HWSW Informatikai Kerekasztal: Radeon 9800 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (115 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Radeon 9800 Értékeld a témát: -----

#2181 Felhasználó inaktív   fifadani 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 18. 10:52

csá
van egy Sapphire Ati Radeon 9800 Pro Atlantis kártyám...
hogy lehet ne egy kicsit húzni? de akkor kellene egy jó kis hűtés ...
mit ajánlotok/mondtok....
kössz
{AMD Athlon 64 2800+ ( 1800 )}{Asus K8N}{Infineon 512 / 400 Mhz}{Ati Radeon 9800 Pro 128 Mb / 256 bit}{Samsung 200Gb ( S-ATA II )}

"A hacker a számítógépes világ koronaékszere, Ő az, aki tisztán lát az informatikai káosz közepén is, aki képes lenne ártani és rombolni, de ehelyett mégis inkább segíti és építi azt a világot, amely kiközösíti és elítéli őt."

#2182 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 18. 11:38

Idézet: fifadani - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 11:52

csá
van egy Sapphire Ati Radeon 9800 Pro Atlantis kártyám...
hogy lehet ne egy kicsit húzni? de akkor kellene egy jó kis hűtés ...
mit ajánlotok/mondtok....
kössz

vízhűtés  :D
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#2183 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 09:06

Idézet: ChRiS_RS - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 0:13

AIW-el van problémám, remélem akad még valaki, aki tudja mi a megoldás.
- a kép el van csúszva a hangtól legalább 3-5 másodpercnyire. Akár élő adásnál, akár felvett műsornál.
- csatornaváltáskor csúnya morgó hangot ad ki ~fél másodperc erejéig
- van, hogy a kép kék és ronda, valamint nincs hang. Ezt úgy tudom orvosolni, hogy az input konnektort átállítom s-videora, majd vissza az antennára és akkor megjavul.

Ötlet?  :confused:

Ötlet again?  :confused:  ;)
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
---
AMD everywhere
---

#2184 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 12:37

Hy látom nagy onpörög a topic :D
senki sem használja már ezt a jókis kareszt? ;)

Lenne egy kis gondom...
eddig mióta megvan a kari(kb 1 hónap, mert ez egy uj mivel elromlott a másik) szal kétszer fordult elő hogy amikor a disktopon voltam pár másodpercre elsötétült a kép aztán visszajött...

Ez miért történhetett?
Asus A7N8X rev 2.0, AMD Athlon XP 3200+, 2*512 Mb DDR400 RAM(Samsung+Hynix), Chaintech 6800GT, 200GB Samsung PATA 133+60GB Samsung PATA 100, LG DVD-ROM, NEC 4550A DVD-RW(black), SB Live! 24 bit, Creative Inspire P5800 5.1, LG 1730B TFT, Macron 400W, Windows XP hun with Service Pack 2

#2185 Felhasználó inaktív   Parker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 07:23

Sziasztok!

Van egy kis problémám a Sapphire Radeon 9800 Pro-mmal (128MB). Néha csinál egy olyat a gépem hogy resetel egyet, majd újrainduláskor eszeveszetten elkezd sípolni. Ha ezután netán elindul, akkor egy csomó grafikai anomália jelenik meg a képernyőn, és csak a sokadik újraindulásra javul meg. Amikor az anomáliák jelentkeztek ránéztem a kártyára és nem ment a ventije. Amikor nincs anomália akkor meg megy a venti.
Mi lehet a probléma? A kártya most pont 2 éves, a gépben egy 400W-os táp van, amelynek 3 winyót, két optikai meghajtót, egy hangkártyát, egy hálókártyát, egy tunerkártyát, egy AMD Barton 2500+ procit, meg 1GB (2x256MB+1x512MB) RAM-ot meg magát a kártyát kell kiszolgálnia.

- Lehet hogy kevés a táp?
- Lehet hogy végét járja a videokártya?

Előre is köszi a válaszokat.

- Mennyit eszik a Radeon 9800 Pro?

#2186 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 20:33

Jó a kérdés.
Nem ment a ventije és szemetelt, ha meg éppen menni méltóztatik, akkor nincs gond?

Megkockáztatom, hogy a hűtéssel lehet valami gond :think:

Mondjuk most már ne nagyon törd magad, mert valószínűleg valami baja úgyis lett. Jellemző rájuk a megsülés, tele vannak a topikok ilyennel.

Egyébként 3D alatt 60W fölött fogyaszt a kártya. Az a kis pics@nyi borda még ventivel is kevés neki, anélkül meg...

#2187 Felhasználó inaktív   Red Bull 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 08:57

Idézet: Parker - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 7:23

Sziasztok!

Van egy kis problémám a Sapphire Radeon 9800 Pro-mmal (128MB). Néha csinál egy olyat a gépem hogy resetel egyet, majd újrainduláskor eszeveszetten elkezd sípolni. Ha ezután netán elindul, akkor egy csomó grafikai anomália jelenik meg a képernyőn, és csak a sokadik újraindulásra javul meg. Amikor az anomáliák jelentkeztek ránéztem a kártyára és nem ment a ventije. Amikor nincs anomália akkor meg megy a venti.
Mi lehet a probléma? A kártya most pont 2 éves, a gépben egy 400W-os táp van, amelynek 3 winyót, két optikai meghajtót, egy hangkártyát, egy hálókártyát, egy tunerkártyát, egy AMD Barton 2500+ procit, meg 1GB (2x256MB+1x512MB) RAM-ot meg magát a kártyát kell kiszolgálnia.

- Lehet hogy kevés a táp?
- Lehet hogy végét járja a videokártya?

Előre is köszi a válaszokat.

- Mennyit eszik a Radeon 9800 Pro?

Szia nekem másfél év után halt meg a 400W-os tápom(egyszerűen nem tudta tartani a 3,3V-ot).
Hasonló gondjaim voltak először mint neked aztán anti tuningoltam minden de csak 1 hónapot nyertem vele.
A táp szépen lassan kezdte feladni.
Nagyon megijedtem és kértem kölcsön egy chieftec 420-as tápot próbálni és láss csodát minden jó volt!
Ezután gyorsan rendeltem én is egy ilyen jószágot(már 1 éve).
Szóval drága volt (akkor 20 ezer), de azóta stabil a gépem, ja és a 100.000 üzemóra gari sem mindegy!

#2188 Felhasználó inaktív   MAD_Fire 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 17:51

Hi!

Azt hiszem ez a legmegfelelőbb hely, jobbat legalábbis nem találtam ennek a problémának. Van egy gépem fontosabb adatok: Asus A8V-delux, 2x512/400 DDR Samsung Ram, Ati Radeon 9800 PRO, 200 S-ATA Samsung, AMD Athlon 64 Bit 3000 proci UltraPower 400 Táp. A gond azt hogy resetel a gép, nem birok rá jönni miért, minden ki lett benne cserélve kivéve a VGA - de elvileg az meg működik mert más gépekben lett tesztelve és ott ment jól, enyémben viszont más vga is resetelt. Irt ki olyan hibákat hogy a VGA Recovery nem oké. Cseréltem tápot, ramot, lapot, vinyót - procit nem, egyedül de az is lett tesztelve elvileg az is jó. Mikor le vettem az AGP beállitásnál 8 ról 4 szeresre akkor már birta rendesen, de mikor egyik játék alatt alt tabot nyomtam neki akkor megdöglött. Ha 8x oson van az agp akkor word, és doom, hl 2, manhunt tipusu játékok alatt nagyon hamar fagy. Cs 1.5, 1.6 alatt sosem. Most ezek a játékkok nem terhelik le annyira ? azért nem ? vagy el nem tudom képzelni hogy mi okozhatja a reseteket. Ha valakinek volt már hasonló tapsztalata, vagy tudna valamit segiteni akkor azt nagyon megköszönném rám férne. Előre is kösz, bizom bennetek :) az utolsó reményem vagytok :))

#2189 Felhasználó inaktív   Kerbenog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 06:36

Idézet: MAD_Fire - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 17:51

Hi!

Azt hiszem ez a legmegfelelőbb hely, jobbat legalábbis nem találtam ennek a problémának. Van egy gépem fontosabb adatok: Asus A8V-delux, 2x512/400 DDR Samsung Ram, Ati Radeon 9800 PRO, 200 S-ATA Samsung, AMD Athlon 64 Bit 3000 proci UltraPower 400 Táp. A gond azt hogy resetel a gép, nem birok rá jönni miért, minden ki lett benne cserélve kivéve a VGA - de elvileg az meg működik mert más gépekben lett tesztelve és ott ment jól, enyémben viszont más vga is resetelt. Irt ki olyan hibákat hogy a VGA Recovery nem oké. Cseréltem tápot, ramot, lapot, vinyót - procit nem, egyedül de az is lett tesztelve elvileg az is jó. Mikor le vettem az AGP beállitásnál 8 ról 4 szeresre akkor már birta rendesen, de mikor egyik játék alatt alt tabot nyomtam neki akkor megdöglött. Ha 8x oson van az agp akkor word, és doom, hl 2, manhunt tipusu játékok alatt nagyon hamar fagy. Cs 1.5, 1.6 alatt sosem. Most ezek a játékkok nem terhelik le annyira ? azért nem ? vagy el nem tudom képzelni hogy mi okozhatja a reseteket. Ha valakinek volt már hasonló tapsztalata, vagy tudna valamit segiteni akkor azt nagyon megköszönném rám férne. Előre is kösz, bizom bennetek :) az utolsó reményem vagytok :))

"az utolsó reményem vagytok"
Akkor képzelem mit mondhattak az A8V topikban! :smoker:
Egyébbként passzolom a témát, (bios; ram probléma lehet)
De lehet, hogy egyszerűen vacak a lap.
Én ilyesmik miatt nem vettem A64 alá viá-s lapot.

De ha már mindent kicseréltél akkor csak az alaplap van vissza!  :cool:  :Đ
Kerbenog+PH=emre

#2190 Felhasználó inaktív   Yetike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 10:50

Sziasztok!
Kérlek segítsetek!
Nem tudom megcsinálni a tv outot a vid. karimmal a klón mód nálam eleve szürke tehát nem tudok semmire kattintani, ha pedig arra megyek, hogy váltás a megjelenítők között akkor kérdez valamit amikor kirakom tvre és mivel a tv másik szobában van nem látom és nem tudom leokézni amit kérdez, ezért viszsarakja a képet!!!

Nagyon fontos lenne köszi a segítséget előre is

üdv.:Balla László

#2191 Felhasználó inaktív   runo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 11:29

Idézet: Yetike - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 9:50

Sziasztok!
Kérlek segítsetek!
Nem tudom megcsinálni a tv outot a vid. karimmal a klón mód nálam eleve szürke tehát nem tudok semmire kattintani, ha pedig arra megyek, hogy váltás a megjelenítők között akkor kérdez valamit amikor kirakom tvre és mivel a tv másik szobában van nem látom és nem tudom leokézni amit kérdez, ezért viszsarakja a képet!!!

Nagyon fontos lenne köszi a segítséget előre is

üdv.:Balla László

Próbáltad már, hogy valakit odaültecc a tv elé, és megkéred, mondja hogy mi van ott?!  :think:
Ez itt az ön reklámjának a helye!

#2192 Felhasználó inaktív   Yetike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 13:15

Idézet: runo - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 11:29

Próbáltad már, hogy valakit odaültecc a tv elé, és megkéred, mondja hogy mi van ott?!  :think:

Azt kérdezi h meghagyom e a beállításokat de eleve miért nincs klón mód és miért kérdezi ezt meg csak egérrel lehet leokolni de akkor utánna megkeresni a filmet meg minden nagyon bonyolult

???

#2193 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 08:57

Sziasztok!

Lehet, hogy rossz helyen kapisgálok, de: egy 9800PRO AIW kártyára milyen hűtést lehet venni? A Zalmannál már körbenéztem, mindehol ezt találom: TV Tuner interferes with FHS (igaz a nem PRO AIW-hoz írják) Bááhh.. most akkor az enyémre jó lenne?  :think:  :confused:
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
---
AMD everywhere
---

#2194 Felhasználó inaktív   curly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 08:52

csácsá
azt hallottam hogy 9800Proból lehet valahogy XT-t alkotni...
hogy?
Asus P5B Premium // Intel E5200 // Geil 2x1024 DDR2 800 Mhz // OCZ Stealth X Stream 500w
Sapphire HD3850 512 Mb DDR3 // Samsung Spinpoint 200 Gb & 320 Gb // Samsung Writemaster

#2195 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 08:57

„9800 pro to xt”: 1–10., összesen: kb. 2 440 000 találat. (0,27 másodperc)

#2196 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 09:00

A bőség zavara :cool:

#2197 Felhasználó inaktív   Yetike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 13:35

Idézet: runo - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 11:29

Hy!

A tv-n azt írja ki hogy megtartom e  a beállításokat de ha meg is tartom vagy ha nem akkor is visszarakja a képet a gépre a klón mód eleve mindfenhol szürke de egyzser nekem régen már működött ugyanez a kártya ugyanezzel a tvvel csak új rendszer van fent ezért nem is értem

kérlek segíts

előre is köszke

#2198 Felhasználó inaktív   Scitec87 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 10. 04:28

Hellosztok!

Az lenne a problémám hogy: van egy Sapphire Ati Radeon 9800 Pro-m és a windows ahogy elindul alapbol meg van lassulva, és a játékok se igazán akkarnak müködni(GTA:SA,NFS:MW,Counter-Strike),már több drivert megprobáltam hozzá felrakni többek közt a leguljabb catalyst drivert,omega drivert is, de egyik se volt jó,idáig csak anyit tudtam elérni hogy az eredeti driverel a GTA:SA és a NFS:Mw elindult de mégse ugy fut mint ahogy várná az ember, ezenkivül a CS is elindul de csak software modban és nem engedi átálitani Opengl modra.
Ha esetleg valaki találkozot már ilyen jelegü hibával és tudna segiteni vagy bármilyen 5lete van pls irja meg.
Kösszi

#2199 Felhasználó inaktív   Scitec87 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 10. 05:01

Ja és még annyi hogy az eszközkezelöbe a driver telepitése után minig két ilesztöprogramot lát : Radeon 9800 pro és Radeon 9800 Pro Secondary. és ez igáig mindegyik driverel igy volt. :(:(:(:(

Szerkesztette: Scitec87 2006. 06. 10. 05:03 -kor

#2200 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 09:14

Idézet: Scitec87 - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 5:01

Ja és még annyi hogy az eszközkezelöbe a driver telepitése után minig két ilesztöprogramot lát : Radeon 9800 pro és Radeon 9800 Pro Secondary. és ez igáig mindegyik driverel igy volt. :(:(:(:(

Ennek így is kell lennie. Külön látja a TV kimenet miatt.
GREENPEACE
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik

Téma megosztása:

• (115 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112