HWSW Informatikai Kerekasztal: cFos az új csodadriver DSL-eseknek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

cFos az új csodadriver DSL-eseknek?

#561 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 17:04

Idézet: H0PE - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 15:00

Mint irtam vala, ezt az opciot megtalaltam. Igazabol ip cimet akartam volna blokkolni a tuzfalon nem a programot.

JO HA A PROGGIT BLOKKOLOM? NEM KENE "LATNIA" A NETET?

Nem kene neki a kalibracios packetokat kikuldozgetni? VAGY kalib=pingeles? Ez nem tiszta, pedig mar csomo mindent elolvastam amit irtatok, de mindig csak vitaztok itt osszevissza. ;( (meg felre ertitek telleg amit az ember ir, mert en is leirtam, hogy mit keresek, mit talaltam meg a tuzfal proggiban).

Igen, kalibrálás=pingelés=baj :)

#562 Felhasználó inaktív   fggg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 18:03

Elvileg nemkéne ennek állandóan pingelgetnie a cfosde ipjet.. épp ez a baj.. a kalibrálás az csak az elején kell ami kb 5 mp alatt történik.. ezután a progi tökéltesen végzi a dolgát, akkoris ha fogod és kilövöd a cfos speed exet -t,  (legalábbis a tiltás ellenére nekem 1 hónapig jó volt)
Nekem az az egyetlenegy bajom hogyha esetleg a matav VÉGLEG letiltja ezt az ip címet, és én eközben ujrarakom a cfos speedet, akkor a kalibráláshoz szükséges ip cím nem elérhető.. emiatt nem fog menni a program..

bra:
cfosspeed.ini ezt tartalmazza és a 2. sorba beleírtam amit mondtál.
[param]
ping_dest=195.228.240.145
timerstyle=2
[All]
fulllangid=1033
[Net0]
hide_delay=5000
skinfile=C:\Program Files\cFosSpeed\default_skin\net.ini
window=965 656
[NET_pci\ven_10de&dev_0066]
enabled=0
[NET_pci\ven_11ab&dev_4320&subsys_811a1043]
enabled=2
[Net1]
hide_delay=5000
skinfile=C:\Program Files\cFosSpeed\default_skin\net.ini
cFosSpeed4bce2cdf_disp17_enabled=0
window=965 697
cFosSpeed4bce2cdf_disp16_enabled=1
[programs]
sygate=1

a Tűzfalam egy sygate personal firewall (csak amiatt raktam fel h lássam az adatforgalmát..)
restart után a cfossped.exe rögtön kérte is az internet kapcsolodast.. engedélyeztem.
de továbbra is amikor böngészek akkor azt a szaros cfos.de ip t baszogatja.. de az továbbra se derült ki hogy ugyan miért..

#563 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 01:58

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 17:04

Igen, kalibrálás=pingelés=baj :)

Bra, Te most micsinááász? Pánikot keltessz? Miért oltogatod a népet? Rosszabb vagy mint a magyar média.
Megmondjam mi lesz, ha hagyjátok kalibrálni? Semmi. És ha még ezren felrakják ezt a progit? Akkor se semmi.
Mert ez egy elhamarkodott fostos lépés volt egy remegő kezű madártól. Ennyi.

A cFosSpeed progi most is fenn van, most is ugyanannyi (de inkább több) gépen, mint eddig volt és simán megy minden. Ez már önmagában bizonyitja, h hibás lépés volt. De!

Ezt a progit az elkövetkezőkben még százak és százak fogják felrakni, mert egyre többen DC-znek és az összes nagy hubon reklámozva van, h milyen hasznos kis vacak ez. Perpill csak a két legnagyobb magyar hubon vagy 10 ezren vannak fenn és asszem már a kezdőlapon fenn van "segítség"-ként a cFos ajánlgatása.

Ha lehal a matáv rendszere emiatt, visszajövök és külön megkövetek minden rendszergarázdát, aki előre parázott. De nem fog. Megoldják máshogy.

És ha úgy gondoljátok nem értem, ami technikai gondot felvázoltatok, hát tévedtek. Én csak azt mondom, hogy a Matávnak tutti nem egy egyedi rendszere van, egyedi gépekkel. Tutti van ilyen máshol is, tök ugyanilyen elrendezésben. És mindenhol máshol meg tudták oldani a dolgot, anélkül, hogy letiltották volna a cFos elérését.

Hogy honnan gondolom ezt (bra)? Hát onnan, h sztem már rég belinkelte volna vmi okos rendszergazda, ha talált volna valami erre utaló cikket, írást, akármit a neten. Akár ha egy szudáni 8 törzsfőnököt kiszolgáló elmaradott hálózatról lett volna szó, akkor is. Javíts ki ha tévednék, de sztem már Te magad is gugliztál kicsit ezirányban..
És honnan gondolom még? Hát onnan, hogy a cFos cég azt sem tudta miről beszélünk. Pedig gondolom nem ma kezdték az ipart. És ne essünk tévedésbe, a progi egyáltalán nem új! Ezrek használják már régóta, gondolom sok országban.
Nekem is itt virít a jobb alsó sarokban (nem, nem a trayben).. már vagy egy éve. És a nettel együtt indul, tudillik ez így műxik, nem kell külön indítani.

Azt mondjátok bizonyos feltételek teljesülése esetén léphetnek fel a problémák. Viszont a "bizonyos feltételek" (adott  hopszám stb) a matáv oldalán állnak fenn, ergó esetleg tud rajtuk változtatni nemdebár?

Szerkesztette: wwww 2005. 03. 26. 02:06 -kor

Sajnálom jótündér, a kívánság az kívánság. Hajolj csak szépen előre!

#564 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 02:29

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 16:15

El sem tudsz képzelni olyan esetet, ahol ennek is lehet létjogosultsága, ugye?

Nem, képzeld, nem tudok elképzelni. Egy szolgáltatónál nem.

Ha letiltanák pl a Norton oldalát (miért ne tennék, hisz utána se néztek mit tiltanak), pillanatok alatt vírusos lenne egy csomó nagy cég, minisztérium, kormányhivatal rendszere. A fél országban leállna a hivatalokban az érdemi munka.

Nézzük konkrétan. Ha ilyen tiltást a Matáv tenne, akkor ennek következtében az Axelero elvesztené több olyan gigaügyfelét, akikért más szolgáltató a fél golyóját odaadná.
Továbbá valszeg még nálunk is ebben a viccdemokráciában szép nagy pereket kapna a nyakába mind az Axel, mind a Matáv.

Na lááátod, ezektől a kilátásoktól viszont már megijedhetett a Matáv és Axel. Nem csak simán a nyilvánosságtól, hanem attól, h mi van ha valaki továbbgondol és a cFos helyére más cégeket képzel..

Szerkesztette: wwww 2005. 03. 26. 02:31 -kor

#565 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 02:37

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 9:39

Nem a Matáv oldaláról nézem, hanem egy rendszergazda oldaláról nézem a dolgokat...

Te azt mondod, Te nem a Matáv, hanem a rendszergazda oldaláról nézed... De nem mindegy hol rendszergazda!
Ha dolgozol egy nagy cégnél, ami nem internetszolgáltató!! simán azt tilthatsz amit akarsz. Cimborám egy nagy cégnél (minisztériumhoz tartozik) dolgozik, ők áttértek arra, h legyen jogosultsága a usereknek szinte mindenhez, ne kelljen minden apróságért a rendszergazdáknak rohangálni. Inkább bevállalják, h ha a user elbasz vmit, majd meggyógyítják, mint az állandó szaladozást.
Ha egy ilyen cégnél rendszergzda vagy és istent szeretnél játszani, megteheted. Egy internetszolgáltatónál nem.

Egy internetszolgáltatónál pont az a feladat, hogy minden elérhető legyen (részükről) a neten.
Nem csak az origo! Akármi!
A cFos és a Norton letiltása között technikai szempontból semmiféle különbség nincsen. Lépd no meg!

#566 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 04:09

visszajöttem még egy picit..

Szal nemtom világos-e? "semmilyen formában nem vizsgálták.."

Rendszergazda vagy.
Ha egy akármi cégnél letiltod a vírusirtót (win update-et stb), megteheted, legfeljebb takaríthatod utána a gépeket.
Ha egy internetszolgáltatónál teszed meg, többezer user, cég, kormányhivatal adatait sodorhatod veszélybe. Legközelebb a sitten takaríthatsz..
:pokeas2:

#567 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 04:13

Hú bazz, mit találtam....

#568 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 04:36

Idézet: Black-Out - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 11:09

Ha jelen van ama egyed aki bejelentette az axeleronál a problémát (mint ügyfél), az legyen oly szíves és írjon nekem egy mailt hogy megnézethessem hol akadt el a bejelentés. Elméletileg az is elég lett volna, csak lassabban születik eredmény.

Ugye-ugye?

Béla megnyomta a piros gombot oszt kész :lame: . Nem vizsgáltak semmit. A tényleg illetékesek, akik tehettek volna valamit, még csak nem is tudtak róla!!!!!!

Az idézetből az derül ki, hogy legalábbis az Axelero tutti nem tudott semmiféle problémáról. Pedig az ő ügyfeleiket érintette.
Mondjuk maga a helyzet is egy abszurdum. Hogy az Axeleronak az ügyfelektől illetve a hwsw-től kell megtudnia hogy mi nem elérhető a rendszerén...a matávos garázda miatt.

A Matáv/Béla nem vizsgált, nem tájékoztatott, nem állított helyre (ráhatás nélkül). Csak tiltott.
Ejnye Béla..:bolond:

#569 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 04:40

Idézet: wwww - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 1:51

Hat konyorgom..(Fekete Pákó)

Miért alaptalanul megvádolt?? Tán nem blokkolta?

Pardon, elnéztem. Mint látszik is, arra koncentráltam, h miért írták, h nem blokkolta..

Arra nem figyeltem, h ezt az Axelero-ra írják....ő tényleg nem blokkolta.

#570 Felhasználó inaktív   fggg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 08:15

Egy kicsit elgondolkoztam így már elég sok infó összegyűlt a forumban erről a cfos dologról.
Erre jutottam:
bra: fentebb írtad hogy a cfosspeed szakemberei nem értették a problémát amit leírtál nekik.. márpedig biztos hogy ők se hülyegyerekek, és biztosan nem kezdő programozók írták magát a programot ... tehát nem értették miről van szó.. így nem is tudtak igazából válaszolni.. Miért is lehet ez??..
Szerintem azért, mert a drága matáv látva h megjelent egy program, amivel az emberek jól járnak ha DSL ük van (először az életben) fogta magát és áttanulmányozta a programot, gondolom megállapították hogy a cfos.de ip címe szerint kalibrálja be magát.. így pedig egy villámgyors lépéssel levágták az elérést, ezzel használhatatlanná téve a progit.
Miért is gondolom ezt? Például abból, hogy miután ezt a lépésüket megtették 1 hónap alatt semmilyen hír nem jelent meg a matáv részéről hogy ezt és ezt tették a progival azért mert valami kárt generál a hálózatban. Semmit! (pedig több ezer gépen fentvan ez a program, tehát azért ez elég sok embert érint szerintem ... ) szépen sunyiban csücsültek a dolgon reménykedve hogy ezzel megoldódott a gond.
Noh és mi történt pechükre.. túl sok ember ismerte a progit, túl sok ember kezdett el panaszkodni, és kiderült amit a hwsw is megírt...
Mit tett a matáv? Fogta magát gyorsan feloldotta a tiltást (hátha ezzel eltudják titkolni az akciojukat, ezután pedig látva hogy mostmár kiderült.. jött ez a bizonyos (mostmár énis így látom) KAMU HÍR: Látták hogy a kalibráláshoz ugye szükséges a cfos.de ip cím elérése ezért kitalálták hogy ez a nagyonveszélyes cfos speed program arra a bizonyos  cím irányába bombázta a drága kis routerüket. Úgyhogy sürgősen le kellett tiltaniuk...
Ez pedig, mint a fentiekből is látható, elhihető magyarázat... az meg ÚGYSE derül ki hogy VALÓJÁBAN így volt e... mivel mi is csak találgatunk.. ezt csak a matáv szakemberei tudják.. de ők meg hülyék lesznek elárulni.. miért tennék.. a matáv már csak ilyen.
Ennyi.

#571 Felhasználó inaktív   fggg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 08:28

Bra: jah és miért mondom azt hogy hazudhattak is. Te mint szakértő igen csak győzködtél oldalakon keresztül mindenkit hogy a matáv kénytelen volt meg ez így történt stb.. pedig te is csak találgatsz.. és a matavnak is pont jól jött ez az indok.. mint a te hozzászólásaidból is látható, igencsak hihető magyarázat, de hogy igaz is.. az már közelsem biztos a fentiekből következtetve.

#572 Felhasználó inaktív   fggg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 08:48

Még annyi, hogy a matav szakemberei biztosan látták hogy több ezer gépről van szó... Nem idióták azok.. megnézték hogy az elmult 24 órában hány ip címről is történt erre a cfos.de s ip címre adatküldés... Láthatták hogy sokezer...
És aztis eltudom képzelni hogy ezt a történtetet már akkor nagyon jól kigondolták a -még nálad is okosabb- matávosok.

#573 Felhasználó inaktív   gerijani 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 14:15

Szasztok!

Vki mondja el nekem légyszives, hogy hogyan is működik ez az izé!Már ami a dolog légyegét illeti -értsd: anyagi és sebesség vonzat. Ha gyorsít a kapcsolaton, azt mekkora mértékben teszi és kell ezért fizetni?

#574 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 20:02

néhány hozzászólást töröltem. megkérnék mindenkit, hogy a higgadt formában közölja a véleményét

#575 Felhasználó inaktív   fggg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 20:11

Idézet: gerijani - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 15:15

Szasztok!

Vki mondja el nekem légyszives, hogy hogyan is működik ez az izé!Már ami a dolog légyegét illeti -értsd: anyagi és sebesség vonzat. Ha gyorsít a kapcsolaton, azt mekkora mértékben teszi és kell ezért fizetni?

Olvasd el a hwsw cikket a cfos speedről, amiben igen részletesen le van írva a működése a programnak. A programot megvásárolhatod a http://cfos.de weboldalon, illetve erről az oldalról 30 napos próbaváltozatot is le lehet tölteni.

A program működésének lényege pedig röviden ennyi: hogyha dsl nél a feltöltésed le van terhelve akkor ettől a letöltési sebességed nem esik le harmadára a max sávszélednek. Vagy csak minimálisan.

(ui: remélem ez egy korrekt válasz volt)

#576 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 20:48

Én kipróbáltam a cFost, mert ismerősök dícsérték.

Nekem szinte semmit nem javított a feltöltés közbeni letöltéslassuláson. :(

#577 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 21:19

Idézet: Etele - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 20:48

Én kipróbáltam a cFost, mert ismerősök dícsérték.

Nekem szinte semmit nem javított a feltöltés közbeni letöltéslassuláson. :(

én tegnap próbátam a cfos speedet és a cfost (is). egyik se nagyon segített..  :D /adsl 1024/160/
JóSebesség

#578 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 15:08

Segit, csak meg kell varni a par orat/napot mig kalibral, csak azutan elerhetoek teljes mertekben a szolgaltatasa...csak akkor van vege a kalibralasnak, amikor mar nem pingeli a cfos.de cimet. S amugy nem csak a feltoltes kozbeni letolteslassulason segit, hanem (tuti mar 1000x le volt irva ebben a topicban is ) letoltes kozben browsolasnal is. Nekem per pillanat egy 256kbps-es (szinkron, vagyis 256 down es 256 up) vonalam van, s nagyon erezheto a kulombseg. ;)

Szerkesztette: beeci 2005. 03. 27. 15:09 -kor

#579 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 16:14

Meg tudjátok azt mondani nekem hogy érdemes-e felraknom a Cfost, ha Rádios netem van (384/128), de olyan router mögött, amihez nem férek  hozzá és nincs saját ip-m...  Engem nem is látnak kintről csak a routert....

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#580 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 16:29

Ez kábelnethez is jó?
ÉS melyiket kell leszedni a cfosspeedet vagy a sima cfost?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.