HWSW Informatikai Kerekasztal: cFos az új csodadriver DSL-eseknek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

cFos az új csodadriver DSL-eseknek?

#501 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:10

Idézet

Én látom, hogy a Matáv nem sumákol, hanem az igazat mondja (vagy nem is ő mondta, hanem az Axelero, nem tudom már).

Innentől kezdve nincs értelme, hogy ismét megmagyarázzam az egészet, mert úgysem fogod elhinni.

Valóban nincs értelme ismét magyaráznod az "egészet". Mert mi is ez az egész? Egy nagy fikció.

Azért nem emléxel, h mit mondtak és ki mondta, mert nem is mondtak semmit!! Legalábbis semmi konkrétumot.

Azt amit írtál, értettem. Csak azt nem értettem minek írod, mikor egy elképzelt technikai probléma elképzelt megoldásáról szólnak az írásaid.
Sajnálom jótündér, a kívánság az kívánság. Hajolj csak szépen előre!

#502 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:25

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 10:04

Köszönöm, hogy elismered, hogy értek hozzá "némiképp". Azt mondjuk nem tudom, hogy mi alapján ítéled meg a szakértelmemet a témában. Sok három és négybetűs betűszót írtam? Gondolom ebből, mert ha értenéd is, hogy miről beszélnék, nem írnál ilyeneket.

Oh belegázoltam az önérzetedbe? Pedig elismerésnek szántam. Szólíthatlak mától "Isten"-nek?

Te viszont tutti nem elismerésnek szántad ezt:

Idézet

Sok három és négybetűs betűszót írtam? Gondolom ebből, mert ha értenéd is...

Hát egy négybetűs szó eszembe jutott nekem is. De nem írom ide.
Azt viszont talán igen, hogy ha valaki túl sok idegen kifejezést használ, még akkor is, ha azoknak van tökéletes magyar megfelelője, az nem az illető intelligenciájáról ad tanúbizonyságot, hanem pont ellenkezőleg.

Idézet

Nem spekuláltam, végiggondoltam, információt gyűjtöttem.
.....és elképzelted mi lehetett a gond.----> értelmező szótár-->spekuláció

#503 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:30

:banghead:
Holnap meg majd a vírusirtónk frissítését tiltják le.
Persze kifejezetten a mi érdekünkben. :rolleyes:

#504 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:46

Idézet: wwww - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 13:57

Vajh miért is nem értették meg?
Tán azért, mert még csak egy picsányi kis ország nagymellényű szolgáltatójának, magát zseninek képzelő informatikusától kaptak ilyen levelet. :mad:

Hihetetlen. Beszéltek itt -főleg bra- egy elképzelt (mert állítólag bra-nek nincs köze a matávhoz :rolleyes: ) technikai problémáról. Ez az ismétlem elképzelt gond még csak a matávnak okozott problémát, sem kis országok mégkisebb szolgáltatóinál, sem nagyobb országok vezető szolgáltatóinál nem, még soha! És a cFos-t hülyézitek. Magatoknál vagytok?

Bra! Részemről lesz@rom van-e közöd a Matávhoz. Viszont egyáltalán nem egyenes dolog, hogy az egyik hsz-ben úgy nyilatkozol semmi közöd a Matávhoz, a másikban meg úgy írsz, mint aki igencsak belső információkkal rendelkezik.

Olvasd végig kérlek az egész topicot. Abból okoskodtam, amit leírtatok, amit feltételeztem, hogy okozhatja a tiltást és az Axelero válaszából. Ha belső információból dolgoztam volna, az elején megírtam volna, hogy mi a helyzet, de te is láthatod, hogy nem ez történt.

Az, hogy miért nem okoz másnak problémát (egyáltalán ezt honnan látod?) megint más kérdés. Teljesülnie kell pár feltételnek, de leginkább annak, hogy egy router adott hopszámra legyen sok cfost használó klienstől.

#505 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:47

És ha már az elképzelt történeteknél tartunk:

- Te Béla mi a f@sz ez, nem szokik ez ilyen lenni..?
- Mittudomén, vazze. Mi csinálja?
- Nemtom, de mind erre a f@szom IP-re megy. Micsinájjak, letiltsam?
- Tiltsad a picsába.
- Oszt szóljunk róla valakinek?
- Faszt, majd rájönnek..

Na hol zajlott a fenti elképzelt beszélgetés? :)

A történet a képzelet szüleménye. Bármiféle hasonlóság valós személyekkel, valós eseményekkel......teljesen elképzelhető.

#506 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:58

Idézet: wwww - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 13:58

A cFos egy nap alatt válaszolt neked, de nem értenek hozzá... :rolleyes:
A Matáv viszont szerinted azért vonta vissza a tiltást, mert gyors reagálás kellet. Gyors lépés? Egy hónap után? Bruhahha.
Ha úgy érted, h gyors lépés kellett az előző hibás döntés kijavítására, igen, egyetértek. De Te nem így érted.
A Matáv (és Béla, aki a letiltást csinálta) szerinted kifejezetten jót cselekedett amikor tiltotta a súlyosan veszélyes cFos-t. A nép érdekében tette.
És jót cselekedett akkor is, mikor a tiltást feloldotta. A nép kérésére tette.

Ennek az okfejtésnek egy magyarázata van: így akármi is lesz, a Matáv (és Béla) moshatja kezeit.

Nem mérték fel, hogy a programjukkal a működéséből adódóan akár kárt is tudnak okozni.

Olvasd el te is az egészet. Nyomás volt a cégen, beégette a hwsw nyílt fórumon, így gyorsan (akár annak az árán is, hogy nagyobb lesz a terhelés) lépni kellett valamit. Logikusan hangzik. Az extra terhelést te nem látod, azt, hogy tiltva van igen.
Majd találnak rá valami megoldást, mondjuk blokkolják az ICMP-t arra az IP-re, amitől ugyanúgy nem fog tudni kalibrálni a program, de ez nem lesz olyan látványos mint a weblap "letiltása".

#507 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:08

Idézet: wwww - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:10

Valóban nincs értelme ismét magyaráznod az "egészet". Mert mi is ez az egész? Egy nagy fikció.

Azért nem emléxel, h mit mondtak és ki mondta, mert nem is mondtak semmit!! Legalábbis semmi konkrétumot.

Azt amit írtál, értettem. Csak azt nem értettem minek írod, mikor egy elképzelt technikai probléma elképzelt megoldásáról szólnak az írásaid.

Mekkora drojid vagy te. :)

Itten ni a hwsw második cikke:
https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=28530

Ez van benne:
"Lépésüket utólag azzal indokolták, hogy az adott IP-cím irányába olyan nagy mennyiségű és hibás ICMP csomagforgalom volt tapasztalható, ami veszélyeztette a hálózat biztonságát. A hirtelen megnövekedett forgalmat mutató IP-címek felé irányuló, hibás vagy speciális csomagok visszatartása a túlterheléses "DoS"-támadások hatékony ellenszere, ezért adott esetben a "blokkolás" akár az ügyfelek érdekeit is szolgálhatja."

"Az www.cfos.de oldal és a cFos szolgáltatás blokkolásával alaptalanul megvádolt Axelero műszaki igazgatója, Tüdős András lapunkat arról tájékoztatta, hogy a Matáv-hálózat nemzetközi kijáratait kiszolgáló egyik routeren február közepén szokatlanul magas terhelést észleltek, amit a szállító szakértőinek bevonásával megvizsgáltak és az derült ki, hogy a 194.95.249.23 címre irányuló hibás és rendkívüli mértékű ICMP-forgalom okozza, ezért az adott IP cím forgalmát kiszűrték. "Az Axelero semmilyen módon nem vizsgálta a kérdéses website vagy az onnan letölthető programok tartalmát és a műszaki okokból történt hálózati szűrés tényéről is csak most értesültünk" -- közölte Tüdős."

Ez nem egy elképzelt technikai probléma.

Figyelj. Ajánlok valamit, neked és minden kételkedőnek. Szerzek neked hozzáférést Cisco routerekhez és lemodellezzük ezt az egészet. Kipróbálhatod, megnézheted milyen hatása van egy ilyen floodnak. Sajnos ugyanolyan routert nem fogok tudni szerezni, mint a Matávé (egyrészt azért, mert nem tudom milyen van nekik, másrészt azért, mert olyanból valószínűleg nem sok van Magyarországon), de egy kisebb eszközzel, kevesebb csomaggal is ugyanazt fogod látni.

Érdekel?

#508 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:10

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:58

...

Visszaolvastam a hsz-aimat és....remélem nem sértettelek meg, nem ez volt a szándékom.

Csak már kicsit sok volt a témából. És alaposan el is tértünk a lényegtől, a cikktől és hatásaitól.

Sztem összvissz ennek a sok oldalnak annyi értelme van, h:

1. született egy cikk, ami kissé eltúlzott volt, nem fedte teljesen a valóságot...de!
2. enélkül a cikk nélkül nem állították volna vissza egy -egyébként fizetős- program működéséhez szükséges feltételeket

Egy újságírónak a tényekhez való ragaszkodásáról meg csak annyit, hogy manapság amikor Pálfy István (remélem jól írom) simán lenyilatkozza, hogy a Híradó!!! valóságalapja kb 60-70% a közszolgálati adókon, a kereskedelmi csatornákon meg jó ha 50%.......akkor ..

#509 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:12

Idézet: wwww - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:25

Oh belegázoltam az önérzetedbe? Pedig elismerésnek szántam. Szólíthatlak mától "Isten"-nek?

Te viszont tutti nem elismerésnek szántad ezt:
Hát egy négybetűs szó eszembe jutott nekem is. De nem írom ide.
Azt viszont talán igen, hogy ha valaki túl sok idegen kifejezést használ, még akkor is, ha azoknak van tökéletes magyar megfelelője, az nem az illető intelligenciájáról ad tanúbizonyságot, hanem pont ellenkezőleg.

.....és elképzelted mi lehetett a gond.----> értelmező szótár-->spekuláció

Nem vagyok vallásos, így nem zavar, ha istennek szólítasz. De szigorúan, így, kis betűvel és csak neked.

Általában igyekszem magyarul írni, amit lehet, megjegyzem az intelligencia sem igazán őshonos szó nyelvünkben...

#510 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:15

Idézet: wwww - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:30

:banghead:
Holnap meg majd a vírusirtónk frissítését tiltják le.
Persze kifejezetten a mi érdekünkben. :rolleyes:

El sem tudsz képzelni olyan esetet, ahol ennek is lehet létjogosultsága, ugye?

#511 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:16

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 16:08

:)

Érdekel?

Köszi, de napok óta a saját (kicsit időigényes) dolgaim befejezésére nem bírok időt szakítani..

Pedig érdekel, még ha nem is értek hozzá..

#512 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:19

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 16:12

megjegyzem az intelligencia sem igazán őshonos szó nyelvünkben...

Elárulom, az intelligencia szónak nincs rendes magyar megfelelője. Kevés ilyen van, de van. :)

#513 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:21

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 16:15

El sem tudsz képzelni olyan esetet, ahol ennek is lehet létjogosultsága, ugye?

Ne fesd az ördögöt a falra, mert holnap a Béla meglépi.  :)

#514 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:31

Idézet: wwww - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:47

És ha már az elképzelt történeteknél tartunk:

- Te Béla mi a f@sz ez, nem szokik ez ilyen lenni..?
- Mittudomén, vazze. Mi csinálja?
- Nemtom, de mind erre a f@szom IP-re megy. Micsinájjak, letiltsam?
- Tiltsad a picsába.
- Oszt szóljunk róla valakinek?
- Faszt, majd rájönnek..

Na hol zajlott a fenti elképzelt beszélgetés? :)

A történet a képzelet szüleménye. Bármiféle hasonlóság valós személyekkel, valós eseményekkel......teljesen elképzelhető.

Te füvezel.

Nem így történt, hiszen ezt már többször is megírták. Így volt:
- Bazmeg, hogy a jó faszba lehet az, hogy itten ez a grafikon ennyire magasan zöld?
- Apicsa! Ez azt mutassa, hogy a júzerek mennyire gyorsan töltenek le, bazmeg!
- Kurvageci, most mi a lónyál legyen? Mégse legyen má nekik jó, baszod!
- Nézzük meg miér van!
- Jó, de hogyan baze? Nem is értek ezekhez a didkó baszom szarokhoz, amik itt zizegnek meg villognak és az a legnagyobb még sípol is. Lefőtt már a kávé baszod, mer visszadugnám az úpéesbe!
- Lefőtt bazmeg, dugjad. Híjuk a Pistit!

[Pisti elmondja nekik, hogy miként tudják megtalálni a sokmillió csomagból másodpercenként azt, hogy a cfost használó userek ACK priorizálást (bocs) végeznek és megnézik www.cfos.de weblapot]

- Bazze, a köcsög germánok! Nézmá, írtak egy warét, amivel ha felrakod a ringyógyra, háromszor gyorsabban tudsz letölteni!
- Akurva. Ezér seggbe rúgnak a marketingről, geci, most emeltek sávszélt, aztán a júzerek mán annál is háromszor gyorsabban tőtenek? Vazze.
- Bazmeg, tiltsuk ki a picsába az egészet!
- Jóvan geci, de fingom nincs hogyan kell, hívjuk Pistit!

[Pisti elmondja, kétszer elkúrják, -ezért nem ment hónap elején az ADSL-ed!- de harmadszorra sikerül]

- Baze, lement a ződ a piros alá!
- Akurva, ez a Pisti nagyon istencsászár.
- Az, baszod.
- Na nézzük meg, mit írnak a kisköcsögök, miért nem ment a fosos ware!
- Baze, kint vagyunk a hwsw-n és Pisti is írt bele, geci!
- Hol, te szar, nem látom?
- bra nikkel!
- Nikkel? Ki nikkel?
- Hülye, a nikkel az más. Egy fém.
- Ja! Kúl csávó!

#515 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:34

Idézet: wwww - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:10

Visszaolvastam a hsz-aimat és....remélem nem sértettelek meg, nem ez volt a szándékom.

Csak már kicsit sok volt a témából. És alaposan el is tértünk a lényegtől, a cikktől és hatásaitól.

Sztem összvissz ennek a sok oldalnak annyi értelme van, h:

1. született egy cikk, ami kissé eltúlzott volt, nem fedte teljesen a valóságot...de!
2. enélkül a cikk nélkül nem állították volna vissza egy -egyébként fizetős- program működéséhez szükséges feltételeket

Egy újságírónak a tényekhez való ragaszkodásáról meg csak annyit, hogy manapság amikor Pálfy István (remélem jól írom) simán lenyilatkozza, hogy a Híradó!!! valóságalapja kb 60-70% a közszolgálati adókon, a kereskedelmi csatornákon meg jó ha 50%.......akkor ..

Nem tudsz olyat írni, amitől megsértődnék.
Pálffy.

Ha te elhiszel bármit is, ami a médiából jön, anélkül, hogy magad utánanéznél, akkor érezd magad megvezetettnek.

#516 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:35

Idézet: wwww - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:16

Köszi, de napok óta a saját (kicsit időigényes) dolgaim befejezésére nem bírok időt szakítani..

Pedig érdekel, még ha nem is értek hozzá..

Ha nem értesz hozzá, milyen alapon mondod, hogy ez képzelt műszaki probléma?

#517 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:38

Idézet: wwww - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:19

Elárulom, az intelligencia szónak nincs rendes magyar megfelelője. Kevés ilyen van, de van. :)

Legyen ahogy akarod.

#518 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:38

bra: ez jo volt, jot nevettem, archivalasra erdemes. :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#519 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 17:14

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 10:54

Dehogynem, már többször is válaszoltam, csak te nem akarod megérteni.

A rendszergazda ezt látta:
x ezer IP cím (forrás, ezek azok az ügyfelek, akiknél fel van telepítve a cfos) és egy IP cím, a www.cfos.de (cél), amely felé az ICMP echo request ment.

Az x ezer IP címet nem lehet tiltani (ezt hívják DDoS-nak, azaz elosztott leterheléses támadás), egyedül a célcímet, ami ezesetben a szerencsétlen cfos.de volt.

Őket rohadtul nem érdekelte mit tiltanak, nem áll fent ellenérdek, azt, amit a program csinál te is meg tudnád csinálni, ha nem lennél olyan szemellenzős.

Te nem mondasz igazat.

En nem mondok igazat ? LOL
Na akkor figyelj csak ide erre a nyilatkozatra ?

Az www.cfos.de oldal és a cFos szolgáltatás blokkolásával alaptalanul megvádolt Axelero műszaki igazgatója, Tüdős András lapunkat arról tájékoztatta, hogy a Matáv-hálózat nemzetközi kijáratait kiszolgáló egyik routeren február közepén szokatlanul magas terhelést észleltek, amit a szállító szakértőinek bevonásával megvizsgáltak és az derült ki, hogy a 194.95.249.23 címre irányuló hibás és rendkívüli mértékű ICMP-forgalom okozza, ezért az adott IP cím forgalmát kiszűrték. "Az Axelero semmilyen módon nem vizsgálta a kérdéses website vagy az onnan letölthető programok tartalmát és a műszaki okokból történt hálózati szűrés tényéről is csak most értesültünk" -- közölte Tüdős.

Te es az Axelero azt allitod, hogy a rendszergazdak nem neztek utana a hibas cimnek, amerre iranyultak a hibas es rendkivul nagy merteku ICMP forgalom.
Egy komoly rendszergazda elso reakcioja, hogy blokkolni probalja a behatolast, es visszaellenorzi az adott cimet, hogy honnan jon a tamadas, esetleg ha olyan helyrol jon a tamadas a szerver uzemeltetojenek figyelmet felhivja az esetre es megteszi a megfelelo lepeseket, ha kell nyomozast inditat el. Itt csak allitolag az tortent, hogy csak letiltottak az adott IP cimet, amit "allitolag" nmeg sem vizsgaltak.
Nehogy nekem azt mond, hogy ha tamadast er egy gepet, megsem probaljak az elkovetot lenyomozni, amihez egy adott IP tartozik.
Itt santit az egesz dolog. Kar szepiteni a dolgot, egy teljesen legalis honlapot tiltottak le jogtalanul.
Marpedig ez minden csak nem demokratikus eljaras. Es ezt nem lehet megmagyarazni, holmi mellebeszelessel, ahogy te teszed.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#520 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 17:29

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 16:31

...

Pisti, ez jó volt. ;)

Na látod, tudod Te az igazságot. :D

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.