HWSW Informatikai Kerekasztal: cFos az új csodadriver DSL-eseknek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

cFos az új csodadriver DSL-eseknek?

#401 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 03. 23. 18:37

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 19:21

A program fut, de nem tudja kalibralni magat, ergo hatastalan... allitolag.

Krinyo

ettől függetlenül miután feltettem a párhuzamos működő bitkomet és flashget -nél a falshget zöld csíkjára téglát lehetett rakni, míg előtte mint az ökörhugyozás... fatáv adsl-em van az exer szolgáltat... viszont ma délután sem a flashget sem a bitkomet nem volt hajlnadó tőten, a mjúl meg  újabb linkek a falsgetben mentek, csak a régiek nem, reboot, minden szép és jót fossal együtt...
itt valami nagyon nem kóser.... valakik itt porhintenek...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#402 Felhasználó inaktív   fggg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 23. 18:45

Az állítólag 1 hónapos tiltás közben is rendszeresen DC ztem, cfos speed 1.06 ot használok axelero dsl es kapcsolat mellett.

február 29. i adatforgalom statisztikam 512/96 dsl el:  5,3 giga le  764MB fel.

vagy itt van egy március 07. -i statisztikam is:  4,95 giga le  723MB fel úgy hogy volt másfél óra kihagyás aznap..

Tehát innentől kezdve teljesen nemértem hogy most mi volt letiltva.. de nálam úgy tűnik működött a cfos speed ezidő alatt is.. különben ennek az adatforgalomnak (letöltésnél) a felét se értem volna el...

#403 Felhasználó inaktív   fggg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 18:47

Mielőtt még vki kiszúrná.. február 28.. 29 helyett.. :)
egyébként nem arról van szó hogy amikor felrakja valaki ezt a progit akkor kalibrálja be a progi magát?

#404 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 23. 18:52

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 16:25

Grats. Nem az oldal generálja a terhelést, addig az el sem jut. A kliensek DDoS-olják a Matáv routereit.
Kapisch?

Mar megint feltetelezesekbe bocsatkozol.

"Az www.cfos.de oldal és a cFos szolgáltatás blokkolásával alaptalanul megvádolt Axelero műszaki igazgatója, Tüdős András lapunkat arról tájékoztatta, hogy a Matáv-hálózat nemzetközi kijáratait kiszolgáló egyik routeren február közepén szokatlanul magas terhelést észleltek"

Egy azaz egy routerjukkel volt problema.
Illetve it latszik a tereles.
Ugyanis ha hibas csomagokat kuldene a cFos az osszes routerjukben keletkezett volna, nemcsak egyetlenegynel. Szal megint csak a terelesrol van szo.
Egyertelmu, hogy terheli a halozatukat es fejlesztes helyett inkabb ugy dontott a dragalatos szolgaltato, hogy inkabb letilt egy IP cimet.
A masik fele, hogy olyan rendszergazdarol en meg ugyan nem hallottam, hogy nem vizsgalja meg a tamadas forrasat. Szoval nagyon alszent a Matav kiderul a sok apro erdekes kis mellekzongebol.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#405 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 18:53

Idézet: fggg - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 14:36

az axeleronak fizetek havonta 16 EZRET a "496/96" os MEGNÖVELT dsl emért...

Tessék, most örülök, hogy gumicsízmás vidéki vagyok... 14et fizetek és 1536/256-os net szerűségem van...
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#406 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 03. 23. 18:53

én is úgy vettem ki... lehet újrakalibrálni... send calibration pulse/clear calibration data... amúgy bra úgy vettem ki sok szép és okos dologt ideírtál (megjegyzem pökhendi és tudálékos stílusod jobban bőszített, mint a cikk szenzációhajhászása) de nem vetted a fáradtságot h kipróbáld a programot? hát figyelj, ezt sztem nem szakmai hozzáértésnek hívják...
szerk: fggg Létrehozva: 2005. márc. 23., szerda - 19:45 >> postjára reagálva

Szerkesztette: avman 2005. 03. 23. 18:54 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#407 Felhasználó inaktív   fggg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 19:02

Ha folyamatosan kalibralna magát akkor vszínüleg nekem se ment volna a program ezalatt az 1 hónap alatt, egyébként is a programban van külön clear calibration pulse ill send calibration pulse beállítás.. Nemtudom erre mi szükség lenne ha a program automatikusan végezné ezt állandóan... én arra gondoltam hogyha esetleg ezidő alatt felraktam volna ujbol a progit és megpróbálta volna beállítani magát az nemsikerült volna neki, de így tökéletesen ment, ha meg hülyeséget mondok akkor mi ez az 1 hónapos tiltás.. és miért ment és megy nekem a program tökéletesen? :) Abban se hiszek hogy a matáv azért veszi le ezt a tiltást mert olyan rendes lenne, PONT a matáv... tehát lehet hogy énvagyok nagyon hülye vagy több oldalon keresztül  a semmiről megy a rizsa... pls valaki nyugodtan vágjon a fejemhez vmit :)

#408 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 19:06

Szerintem lassan itt az ideje pihentetni a temat most hogy minden megoldodott... fggg: olvasd vegig a temat, ne csak a veget es gondolkozz mar. A szoftver korabbi kalibracios adatok alapjan mukodhetett a tiltas ellenere is, azonban ha ujratelepitetted volna vagy torolted volna a kalibracios adatokat, mar nem ez lett volna a helyzet. Mint ahogyan paran ezt tapasztaltak.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#409 Felhasználó inaktív   fggg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 19:11

Krinyo: én tökéletesen erre gondoltam már korábban is.. a témát egyébként több oldalon keresztül figyelem már, de az itteni össze-vissza beszélés rendesen megzavart... de ezekszerint akkor a cfos speeddel nincs semmi gond és a jövőben nem várható hasonló féle tiltás.
Köszi az infokat egyébként.

#410 Felhasználó inaktív   Gaab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 20:04

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 18:52

Egy azaz egy routerjukkel volt problema.
Illetve it latszik a tereles.
Ugyanis ha hibas csomagokat kuldene a cFos az osszes routerjukben keletkezett volna, nemcsak egyetlenegynel. Szal megint csak a terelesrol van szo.

Itt inkabb az latszik, hogy nem figyelsz.
A problema azon a routeren all elo, ahol a csomagok legnagyobb reszenek TTL-je lejar, ilyen pedig ugye egy van.
Ne vadaskodjatok mar.

=G=

Szerkesztette: Gaab 2005. 03. 23. 20:09 -kor

#411 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 20:06

Idézet: Gaab - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 20:04

Itt inkabb az latszik, hogy nem figyelsz.
A problema azon a routeren all elo, ahol a csomagok TTL-je lejar. Ebbol ertelemszeruen csak egy lehet.
Ne vadaskodjatok mar.

=G=

ami raadasul a border gw, ami vidam dolog ha behal :)

#412 Felhasználó inaktív   Ryback 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 23. 20:10

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 17:24

...Megnézted a router CPU statisztikáit, hogy mi volt a tiltás levétele előtt és mi van most? Mi van, ha most megint izzad a szerencsétlen?

Könyörgöm, azt értsd már meg végre, hogy l*f@szt'se érdekli, izzad-e a matavnál vmi, vagy nem. Az a tetves rohadt banda akkora sápot húz le erről az amúgy is már megnyomorított népről, hogy abból ezt a pár 10ezer netezőt akkor is kell(ene) tudnia szolgálni, ha mindegyik "tótágast ál" vagy mittudom én mit csinál. Csak, ugye nem a vezetők premizálására kellene költeni, hanem rendszerfejlesztésre.

Szerkesztette: Ryback 2005. 03. 23. 20:24 -kor

#413 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 20:18

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 16:31

mert a hwsw cikke lehúzta az Axelerót és a Matávot......

Nyilván a Matáv okosabb, mint én és nem tépi a száját feleslegesen, mert tudja, hogy ha elmondja akár az összes technikai részletet (amit mi itt kiderítettünk és amit végülis megerősített a visszajelzés, amit a hwsw kapott), akkor sem fogjátok megérteni.

Szerinted mit lehet ilyenkor tenni? Leveszi a szűrést, picit döglik a user, esetleg majd lassabban töltesz le, de legalább ő gyorsan lépett.

Most van pár órája az esti csúcsig, hogy kitaláljon valami olyan megoldást, amit te nem veszel észre (mert megoldás erre a tiltáson kívül nincs, legfeljebb csak az ICMP-t tiltja, amitől meg a program nem úgy fog működni, ahogy tervezték, vagy egyáltalán nem fog menni), de a weblapot eléred és így megnyugodott a tömeg.

Elmagyaráztam.

Nem és nem.

Ti okos rendszergazdák, elképzelhetőnek tartjátok, hogy újra engedélyeznek egy olyan alkalmazást, ami összeomlással veszélyezteti a Matáv hálózatát?

Tippeljetek melyik a valószínűbb:

a) A Vivanet fellépése és a HWSW cikke nyomán végre eljutottak a panaszok olyan illetékesekhez, akik utána is néztek.
És 1) rá kellett jönniük, hogy kissé túllihegték a dolgot és ez az alkalmazás terheli ugyan a rendszerüket, de korántsem olyan veszélyes mértékben, h blokkolni kéne....
..vagy 2) a hwsw nyomán végre rászánta magát egy hozzáértő és megkereste a módját annak, hogyan tud a cFos és a matáv csodálatos rendszere gond nélkül menni. Hamár egyszer másik 100 ország többezer internetszolgáltatójánál simán megy a cFos. :rolleyes:

b) A Matáv egy - szűk réteg által olvasott internetes - lap nyomására visszaállította a cFos progi(mely főleg az illegális letöltögetőknek biztosít előnyöket) működéséhez szolgáló feltételeket, ezzel kockáztatva a teljes hazai hálózatának összeomlását.

Ugyan már!

A cikkről annyi a véleményem, hogy bár kissé ferdítette a valóságot, de sajna ez kellett ahhoz, h visszaállítsák az eredeti állapotokat. Szomorúnak tartom (legalább ötödször), hogy az ügyfelek kérdései, panaszai kevésnek bizonyultak, ahhoz, h utánanézzenek, kellet a hwsw-s cikk és a vivanet belépése a játékba. :( 
Sajnálom jótündér, a kívánság az kívánság. Hajolj csak szépen előre!

#414 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 20:23

Idézet: wwww - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 6:02

Én pl először a sima cFos-t raktam fel (lehet, Te is), semmi látható változás nem történt! Aztán felraktam a cFosSpeed-et és csak néztem. Akkoriban sokat dc-ztem. Ha sokan töltöttek tőlem és nem korlátoztam a kliensben az upload-ot, akkor a download leesett 20-30k-ra még akkor is, ha LAN-ostól töltöttem. Felraktam végül a cFosSpeed-et. Mostanság 55k alatt már görbül a szám :mad: . ;) ....jahh és közben tőlem tölthetnek ahogy akarnak.
Hát DC-ben ennyit ér a cFosSpeed. És mindemellett még egy kicsit gyorsabban is böngészek.

Ha tényleg újra kipróbálod, javaslom a cFosSpeed-del tedd, ADSL-hez nekem az jött be. Szívesen elküldöm mailben a fullost, véletlenül több licencet vásároltam. :)

Igen, valószínűleg valami régi verziót raktam fel belőle, amiben aztán semmi állítási lehetőség nincs, ezért is írtam, hogy a linkelt képen látható beállítási ablakot nem láttam sohasem. Ezek után és jópár év netes múlttal a hátam mögött mit reagáljak egy programra, aminek csodaszép a marketingje, de láthatólag semmit sem csinál, vagyéppen nem is működik, de azt állítják, hogy varázsol? Ez olyan, mint amikor a 99-es oktánszámú Shell benzinről szuperlatívuszokban beszéltek, mert állítólag új motort varázsol a régiből.. Hihető? :D
A netlimiter számomra már 2-3 évvel ezelőtt is megoldotta a szolgáltatók által hivatalosan sohasem publikált dsl gondot egyértelműen, lekövethetően és véglegesen, a le/feltöltési ágak max. sebességének néhány kb/s -es limitálásával. A cfos egyik default funkciója szintén ugyanez... Arra pedig megmondom őszintén nincs szükségem, hogy ha elkezdek vadul böngészni ő vadul kapcsolgassa a háttérben futó download sebességét azt figyelgetve, hogy mikor bámulom a képernyőt, és mikor töltök a browserben... :)
Említettem korábban is, nem vagyok az a típus, aki sírva ébred álmából az éjszaka közepén, ha lelassult, vagy megállt egy letöltése, és nem azért veszek halk ventit a gépbe, mert minden egyes éjszaka bekapcsolt gépnél alszom.. Voltam ilyen én is, de akkor még modemről nyomtam, és a telefonszámla drága volt, a 100megás fájlra pedig hosszú órákat kellett várnom, és végülis nem is aludtam soha semmit sem, aztán rájöttem, hogy inkább bemegyek a fősulira egy vinyóval, és letöltöm fél óra alatt a sok gigát... :D
Ma már nem kezdek el letölteni mindent amit meglátok, mint sokan mások, túlléptem ezen régen, bár körülbelül 2 hónapja eszembejut néha, hogy illene egy új vinyót venni a régi mellé, de nem azért, mert az egyszer felírt, de soha többet gépbe be nem rakott írott dvd már kidőlne nálam a szekrényből (tegye fel a kezét aki ismer ilyen embert, lehet önmagunkra is mutogatni bátran, hehe), hanem azért, hogy gyorsabb és újabb legyen a gépem.. :D

Kezdek erősen off lenni, úgyhogy be is fejezem az okfejtést. ;)

szerk: thx a licencet, rendes tőled, talán élni fogok vele! :)

Szerkesztette: deuce 2005. 03. 23. 20:26 -kor

#415 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 20:29

Idézet

Most van pár órája az esti csúcsig, hogy kitaláljon valami olyan megoldást...

És ha ma este nem, meg holnap sem, meg holnapután sem lesz semmiféle számunkra érzékelhető probléma a Matáv rendszerében, akkor elhiszi itt ez a 2-3 rendszergazda, hogy hibás lépés volt a tiltás?

Sztem akkor sem. Nekem kezd kicsit arra hajazni a dolog,  ahogy Mo-on szinte lehetetlen egy orvosra rábízonyítani, hogy műhibát követett el, mert ahhoz, h bebizonyítsd más szakértő orvosoknak kell kimondani, hogy hibázott. Márpedig ők ilyet valami félreértelmezett kollegalitásból ki nem ejtenek a szájukon.

És most ne gyertek azzal, hogy persze, nem lesz hiba a Matávnál, mert a háttérben okos informatikusok megoldják. Ezzel kellet volna kezdeni. Ez a dolguk, nem?

#416 Felhasználó inaktív   wigyori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 20:32

Mi neked az erzekelheto problema, ha eldol a border gw, es se ki, se be?

-w-
23:54 < _andrej_> meddig huzhato? a szemetesig edesfiam
Virtualis szerver Xen-nel
UNIX manpage gyujtemeny

#417 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 20:39

Idézet: deuce - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 20:23

...

Á, szia!
Nyugodtan offolj, itt már úgyis rég eltértünk a témától. Sajna én is belefeledkeztem.
Na épp ezért abba is hagyom gyorsan.

A cumot meg elküldöm mailben, hátha jó lesz valamire. Az egész alig 1Mb.

#418 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 23. 20:47

Kezdek erősen off lenni, úgyhogy be is fejezem az okfejtést. ;)

Már akkor off voltál, amikor rákezdtél a "szánalmasozásra". Rajtad kívül mindenkinek világos, hogy a cFos működik, ráadásul, jól, szóval felesleges magyarázkodni...
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#419 Felhasználó inaktív   Douglas 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 21:15

Igen,

Nem ertem mit ragodsz mar ezen a netlimiteres hulyesegen.
Rakas modja van annak hogy korlatozd a le-fel toltesedet, szinte minden ilyen tipusu programban benne is van.
A cfos MAS.
Ha erdekel, hogy miben, olvass.
De szerintem teged nem erdekel:)

#420 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 21:19

Idézet: Douglas - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 21:15

Nem ertem mit ragodsz mar ezen a netlimiteres hulyesegen.
Rakas modja van annak hogy korlatozd a le-fel toltesedet, szinte minden ilyen tipusu programban benne is van.
A cfos MAS.
Ha erdekel, hogy miben, olvass.
De szerintem teged nem erdekel:)

Hagyjátok már deuce-ot, én órákon át próbáltam meggyőzni, nem ment :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20