HWSW Informatikai Kerekasztal: cFos az új csodadriver DSL-eseknek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

cFos az új csodadriver DSL-eseknek?

#101 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:19

Az Axelerotol most kaptunk infot, hogy meg nyomoznak az ugyben... ennyit, nem tobbet.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#102 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:20

Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 14:05

Jol ertem a dolgot? Az Axelero letiltotta egy legalisan mukodo vallalkozas honlapjanak elereset a halozatabol?

Samott

Ezt akarja elhitetni veled a cikk írója, de a valóság az, hogy a Matáv tiltotta le, úgy, hogy arról az Axelero valószínűleg nem is tudott.
Gondolom ezt szerződés szerint meg sem tehetné...

#103 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:21

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 15:18

Te ingyen dolgozol? Kétlem. Ha kell, szívesen segít bármelyik szabad szoftveres fórum, ha tudok, én is.
Ha valaki szeretne ilyet és kifizeti a munkámat, megcsinálom neki én is.
Nincs ebben semmi különleges.

Miert, szerinted a programozok ingyen dolgoznak? Ha valaki penzt ker egy programert ami ezt a munkat megcsinalja, az hulyeseg? Erdekes a felfogasod. :D

#104 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:21

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 15:20

Ezt akarja elhitetni veled a cikk írója, de a valóság az, hogy a Matáv tiltotta le, úgy, hogy arról az Axelero valószínűleg nem is tudott.

Jo lenne ha ez lenne a helyzet es normalizalodna a problema...

Krinyo

#105 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:22

Idézet: Peregrinus - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 13:45

A host file-ban az IP-k elérését nem lehet megváltoztatni? Beállítani egy másik oldalt?

Amúgy: az Axelero tipikus példája annak, amit be kéne tiltani. Egy olyan országban, ahol nem a különféle vállalati, hatalmi csoporti érdekek vannak előtérben.

És most nagyon enyhén fogalmaztam.

dehogynem lehet. csinald azt, bosszubol a hosts file-ba, hogy

195.228.240.145  www.cfos.de cfos.de cfos

az origo.hu-t mar csaknem bannoljak ki  :omg: :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#106 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:23

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 14:06

Mas internetszolgaltato is a Matav alaphalozatat hasznalja, megsincs naluk ilyen problema...

Krinyo

Nem vagy tisztában a helyzettel.
Az összes matávos ADSL ügyfél a Matáv felhordóhálózatát használja. Ez nx10 Gb-es kapacitású, redundáns, mittudomén valami. Ebbe kerül be az összes ADSL forgalom, amit aztán a Matáv különféle tunneleken eljuttat az internet szolgáltatóknak.
DE!
Az Axelero ügyfelei ha csak nem axelerós hálózattal beszélgetnek nem kerülnek ki a Matáv hálózatából, lévén a két cég közötti megállapodás szerint azoknak a Matáv biztosítja a nemzetközi és a belföldi (BIX irányú) kapcsolatot is.

Ezért nincs más szolgáltató ügyfeleinél probléma. Azok forgalma nem a matávos border routeren megy ki, mivel azok az ISP-k a saját nemzetközi (és belföldi) kapcsolataikat használják.

Érted már?

#107 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:24

Persze, mar az elozo hozzaszolasodnal is megertettem... de eppen a leirasod alapjan akkor megis az a helyzet, amirol a hir cime szol. :D

Krinyo

#108 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:25

Idézet: HavocS - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 14:16

bra: mondj szabad szoftvereket, ha már ilyen okos vagy.
szerinted hányan tudnak egy ilyet megcsinálni?
a routeres hasonlatod meg nevetséges. miért venne valaki rengeteg pénzért olyan routert, főleg ha nem használná csak traffic shapingre, ha egy 10-esért megkapja ami kell neki?
pff... :omg:

FreeBSD, OpenBSD, Linux, ezekkel mind meg tudod oldani. Nyilván ez feltételezi, hogy vagy ilyen OS-t használsz a gépeden, vagy egy régi PC-ből összeraksz ezekkel egy ADSL/kábeltv gw-t.

Megveheted egy 10-esért is, csak szerettem volna rávilágítani, hogy ha egy kicsit utánajársz (megkéred a linuxos haverodat :), akkor ingyen is elérheted ugyanezt a funkcionalitást.

#109 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:30

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 15:07

Egy fizetos program mukodeset akadalyozza meg eppen, mely nem tudom milyen szabalyt serthet...

Nem a program letiltasaval van elsodlegesen gondom. Hanem azzal, hogy maga az oldal elerhetetlen... mert egy internetszolgaltato ne dontese el, hogy en mit latogathatok meg. Ez egy ceges halozatban elfogadom a "SmartFilter" mukodeset... de egy draga penzen vasarolt internetelofizetesnel ne tiltsanak le oldalakat.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#110 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:31

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 14:16

Szerintem az internetezoket az erdekli, hogy Axelerosoknak nem megy a program, masoknak meg igen. Ez a lenyeg. Ha az Axelero hajlando lenne valaszolni a kerdesekre, kifejtene minek koszonheto ez az egesz, akkor tajekozottabb lennek en is es masok is...

Tortenetesen nem vagyok axeleros, igy az egesz kerdes nem erint.

Igy csak arra tudok tamaszkodni amit kulonbozo forumokon olvasok.

Krinyo

Értelemszerű. Ha figyeltél volna én csak arra a (számomra) ordító hibára hívtam fel a figyelmet, miszerint nem az Axelero korlátozta az ügyeleit (nem is tudná), hanem a Matáv!

Nem ugyanaz.

Szerintem fogsz választ kapni, csak nyilván itt még le kell harcolnia az Axelerónak a Matávval, hogy miért korlátozzák az ügyfeleit, emiatt lehet, hogy ők sem tudnak válaszolni.

Persze nyilván ez nem juthatott eszedbe, mert te azt hitted, hogy az axelerós ügyfelek forgalma axelerós routerekben megy. (bár hogy ez egy traceroute-ból hogy látszik, nem tudom).

Javaslom keresd meg e-mailben Lenhardt Anitát:
http://www.axelero.h...jtocentrum.html

bár gondolom, mielőtt a cikket megírtad, már felvetted vele a kapcsolatot e-mailben és miután nem válaszolt fel is hívtad...

#111 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:32

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 14:19

Az Axelerotol most kaptunk infot, hogy meg nyomoznak az ugyben... ennyit, nem tobbet.

Krinyo

Lehet, hogy azért, mert ők sem tudnak többet, mint te?  :omg:

#112 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:33

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 15:20

Mindegy hogy ki tiltotta le... de ha jol ertem, akkor az Axelero elofizetoi jelenleg nem tudjak felkeresni a cfos honlapjat. Joggal verik a tamtamot a szolgaltatojuknal... az Axelero meg rendezze le a Matavval az ugyet ha ott a felelos. Ez mar nem a felhasznalo dolga...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#113 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:34

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 14:21

Miert, szerinted a programozok ingyen dolgoznak? Ha valaki penzt ker egy programert ami ezt a munkat megcsinalja, az hulyeseg? Erdekes a felfogasod. :D

Láttál te már szabad szoftvert? Igen, van olyan ebben a pénzéhes világban, aki ingyen segít máson és még programot is ír.
De legalábbis nem a csóró useren kaszál :)

#114 Felhasználó inaktív   Rammm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:38

Hi Urak !

Bocs, hogy beleszólok, de sok bába közt elvész a tény, hogy a kifizetett szolgáltatásnak nem tesznek eleget, mert egy általános szerződésben sincs benne, hogy bizonyos oldalakat -amik nem sértik az emberi jogokat, etc...., csak max a fatáv érdekeit- letilthat, illetve gátolhat a szolgáltató. Ez tény!
Az, hogy ez kinek a kábelén megy az nem mindegy ???

Ápropó valaki aki jogügyekben járatos megmondhatná, hogy az ÁSZF alapján ez nem szerződésszegés ???

Rammm
ASUS A7N8X-E Deluxe 2.0, AMD Barton 2500+ @ 3200+ + Volcano 12, 2*512 MB Samsung Dual Channel RAM (200MHz), Gf4Ti4200@4600, Fujitsu x192, Samsung 120 GB SATA 7200rpm, a többi nem lényeg :)

#115 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:39

meg1x mondom, sorocska
195.228.240.145  www.cfos.de cfos.de cfos
bele a hosts file-ba es meglatjuk mekkora majer ez az axelero...

Szerkesztette: SFIJ 2005. 03. 22. 15:39 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#116 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:41

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 14:24

Persze, mar az elozo hozzaszolasodnal is megertettem... de eppen a leirasod alapjan akkor megis az a helyzet, amirol a hir cime szol. :D

Krinyo

Miért is? Az Axelero nem korlátozott, nem is tehette. Akkor?

Idézem:
"Az Axelero kitiltotta hálózatából a letöltést gyorsító cFos programot"
Ez a cím.

"Lapunk információi szerint a legnagyobb hazai internetszolgáltató, az Axelero letiltotta egy német weboldal, a www.cfos.de elérhetőségét."
Ez pedig az, ami a főlapon a cím alatt van.

Ha a Matáv korlátozta az Axelero ügyfelek forgalmát az Axelero tudomása nélkül, akkor szerinted ez mennyire korrekt?

Megpróbálok hasonlatot írni, talán sikerül:
"A TELE2 letiltotta az 1-666-PHONE-SEX elérhetőségét"

"Kovács Béla TELE2 előfizető nem tudta elérni a kedvenc telefonszex vonalát, miután a TELE2 letiltotta hálózatából annak elérhetőségét. Az Invitel felhasználói továbbra is hívhatják a számot."

Nyilván találsz benne hibát, mert van is, de a lényeg talán látszik: az Axelero a Matáv hálózatát használja, bérli, így semmi joga nincs abban matatni, tiltani.

#117 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:45

Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 14:33

Mindegy hogy ki tiltotta le... de ha jol ertem, akkor az Axelero elofizetoi jelenleg nem tudjak felkeresni a cfos honlapjat. Joggal verik a tamtamot a szolgaltatojuknal... az Axelero meg rendezze le a Matavval az ugyet ha ott a felelos. Ez mar nem a felhasznalo dolga...

Samott

Teljesen korrekt amit írsz. Engem, Axelero előfizetőként rohadtul nem érdekel ki tiltott le mit, én nem tudtam elérni, ez a lényeg.
De a cikk nem erről szól...

#118 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:50

Idézet: Rammm - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 14:38

Hi Urak !

Bocs, hogy beleszólok, de sok bába közt elvész a tény, hogy a kifizetett szolgáltatásnak nem tesznek eleget, mert egy általános szerződésben sincs benne, hogy bizonyos oldalakat -amik nem sértik az emberi jogokat, etc...., csak max a fatáv érdekeit- letilthat, illetve gátolhat a szolgáltató. Ez tény!
Az, hogy ez kinek a kábelén megy az nem mindegy ???

Ápropó valaki aki jogügyekben járatos megmondhatná, hogy az ÁSZF alapján ez nem szerződésszegés ???

Rammm

Vegyétek észre, hogy ez a program senkinek sem sérti az érdekeit. Itt nem arról van szó, hogy a 384k-s ADSL-edből 1,5 megásat tudsz csinálni, hanem arról, hogy a 384k-sat jobban ki tudod használni.

Ha forgalom alapon számláznak neked, még jobban is jár a szolgáltató azzal, ha ezt a problémát megoldod magadnak, mert többet tudsz forgalmazni, így többet fizetsz neki.
ACK priorizálás előtt:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

ACK priorizálás után:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#119 Felhasználó inaktív   bencefiú 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:52

Nyilván a matáv tiltotta az oldalt, ez egyértelmű, tehát a cím nem igaz.
A másik: a fizetős cfos progik mennek ebben a pillanatban is az axin keresztül.
A cikk 2. részében is van egy ordító hiba, nemcsak a címben.
Valaki szerint nem lehet újrakalibrálni. Rosszul tudja mert az is megy a fizetősben.

Szerkesztette: bencefiú 2005. 03. 22. 16:12 -kor

#120 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:54

Tiszta China feeling!

Szvsz már beszerzés alatt álnak azok a lesötétített fekete Suzukik (oldalán Matáv felirattal), amik kimennek a user-ért és egyenest viszik a vesztőhelyre.  :burr:  Természetesen egy azonnal döntő bíróság végzést hoz, hogy legálisan akaszthassanak fel tiltott webhely látogatása címén! :D

Üdv: Klown

Szerkesztette: Klown 2005. 03. 22. 15:54 -kor

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8