg vannak ilyen virusok?
Segitségeteket elöre is köszönöm! :rolleyes:

#400 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 17. 18:37

Idézet: dlink - Dátum: 2004. okt. 17., vasárnap - 13:30

okozott.Pingek röktön normálisak lesznek.Erre a próblémára tudtok-e megoldást mert  egy kicsit kinos,talán tüzfal hiba,virus hiba? Tényleg vannak ilyen virusok?
Segitségeteket elöre is köszönöm! :rolleyes:

Ehhez azárt részletesebbet kellene, de gondolom userek szépen egymás közt nekiláttak warezolni, aztán persze hogy megterheli az AP-t. Előferdül. A kérdésed, meg nemtom milyen vírusra célzott, de ami alapján rájöttetek, hogy melyik user csinálj a bajt, annak alapján a kérdéses időszakban meg kellene nézni, hogy hova/milyen/mennyi csomagok ment tőle, sávszél, meg minden. Gondolom kisipari cucc, aztán nincs rendes hozzáértő...
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.