HWSW Informatikai Kerekasztal: Radeon 9800 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (115 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Radeon 9800 Értékeld a témát: -----

#2221 Felhasználó inaktív   BruTuS 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 04. 14:54

Idézet: gene - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 16:10

Hali!

hűtést szeretnék cserélni, eme remek kártyámon. És kérdezlek titeket, szakértők, melyiket szeressem a kettő közül, illetve melyik a jobb? zajkeltése nem érdekel. Lehet-e a ventiket szoftveresen állítani?
- Zalman VF-700-Cu
- Arctic Cooling ati silencer 1 (rev2.) (ehhez jár mem. hűtőborda?)

előre is köszi
gene

Hali!

Én Silencer-t vettem, mivel jóval olcsóbb... Baromi halk, korrekten fel lehet tenni, a másikat még nem láttam működés közben.
És tudtommal nem hűti a membordákat...

üdv.

#2222 Felhasználó inaktív   xmatrix 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 07. 13:44

Brutus ezek szerint nem általános a szemetelés, csak néha-néha produkálja?
Nem vagyok nagy GURU, de ha nem állandó a probléma, akkor érdemes lenne a hűtésedet jobban szemügyre venni. Esetleg a memóriákkal lehet gáz?.?
Biztos lesz itt pár építő jellegű hozzászólás :)

#2223 Felhasználó inaktív   BruTuS 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 09:27

Idézet: xmatrix - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 14:44

Brutus ezek szerint nem általános a szemetelés, csak néha-néha produkálja?
Nem vagyok nagy GURU, de ha nem állandó a probléma, akkor érdemes lenne a hűtésedet jobban szemügyre venni. Esetleg a memóriákkal lehet gáz?.?
Biztos lesz itt pár építő jellegű hozzászólás :)

Szia!

Úgy fogalmaznék, hogy néha néha nem szemetel, amúgy állandóan... A hűtésem teljesen ok, szinte biztos, hogy memóriával van a gond, sajna találtam még több pórul járt ember hozzászólását a PH-n is...
Végül is csak annyit szeretnék megtudni, hogy javítható-e ez a kártya? Lehet rajta memóriát cserélni vagy ilyesmi? Nincs szivem (meg elég pénz a pénztárcámban másikra  :Đ ) kidobni.
Valaki nem heggeszti meg nekem?  :D

bye.

#2224 Felhasználó inaktív   nobela 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 14:07

Sziasztok,

lehet, hogy volt már róla szó, de nincs időm mindent viszaolvasni...
Szóval, milyen (lehetőleg AMD) procival lehet maximálisan kihajtani egy 128 Megás Sapphire 9800 Pro-t?
Azt hiszem, R360 magos, tehát némileg húzható is, mondjuk úgy 420/370 körül menne...
Nem akarok nagy beruházást, de a mostani procimmal (XP2200+) már elég kevés...  :down:

#2225 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 14:53

Idézet: nobela - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 15:07

Sziasztok,

lehet, hogy volt már róla szó, de nincs időm mindent viszaolvasni...
Szóval, milyen (lehetőleg AMD) procival lehet maximálisan kihajtani egy 128 Megás Sapphire 9800 Pro-t?
Azt hiszem, R360 magos, tehát némileg húzható is, mondjuk úgy 420/370 körül menne...
Nem akarok nagy beruházást, de a mostani procimmal (XP2200+) már elég kevés...  :down:

Nemtom milyen lapod van, de ha belemegy a barton, akkor olyan 2000 mhz körül kihasználja teljesen.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2226 Felhasználó inaktív   nobela 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 15:19

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 13:53

Nemtom milyen lapod van, de ha belemegy a barton, akkor olyan 2000 mhz körül kihasználja teljesen.

Nem, sajnos lapot is kell cseréljek...
Egyelőre S754-es Sempronokat figyelgetek.

#2227 Felhasználó inaktív   Ghostman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 08:33

Sziasztok.

Most vetem 1 shapphire radeon 9800 pro-t havertól, mert az Ő gépén folyton 3d alatt 3szögesedett szinte minden játék. Leszedtem róla hűttőt, feltettem ujra (valami rohadt nehéz zalmann) azóta jó. Kivéve a gta, ha elinditom, random időközönként (1-3 perc) kapok egy üres kék képernyőt, és rebootol a gép. Előtte 9600xt-m volt, de azzal nem csinálta. Driver cserét próbáltam már. Van aki már összefutott ez előtt ezzel a problémával? Köszi a segitségeteket előre is!
<a href='http://www.eve-online.hu' target='_blank'>New rules in the universe</a> HTC oneX

#2228 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 09:25

szvsz döglődik a kártya.

amugy mennyire meleg az a Zalmann cucc?

esetleg annyit próbájl meg, hogy AGP 4X veszed, és "Fastwrite" kikapcsolod. talán segít
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#2229 Felhasználó inaktív   Ghostman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 11:53

fastwrite offon van, be se tudtam kapcsolni eddig, az alaplapon nincs ilyen opcio (a lap is uj)

a zalmann meg kézmeled.

44 fokos a gpu, meg 44 fokos a gpu környezete is
<a href='http://www.eve-online.hu' target='_blank'>New rules in the universe</a> HTC oneX

#2230 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 12:44

sztem is haldoklik.. Leher kissé megártott a meleg a vramoknak vagy a gpunak (mielőtt nem cseréltél hűtést)
Mert textúrahibák zicher hogy attól keletkeztek hogy a régi hűtés megdöglött (mivel most nem jelentkeznek)

#2231 Felhasználó inaktív   Ghostman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 13:14

hát valamikor volt olyan, hogy a gyári hűttés egyik füle eltörött, azt a friend ugy hajtotta egy darabig, akor vette rá a zalmannt, meg kapott hozzá zalmann memhüttöket. De textura hiba azota nincs, minden faszán megy, minden progi, kivéve a GTA. Annál van az, hogy kék kép, aztán reboot

#2232 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 13:19

Viszont ha CSAK a gta-ban csinálja, akkor lehet a game hibája is...
Esetleg patchet dobd rá fel, 1 próbát megér.

#2233 Felhasználó inaktív   Ghostman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 13:29

peccsre nem is gondoltam eddig :)

köszi a tippet

#2234 Felhasználó inaktív   Lacman1 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 11. 01. 12:07

Idézet: Ghostman - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 7:33

Sziasztok.

Most vetem 1 shapphire radeon 9800 pro-t havertól, mert az Ő gépén folyton 3d alatt 3szögesedett szinte minden játék. Leszedtem róla hűttőt, feltettem ujra (valami rohadt nehéz zalmann) azóta jó. Kivéve a gta, ha elinditom, random időközönként (1-3 perc) kapok egy üres kék képernyőt, és rebootol a gép. Előtte 9600xt-m volt, de azzal nem csinálta. Driver cserét próbáltam már. Van aki már összefutott ez előtt ezzel a problémával? Köszi a segitségeteket előre is!

Nekem 3d connect 9800pro-m van.Mikor megvettem és feltettem a gyári drivert szétment a kép 3d-ben.Megoldás:Catalyst 6.9.Üdv

#2235 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 15:15

Húh, de régen írtam ide. :)

Szóval van egy Ati 9800 Pro (Hercules  :respect: ) kártyám, melyik drivert érdemes mostanság felraknom? Jelenleg a 8.152-050629m-024085C ATI csomag van fent (Catalyst verzió 05.7). Az újabbak jobbak, vagy mi változás történt? Játszani nem nagyon játszom...

Szerkesztette: Indy 2006. 11. 01. 15:15 -kor

"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#2236 Felhasználó inaktív   köpet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 16:21

Szervusztok, egy kis segítséget szeretnék kérni...

Úgy fest, hogy a jó kis sapphire 9800pro karim kezdi megadni magát az időnek (vagy másnak), visszintesen és függőlegesen egyaránt vonalakba rendeződő pöttyökkel van teli a képernyő a gép indulásától; ez kb. 30-60 perc elteltével néhány újraindítást követően használható szintre csökken (vagyis 2d viszonylag tiszta, egy-két helyen lehetnek pöttyök), de 3d-ben percek alatt szétesik a kép (a poligonok sarkai elszállnak valahová...).
No, a kérdés az, hogy ilyenkor lehet-e tenni valamit a szomorkodáson és az árlisták böngészésén túl; én kínomban arra gondoltam, hogy megpróbálnék 9800se-t csinálni belőle, hátha pont az a rész szállt el, ami letiltható. Gondolom fordítva is működik a dolog, vagyis nem csak engedélyezni, de letiltani is lehet a mag felét. Mondjuk az, hogy ezt miként lehetne megcsinálni (főleg bios-sütögetés nélkül), roppant módon érdekelne.
A kártya: sapphire r9800pro 256 bit 128Mb, r350 mag, zalman D hűtés volt rajta, kb. két éves (gar egy év volt), húzva nem volt (csak downgrade, 2d-ben 200/275MHz-en ment, 3d alapon).
Környezet: asrock 939dual lap, 3200+ a64, 2*512 pqi, leadtek tvtuner, philips hang, két hdd, két optikai, chieftec 360w táp.
Ha felkel a nap, kezdődnek a gondok...

#2237 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 21:56

Nem melegszik túl a kari?
Asus A7N8X rev 2.0, AMD Athlon XP 3200+, 2*512 Mb DDR400 RAM(Samsung+Hynix), Chaintech 6800GT, 200GB Samsung PATA 133+60GB Samsung PATA 100, LG DVD-ROM, NEC 4550A DVD-RW(black), SB Live! 24 bit, Creative Inspire P5800 5.1, LG 1730B TFT, Macron 400W, Windows XP hun with Service Pack 2

#2238 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 22:06

a memória pöttyözhet be. szvsz nem biztos hogy egészséges huzamosabb ideig alacsonyan járatni a cuccot.
(nekem anno mikor túl alacsony órajelet állítottam be, volt hogy pár pillanatra szemetelt/szétcsúszott a kép.)

a biossütögetés pedig szvsz 1 perces móka Winflash progival. nem agysebészet. de lehet nem segítene.
bios &winflash (lementheted a kártya biosát, majd próbálkozhatsz a letöltött biosokkal)

Szerkesztette: acu 2006. 11. 26. 22:09 -kor

8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#2239 Felhasználó inaktív   köpet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 18:38

Idézet: Gaspy - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 20:56

Nem melegszik túl a kari?

zalman d volt rajta, és csökkentett órajelen járt; taperolva sem volt meleg, nem úgy, mint amikor visszaraktam a gyári hűtőt és megszüntettem a leszabályozást... mondjuk akkor már vidáman pöttyözött/csíkozott, és az is fura, hogy a hibajeleségek az idő/melegedés függvényében csökkentek...

#2240 Felhasználó inaktív   köpet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 18:43

Idézet: acu - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 21:06

a memória pöttyözhet be. szvsz nem biztos hogy egészséges huzamosabb ideig alacsonyan járatni a cuccot.
(nekem anno mikor túl alacsony órajelet állítottam be, volt hogy pár pillanatra szemetelt/szétcsúszott a kép.)

a biossütögetés pedig szvsz 1 perces móka Winflash progival. nem agysebészet. de lehet nem segítene.
bios &winflash (lementheted a kártya biosát, majd próbálkozhatsz a letöltött biosokkal)

eszerint lehet, hogy a kímélő módszer tett be neki? 275MHz alatti órajelen pöttyözött a ram eredetileg is, azért használtam felette kicsivel.
ha nem jó biost sütök bele, akkor mi történik? gondolom 9800se biosokkal kellene próbálkozni, hátha "csak" a gpu fele ment vadászni; tényleg, azt meg lehet választani, hogy melyik fele legyen aktív?

Téma megosztása:

• (115 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.