idézet:
Eredetileg Atko írta:
Csak fejből fel tudnék sorolni x olyan céget (IBM, Compaq, DELL, Fujitsu, SGI), melyek a munkaállomás szériáikba Matrox kártyát építenek. A legérdekesebb az, hogy ezek a gépek általában nem a low-end celeroncs (otthonra készült) rendszerek, hanem a high-end grafikus (munkára szánt) munkaállomások. Ezt a piacot szerintetek szívesen hagyná ott a Matrox? Na ne már...
[/quote]
hat most hirtelen korbeneztem OEMileg... egyedul az IBM es az SGi hasznal matroxot, a DELL, Compaq csak es kizarolag nVidia es ATi cuccokkal foglalkozik. Az SGi meg a high-end cuccokba sajat kartyakat tesz. Egyedul az IBM workstationok a nagy vevok (ahol default matrox G450(miert 450?) van.
Szoval az OEM piacot (is) uralja az nVidia, foleg, hogy most mar lassan a Mac-ekben is default lesz az MX... (habar ezt szeretnem, ha nem igy lenne)
G800 - nem is volt, nem is lesz?
#41 Guest_UseR_*
Elküldve: 2001. 03. 27. 15:44
#42 Guest_[Chris]_*
Elküldve: 2001. 03. 27. 17:19
A masik dolog meg az, hogy szerintem a Matrox kartyak meglehetosen hosszu ideig kepesek elfogadhato teljesitmenyt nyujtani es nem kell lecserelgetni oket par havonta. Nalam pl meg mindig a G200 "hasit" a gepben(98 ota) es az -egyelore meg- 15"-os moncsimon az osszes game amivel eddig jatszottam eleg jol megy 640x480-ban. Kepminosegben etalon ez teny. Nagyon szep kepe van a TV-n, a HW-es DVD lejatszas TOKELETES(TV-n is). A TV tuner resz, meg az MJPEG capture szinten eleg jol hasznalhato. Igaz viszont, hogy a 3DMark2000-ben 1000 alatt vagyok egy kicsivel, de kit erdekel... Az LW5.5 megy szepen OGL preview-val, szoval szvsz eleg hasznalhato.
Nem is beszelve a drivertamogatasrol. Linux, QNX, Solaris8 csont nelkul felismeri es kezeli. Azert ez elegge nem elhanyagolhato szempont.
User(meg masok is): Szerintem figyelemremelto, hogy pl "Bloomberg chooses Matrox G200 MMS for multi-display", vagy "IBM chooses the Matrox G200 MMS for IntelliStation® R Pro WorkStation", vagy "Since its first design win with Compaq Computer Corporation in 1994, Matrox has worked with the largest original equipment manufactures (OEMs) in the world, including IBM, Dell, Hewlett Packard, Gateway and Fujitsu." Szoval ennyit a corporate marketrol... A [url="http://"http://www.matroxusers.com-on"]www.matroxusers.com-on[/url] utana lehet nezni, van meg tobb is. Az elso ket hirben szerintem az az erdekes, hogy G200ra epulo kartyat valasztottak.
Szoval en ugy gondolom, hogy ha kijonnek egy elfogadhato teljesitmenyu videokartyaval, ami olcsobb lesz, mint a GF3(ami majdnem tuti) es lesz belole tobbfele valtozat is, akkor eleg nagyot kaszalhat az otthoni felhasznaloi piacon.
Megmielott lefanatikusoztok... Lehet, hogy az vagyok. De volt szamtalan mas(sokkal gyorsabb) kartya is a gepemben(nem csak NV). Megsem gyozott meg egyik sem arrol, hogy a 3D sebessegen kivul mast is tudnanak amiben akar csak a nyomaba is erhettek volna a Matroxomnak.
Na, jo hosszu voltam...
#43 Guest_[Chris]_*
Elküldve: 2001. 03. 27. 17:24
#44 Guest_rev_*
Elküldve: 2001. 03. 27. 18:08
idézet:
Eredetileg Indy írta:
Szép és jó ezekről a dolgokról vitatkozni, és itt főleg a topic utolsó harmadában esett dolgokról beszélek. Ebben a topicban többször szó esett arról, hogy a cégek (Dell, Compaq, IBM, stb) miért nem építenek high-end gémer kártyákat a gépekbe! Hányótoknak van ilyen gépe? Hányan nem játszotok otthon 3d-s gamékkal? Hány embert érdekel itt, hogy a Matrox majd kiad egy ilyen meg olyan képminőségű kártyát, amit a márkák majd beépítenek a gépekbe? Itt mindnyájan játékosok vagyunk, nem? Közülünk sokan azért tartanak gépet, mert elsősorban játszanak vele. Engem nem érdekel, hogy a videokártyagyártó cégek milyen új dolgokkal rukkolnak elő, egy a lényeg: a játék!
[/quote]
Enyhén tévedsz, nem csak a játék a lényeg... Mi nem csak gamerek vagyunk, minket igenis erdekelnek a kartya tobbi parameterei. Sokakat a DVD beli teljesitmeny is erdekel, es sokan alig 3D-znek (most mar egy jo ideje en se... hogy miert? egyszeruen nincs idom ra, es rajottem, hogy sokkal jobb, hogy ha programozok, mint hogy jatekkal "cseszem" el az idom) Ne erts felre, en is szeretek jatszani, de ne altalanosits.
idézet:
Ha nem lehet vele jáccani, kenjék a hajukra! Még egy dolog a Matrox-vitához: egyik kártyának sem annyival jobb a 2d-s képminősége, mint amennyivel gyengébbek 3d-ben.
[/quote]
Lehet hogy jobban gyengebbek 3D-ben, mint 2D-ben erosebbek (bar ezt is megcafolnam, de mind1) viszont míg 3D-ben lenyegtelen a kulonbseg mivel meg mindig egy bizonyos szint folott van, ahol mar engem nem erdekel hogy 50 v 55 fps, de meg a 20 fps se zavar, mert nem jatszom, viszont 2D-nel van a tueles, es a nem megfelelo (szamomra). Lehet, hogy kicsi a különbség, de épp annyi, hogy ne vegyek nem-matrox kartyat. A feature-ket meg tobbet hasznalom mint a kartya 3D reszet (ertsd: a featureoket mindig, a 3D-t alig)
[/QUOTE]
------------------
rev
rev@heaventourist.jatekok.hu
#45 Guest_rev_*
Elküldve: 2001. 03. 27. 18:13
Az új szlogen: "Matrox! Mert megérdemlem!"

------------------
rev

#46 Guest_zegab_*
Elküldve: 2001. 03. 27. 21:00
idézet:
Eredetileg [Chris] írta:
Szerintem korai meg temetni a Matrox gamerkartyajat. Csak azt irjak, hogy G800 nem lesz. Ha nem lenne egy ilyen nevu kartyam, en is azt irnam, hogy nem lesz. En amennyire emlexem ez az egesz G800 dolog nem a Matroxtol ered.
[/quote]
de toluk, anno a beta driverben lehetett ra utalasokat talalni, ugyhogy legalabb egy mernoknek hasonlo eszjarasa volt, mint a talalgatoknak. Tulajdonkeppen szerintem azert nagy a varakozas mindenutt, mert akinek most matrox kartyaja van, nem tud mas olyan termeket venni, ami minden tekintetben jobb a kartyajanal, legalabb ket fokkal. en is szeretnek fejlettebb kartyara valtani, de fogalmam sincs, mire. (meg elfogadhato aron.). Aki mar unja g400-at, altalaban valamilyen radeon vagy kyro mellett szokott donteni. valoszinuleg en is megprobalok egy olcso kyro 2-est, amig jon az uj matrox kartya.
#47 Guest_RiddleR_*
Elküldve: 2001. 03. 27. 21:05
idézet:
Eredetileg Indy írta:
Itt mindnyájan játékosok vagyunk, nem?
[/quote]
Nem.
------------------
Books are against the law. Books give you knowledge, knowledge is power, power corrupts, corruption is illegal.
#48 Guest_RiddleR_*
Elküldve: 2001. 03. 27. 21:07
Na szal, csak annyit akarok még hozzáfűzni, hogy az ember jáccik egy ideig, aztán még jáccik 1 kicsit, aztán abbahagyja, megunja és rájön, hogy a számítógépet másra is lehet használni.

bye Rid
------------------
Books are against the law. Books give you knowledge, knowledge is power, power corrupts, corruption is illegal.
#49 Guest_zupa_*
Elküldve: 2001. 03. 27. 21:56
idézet:
Eredetileg UseR írta:
hat most hirtelen korbeneztem OEMileg... egyedul az IBM es az SGi hasznal matroxot, a DELL, Compaq csak es kizarolag nVidia es ATi cuccokkal foglalkozik. Az SGi meg a high-end cuccokba sajat kartyakat tesz. Egyedul az IBM workstationok a nagy vevok (ahol default matrox G450(miert 450?) van.
Szoval az OEM piacot (is) uralja az nVidia, foleg, hogy most mar lassan a Mac-ekben is default lesz az MX... (habar ezt szeretnem, ha nem igy lenne)[/quote]
Hmmm....
Akkor ezt nézd meg: [url="http://"http://www.matrox.com/mga/buy_matrox/oem_si/home.cfm"]http://www.matrox.co...oem_si/home.cfm[/url]
vagy ezt:
[url="http://"http://www.matroxusers.com/"]http://www.matroxusers.com/[/url] és itt keresd meg a Január 11-ei hírt! (lustábbak kedvéért: már Mac gépekhez is van G400 DH! sőt van már RT2000 is, csak más néven(márc 19))
Hogy az nVidia uralná az on-line piacot? Nem hinném, de nem is a Matrox. A komolyabb munkaállomásokban viszont igenis jelen van a Matrox, ha jobban megnéznéd akkor pl: a Dell-nél, -ahol szerinted nincs Matrox- ott a "Dell Precision™ Workstation" -onokban igenis ott figyel a Matrox, mint az egyetlen megoldás több monitoros üzemre. Az olcsó asztali gépekben meg integrált Intel 3D kártya van. Abban igazad van, hogy a középkategóriás gépekben tényleg nVidia vagy ATi van, de az oem piac legjelentősebb részét mégis az integrált videokártyás olcsó gépek teszik ki.
Én nem istenítem a Matroxot (dehogynem), csak azt mondom, hogy nem szabad leírni, mert kicsi a bors, de erős, és ha komoly munkáról van szó, akkor az egyik legjobb választás, valamint ha az ember elfárad a munkában, jáccani is lehet rajta, igaz nem 200 fps, de azért elég jól megy!
Matrox G200 rulez!(persze, csak addig, amíg nem lesz lóvé G4x0-ra
)
ps: Rev: tetszik az új szolegened!
------------------
Zupa
#50 Guest_azopi_*
Elküldve: 2001. 03. 27. 23:24
idézet:
Eredetileg zupa írta:
Hogy az nVidia uralná az on-line piacot? Nem hinném, de nem is a Matrox. A komolyabb munkaállomásokban viszont igenis jelen van a Matrox, ha jobban megnéznéd akkor pl: a Dell-nél, -ahol szerinted nincs Matrox- ott a "Dell Precision™ Workstation" -onokban igenis ott figyel a Matrox, mint az egyetlen megoldás több monitoros üzemre. Az olcsó asztali gépekben meg integrált Intel 3D kártya van. Abban igazad van, hogy a középkategóriás gépekben tényleg nVidia vagy ATi van, de az oem piac legjelentősebb részét mégis az integrált videokártyás olcsó gépek teszik ki.
[/quote]
Gondolom, OEM piacot akartál írni on-line helyett![]()
Ami az integrált piacot illeti, hát igen. Ott egyelőre vagy S3Graphics chip ketyeg a VIA-s "csodáknál", vagy az intel remekműve a 8X-es alaplapokban, illetve a sis integrált videochipje, ami még az előbbieket is alulmúlja (Na meg azért az Acer chipsetekben TNT2 is előfordul - de hamarosan valszeg más chipgyártót kell találniuk az integrált megoldásaikhoz). Persze nem játékra vannak ezek a cuccok kitalálva, de akkor könyörgöm, minek beléjül egyáltalán 3D funkció? És miért állnak fejlesztés alatt újabb, az eddieknél gyorsabb chipek? Talán mert a jövőben nem csak játékokban lehet a 3D hasznát venni, hanem még az irodai munkában is? Persze akkor ezek az alaplapi chipsetgyártók nagy bajban lesznek (Sőt már az igen közeli jövőben). Akkor majd a az ATI és az nVidia jól megfingatja őket a core logic piacon (is). Jön a Crush, meg az ATI SoC megoldása igen hamar.
Egyébként nem sajnáltam őket, maguk keresték a bajt. Nem szép dolog, hogy elveszik a videochipgyártók kenyerétMeg amúgyis olyan moslék a mostani northbridgek színvonala, hogy nem árt, ha a két videochipgyártó felkavarja egy kicsit az állóvizet. Nekik van némi tapasztalatuk arról, hogy milyennek kéne lenni a hatékony memóriakezelésnek. Pl. csak elgondolom milyen lesz a Crush17 (Lehet, hogy már a 11 is?) NV17-tel integrált northbridge-zse az nVidia Crossbar Memory Controller-ével. Ezenkívül az OEM kapcsolataik is igen jók mind az ATI-nak, mind az nVidia-nak, tehát a siker szerintem garantált.
#51 Guest_rev_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 00:27
idézet:
Eredetileg zupa írta:
mert kicsi a bors, de erős
[/quote]
A legszebb az, hogy az egyik legnagyobb és az egyik legnagyobb profitot termelő cégSzal nem is olyan kicsi az a bors
Mondjuk inkább nagy az elefánt és széttapossa az nvidiát
------------------
rev
#52 Guest_bomlat_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 08:34
Ami meg a matrox jövőjét illeti:ahogy nézem , jelenleg a d-a átalakitóját dicséri mindenki , de tudomásom szerint a flat panelekben már digitális csatlakozó van , ugyhogy hosszú (1-2év)távon ez az előny is elolvad.Mit adhatnak plusszként? Még több monitor támogatás, mpeg codec integrálás(pl.egy programozhotóét) vagy 3d-t a játékosoknak és a tervező/3d-s grafikus közönségnek,de az utóbbi fejlesztési költségei egyre magasabbak (a 3dfx-nél is a fejlesztési költségek termelték a veszteségeket elsősorban).A matrox 3/4 éve késik a next gen 3d-s kártyájával.Vagy hatalmas összegeket emész fel a fejlesztése(tervezési problémák miatt),vagy leálltak a fejlesztésével a megas várható költségektől megijedve.Sok videokártyagyártó tette ezt az utóbbi időben(pl.number nine,s3).Egyébként az utobbi évek szerint egy pusztán 2d-s termék nem piacképes,mivel a gamer közönségen tudják igazán bevasalni a fejlesztési költségeket.Ha öket elhagyod , és csökken a piaci jelenlét,akkor fel kell készülnöd a növekvő árakra.(a g450-et ne emlitsétek,mivel az a g400 gyártásoptimalizát verziója).
#53 Guest_Papin_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 09:17

Nagyon remélem, hogy a Matrox nem adja fel, kéne már egy jó kártyesz nekem is!
------------------
Papin
#54 Guest_Papin_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 09:23
idézet:
Eredetileg [Chris] írta:
Szerintem figyelemremelto, hogy pl "Bloomberg chooses Matrox G200 MMS for multi-display", vagy "IBM chooses the Matrox G200 MMS for IntelliStation® R Pro WorkStation", vagy "Since its first design win with Compaq Computer Corporation in 1994, Matrox has worked with the largest original equipment manufactures (OEMs) in the world, including IBM, Dell, Hewlett Packard, Gateway and Fujitsu." Szoval ennyit a corporate marketrol...
[/quote]
Az az igazság, hogy a Matrox G200 MMS-t a jó képminősége és a több moncsi (mondjuk négy digitális csatolófelülettel ellátott laposképernyőt) támogatása miatt választották, de ez inkább hangzatos hír (esetleg hírnév), mint sok megrendelés szerintem...
------------------
Papin
#55 Guest_Rlaci_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 09:31
Én LAN partyn szoktam látni rendszeresen egy G400-as kártyát egy 19'-os MAG monitoron. Közvetlen e-gép mellett szokott lenni egy 15'-os és egy 19'-os Viewsonic, mindkettő Nvidia kártyával (GF2 ill. TNT2). Összhatásban nekem a 19'-os Viewsonic + TNT2 képe tetszik és a Matroxos gép tetszik a legkevésbe. Azt hozzá kell tennem, hogy a MAG monitornak nem rossz a képe (sokkal rosszabbakat is látni), csak mégsem olyan jó, mint a másik kettőnek. Ebben az esetben mit sem ér a Matrox kép.
#56 Guest_[Chris]_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 09:35
Riddler, rev: Biza, nem csak a gamereke a vilag.
Azopi: Azert az alaplapi csipkeszletek teren a ket vidkartyagyartonak szembe kell neznie nehany aprosaggal(VIA, *ntel, SIS, ALI, stb...) Szerintem nem lesz konnyu dolguk.
Bomlat: Ha 3D tervezest akarsz _most_, akkor vegyel NV-t, vagy FireGL-t. Senki sem mondta, sot szerintem senki sem gondolja, hogy ha valaki _komolyan_ 3Dzik, akkor azt egy G400-al, vagy G450-el kell csinalni. Arra vannak jobb kartyak is.
A ceg terveirol/helyzeterol pedig szerintem te sem tudsz tobbet, mint barki mas, szoval kar meg temetni, varjuk ki a veget. Legyszives ezt ne vedd sertesnek.
Mas: Van meg valakinek rajtam kivul G200(!)-asa HW DVD modullal es TV kimenettel? Meglepodve tapasztaltam, hogy ha a DVD lejatszast elinditom, akkor a VGA-n lenyomhatom a DVDplayer proggyt taskbarba es a TVn attol meg ugyanugy megy a film. A VGA pedig marad 800x600x90Hz es lehet dongetni tovabb.

Nesze neked twinview, meg DVD max...
#57 Guest_[Chris]_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 09:40
RLaci: Igen, a monitor is fontos...
#58 Guest_Inquisitor_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 10:53
#59 Guest_LedZep_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 12:26
már megint bántod a MAGomat?!?!?!?!

Hát nem szépek rajta azok a féloldali mágneses elszíneződések?!?!

Egyébként a baj az lesz, hogy a 16 MB-s G400-al nehezen fut egy Q3A 1280-as felbontásban 50-60-Fps-sel. Ezért a 16biten futtatott progik nyílvánvalóan nem olyan szépek, mint a 32bitesek.
Legközelebb megnézünk valami alacsonyabb felbontást is...
És végül egy észérv: Nekem van a világon a legjobb MAGom és Matroxom!!!

Csá
Dénes
#60 Guest_Rlaci_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 13:24
A partykon nem ezzel a nickkel szoktál szerepelni

Súgó
A téma zárva.