HWSW Informatikai Kerekasztal: cFos az új csodadriver DSL-eseknek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

cFos az új csodadriver DSL-eseknek?

#861 Felhasználó inaktív   StarZ3r0 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 10. 13:45

forgalom mérésre lehet használni a CFosspeedet?
kerestem, de nem talaltam
koszi a valaszt elore is
For our present trouble, which is only for a short time, is working out for us a much greater weight of glory.
II. Corinthians 4.17

#862 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 15:17

Idézet: StarZ3r0 - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 14:45

forgalom mérésre lehet használni a CFosspeedet?
kerestem, de nem talaltam
koszi a valaszt elore is

Lehet használni mérésre, a budget settingsnél kell keresgélni.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#863 Felhasználó inaktív   StarZ3r0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 11:37

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 15:17

Lehet használni mérésre, a budget settingsnél kell keresgélni.

ah ertem, es milyen modon kell hasznalni??
mert nezegettem en is, de itt csak ilyen adatforgalom korlatozasokat lehet beallitani.
For our present trouble, which is only for a short time, is working out for us a much greater weight of glory.
II. Corinthians 4.17

#864 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 19:59

Idézet: StarZ3r0 - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 12:37

ah ertem, es milyen modon kell hasznalni??
mert nezegettem en is, de itt csak ilyen adatforgalom korlatozasokat lehet beallitani.

Connections/optionsnál ki kell választani a budget 1-et, utána már az usage graph mérni fogja a forgalmat.

Más:
variable(cooperative) traffic shapinggel van valakinek tapasztalata?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#865 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 08:19

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 20:59

Connections/optionsnál ki kell választani a budget 1-et, utána már az usage graph mérni fogja a forgalmat.

Más:
variable(cooperative) traffic shapinggel van valakinek tapasztalata?

nincs, nem használok cfost ;)

de gugli a barátod, angolul talán beszélsz kicsit :Đ

Idézet

cFos Traffic Shaping reduces delays during data transfer and allows you to surf the Internet up to three times faster. So you can use the full bandwidth of your connection!

During TCP/IP transfer, a certain amount of data needs to be confirmed upon reception before more can be sent. Stalling data confirmation results in delays and transfer-rate slowdowns, thus forcing the sender to wait. Especially for DSL and cable, it is possible to slow a download to a crawl by choking the upstream channel (which has the smaller bandwidth anyway) with an upload. This is because in such a scenario there is not enough upstream bandwidth left for data confirmation.

The standard solution so far has been to try and compensate for this by increasing TCP window size, thereby allowing more data to be sent without immediate confirmation. The main problem here is that this also leads to high ping times (latency) and significant delays during Webpage rendering. Latency of up to 2 seconds is not uncommon for TCP windows with a size of 64k. In short, huge window sizes just won´t let you achieve full download speed.

Szerkesztette: laragirl83 2007. 09. 08. 08:22 -kor

ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#866 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 00:23

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 9:19

nincs, nem használok cfost ;)

de gugli a barátod, angolul talán beszélsz kicsit :Đ

Igazad van, értek angolul, és amit beidéztél az egyáltalán nem válasz a kérdésemre :omg:  :Đ
- Where are we going?
- Let's go find out.

#867 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 11:57

cFosSpeed 4.04-est feltette már valaki? Ha igen, akkor milyenek a tapasztalatok? Nekem még mindig a 3.12-es verzió van fent.
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#868 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 07:33

Okozhatja a cFos, hogy nagyon nehezen oldódnak fel az oldalak? Van, mikor rögtön (pl. ez a fórum is), de van úgy, hogy csak 2.-ra vagy 3.-ra! :( Elméletileg a T-Online DNS szervereivel nincs gond (ezt írták a fórumjukon), így most már csak nálam lehet a gond (elvileg). :rolleyes:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#869 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 10:21

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 12:57

cFosSpeed 4.04-est feltette már valaki? Ha igen, akkor milyenek a tapasztalatok? Nekem még mindig a 3.12-es verzió van fent.

Feltettem, működik, egyelőre ennyi :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#870 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 08. 20:53

Üdv Tudorok!
A problémám a következő volna:
Adott egy ADL (tébojos) internet elosztva 3 gépre. 1 társasházban 3 család. Nemrégiben mindhárom helyre került végre értelmes teljesítményű gép, így az addigi 1megás neten már komolyan összevesztek a gépek. Hosszas haditanács után arra jutottak, hogy inkább a netet bővítik, nemvesz mindenki sajátot. Viszont töltögetnek. Na azért nem DC meg torrent, de van forgalom rendesen. Úgyhallottam, hogy erre megoldás lehet a 4-es cFos, ami akár több gépet is összehangol.
Így van? Ha igen, melyik verziót ajánljátok?
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#871 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 19:09

mondjuk a legfrissebbet?

#872 Felhasználó inaktív   LaMotta 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 07. 01:06

Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 21:53

Úgyhallottam, hogy erre megoldás lehet a 4-es cFos, ami akár több gépet is összehangol.
Így van? Ha igen, melyik verziót ajánljátok?

Nem megbántásból, de tényleg a legújabb cFosspeed-et ajánljuk.

3 felhasználós ajánlat

Letöltés

Szerk.:  :eek: .. Most vettem csak észre, hogy ez novemberi kérdés volt :Đ.... Nem hiába van már ilyen késő....

Szerkesztette: LaMotta 2008. 01. 07. 01:08 -kor

#873 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 08:15

Eddig a szolgáltatóm szervere volt beállítva ping célállomásnak(tracert
nyomkövetéssel a 3 sorban volt a cím)
A pingekkel gond volt(spd pingstat), így ping parancssal megnéztem, és
978-ból 22 csomag elveszett) Okozhat ez a mennyiség nagyobb problémát a
működésben?
Most átállítottam a célállomást az index.hu-ra, mert gyorsabbat nem
találtam., Érdekes módon a válaszidő minkét esetben 60 ms körül volt.
Két kérdésem lenne:
- ez a válaszidő nem túl magas-e
- ha a tracert követésnél az index.hu az 5. helyen van, akkor ttl 5-öt kell
beállítani sethops-sal?
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#874 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 23. 10:05

Van valakinek ötlete arra, hogy mit lehet tenni, ha egy NF405-ös integrált NV hálóhártyán a 4-es és a 4.2-es céfos is kékhalál nélküli(!) újraindulást produkál? Nélküle minden szép és jó, vele meg ha aktívabb hálóforgalom van, rögtön elhasal. Kábelmodem van, DHCP, Gigabyte NForce 6100-as deszkával, friss XPSP2, illesztőprogramok-amit a cédén találtam. Előző konfigban, régebbi vas alatt minden jó volt.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#875 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 11:39

Idézet: didyman - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 10:05

Van valakinek ötlete arra, hogy mit lehet tenni, ha egy NF405-ös integrált NV hálóhártyán a 4-es és a 4.2-es céfos is kékhalál nélküli(!) újraindulást produkál? Nélküle minden szép és jó, vele meg ha aktívabb hálóforgalom van, rögtön elhasal. Kábelmodem van, DHCP, Gigabyte NForce 6100-as deszkával, friss XPSP2, illesztőprogramok-amit a cédén találtam. Előző konfigban, régebbi vas alatt minden jó volt.

Esetleg újabb illesztőprogramokkal?! :confused: :think:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#876 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 13:23

Idézet: didyman - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 10:05

Tudod te is hogy nforce-os integrált hálókártyáktól az isten mentsen meg bennünket.Van itthon 3 nforceos gép mind a háromba hanyagolnom kell az integráltat.Teszel be egy fapados realteket oszt örülsz..
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#877 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 16:27

Sziasztok! Mit tudtok igazán erröl a progirol: Cfosspeed
mert bárhol nézem mindenhol olyan összevissza irnak róla, és ha elolvasom csak butább leszek, nemhogy okosabb :confused:
De az is lehet hogy ez már nekem túl mélyvíz. :sailor:

Szerkesztette: pappas 2008. 03. 23. 16:29 -kor

ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#878 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 19:51

Idézet: djculture - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 13:23

Tudod te is hogy nforce-os integrált hálókártyáktól az isten mentsen meg bennünket.Van itthon 3 nforceos gép mind a háromba hanyagolnom kell az integráltat.Teszel be egy fapados realteket oszt örülsz..

ne is mondd, letiltottam nForce3-Ultra-mon az nvidia karit, bedugom az UTP kábelt és reset-el a gép (ezen az XP-n legalábbis bár már jó régi de még tartja magát) :)

de az integrált szintén Gb-es realtek klassz - amúgy meg mindegy..
Om mani peme hung.

#879 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 26. 20:06

Idézet: djculture - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 13:23

Na. Semmi bonyolult nem volt. Valamiért a cfosspeed nem tud jól működni, ha az élő kapcsolatra telepszik, szomszéd megoldotta: Kapcsolat letilt, cfos telepít, cfossal kapcsolat létrehoz. Utána engedélyez és azóta nem fagy.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#880 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 09:28

Tudtok abban segiteni, hogy mit kell akkor tenni amikor olyat ir ki a cfos, hogy tul sok szálon töltök le(asszem 100 fölött szól) és azt már nem tudja optimalizálni. Ilyenkor kirakja a cfos logot alulra és érezhetően lassabb is a net. Hiába fejezi be azt az adott letöltést ami kiakasztotta, nem áll vissza csak akkor ha ujrainditom a gépet.
Ötlet?

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó