HWSW Informatikai Kerekasztal: Radeon 9800 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (115 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Radeon 9800 Értékeld a témát: -----

#2241 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 27. 19:48

De miért használtad alacsonyabb órajelekkel :think:
Amugy elképzelhető hogy az tett be neki sajnos :(
Asus A7N8X rev 2.0, AMD Athlon XP 3200+, 2*512 Mb DDR400 RAM(Samsung+Hynix), Chaintech 6800GT, 200GB Samsung PATA 133+60GB Samsung PATA 100, LG DVD-ROM, NEC 4550A DVD-RW(black), SB Live! 24 bit, Creative Inspire P5800 5.1, LG 1730B TFT, Macron 400W, Windows XP hun with Service Pack 2

#2242 Felhasználó inaktív   köpet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 20:30

Idézet: Gaspy - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 18:48

De miért használtad alacsonyabb órajelekkel :think:
Amugy elképzelhető hogy az tett be neki sajnos :(

Azért használtam alacsonyabb órajelekkel, mert az ideje nagyobb részét 2d-ben töltötte, és oda nem kellett annyi MHz és kevésbé melegszik, kevesebbet fogyaszt, ilyenek; az atitool pedig szépen felemelte az órajeleket, ha 3d-re váltottam.
Ha csak álmodtam volna róla, hogy ez káros lehet, nem teszem.
Bár ez ellen szól, hogy ha jól látom, több ember kártyája hal meg hasonló tünetekkel 2-3 évesen, és a java részük nem lefelé tolta a csúszkát a tweaker progik felületén...
No mindegy, kénytelen kelletlen négy év után nvidiára váltottam, de biztos ami biztos, ezt nem kímélem ennyire.

Üdv. és köszönöm a segítséget!
Ha felkel a nap, kezdődnek a gondok...

#2243 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 12:03

Ez hülyeség. 3 éves a vga-m meg a procim is, mind a kettő durván alul van hajtva idleben, és durván felül (50%+) terhelés alatt. Mégis milyen fizikailag elfogadható magyarázat lenne arra, hogy alacsonyabb terhelésen hamarabb megpusztul? :blink:
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#2244 Felhasználó inaktív   einstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 17:46

:up: Hát, ez e gy döglött topicnak néz ki, mert idén én vagyok az első hozzászóló, de remélem nem én vagyok az utolsó. Tudom, hogy némely 9800SE-ből könnyen lehet 9800XT-t csinálni, és én erre szeretném rávenni a saját SE-met, de még mielőtt biosflashet követnék el, szeretném tudni, hogy működik-e 256biten, és hogy aktiválható-e a plusz 4 pipe. Milyen programot ajánlotok, és szerintetek, ha a biosflash után 9800XT-ként használnám további húzás nélkül, akkor kellene a gyári hűtés helyett tuninghűtés? Ja, és fentebb olvastam, hogy: a 256-bitesként is üzemelő kártyákat könnyű felismerni, mert mindkét oldalán L alakba rendezett RAMok vannak. Nekem is így van. Ez mennyire autentikus? Kösz a válaszokat!

#2245 Felhasználó inaktív   einstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 20:01

PLZ!

#2246 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 18:57

Idézet: einstein - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 17:46

:up: Hát, ez e gy döglött topicnak néz ki, mert idén én vagyok az első hozzászóló, de remélem nem én vagyok az utolsó. Tudom, hogy némely 9800SE-ből könnyen lehet 9800XT-t csinálni, és én erre szeretném rávenni a saját SE-met, de még mielőtt biosflashet követnék el, szeretném tudni, hogy működik-e 256biten, és hogy aktiválható-e a plusz 4 pipe. Milyen programot ajánlotok, és szerintetek, ha a biosflash után 9800XT-ként használnám további húzás nélkül, akkor kellene a gyári hűtés helyett tuninghűtés? Ja, és fentebb olvastam, hogy: a 256-bitesként is üzemelő kártyákat könnyű felismerni, mert mindkét oldalán L alakba rendezett RAMok vannak. Nekem is így van. Ez mennyire autentikus? Kösz a válaszokat!

Nekem egy XpertVision 9800SE-ből egy 9800 teljesítményét sikerált kihoznom a plusz 4 pipa "életre keltésével".
Ehhez a következő progikat használtam:
- diagnosztika: ATI TOOL
- meghajtó progi a plusz 4 pipához: ATI softmod driver

Hasonló eredményt lehet elérni a omegadrivers.net-tel is.

Ajánlott link lehet még: vganfo.uw.hu

Szerkesztette: akaido 2007. 01. 26. 19:00 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2247 Felhasználó inaktív   Fészi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 01:13

Szevasztok!! 1 hónapja vettem egy 9800PRO-t memókon hütéssel gyári gpu ventivel. Hütést lecseréltem vizre de nem húztam. 2 hete ment eddig vizzel.

Hétvégén házat cseréltem elindítom a gépen és kb 5 perc bemelegedés után szétesik pontokra a kép.

Kp 30 perc hülés után hajlandó újra képet alkotni, meghúztam, megigazítottam a hütést úgy is ezt csinálja, vissza raktam a gyárit és úgy is. Javitható valahogy, vagy volt már ilyen tapasztalatok?

Köszi a választ előre is!

üdv

#2248 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 08:29

Idézet: Fészi - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 1:13

Szevasztok!! 1 hónapja vettem egy 9800PRO-t memókon hütéssel gyári gpu ventivel. Hütést lecseréltem vizre de nem húztam. 2 hete ment eddig vizzel.

Hétvégén házat cseréltem elindítom a gépen és kb 5 perc bemelegedés után szétesik pontokra a kép.

Kp 30 perc hülés után hajlandó újra képet alkotni, meghúztam, megigazítottam a hütést úgy is ezt csinálja, vissza raktam a gyárit és úgy is. Javitható valahogy, vagy volt már ilyen tapasztalatok?

Köszi a választ előre is!

üdv

Hmm :think:  Házcsere volt? Akkor tápegység gyanús a dolog, pláne, hogy a gyári coolerrel sem klappol a dolog.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2249 Felhasználó inaktív   xmatrix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 09:41

Kb. 1 hónapja lekaptam én is a gyári hűtést a sapphire 9800pro-ról. 1,5 évig bírta a saját hűtése igaz néha kicsit kerregve, de a pucolás mindíg segített rajta. Mind1 most lehalt teljesen, így jobb hiányában felraktam rá a régi titán procihűtőmet bordával meg ventivel együtt :D
Úgy látom jobban hűti mint a gyári hűtés, úgyhogy nem is veszek egy ideig vga hűtőt..

#2250 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 10:53

Sziasztok... Egy ATI Radeon 9800 Pro-m van 128MB-al. Letöltöttem az új catalyst 7.1-et fel is rakja csak amikor elindítanám a program hibát észlelt és leáll... Egyszerűen nem tudom elindítani... A display drivert is letöltöttem de azt még installálni sem tudom... Nem tudjátok mi lehet a problem?? :think:  :confused:  :rolleyes:

Előre is köszi...
Xfire & Steam : freemanhun88

Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...

#2251 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 14:28

Idézet: Dr. Freeman - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 10:53

Sziasztok... Egy ATI Radeon 9800 Pro-m van 128MB-al. Letöltöttem az új catalyst 7.1-et fel is rakja csak amikor elindítanám a program hibát észlelt és leáll... Egyszerűen nem tudom elindítani... A display drivert is letöltöttem de azt még installálni sem tudom... Nem tudjátok mi lehet a problem?? :think:  :confused:  :rolleyes:

Előre is köszi...

Régebbi driverrel is ez a hiba volt?
Alaplapod hol készült? Tápegységed?

#2252 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 15:40

Idézet: akaido - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 14:28

Régebbi driverrel is ez a hiba volt?
Alaplapod hol készült? Tápegységed?

Nem a 6.9-es az ment faszául meg állítgattam is de volt 1 format és újra raktam a drivert meg rákerstem van-e új és voálá: volt... De a legfurább, hogy nem tom elindítani és a CoD 2 mégis olyan grefóval ment hogy ilyet még nem láttam a saját monitoromon...  :eek: :confused:  :omg:  :think:

Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...

#2253 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 15:45

Net.keretrendzser fent van?

#2254 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 16:29

Idézet: Dr. Freeman - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 15:40

Nem a 6.9-es az ment faszául meg állítgattam is de volt 1 format és újra raktam a drivert meg rákerstem van-e új és voálá: volt... De a legfurább, hogy nem tom elindítani és a CoD 2 mégis olyan grefóval ment hogy ilyet még nem láttam a saját monitoromon...  :eek: :confused:  :omg:  :think:

M@Xtreme kérdésében lehet a válaszod: a .NET-et is telepítsd fel.

#2255 Felhasználó inaktív   Fészi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 29. 21:16

Ház lett csak cserélve a táp maradt a régi!!!

AMúgy nekem is fagy a legújabb catalist!

Ja és tegnap este beraktam a kártyát egy pillanatra, hogy aidaval megnézzem az óra jeleket, nem csavaroztam bele a helyére hanem csak bedugtam és azóta megy...

grrr

#2256 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 21:52

Átmenetlieg 9600Xt van a gépembe, itt semmi gond az új katalisztal :)
Szal sztem nem az a hiba forrása  :)

Szerkesztette: M@Xtreme 2007. 01. 29. 21:59 -kor

#2257 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 12:17

Idézet: akaido - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 16:29

M@Xtreme kérdésében lehet a válaszod: a .NET-et is telepítsd fel.

Sziasztok... Igttem a .NET Framework 3.0-át(lehet hogy a 2.0 kellene??) Direct X 9.0 c Decemberi frissítéssel. Most legutóljára visszaraktam a 6.9-es Catalystot, de a legfurább, hogy a játékok futnak de a Control Centert még most se tudom megnyitni... :( de lényeg hogy mennek a játékok... Gondolom a többi megmár mind1... (Remélem) Nyah bye all...

Még annyit kérdeznék hogy ezekkel a Windows automat frissítésekkel ilyen .NET cuccok nem jönnek le??

#2258 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 12:35

1 és 2 kell.

#2259 Felhasználó inaktív   Vaj001 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 13:01

sziasztok...
Nekem egy kérdésem volna..
most szereztem be a gépemhez a vízhűtést, amit miután ráépítettem a gépre a 9800-am elkezdett szemetelni... :(
http://prohardver.hu...p?mod=21&id=724
ilyen a kártyám is tejesen és a hűtés is, azt leszámítva hogy nincsenek kis memória kockáim... de azok gyárilag sincsenek rajta ezért mertem így használni...
a víz 27 fokos, és kézzel tapogatva sincs mele a memóriákon se és a kondikon se, a ház hűtése eléggé jó... hőelvezető pasztát is nyotam rá rendesen... a kérdésem az volna hogy azzal öltem meg hogy nem volt rajta  a memória borda, vagy azzal hogy valamit összenyomorgathattam a szerelésnél? javítható lehet ez még?
Köszi

#2260 Felhasználó inaktív   einstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 17:42

Sajnos a témában nem vagyok teljesen otthonos, de azt a lehetőséget kizárnám, hogy a memória hűtő "sünik" hiánya okozza a szemetelést, noha általánosan a memóriák a ludasak ezért. De csak a memóriák húzásakor szokott ilyen probléma jelentkezni. Tehát ellenőrizd mégegyszer, hogy a helyén van-e a hűtőblokk, meg hogy jó irányba megy-e mindenhol a víz. Sajnos nem ismerem ezeket, hogy mennyire lehet ezen variálni. Egyébként lehet hogy nem rajtad múlt. Érdemes megnézned, hogy hány 9800-as nyúvadt ki spontán, vagy gyenge húzás miatt! (Csak görgesd fel a topicot!)

Téma megosztása:

• (115 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.