Idézet: Jahno - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 18:03
Jajjbazmeg, ezt 3 darab 100 megás UTP-vel szakadásig lehet terhelni. Aszted, hogy portonként 100 megabitet letermel, ami már 300 mega a gigás portja felé? Pfff... Traffic shaper fijjam, de rendesen. Kezdjük ott, hogy üveg, meg fileszever, meg mittomén ez lightosan nagyonhasraütve 7 számjegyű összeges kiadások, és ebből van egy tekercs kábel, némi bizbasz, meg esetleg szerver. Oszt hogyan tovább? Kérdezgetsz minket, hogy mit lehet vele csinálni? Kollégád már majdnem látott olyat, és nekiláttok? Persze mi is így kezdtük, csak _kicsiben_ és ahogy tanultunk felnőttünk az optikáig.
Most hogy ilyen marha jól lehurogtatok:
- Kicsiben kezdés
1. Első hálóm 95-ben szaros soros porton nyomtuk a Doom-ot majd a Duke Nukem 3D-t, majd még később a Diablo 1-et
2. 97-ben Aztán jött a koax-os idő,me' az vót az ócsó. Szar is volt lassú is volt de, volt és így már 4-en is nyomhatuk a Quake 1-et
3. 98-ban Azt összebeszéltünk haverokkal ne kelljen már cippelni a gépeket húzzunk kábelt. Hát kábelt húztunk az utcába, oszt jó. Persze nem jó, mert a Quake úgy már nem az igazi.
4. 98-ban Aztán rájöttünk hogy ez a koax nem is olyan jó dolog. Usgyi hubot venni. Persze csak 10-esset mer a 100-as akkor még marha drága volt.
A tudásom eddig ér. És azért kérdezek mert többet szeretnék tudni és ha ez nem tetszik akkor nem értem minek nézed a fórumot?
Úgyhogy aszem a kicsiben való kezdés nekem is megvolt, csak elmaradtam.
Ja. A kollégám amíg nem hoztam az irodába addig azt sem tudta, hogy mi az a switch.
Világ megváltás: Tudod 100Mbit-ben gondolkodtam ami azért egyszerűbb és jóval olcsóbb lett volna, de mivel úgy alakul ezért érdeklődöm 1Gbti-ről és nem értem ez neked miért fáj.
Thx. Csá. Arnold
Szerkesztette: Novog 2004. 09. 23. 18:19 -kor