HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#1381 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 06. 23:21

akkor Kroozo, vagy Friczy dzsinnek segítségét kérem :Đ

..bárki .. csak mondjatok vmi okosat ..

Szerkesztette: Eperkutyus 2005. 12. 06. 23:59 -kor

Om mani peme hung.

#1382 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 08:09

senki? :think:  :(
Om mani peme hung.

#1383 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 09:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 20:15

Azt én tudom, de akkor állítsa fixre. DHCPnek nem kellene fél napokat állnia jahh, én ilyenkor fogok valami ultragagyi routert, aztán DHCPzzen kedvére, addig tudok szögelni.

Na de Jahno, nem csak dinamikus címekért használunk dhcpt, hanem azért is, hogy ha változás van, akkor ne kelljen végigfutni a gépeken. Ugye ilyenkor szokás, hogy mac cím alapján osztunk, mindig ua. címet kapják a gépek, de ha át kell írni, akkor csak egy helyen kell... De mit beszélek én neked erről, tudod te ezt nagyon jól...

#1384 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 09:09

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 22:56

na, újabb kérdés szakik:

adott egy linuxos gép. natol.

eth0 a net fele, eth1 a belső hálóra.

eth0 publikus ip nyilván.

- a belső háló ip-je 192.168.1.x lenne (kevesebb mint 254 gép)
- szeretnék egy DMZ-t, ahová pakolom a DHCP szervert a helyi háló számára, mail szerver, apache, minden babra .. és azért DMZ, mert így tartom normálisnak, hogy a belső háló ellen is védve legyen kicsit, ki tudja mikor melyik windows-os gép hogyan trójázódik be vagy száll el stb.. értitek.

A gondom:
- eth0 ip-je világos, "iface eth0 inet static" .., ez adott.
- eth1 ip-je mi legyen ? ő lesz a gateway ip a 192.168.1.x -es belsőhálós gépek számára.
- DMZ számára mi lesz a gateway ? ők hogy látnak ki ?

A cél tehát, hogy tulképpen két külön alhálóm legyen, egy sokgépes júzeres, és egy kis szerveres szegmens. Mindkettő lássa a routergép eth1-ét, nyilván, hiszen mindkettőnek ki kell látnia a külvilágra (nat + proxy). Viszont a két háló gépei ne tudják egymást elérni - ez a cél.

A DHCP úgy tudom, layer 2-3 valahol, így az átmegy (elvileg) nem ? :think: még akkor is, ha más a subnet.

De (és ezek a kérdések !!!!):

- milyen subnet-et állítsak be a sokgépes háló gépeinek a dhcp-ben (véletlenszerűen menne a kiosztás). ?
- milyen ip-t és subnet mask-ot állítsak be eth1-re interfaces-ben ?
- milyen ip-ket és subnet mask-ot állítsak be a szintén eth1-re néző DMZ-s gépekhez dhcp-ben (kiosztás MAC alapján) ?

Menne az, hogy eth1-nek 192.168.0.254-et adok, alhálózati maszk pedig 255.255.0.0 ? Belső hálós gép lenne 192.168.1.x -> 255.255.255.0 ? Akkor nemigen látja server eth1-et, így van ? 255.255.0.0 ? Így meg látja majd a DMZ-t is, nem ?

DMZ-k ? Ők lennének a 192.168.0.x tartomány (ebből a 254-es gép maga a router eth1-e). Nekik subnet mask ?

Vagy egyszerűbb egy eth2 a DMZ-nek, és sima routing / szűrő cumók ? :think: Hálókártya van, PCI hely van bűven ! :)

Valaki homályosítson már fel pls, tele vagyok könyvekkel, halálra olvastam a tudományt, de így igazából éles gyakorlat nélkül húzós móka átlátni ..

Szerintem dhcp szervert ne tegyél dmz-re, a szervereknek amúgy is jobb, ha fix címet adsz (gondolom nem lesz sok szervered), ha lehal a dhcp, a dmz még megy.

A két szegmenshez a legegyszerűbb a további hálókártya.
lan: 192.168.0/24
dmz: 172.16.0.1/29 (és akkor könnyen megkülönbözteted ;)

255.255.0.0 alhálózati maszkot ne adj meg, bolondság. Minél kisebb szegmenseid vannak, annál kevesebb csomag ütközhet.

#1385 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 09:14

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 8:33

gyerekek, adott egy központi gateway, dhcp-n keresztül ip címet oszt ki egy naaagy nagy tartománynak + routing ilyesmik.

ha ez kiesik, a lyúzerek szívnak.

hogy lehet ezt backup-olni ? meg tudom azt oldani, hogy a kiesik ez a szerver, akkor ennek a (nagyjából) pontos másolata, egy másik szerver automatán átvegye a funkcióját ?

switch-ben ez konfigurálható lenne, gondolom.

de a kiesésen nem csak arra gondolok, hogy van-e ping vagy nincsen, vagy hálózati kapcsolat.

hanem ha mondjuk elszáll valami, vagy betörnek, lelövik dhcp-t, valami ilyesmi.

van erre megoldás ? :think:

Egy kicsit utana neztem es erdeklodtem a CISCO-s ismeros mondta van ilyen lehetoseg de nem mindegyik eszkozuk tudja illetve nalunk nincs. Masik megoldas ket szerver felalitasa az egyik primari a masik szekurandi ha kiesik valamelyik a masik dolgozik tovabb helyette okos LInuxos ismeros azt allitja megoldhato gond nelkul ket PI -es gepen csak DHCP-re. Trukkel megoldhato lenne hogy figyeli es x ido szeletenkent a routertol megujatast ker az ip cimere ha nem kap megujitast atveszi a dhcp kiosztast de automatice vissza adni nem lehet. Vagyis ha kihuzza valaki a routert es vissza dugja osszefossa magat teljesen a halozat.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1386 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 09:47

Idézet: melon - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 8:09

Szerintem dhcp szervert ne tegyél dmz-re, a szervereknek amúgy is jobb, ha fix címet adsz (gondolom nem lesz sok szervered), ha lehal a dhcp, a dmz még megy.

A két szegmenshez a legegyszerűbb a további hálókártya.
lan: 192.168.0/24
dmz: 172.16.0.1/29 (és akkor könnyen megkülönbözteted ;)

255.255.0.0 alhálózati maszkot ne adj meg, bolondság. Minél kisebb szegmenseid vannak, annál kevesebb csomag ütközhet.

atyaég, ez a 172.16.0.1/29 hogy jött ki ? milyen számok ezek ? :think: Valszeg jók, de nekem már a fél C-osztály megértése is nehézkesen ment, mikor magyarázták, de ez ??? űű..  :confused:

Miért pont ez az ip, és miért pont /29  ? Csak röviden elég, ha megy. Egyébként totál elhiszem, hogy működhet, inkább elméleti szinten szeretném tudni, hogy jött ki ez a szép szám :D

mi lesz a subnet mask ezeknél ?

megvan amúgy a 3 darab 3Com kártya, lököm bele a gépbe..
Om mani peme hung.

#1387 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 17:06

Csak a hasamra ütöttem, a 172.16.0.1 a B osztályú címtartomány első címe, a /29 jelöli az alhálózati maszkot ugye, ami talán közérthetőbb formában 255.255.255.248. Igazából lehetne 0 is a vége, azaz /24-es hálózat, mindegy. A /29-es alhálózaton max. 6 hostod lehet, a broadcast cím így 172.16.0.7 lesz, gondolom 5 szervernek (+1 átjáró) elég is.

Azért mondtam pl. ezt a címet, mert így már ránézésre is látszik, hogy a cím nem a 192.168.x.x lanod címe, és (kezdőként) talán könnyebb megkülönböztetni. Valójában lehetne 192.168.1.0/24 is, vagy 10.0.0.0/24 is, tökmindegy.

Ahogy fentebb írtam, a /<szám> a subnet mask, ha nehezen megy a számolgatás, javaslom a Subnet Calculator a barátod. ;)

#1388 Felhasználó inaktív   Red 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 17:55

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 9:33

gyerekek, adott egy központi gateway, dhcp-n keresztül ip címet oszt ki egy naaagy nagy tartománynak + routing ilyesmik.

ha ez kiesik, a lyúzerek szívnak.

hogy lehet ezt backup-olni ? meg tudom azt oldani, hogy a kiesik ez a szerver, akkor ennek a (nagyjából) pontos másolata, egy másik szerver automatán átvegye a funkcióját ?

udv!

ha esetleg cisco-ban gondolkodsz a def. gateway problemat megtudod oldani hspr vagy glbp-vel (cisco.com-om csomo info van rola).

a dhcp-t meg egy masodlagos szerverrel.

ha kell, ciscoban tudok egy kicsit segiteni.

#1389 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 07:28

És szerintetek ez így lehet életképes ?

Magyarul az, hogy a router linux gép eth0 portja az optikai internet, eth1 a belső háló. eth2 is van, az a DMZ egyébként, ennyit sántít. A cél az, hogy a router eth1-ének másik végén egy switch lóg, és a switch-be vannak kötve a helyi háló gépei.

A cégnek ki van osztva 6 publikus ip, amivel garázdálkodhat. Egyik magáé a router gépé (eth0). A következő public ip beállítható a helyi hálózat egyik gépének ? Szóval hogy ő csak fizikailag kapcsolódjon az eth1-es switch-re mint a többiek, de egyébként totál külön legyen a többitől, hiszen bárki által direktben pingelhető a nyilvános ip-jével.

Csináltam egy eth2-t nélkülöző béna rajzot, nagyjából erről lenne szó. (Itthon nincsen OpenOffice Draw-om :( )

Kép
Om mani peme hung.

#1390 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 08:48

Reggelt!

Bocs, h csak most, de tegnap már aludtam :D

Szóval, ha szét akarsz szeparálni hálókat, akkor első körben is nem ártana megoldani, hogy layer2 szinten el legyenek szeparálva, különben szépen szólva, adtál a szarnak egy pofont. Ez ugye vagy külön switcheket, vagy pedig külön vlanokat jelent, ha tud ilyent a switched. Ezen vlanok között az átjárást a router végzi, vagyis neki minden hálózatba kell lógjon lába. Vagyis annyi if, amennyi vlan. Ha a sw tud vlant, és tud olyat is, hogy egy port több vlannak legyen a része, akkor oda elég egy fizikai interface, amin végtelen számú logikai ifet lehet csinálni.

Nomost, címek. A legegyszerűbb megoldás, ha az összes alháló külön címeket kap, egyszerűség kedvéért mondjuk C osztályokat. Tehát pl:
10.1.1.0/24
10.1.2.0/24
10.1.3.0/24
....
Minden router mondjuk az első cím, tehát 10.1.1.1, 2.1, 3.1 ... az a gw, azt csók. A publikus címeket ha mákod van, akkor bele tudod préselni egy subnetbe, ha nem akkor vagy, mind1ik külön vlan + külön if, vagy (ez egy picit jobban gányolás) nem külön vlan, csak külön logikai if meg route.

DHCP meg szépen osszon MAC alapján, ha kell akkor adok vmi példaconf szerűt, de az imho menni fog...
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1391 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 09:31

vlan-t nem tudnak ezek, csak kapcsolgatnak.. úgyhogy ez kilőve. melyik a legolcsóbb switch, ami már vlan-t is tud ? :think: nem fontos hogy sziszkó legyen, és 4 port elég (bár lehet, nem lesz ilyen..)

a 3 interfész most:

eth0 az internet fele configolva a backbone adatai alapján

auto eth1
iface eth1 inet static
        address 192.168.1.254
        netmask 255.255.255.0
        network 192.168.1.0
        broadcast 192.168.1.255
#    gateway 192.168.1.254
        # dns-* options are implemented by the resolvconf package, if installed
        dns-nameservers 127.0.0.1
        dns-search ...

auto eth2
iface eth2 inet static
        address 192.168.2.254
        netmask 255.255.255.0
        network 192.168.2.0
        broadcast 192.168.2.255
#    gateway 192.168.2.254
        dns-search ...

A gateway-cuccokat kiszedtem eth1 és eth2 configjából, nem volt eth0-on keresztül pingem semerre, ahogy felhúztam őket. Így most oké minden.

Beállítom eth1 és eth2-re a natot + tűzfalat és meglássuk mi lesz..

Idézet

vagy (ez egy picit jobban gányolás) nem külön vlan, csak külön logikai if meg route.

Erről tudsz mesélni ? ;) Ez marad, vlan-t ezek a kis 8e Ft-os kék fekete júzer switch-ek nem ismerik .. Úgyhogy gányolnom kell. :Đ

Szal létrehozok az egyik belsőhálós ipre (amit public-nak szeretnék tenni) egy logikai interfészt a szerveren, aminek megadom a publikus ip maszk szubnet stb. adatokat, jól értem ? (hogy kötöm össze a belső hálós gépet az ip-vel, ami public lenne? mac alapján?)

És aztán route-olok. Elvileg. Yepp ? A lényeg, hogy kintről totál elérhető legyen, összes portja látszódjon stb.. szal ez. A gépről voice over ip cumó is megy (SIP protokoll), gondolom, mindez túléli a mókát. (Majd látjuk, ha nem) :Đ

Továbbá ha már routing megy, és a gép kártyájának belsőhálós az ip-je, ettől még kifele engednem kell, tehát natoljak is, így van ?

DHCP-vel nincsen gond, most ütöm össze addig, egyszerű random kiosztás lesz a workstation-öknek oszt jónapot, van itt vagy 10 gép, nemsok.
Om mani peme hung.

#1392 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 09:48

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 9:31

vlan-t nem tudnak ezek, csak kapcsolgatnak.. úgyhogy ez kilőve. melyik a legolcsóbb switch, ami már vlan-t is tud ? :think: nem fontos hogy sziszkó legyen, és 4 port elég (bár lehet, nem lesz ilyen..)

a 3 interfész most:

eth0 az internet fele configolva a backbone adatai alapján

auto eth1
iface eth1 inet static
        address 192.168.1.254
        netmask 255.255.255.0
        network 192.168.1.0
        broadcast 192.168.1.255
#       gateway 192.168.1.254
        dns-search ...

auto eth2
iface eth2 inet static
        address 192.168.2.254
        netmask 255.255.255.0
        network 192.168.2.0
        broadcast 192.168.2.255
#       gateway 192.168.2.254
        dns-search ...

A gateway-cuccokat kiszedtem eth1 és eth2 configjából, nem volt eth0-on keresztül pingem semerre, ahogy felhúztam őket. Így most oké minden.

Beállítom eth1 és eth2-re a natot + tűzfalat és meglássuk mi lesz..

Erről tudsz mesélni ? ;) Ez marad, vlan-t ezek a kis 8e Ft-os kék fekete júzer switch-ek nem ismerik .. Úgyhogy gányolnom kell. :Đ

Szal létrehozok az egyik belsőhálós ipre (amit public-nak szeretnék tenni) egy logikai interfészt a szerveren, aminek megadom a publikus ip maszk szubnet stb. adatokat, jól értem ? (hogy kötöm össze a belső hálós gépet az ip-vel, ami public lenne? mac alapján?)

És aztán route-olok. Elvileg. Yepp ? A lényeg, hogy kintről totál elérhető legyen, összes portja látszódjon stb.. szal ez. A gépről voice over ip cumó is megy (SIP protokoll), gondolom, mindez túléli a mókát. (Majd látjuk, ha nem) :Đ

Továbbá ha már routing megy, és a gép kártyájának belsőhálós az ip-je, ettől még kifele engednem kell, tehát natoljak is, így van ?

DHCP-vel nincsen gond, most ütöm össze addig, egyszerű random kiosztás lesz a workstation-öknek oszt jónapot, van itt vagy 10 gép, nemsok.

Persze, h nem volt jó, mert gwnek a netes ip kell, hamár. Úgy azt mondtad neki, hogy mindent magán keresztül küldjön ;)

Picit bővebben? Gyak annyi, h fogod a gépeket, bedugod őket egy switchbe, melléjük egyet a routerből, beállítgatod a publikus ip címeket, aztán adsz egy címet adsz a router ifnek, mondjuk belső hálósat, ezt adod meg gwnek, és linux route táblájába meg explicit felveszed őket, h azon az interfacen lógnak... Asszem így jó lesz.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1393 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 10:29

:respect:

állat. esek neki.

viszont előtte egy kis problémába ütköztem:

-192.168.1.254 a linux gép eth1-e
- 192.168.2.254 a linux gép eth2-je

kliens win gépet beállítottam 192.168.2.10-re (dhcp, most épp ezt kapta)

és ami érdekes, hogy tudom pingelni erről nem csak 192.168.2.254-et, hanem 1.254-et is.

amit nem szeretnék.

Ok, daraboljuk fel akkor. Legyen az, hogy:

- 192.168.1.0-128: subnet 255.255.255.0 -> eth1 (szerverek)
- 192.168.1.129-255: subnet 255.255.255.128 -> eth2 (gépek)

Magyarul NEM AKAROM HOGY LÁSSÁK EGYMÁST a gépek és a szerverek. Traffic control + tűzfal szabályok miatt szeretném ide-oda továbbítgatással elérhetővé tenni a szervereket a kliensek számára.

Ez így talán műxene, azt hiszem. :think: Viszont én úgy szeretném, hogy szép legyen :Đ hogy a linux eth1-e ami az 1.x -es hálózat router-e maradjon ami, de az eth2 a klienses gépeké 2.x tartomány legyen.

Szal szerverek 192.168.1.x -be, kliensek 192.168.2.x-be, egymás közt nemátjárni nemlátni se semmi, és ámen.

Hogy ügyeskedjek? :D :think:
Om mani peme hung.

#1394 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 10:51

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 10:29

:respect:

állat. esek neki.

viszont előtte egy kis problémába ütköztem:

-192.168.1.254 a linux gép eth1-e
- 192.168.2.254 a linux gép eth2-je

kliens win gépet beállítottam 192.168.2.10-re (dhcp, most épp ezt kapta)

és ami érdekes, hogy tudom pingelni erről nem csak 192.168.2.254-et, hanem 1.254-et is.

amit nem szeretnék.

Ok, daraboljuk fel akkor. Legyen az, hogy:

- 192.168.1.0-128: subnet 255.255.255.0 -> eth1 (szerverek)
- 192.168.1.129-255: subnet 255.255.255.128 -> eth2 (gépek)

Magyarul NEM AKAROM HOGY LÁSSÁK EGYMÁST a gépek és a szerverek. Traffic control + tűzfal szabályok miatt szeretném ide-oda továbbítgatással elérhetővé tenni a szervereket a kliensek számára.

Ez így talán műxene, azt hiszem. :think: Viszont én úgy szeretném, hogy szép legyen :Đ hogy a linux eth1-e ami az 1.x -es hálózat router-e maradjon ami, de az eth2 a klienses gépeké 2.x tartomány legyen.

Szal szerverek 192.168.1.x -be, kliensek 192.168.2.x-be, egymás közt nemátjárni nemlátni se semmi, és ámen.

Hogy ügyeskedjek? :D :think:

Azzal amit írtál semmi nem változik, csak nem /24 hanem /25 alhálókat használsz.

Persze, h tudod pingelni. Csak nem közvetlen, hanem a routeren keresztül.

Vagyis iptables -A FORWARD -s 192.168.1.0/24 -d 192.168.2.0/24 -j DROP
vagy hasonló kell neked ;)

#1395 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 10:51

van itt egy ilyen, ez segít? :)

http://www.subnet-calculator.com

(fentebb is írta vki már, sztem baba.)
Om mani peme hung.

#1396 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 10:53

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 9:51

Azzal amit írtál semmi nem változik, csak nem /24 hanem /25 alhálókat használsz.

Persze, h tudod pingelni. Csak nem közvetlen, hanem a routeren keresztül.

Vagyis iptables -A FORWARD -s 192.168.1.0/24 -d 192.168.2.0/24 -j DROP
vagy hasonló kell neked ;)

jaaaaaaaaaa...

magyarul hagyhatom így ahogy most van, 192.168. 2 . 10-ről jelenleg 192.168. 2 .254 (router)-en keresztül pingelem 192.168. 1 .254 (router) interfészt ?

:omg: :omg: :omg:

Én gondoltam erre az iptables dologra, hogy forward-ba belenyúlni, de nem gondoltam volna, hogy igazam lesz ..

ZSÍR ! Nézem máris :)

És köszi Neked is a sok helpet, rendes Tőled..
Om mani peme hung.

#1397 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 10:55

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 10:51

van itt egy ilyen, ez segít? :)

http://www.subnet-calculator.com

(fentebb is írta vki már, sztem baba.)

Ennyi még megy fejben is ;)

Egyébként meg ipcalcot használok ;)

#1398 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 11:06

á nem jó, 2.10-ről még mindig tom pingelni 1.254-et .. :think: (maradt az eredeti felállás, tehát eth1 -> 192.168.1.0/255.255.255.0 és 192.168.2.0/255.255.255.0)
Om mani peme hung.

#1399 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 11:14

további érdekes jelenség :

amikor ide jövök írni Nektek, adsl-lel jövök fel.

ilyenkor ugye nekem hálókártyám ip-je 2.10-es, 2.254-et tudom is pingelni, de 1.254-et már nem (és ez lenne a cél).

na valami nagy huncutság van itt, valami routing bigyó .. :think:
Om mani peme hung.

#1400 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 11:21

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 11:14

további érdekes jelenség :

amikor ide jövök írni Nektek, adsl-lel jövök fel.

ilyenkor ugye nekem hálókártyám ip-je 2.10-es, 2.254-et tudom is pingelni, de 1.254-et már nem (és ez lenne a cél).

na valami nagy huncutság van itt, valami routing bigyó .. :think:

ifconfig -a
route -n
iptables -L -n -v

Kimeneteket szeretnék látni, ha lehetne

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.