HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#681 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 18. 22:21

Idézet: wgabor - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 18:41

Sziasztok, lenne egy kérdésem, talán ti tudtok nekem segíteni.

WLAN rendszert használok(bár ebből a szempontból nézve a LAN az LAN), és kellene egy olyan program nekem, amely meghatározott IP címeket folyamatosan pingel, és ha valamelyiktől nem érkezik válasz, akkor jelez.

Bocs ha volt már róla szó a fórumban, sajnos nem volt időm végigolvasni, és ez elég fontos lenne.

Előre is köszi.

WGabor

Bőven elég egy kérdést egy topicban feltenni, ha valaki válaszol rá, akkor úgyis csak egy helyen fog.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#682 Felhasználó inaktív   k_zsiga 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 22. 14:44

Hali.

Most keszulok atnyergelni dlinkrol vigorra, es nezegetem a 2104p -t a 2200e -t es a 2200e-plus -t.
Meg tudnatok mondani mi a lenyeges kulonbseg a 3 kozott, mert a gyarto oldalain csak a 2200e-plust talaltam.

Az lenne meg a kerdesem, hogy a Vigorokat be lehet e loni arra, hogy egy portot a belso halo szorasi ipjere tudjak forwardolni. Netes wake-on-lanhoz kene.

koszi.

#683 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 17:20

Idézet: ajblack062 - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 8:28

Hi All!

Januárban kötöttem két gépünket hálózatba. Mivel én még akkoriban még annyira sem voltam járatos a hálózatok építésében, mint most, így az internetet megosztásához router nélkül csináltam meg a hálózatot. Most így néz ki a gép:

Az enyémben van két hálókártya
       1. hálókártya megy a másik géphez
       2. hálókártya pedig a modemet köti össze a géppel

A másik gépben egy hálókártya van, ami az én gépem első hálókártyájával van összekötve.

Azt szeretném megtudni, nem árt-e ez a gépnek, vagy hogy miért ajánlották nekem inkbb a routert? :confused:

Köszönöm :respect:

Nem artasz vele a PC-nek. Ha meg artottal volna azt eszreveted volna fustoles formajaban vagy egy nagy csat formajaban  :D

Router azert mert sokkal egyszerubb, plusz nem kell a Winfos hakliaival szenvedni.
Az informatika atok de jo hogy van.

#684 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 21:39

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Létrehoztunk egy vezeték nélküli hálózatot a szomszédommal ami alapjába véve működik is.De. Meglehetősen gyenge a jel. Internetet osztunk meg, kb 20 méter a távolság, a router (Linksys WRT 54-G) az ablakban (nálam) a kártya (Linksys WMP 11-B, windows alatt konfiguráltuk, nem a saját programjával. De szerintem ez mindegy a jelerősség szempontjából) 20 méter+ 38-as téglafal vakolva szigetelve, 4 méter szintkülömbség. Az internet sebességével nincs baj, csak a jelerősség miatt gyakran megszekad a jel, vagy eggyátalán nem érzékeli a hálózatot.Szerettem volna a kártyát 54 G-re cserélni a boltba de mivel kibontottuk és kipróbáltuk, már nem cserélték ki, csak a kezüket tárták szét hogy ez van...+ 2500 forintért tudnak hozni erősseb antennát.
Mit tegyek ill. MIK A LEHETŐSÉGEIM a jelerősség nővelésére. Egy antenna csere MIT és MENNYIT lendíthet előre a dolgon. A csere a router antennára is vonatkozik? Vagy létezik e antenna hosszabbító amit esetleg a falon kívülre helyezünk?
Hálás köszönet a segítségért.

#685 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:41

Idézet: csabors - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 20:39

Sziasztok!
Létrehoztunk egy vezeték nélküli hálózatot a szomszédommal ami alapjába véve működik is.De. Meglehetősen gyenge a jel. Internetet osztunk meg, kb 20 méter a távolság, a router (Linksys WRT 54-G) az ablakban (nálam) a kártya (Linksys WMP 11-B, windows alatt konfiguráltuk, nem a saját programjával. De szerintem ez mindegy a jelerősség szempontjából) 20 méter+ 38-as téglafal vakolva szigetelve, 4 méter szintkülömbség. Az internet sebességével nincs baj, csak a jelerősség miatt gyakran megszekad a jel, vagy eggyátalán nem érzékeli a hálózatot.Szerettem volna a kártyát 54 G-re cserélni a boltba de mivel kibontottuk és kipróbáltuk, már nem cserélték ki, csak a kezüket tárták szét hogy ez van...+ 2500 forintért tudnak hozni erősseb antennát.
Mit tegyek ill. MIK A LEHETŐSÉGEIM a jelerősség nővelésére. Egy antenna csere MIT és MENNYIT lendíthet előre a dolgon. A csere a router antennára is vonatkozik? Vagy létezik e antenna hosszabbító amit esetleg a falon kívülre helyezünk?

Próbáld meg a router-ra egy hack-el firmware-t felnyomni  elvileg vele kicsit több teljesítményt lehet kihozni a cuccból és akkor így valszeg össze tudtok hozni egy stabil jelet!Pedig 20m-en működni kéne rendesen a dolognak az nem nagy távolság!Milyen falak vannak terepviszonyok stb...
Ja és a firmware csere hátránya alapból ugrót a gari stb..
Vagy ha nem akarsz tökölni, akkor veszel 2db 10db (ekkora távhoz bőven elég kell lenni) kültéri antennát(yagi,flat,helix,szektor stb...), tehetséges vagy akkor csinálsz otthon 2db yagia antennát ami kb 1500huf-bo kijön!

Szerkesztette: uboat 2005. 03. 25. 15:44 -kor

A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#686 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 13:58

Idézet: csabors - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 21:39

Sziasztok!

Mar keso banat, de miert nem lehetett ezt kabellel megoldani? Meg ha ut felett kell atvinni , az is megoldhato.
Sokkal olcsobb lett volna, es nem lennenek ilyen problemak.

#687 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 16:52

Idézet: Michael - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 14:58

Mar keso banat, de miert nem lehetett ezt kabellel megoldani? Meg ha ut felett kell atvinni , az is megoldhato.
Sokkal olcsobb lett volna, es nem lennenek ilyen problemak.

En még a saját cuccával megpróbálnám bekonfigolni mert a winfos néha hülye. Meg amúgy is az a tapasztalat hogy jobb ha saját cuccával konfigolod és ezt nem biízod a winfosra.

#688 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 22:16

Idézet: pike.killer - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 17:52

En még a saját cuccával megpróbálnám bekonfigolni mert a winfos néha hülye. Meg amúgy is az a tapasztalat hogy jobb ha saját cuccával konfigolod és ezt nem biízod a winfosra.

Sziasztok!!
Köszönöm a tanácsokat. Sikerült. Rakosgattuk forgattuk és kivettük az routert az ablakból a két gépet pedig "szintbe" hoztuk. Most két!!! 38 cm falon+20 méter és kíválló a jel erőssége!! A legnagyobb gond az volt hogy az ablaküveg egyik fele ragasztott biztonsági, a másik fele a fokozott hőszigetelés miatt Loew tipusú, ami azt jelenti, hogy van rajta egy fémgőzölt felület!!! Ha az ablakban van a router 40% gyengébb a jel erőssége és a 4 méteres szintkülömbség is gáz volt!!! Azért nem olyan rosszak  ezek a masinák. A kábelnek esztétikai okai voltak. A kártya gyári meghajtója állandóan lefagyasztotta a gépet...ezért maradt a win. alatti konfig, de 'hál Istennek Így is jól működik.

Üdv

#689 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 13:44

Hali!

Lehet nem jó helyen kérdem, de nem akartam egyből új topiccal árasztani a fórumot...
Az a problémám, hogy van 1 laptop (WinXP), és van benne 1 LAN konnektor. Eddig én is elég jó vagyok! ;)
A probléma, hogy váltogatni akarom, hogy hol dugom a LANra a kicsikét, de nem akarom mindig átírni a TCP/IP kiosztást.
Lehet valamilyen progival segíteni a dolgon?

Előre is köszi! :respect:

ui.: ha lenne jobb helye is a kérdésnek, akkor: hol? ;)

#690 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 14:47

Idézet: Bujdy - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 12:44

Hali!

Lehet nem jó helyen kérdem, de nem akartam egyből új topiccal árasztani a fórumot...
Az a problémám, hogy van 1 laptop (WinXP), és van benne 1 LAN konnektor. Eddig én is elég jó vagyok! ;)
A probléma, hogy váltogatni akarom, hogy hol dugom a LANra a kicsikét, de nem akarom mindig átírni a TCP/IP kiosztást.
Lehet valamilyen progival segíteni a dolgon?

Előre is köszi! :respect:

ui.: ha lenne jobb helye is a kérdésnek, akkor: hol? ;)

TCP/IP-nél XP-ben tudsz több IP-t is megadni (Advanced/IP Settings-nél).

-C0pp3rM!n3-

#691 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 15:12

Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 14:47

TCP/IP-nél XP-ben tudsz több IP-t is megadni (Advanced/IP Settings-nél).

-C0pp3rM!n3-

És a DNS/maszk/Gateway ezek? :think:

Szerk.: ha jól látom, akkor ott lehet mindent állítani!
Köszi! :respect:

Szerkesztette: Bujdy 2005. 04. 01. 15:20 -kor

#692 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 16:28

Sziasztok,

vettem egy ZyXEL Prestige 324-es router-t, egyelőre csak az egyik gépen konfigoltam, a leírás szerint, minden baba. Egyetlen kérdésem van: ADSL-t használok, beállítottam a konfigban a setup-ban a jelszót és felhasználónevet és rögtön a neten volt. PPPoE-t állítottam be, lehet, elegendő lett volna az Ethernet? Ez azt jelenti, hogy nekem nem kell már többet tárcsáznom? Tehát nincs szükség a dialup-ra? Hogy lehet beállítani, hogy mégis legyen rá szükség? Várom válaszaitokat! Mentségemre legyen: még láma vagyok, de nagyon tetszik a dolog:)

Köszönettel:

Matter
Matternoster

M2N-SLI- AMD Athlon X2 5000+ (Windsor) - 2x1 Gb Kingston 800 MHz - ASUS nVIDIA 8600 GT 256 Mb- Samu (2x320 Gb SATA) - Seagate (80 Gb ATA) - Samu SH-S223Q - Chieftec 400W

#693 Felhasználó inaktív   laciband 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 00:18

Helló Mindenki!

Hálókártyát akarok venni a több gépbe is(nincs alaplapi). Net megosztásra, illetve egy otthoni hálózat kialakítására. Több fórumon is olvastam, hogy a Realtek chipset-es kártyák nem jók. Sajna csak ennyit. :confused:  Miben nyilvánul ez meg? Milyen 10/100 -as kártyát ajánlanátok?

A kiskernél ahol veszem a következő kártyák találhatók:

KTI  KF310  10/100BASE-TX PCI REALTEK CHIP, ACPI-WOL TÁMOGATÁS 1 380
KTI  KF310L  10/100BASE-TX PCI REALTEK CHIP 1 288
KTI  KG-502T  10/100/1000BASE-T, GIGABIT, PCI 4 370
KTI  KG-600T  10/100/1000BASE-T, GIGABIT, 32/64-BIT PCI, REALTEK CHIPSET 7 820

3Com EtherLink 10/100 PCI TX M  3C905C-TX-M 5 971
3Com EtherLink 3C2000-T  PCI Gigabit  desk. Kártya 10 663

SMC 1255 TX/WL 10/100 PCI WOL  2 291

US.Robotics USR997900-VAR-1 10/100Mb NIC 1 297

Szintén itt a következő krimpelők kaphatók:

Szerszám RJ-45 Dugó krimpelő 2 300
Szerszám RJ45/11 Krimpelő 8/6 Eth+Telefo 3 579

Érdemes a másodikat megvenn? Ez ahogy nézem ethernethez és telefonhoz is jó??????

Segítségeteket előre is köszönöm. :respect:

#694 Felhasználó inaktív   Gyenes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 04:59

Idézet: laciband - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 0:18

Több fórumon is olvastam, hogy a Realtek chipset-es kártyák nem jók. Sajna csak ennyit. :confused:  Miben nyilvánul ez meg? Milyen 10/100 -as kártyát ajánlanátok?

Megbízhatatlanok. Nem arról van szó, hogy mindegyik rossz lenne, de én rendszergazdaként már rengeteget szívtam feleslegesen a hülye Realtek chipes kártyák miatt. Mindenki azt veszi, mert olcsó, aztán debugolhat az ember, hogy éppen miért nem megy rendesen a hálózat.

Én a 3Com 905-ös szériát ajánlom, minőségi, bevált cuccok jó támogatottsággal. Használtan 2-3e Ft-ért kapható.

Idézet

Szerszám RJ-45 Dugó krimpelő    2 300
Szerszám RJ45/11 Krimpelő 8/6 Eth+Telefo    3 579

Érdemes a másodikat megvenn? Ez ahogy nézem ethernethez és telefonhoz is jó??????

Hát ha telefonkábelt is akarsz szerelni, akkor érdemes, egyébként nem.

#695 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 07:33

Idézet: matternoster - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 16:28

Sziasztok,

vettem egy ZyXEL Prestige 324-es router-t, egyelőre csak az egyik gépen konfigoltam, a leírás szerint, minden baba. Egyetlen kérdésem van: ADSL-t használok, beállítottam a konfigban a setup-ban a jelszót és felhasználónevet és rögtön a neten volt. PPPoE-t állítottam be, lehet, elegendő lett volna az Ethernet? Ez azt jelenti, hogy nekem nem kell már többet tárcsáznom? Tehát nincs szükség a dialup-ra? Hogy lehet beállítani, hogy mégis legyen rá szükség? Várom válaszaitokat! Mentségemre legyen: még láma vagyok, de nagyon tetszik a dolog:)

Köszönettel:

Matter

nem, ez más protokoll A dial-up-ot a router végzi automatikusan. Ha kihúzod a routert, újra használhatsz disl-up-ot. Az ilyen eszközök lényege az, hogy a felhasználók LAN-on maradnak. minden  mást a router intéz. 

#696 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 07:34

értem, így már világos, tegnap már kitapasztaltam a működését, a tűzfal részét még nem mertem konfigolni, pedig nagyon jónak tűnik.

Kösz a választ!
Matternoster

M2N-SLI- AMD Athlon X2 5000+ (Windsor) - 2x1 Gb Kingston 800 MHz - ASUS nVIDIA 8600 GT 256 Mb- Samu (2x320 Gb SATA) - Seagate (80 Gb ATA) - Samu SH-S223Q - Chieftec 400W

#697 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 17:25

Hi!

Két gépem van összekötve ("A" és "B"), az egyiken megosztott tárcsázós-modemes internetkapcsolat (ezt nevezem "A"-nak). Mindkét gépen minden működik hosszú ideje, úgyhogy nem a hálózat-beállítás és a kapcsolatmegosztás miatt írok.

Azt szeretném elérni, hogy az A gép felügyelje a B gép internetforgalámt is, tehát minden, ami a B-re lejön, az előbb menjen át az A tűzfalán és reklámszűrőjén. (Ha jól értem magamat, az A gép maga legyen a tűzfal meg a többi motyó. :))

Jelenleg mindkét gépen WinXP / SP1 van, PC-cillin 2003 vírusrtó + tűzfal, és az Ad-Muncher véd meg a nem kívánt tartalmaktól. Ez utóbbiakat a B-ről szeretném eltávolítani, mert minek legyenek meg duplán.

Meg lehet-e csinálni, kell-e hozzá valami spéci szoftver, mit kell beállítani (illetve jó helyen kérdezem-e egyáltalán :D)?

#698 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 18:53

Idézet: matternoster - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 7:34

értem, így már világos, tegnap már kitapasztaltam a működését, a tűzfal részét még nem mertem konfigolni, pedig nagyon jónak tűnik.

Kösz a választ!

mindenk;ppen kapcsold be; amennyiben nem használsz FTP szervert, emule-t, stb, nem kell különösebben konfigolni

#699 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 21:33

Idézet: Gyenes - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 4:59

Hát ha telefonkábelt is akarsz szerelni, akkor érdemes, egyébként nem.

Szerintem egyiket sem erdemes:D
En kozel ketszer annyiert vettem krimpelofogot, es az is eleg szar (ugyhogy belegondolni sem merek, hogy milyen lehet a ketrugos fogo...)

#700 Felhasználó inaktív   Mephistó11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 20:21

Sziasztok
Keresek olyan DSL routert amibe van 4portos switch, és ami a legfontosabb korlátozni lehessen a le-fel töltési sebességet, legyen macaddress szűrés benne, és ip cim, vagy macaddres alapján lehessen a szebességeket korlátozni.
kb ennyi kéne
várom az 5-leteket.

ja jó lenne ha lenne benne adsl modem is

Szerkesztette: Mephistó11 2005. 04. 03. 20:36 -kor

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36